Teknik Servisi işini Severek yapmaktayız ve Kalite, güven ile Hizmet vermekteyiz, Şirketimiz kombilerde İmmergas marka ve model Kombilerde olaşabilecek Arızaları listeledik, Amacımız Müşterilerimiz, Kombi Kullanıcıları ve Ustalarımızın Kombi Alanında Arızaları çözmesi adına Derlediğimiz Arıza Kodları ile İşlemleri daha Kısa sürede tamir ve bakımını kolaylaştırmak.
İmmergas Kombi Arıza Tespiti
İmmergas Marka Kombiler için Arıza kodları, Kombilerin çalışma prensibleri birbirine benzer olsa da markalarına göre farklılık gösterebilir. İmmergas Kombi tamiri için ilgili markada uzmanlaşmış kişilerin işlem yapması gerekmektedir.
İmmergas Kombilerde Arıza kodları ve Yapılması gereknler Aşağıda listelenmiştir
İmmergas Kombi Arıza Kodları ve çözümleri
Eolo Star
immergas 01 Arıza Kodu
Ateşleme Devresi Sorunu. Kombi ve gaz sayacı vanalarının açık olup olmadığını kontrol ediniz. Gaz girişleri kapalı ise açın, yani tüm vanalar açık durumda olsun. Eğer vanalar açık ise cihaza reset atılması gerekir. Ekranın altında bulunan “RESET” yazılı düğmeye birkaç saniye basarak resetleme işlemini yapabilirsiniz. Resetten sonra da kombi düzelmiyor ise ana kart, gaz gurubu, elektrotlarda arıza olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servisi çağırmanızı tavsiye ederiz.
immergas 02 Arıza Kodu
Aşırı Isınma (Limit Termostat) Sorunu. Kombi içerisindeki su sıcaklığının yükseldiğini ve bu sebeple limit termostatın açıldığını belirtir. Limit termostat aşırı sıcaklık sebebi ile kombiyi bloke eder ve bu durumda cihaz çalışmaz. Önce kombi altındaki tesisat vanalarına bakın, kapalı ise açın. Daha sonrasında kombi kış modunda ise kalorifer vanalarını kontrol edin, kapalı ise açın. Buna rağmen arıza devam ediyor ise “RESET” düğmesine birkaç saniye basılı tutarak kombiyi resetleyebilirsiniz. Resetleme işlemi de işe yaramadı ise cihazın; ana eşanjöründe tıkanma-kireçlenme, kalorifer tesisatında tıkanıklık, kalorifer dönüş borusu içindeki filtrede tıkanma, üç yollu vanada konum atlama-ortada kalma, pompada sıkışma durumları söz konusu olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.
immergas 03 Arıza Kodu
Baca Sensörü Arızası. Baca hava prosestatının arızalı olabileceğini, kopmuş olabileceğini veya ana kartın fan beslemesi yapamadığını yani arızalı olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda kombi çalışmaz. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.
immergas 05 Arıza Kodu
Sıcak Su Sensör Sorunu. Sıcak su sensör arızası olarak da adlandırabiliriz. Bu arıza durumunda teknik açıdan kullanıcının yapması gereken bir işlem bulunmaz. Sıcak su sensörü arızalandığında, sensör kablolarında kopukluk-kısa devre olduğunda veya sensör borularında terleme yani nemlenme olduğunda sorun yaşanabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.
İmmergas 06 Arıza Kodu
Kalorifer Sensör Sorunu. Kombi kalorifer sensör arızası olarak da adlandırılabilir. Bu arıza durumunda kombiye müdahalede bulunmamalısınız. Kalorifer sensöründe arıza olduğunda, sensör borularında nem durumu veya sensör kablolarında kısa devre-kopukluk olduğunda karşımıza çıkabilen bir arıza durumudur. Teknik olarak yerinde görülmesi gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.
immergas 10 Arıza Kodu
Su Basıncı Düşük. Bu durumda kombiye su basmak gerekir. Ekran panelinin sağında bulunan basınç göstergesine bakarsanız eğer 1 barın altında 0 değerine yakın olduğunu göreceksiniz. Basıncı yükseltmeniz gerekeceğinden doldurma musluğunu bulmalısınız. Eolo Star model kombinin sağ altındaki kare uçlu siyah doldurma musluğunu sola çevirerek su basma işlemini başlatmalı bar göstergesi 1,5 olana kadar su doldurulmalıdır. Bu değere geldiğinde ise doldurma musluğu mutlaka kapatılmalıdır. İşlem bu şekilde başarılı bir şekilde tamamlanır ve sorun düzelir. Su Doldurma işlemi Nasıl Yapılır Videosunu İzlemek İçin Tıklayın.
immergas 11 Arıza Kodu
Baca Sensör Sorunu. immergas Eolo Star model kombiler hermetik olduğu için atık gaz fan ile sağlanır. Bu sorun yaşanıyor ise kombi baca borusu yerinden çıkmış olabilir kontrol ediniz. Kontrol sonras kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmaz veya sık sıktekrarlar ise; fan arızalı olabilir, prosestat ya da anakartta problem olabilir. Net tespitin yapılması ve arızanın giderilmesi adına kombiye müdahalede bulunmadan, arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.
immergas 27 Arıza Kodu
Sirkülasyon Sorunu. İmmergas Eolo Star model kombinin devir daimi yeterli şekilde yapamadığını belirtir. Bu arıza durumunda önce kombi altındaki kalorifer vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanaların kapalı şekilde olması durumunda açık konuma çevirmelisiniz. Aynı şekilde kalorifer peteklerinin vanaları da açık olmalı minimum 3 kalorifer mutlaka kullanılmalıdır. Arıza durumu hala devam ediyorsa; devir daim pompasında sorun olabilir, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir, ( Tesisatınız eskiyse ve petek temizliği yaptırmamışsanız yaptırmanızı tavsiye ederiz ) ana eşanjörde sorun olabilir. Sorun çözülmez ise arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.
immergas 28 Arıza Kodu
Devrede Su Kaçağı Var. Kombi sürekli olarak su akışı algıladığında ekranda bu hata kodu belirir. Bu arıza durumunda su musluklarının kapalı olduğundan ve tesisatta kaçak durumu olmadığından emin olun. Gereken kontrolleri yaptınız ve bir sorun görmediyseniz mutlaka tespit ve çözüm için uzman yardımı alın.
immergas 31 Arıza Kodu
Dijital Uzaktan Kumanda ile iletişim Kaybı. Eolo Star model kombi ile dijital uzaktan kumanda arasındaki iletişim kopukluğu 1 dakikayı geçer ise ekranda bu hata kodu yer alır. Bu arıza durumunda “RESET” düğmesine basılı tutarak resetleme işlemi uygulayın. Arızada düzelme olmaz ise cihazı şalterinden kapatın ve yeniden açın. Sonuç değişmiyorsa ve arıza durumu devam etmekte ise mutlaka uzman yardımı alın.
Eolo Mini
E01 Hata Kodu : Brülörde yanma olmuyor.
Ateşleme hatası olarak bilinen hata kodudur. Bu durumda kombi ateşleme yapamamaktadır. Servis öncesinde gaz vanalarını kontrol edip kombiye gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Sonrasında birkaç reset işlemi yapmalısınız. Sorunun devam etmesi halinde; elektronik kart, ateşleme çubukları, iyonizasyon çubuğu ya da gaz valfinde sorun olabilir. Servis çağırınız.
E02 Hata Kodu : Aşırı ısı limit termostat problemi.
Kombi su sıcaklığının maksimum değeri aştığını ifade eder. Yani aşırı ısınma sebebi ile cihaz kilitlenmiş ve bloke durumdadır. Bu arıza durumunda hem tesisat vanalarını hem de kalorifer vanalarının açık olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye edeceğiz. Vanalar kapalı ise mutlaka açık şekilde bırakın. Kombiyi resetleyin. Arıza düzelmez ise resetleme işlemini birkaç defa tekrar edebilirsiniz. Arızada düzelme olmazsa eğer; ana eşanjörde sorun olabilir, kalorifer tesisatı tıkalı olabilir, üç yollu vanada sorun olabilir, pompada arıza olabilir, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir. Servis çağırınız.
E03 Hata Kodu : Baca fanı arızası (hava akış problemi).
Baca sistemi sorunu olarak bilinen arıza kodudur. Eolo Mini model kombiler hermetik olduğu için bu arıza durumunda; prosestat, fan ya da anakart gibi parçalarda sorun olabilir. Servis çağırınız.
E05 Hata Kod : Anakart gönderme arızası.
Anakart ile alakalı arıza durumudur. Bu sorunda birkaç reset uygulaması yapmalısınız. Resetleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise mutlaka uzman yardımı almalısınız.
E06 Hata Kodu : Kullanım suyu sensör arızası.
Kullanım suyu sensöründe hata oluştuğunu belirtmekte olan bir durumdur. Bu arıza durumunda sıcak su sensöründe sorun olabilir. Sensör bağlantılarında kısa devre ya da kopma olabilir, sensör boruları nemlenmiş olabilir. Net arıza teşhisi ve onarımı için servis çağırınız.
E08 Hata Kodu : Maksimum reset sorunu.
Reset düğmesine olması gerekenden fazla basıldığında bu sorun yaşanır. Maksimum reset sayısı sorunu olarak da adlandırılabilir. Reset düğmesine birkaç saniye kadar basılı tuttuğunuzda sorun düzelecektir. Düzelme durumu olmaz ise cihazı şalterinden kapatıp birkaç saniye sonra yeniden açabilirsiniz. Arıza durumu bu şekilde düzelecektir.
E10 Hata Kodu : Düşük su basınç hatası.
Bu arıza durumunda tesisat su basıncı düşük olabilir. Düşük su basınç sorunlarında cihaza yani sisteme su basmak gerekir. Eolo Mini model kombinin sağ altında monteli olan siyah kare uçlu doldurma musluğunu sola çevirmelisiniz, panelin sağında bulunan bar göstergesi 1,5 e gelene kadar su basmalısınız. İşlemi yaptığınızda sorun düzelir ve doldurma musluğunu kapatmanız gerekir. Arızada işlem sonra düzelme olmaz ise reset işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme sonrasında da arıza düzelmezse ya da işlemi yapamadığınız durumlarda servisi arayabilirsiniz. Arızanın Çözümü videomuzu izlemek için tıklayınız.
E11 Hata Kodu : Baca prosestat arızası.
Eolo Mini model kombiler hermetik olduğu için duman termostatı sorununda birçok parça arızalı olarak karşımıza çıkabilir. Bu gibi durumlarda; hava akım borusu yerinden çıkmış olabilir, prosestat arızalı olabilir, fan ya da elektronik kartta sorun olabilir. Servis çağırınız.
E15 Hata Kodu : Konfigurasyon arızası.
Elektronik kart arızası olarak adlandırabiliriz. Kablolarda da sorun olabilmektedir. Arıza tespiti ve onarımı için servis çağırınız.
E20 Hata Kodu : Parazit alev sorunu.
Düzensiz alev durumu olarak adlandırabiliriz. Bu arıza durumunda servis gelmeden önce RESET düğmesine basarak birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Uygulamalardan sonra da sorun düzelmez ise; anakart, gaz grubu ya da iyonizasyon elektrodunda sorun olabilir. Arızanın net teşhis edilmesi ve onarımı için servis çağırınız.
E24 Hata Kodu : Tuş takımı arızası.
Kombinin tuş takımında sorun olduğunu belirtir. Servis çağırınız.
E27 Hata Kodu : Yetersiz devir daim arızası.
Böyle bir sorunda su devir daimi olmuyor demektir ya da olması gerektiği gibi olmuyordur. Bu durumda önce kalorifer vanaları ve kombi altında bulunan tesisat vanaları kontrol edilmelidir. Vanalar kapalı ise su devir daimi bu sebeple yeterli şekilde sağlanmıyor olabilir. Vanalar açık ise birkaç reset uygulaması yapmalısınız. Arıza devamında; kalorifer filtresi tıkalı olabilir, pompa arızalı olabilir, kalorifer tesisatında tıkanma ya da ana eşanjörde problem olabilir. Tespit ve onarım için servis çağırınız.
E31 Hata Kodu : Kumanda paneli ile iletişim sorunu.
Kumanda paneli ile iletişimin koptuğunu belirtir. Bağlantılarda sorun olabilir. Servis çağırınız.
E37 Hata Kodu : Düşük voltaj problemi.
Bu durumda kombiye gelen voltaj dengesiz demektir. Daireye gelen voltajlarla alakalı da bir sorun olabilir. Cihaza müdahale etmemenizi öneririz. Cihaz bu arıza durumunda otomatik resetleme işlemini yapacaktır. Uzun süre beklemenize rağmen ve dairenize gelen voltajın normal değerde olmasına rağmen sorun düzelmiyorsa anakart yanmış ya da arızalanmış demektir. Bu durumda anakarta müdahale edilmesi ve sorunun çözümlenmesi için servisi aramalısınız. Yalnız önerimiz müdahale sonrasında mutlaka “Kombi Regülatörü” kullanımıdır. Aksi halde arıza durumu tekrar edebilir ve anakart yine hasar görebilir.
E38 Hata Kodu : Alev sinyali kaybı yaşanıyor.
Alev sinyalinin kaybolduğunu yani alevin söndüğünü belirten arıza kodudur. Bu durumda servis gelmeden önce kombiyi birkaç kez resetleyebilirsiniz. Resetleme işlemlerinden sonra arıza durumunda eğer düzelme olmaz ise; gaz grubunda, elektronik kartta veya iyonizasyon elektrodunda problem olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için mutlaka servis çağırınız.
E43 Hata Kodu : Alev sinyali kaybını engelleme durumu.
Cihaz alev sinyali kaybı yaşadığında buna engel olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda öncelikle RESET düğmesine birkaç saniye kadar basılı tutmalı ve cihazı resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda eğer düzelme olmaz ise bu durumda servis çağırınız.
Eolo Maior
İmmergas Kombi 30°C Arızası : Ateşleme Hatası
İmmergas kombi 30°C arızası durumunda kombi ateşleme yapamıyor demektir. Ateşleme yapmadığı için de kombi kendisini kilitler yani çalışmaz. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman öncelikle kombiye gaz gelip gelmediğini ve konut içinde gaz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Ocağı yakarak dairede gaz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Daire giriş ve kombi giriş gaz vanalarının açık olup olmadığını kontrol ediniz, kapalıysa açınız. Kombiye gaz geldiğinden emin olduktan sonra resetleme işlemi uygulayın. Bu kontrol ve işlemlerden sonra arıza devam etmekte ise kullanıcı olarak yapabileceğiniz başka birşey bulunmamaktadır. Kombi gaz valfinde, anakartta ya da elektrotlarda (iyonizasyon ve ateşleme) sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
İmmergas Kombi 40°C Arızası : Hava Akış Sorunu
İmmergas kombi 40°C arızası durumunda, kombi baca sisteminde arıza var demektir. Immergas kombiler 40 arızası verdiğinde kullanıcı olarak kombi hava akış borusunun yerinden çıkmadığından ve çıkış ağzını yaprak, poşet gibi yabancı bir maddenin tıkamadığından emin olun. Kontrol sonrası kombiyi resetleyin. Düzelme olmaz ise; hava akış sensörü arızalı olabilir, baca fanında yahut kombi ana kartının fan beslemesinde arıza olabilir. Bu arıza durumda kombi çalışma sağlayamaz ve kendisini emniyete almaz için kilitler. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz başka bir şey yoktur. Sorunun kesin tespiti ve çözümü için mutlaka servisi çağırmalısınız. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
İmmergas Kombi 50°C Arızası : Düşük Su Basıncı
Kombi kalorifer tesisat suyu basıncının düşük olduğunu bildiren arıza kodudur. Yani kombiye su basmanız gerekir. Kombi kullanım panelinde yer alan bar göstergesine bakarsanız 1 barın altında olduğunu göreceksiniz. İmmergas kombinin alt kısımda yer alan mavi doldurma musluğunu sola çevirerek, Kombi bar göstergesi 1 ile 2 bar arasına gelene kadar su basılmalıdır. İşlemin sonrasında sorun düzelecektir. Düzelme olmadığı taktirde birkaç kez resetleme işlemi yapın. Sorunun çözümlendiğini göreceksiniz. Arıza durumunda hala düzelme yok ise kombi su basınç sondası arızalanmış olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
İmmergas Kombi 60°C Arızası : Sirkülasyon Hatası
Kombi yeterli devir daim yapmadığı zaman 60 led ışık yanıp söner. . Önce kombi altındaki tesisat vanalarına bakın, kapalı ise açın. Daha sonrasında kombi kış modunda ise kalorifer peteklerinin vanalarını kontrol edin, kapalı ise açın. Buna rağmen arıza devam ediyor ise kombiyi resetleyebilirsiniz. Resetleme işlemi de işe yaramadı ise kombinin ; ana eşanjöründe tıkanma yada aşırı kireçlenme, kalorifer tesisatında tıkanıklık, kalorifer dönüş borusu içindeki filtrede tıkanma, üç yollu vanada arıza, sirkülasyon pompasında sıkışma veya yanma durumları söz konusu olabilir. Sorunun kesin tespiti ve çözümü için mutlaka servisi çağırmalısınız. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
İmmergas Kombi 70°C Arızası : Kalorifer Suyu Sensör Hatası
Kalorifer gidiş sensörünün görevini yapamadığını belirtir. Sensörde, bağlantılarda ya da kablolarda sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
İmmergas Kombi 80°C Arızası : Kullanım Suyu Sensör Hatası
Kullanım suyu sensör arızası diyebiliriz. Sensörde yada kablo bağlantılarında sorun olabilmektedir. Kombi sıcak su vermez. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
İmmergas Kombi 90°C Arızası : Aşırı Isınma Sorunu
Kalorifer gidiş suyu sıcaklığı 90°C üstünde olduğu zaman limit termostat devreye girer ve kombiyi bloke eder. Kalorifer vanalarına bakarak açık olduğundan emin olun. Vanalar kapalıysa açın ve en az 3 kalorifer vanasının açık olduğundan emin olun. Kombi su basıncına bakarak 1 barın altında olmadığından emin olun. Basınç düşükse eğer kombiye su basın. Kombiyi birkaç kez resetleyin. Sorun düzelmezse eğer servis çağırmanız gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Victrix
01 Arıza Kodu : Brülörde Ateşleme Olmuyor.
Bu arıza durumunda cihaz ateşleme yapmıyor demektir. Ateşleme yapmadığı için de cihaz bloke durumdadır yani çalışmaz. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman öncelikle kombiye gaz gelip gelmediğini ve konut içinde gaz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Gaz vanalarının açık olup olmadığını kontrol ediniz, kapalıysa açınız. Ardından resetleme işlemi uygulayın. Bu kontrol ve işlemlerden sonra arıza devam etmekte ise bu durumda başka bir işlem uygulamadan mutlaka uzman yardımı almalısınız. Gaz valfinde, anakartta ya da elektrotlarda (iyonizasyon ve ateşleme) sorun olabilir. Arıza teşhisi ve onarımı için mutlaka servis çağırınız.
02 Hata Kodu : Aşırı Isınma Problemi
Cihazda aşırı ısınma sorunu olduğunu belirtmekte olan hata kodudur. Bu durumda öncelikle kombinin altındaki vanaların ve petek vanalarının açık olup olmadığına bakınız, kapalıysa açınız. Daha sonra kombinizi resetleyiniz. Uygulamaları yaptınız ama sonuç değişmiyorsa ve arıza durumu devam ediyor ise; pompa sıkışmış olabilir, üç yollu vana konum atlıyor ya da takılı kalmış olabilir, ana eşanjör kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir, kalorifer filtresi tıkalı olabilir ya da tesisatta tıkanma durumu olabilir. Kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeden servis desteği almanız gerekmektedir.
03 Hata Kodu : Baca Termostat Hatası
Kombi normal çalışma evresi süresince herhangi bir sebepten kombi bacasında aşırı ısınma oluşursa kombi aşırı ısınmadan ötürü kendisini korumaya alır. Bir müddet bekledikten sonra kombiyi resetleyin. Resetleme sonrası düzelmez veya sık sık tekrarlar ise servis yardımı alınız.
05 Hata Kodu : Kalorifer Ntc Sensör Problemi
Bu hata kodu ekranda yer alıyor ise petekleriniz çalışmıyor ya da beklenen şekilde ısıtmıyor demektir. Kalorifer sensöründe arıza durumu söz konusu olabilir. Kalorifer sensör bağlantılarında kopukluk yada kısa devre olabilir. Ya da sensör kabloları nemlenmiş olabilir. Arızanın tespiti ve onarımı için mutlaka servis çağırınız.
06 Hata Kodu : Sıcak Su Ntc Sensör Problemi
Sıcak su sorunu yaşayabileceğiniz bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda sıcak su sensöründe problem olabilir, sıcak su sensör bağlantılarında kopma olabilir, kısa devre olabilir veya kabloları nemlenmiş olabilir. Arıza tespiti ve çözümü için servisi arayın.
08 Hata Kodu : Reset Selektör Arızası
Reset düğmesine bastığınızda sorun düzelir. Düzelme olmaz ise bu durumda servis çağırınız.
09 Hata Kodu : Dar Ayar İşlevi Aktif Durumda.
Bu arıza durumunda bir süre kadar beklemelisiniz. Düzelme olmaz ise reset işlemi uygulamalısınız. Uygulama sonrasında arıza devam ederse servis çağırınız.
10 Hata Kodu : Tesisat Su Basıncı Düşük.
Kombi su basıncının düşük olduğunu belirtir. Bu arıza durumu ile karşılaştığınız zaman tesisata yani kombiye su basmanız gerekir. Bar göstergesine de bakarsanız eğer basıncın 1 bar altını gösterdiğini göreceksiniz. İmmergas Victrix kombiye su basma işlemi; kombinin sağ altında monteli durumda olan siyah doldurma musluğu ile yapılır. Doldurma musluğunu sola çevirmeli ve bar değeri 1 ile 2 arasına gelene dek su basmalısınız. Su basma işleminden sonra arıza düzelir. Doldurma musluğunu da mutlaka kapatın, açık kalmasın. Sorun düzelmezse veya işlemi yapamazsanız eğer resetleme uygulaması yapmalısınız.
15 Hata Kodu : Konfigurasyon arızası.
Programalama sorunu olarak da bilinir. Cihazın ana kartında yazılımsal yahut donanımsal bir arıza vardır. Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan arıza tespiti ve onarımı için servis yardımı almalısınız.
16 Hata Kodu : Fan Arızası
Böyle bir sorunda cihaza müdahalede bulunmadan servis çağırınız.
20 Hata Kodu : Alev Oluşmuyor
Hatalı alev oluşumu olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu arıza durumunda önce cihazınızı resetleyin. Resetleme işlemini birkaç kez yapabilirsiniz. Arızada düzelme olmaz ise servis yardımı almanız gerekir. Bu gibi durumlarda; iyonizasyon elektrodunda, gaz grubunda ya da anakartta sorun olabilir. Tespit ve onarım için servisi aramanız gerekir.
24 Hata Kodu : Tuş Takımı Anormalliği
27 Hata Kodu : Sirkülasyon Sorunu
Kombide su sirkülasyonu sağlanmadığı zaman bu arıza kodunu verir. Bu gibi durumlarda önce tesisat vanalarının ve petek vanalarının açık olup olmadığına bakmalısınız. Vanalar kapalı ise açmalısınız. Vanaların açık olmasına karşın arızanın devam ettiği durumlarda birkaç reset uygulaması yapabilirsiniz. Resetleme sonrasında da arızada düzelme olmaz ise sirkülasyon pompasında veya elektronik kartta sorun olabilir. Arızanın tespit edilip çözümlenmesi için uzman yardımı almalısınız.
29 Hata Kodu : Atık Gaz Sensörü Arızası
31 Hata Kodu : Kumanda Paneli Arızası.
Uzaktan kumanda panelinde bir sorun olduğunda veya bağlantılar ile alakalı bir problem olduğunda bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda net teşhis ve çözüm için cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.
37 Hata Kodu : Düşük Voltaj Problemi
Şebeke voltajının düşük gelmesi sebebi ile meydana gelen bir arıza durumudur. Genelde çok sık karşımıza çıkar. Bu arıza durumunda cihaza reset gibi bir uygulama yapmamalısınız. Çünkü resetleme işlemi otomatik yapılacaktır. Kısa bir süreliğine beklemeniz gerekir. Bu süre zarfında voltaj düzeldiğinde sorunun da düzelme ihtimali vardır. Fakat uzun süre bekleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise, daireye ve kombiye gelen voltaj da normal ise bu durumda yüksek ihtimalle elektronik kart yanmış olabilir. Elektronik karta müdahale edilmesi açısından uzman yardımı alın. Müdahale sonrasında sorun çözümlenir fakat arıza durumu tekrarlanabilir. Bu gibi durumlarda ise önerimiz Kombi Regülatörü kullanmanızdır. Bu cihazı kullanırsanız arıza durumu tekrarlanmaz ve bu sorunu yaşamak zorunda kalmazsınız.
38 Hata Kodu : Alev Kopması Arızası
43 Hata Kodu : Alev Kopması Arızası
38 hatasının ard arda oluşması durumunu bildirir.
44 Hata Kodu : Gaz Valfinin Maksimum Açık Kalma Süresinin Aşılması Arızası
Kombi gaz valfi bir saat boyunca aralıksız açık kalarak kombi çalışırsa meydana gelir. Kombiyi resetleyiniz.
96 Hata Kodu : Baca Sistemi Arızası
Kombinin atık gaz sisteminde meydana gelen sorunu belirtir. Kombiyi resetleye bilirsiniz, Resetleme sonrası düzelmemesi durumunda kullanıcı olarak kombiye müdahalede bulunmamanızı tavsiye ederiz. Teknik olarak sorunun tespitinin yerinde yapılması gerekir. Genelde; bacanın yerinden çıkması, baca sensöründe sorun olması, bacanın tıkalı olması, elektronik kart, fan ya da prosestat gibi parçalarda sorun olması nedeni ile yaşanmaktadır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.
Victrix Omnia
01 Arıza Kodu : Brülörde Ateşleme Olmuyor.
Bu arıza durumunda cihaz ateşleme yapmıyor demektir. Ateşleme yapmadığı için de cihaz bloke durumdadır yani çalışmaz. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman öncelikle kombiye gaz gelip gelmediğini ve konut içinde gaz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Gaz vanalarının açık olup olmadığını kontrol ediniz, kapalıysa açınız. Ardından resetleme işlemi uygulayın. Bu kontrol ve işlemlerden sonra arıza devam etmekte ise bu durumda başka bir işlem uygulamadan mutlaka uzman yardımı almalısınız. Gaz valfinde, anakartta ya da elektrotlarda (iyonizasyon ve ateşleme) sorun olabilir. Arıza teşhisi ve onarımı için mutlaka servis çağırınız.
02 Hata Kodu : Aşırı Isınma Problemi
Cihazda aşırı ısınma sorunu olduğunu belirtmekte olan hata kodudur. Bu durumda öncelikle kombinin altındaki vanaların ve petek vanalarının açık olup olmadığına bakınız, kapalıysa açınız. Daha sonra kombinizi resetleyiniz. Uygulamaları yaptınız ama sonuç değişmiyorsa ve arıza durumu devam ediyor ise; pompa sıkışmış olabilir, üç yollu vana konum atlıyor ya da takılı kalmış olabilir, ana eşanjör kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir, kalorifer filtresi tıkalı olabilir ya da tesisatta tıkanma durumu olabilir. Kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeden servis desteği almanız gerekmektedir.
03 Hata Kodu : Baca Termostat Hatası
Kombi normal çalışma evresi süresince herhangi bir sebepten kombi bacasında aşırı ısınma oluşursa kombi aşırı ısınmadan ötürü kendisini korumaya alır. Bir müddet bekledikten sonra kombiyi resetleyin. Resetleme sonrası düzelmez veya sık sık tekrarlar ise servis yardımı alınız.
05 Hata Kodu : Kalorifer Ntc Sensör Problemi
Bu hata kodu ekranda yer alıyor ise petekleriniz çalışmıyor ya da beklenen şekilde ısıtmıyor demektir. Kalorifer sensöründe arıza durumu söz konusu olabilir. Kalorifer sensör bağlantılarında kopukluk yada kısa devre olabilir. Ya da sensör kabloları nemlenmiş olabilir. Arızanın tespiti ve onarımı için mutlaka servis çağırınız.
06 Hata Kodu : Sıcak Su Ntc Sensör Problemi
Sıcak su sorunu yaşayabileceğiniz bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda sıcak su sensöründe problem olabilir, sıcak su sensör bağlantılarında kopma olabilir, kısa devre olabilir veya kabloları nemlenmiş olabilir. Arıza tespiti ve çözümü için servisi arayın.
08 Hata Kodu : Reset Selektör Arızası
Reset düğmesine bastığınızda sorun düzelir. Düzelme olmaz ise bu durumda servis çağırınız.
09 Hata Kodu : Dar Ayar İşlevi Aktif Durumda.
Bu arıza durumunda bir süre kadar beklemelisiniz. Düzelme olmaz ise reset işlemi uygulamalısınız. Uygulama sonrasında arıza devam ederse servis çağırınız.
10 Hata Kodu : Tesisat Su Basıncı Düşük.
Kombi su basıncının düşük olduğunu belirtir. Bu arıza durumu ile karşılaştığınız zaman tesisata yani kombiye su basmanız gerekir. Bar göstergesine de bakarsanız eğer basıncın 1 bar altını gösterdiğini göreceksiniz. İmmergas Victrix kombiye su basma işlemi; kombinin sağ altında monteli durumda olan siyah doldurma musluğu ile yapılır. Doldurma musluğunu sola çevirmeli ve bar değeri 1 ile 2 arasına gelene dek su basmalısınız. Su basma işleminden sonra arıza düzelir. Doldurma musluğunu da mutlaka kapatın, açık kalmasın. Sorun düzelmezse veya işlemi yapamazsanız eğer resetleme uygulaması yapmalısınız. Kombiye Su Basma İşleminin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız.
15 Hata Kodu : Konfigurasyon arızası.
Programalama sorunu olarak da bilinir. Cihazın ana kartında yazılımsal yahut donanımsal bir arıza vardır. Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan arıza tespiti ve onarımı için servis yardımı almalısınız.
16 Hata Kodu : Fan Arızası
Böyle bir sorunda cihaza müdahalede bulunmadan servis çağırınız.
20 Hata Kodu : Alev Oluşmuyor
Hatalı alev oluşumu olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu arıza durumunda önce cihazınızı resetleyin. Resetleme işlemini birkaç kez yapabilirsiniz. Arızada düzelme olmaz ise servis yardımı almanız gerekir. Bu gibi durumlarda; iyonizasyon elektrodunda, gaz grubunda ya da anakartta sorun olabilir. Tespit ve onarım için servisi aramanız gerekir.
24 Hata Kodu : Tuş Takımı Anormalliği
27 Hata Kodu : Sirkülasyon Sorunu
Kombide su sirkülasyonu sağlanmadığı zaman bu arıza kodunu verir. Bu gibi durumlarda önce tesisat vanalarının ve petek vanalarının açık olup olmadığına bakmalısınız. Vanalar kapalı ise açmalısınız. Vanaların açık olmasına karşın arızanın devam ettiği durumlarda birkaç reset uygulaması yapabilirsiniz. Resetleme sonrasında da arızada düzelme olmaz ise sirkülasyon pompasında veya elektronik kartta sorun olabilir. Arızanın tespit edilip çözümlenmesi için uzman yardımı almalısınız.
29 Hata Kodu : Atık Gaz Sensörü Arızası
31 Hata Kodu : Kumanda Paneli Arızası.
Uzaktan kumanda panelinde bir sorun olduğunda veya bağlantılar ile alakalı bir problem olduğunda bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda net teşhis ve çözüm için cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.
37 Hata Kodu : Düşük Voltaj Problemi
Şebeke voltajının düşük gelmesi sebebi ile meydana gelen bir arıza durumudur. Genelde çok sık karşımıza çıkar. Bu arıza durumunda cihaza reset gibi bir uygulama yapmamalısınız. Çünkü resetleme işlemi otomatik yapılacaktır. Kısa bir süreliğine beklemeniz gerekir. Bu süre zarfında voltaj düzeldiğinde sorunun da düzelme ihtimali vardır. Fakat uzun süre bekleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise, daireye ve kombiye gelen voltaj da normal ise bu durumda yüksek ihtimalle elektronik kart yanmış olabilir. Elektronik karta müdahale edilmesi açısından uzman yardımı alın. Müdahale sonrasında sorun çözümlenir fakat arıza durumu tekrarlanabilir. Bu gibi durumlarda ise önerimiz Kombi Regülatörü kullanmanızdır. Bu cihazı kullanırsanız arıza durumu tekrarlanmaz ve bu sorunu yaşamak zorunda kalmazsınız.
38 Hata Kodu : Alev Kopması Arızası
43 Hata Kodu : Alev Kopması Arızası
38 hatasının ard arda oluşması durumunu bildirir.
44 Hata Kodu : Gaz Valfinin Maksimum Açık Kalma Süresinin Aşılması Arızası
Kombi gaz valfi bir saat boyunca aralıksız açık kalarak kombi çalışırsa meydana gelir. Kombiyi resetleyiniz.
96 Hata Kodu : Baca Sistemi Arızası
Kombinin atık gaz sisteminde meydana gelen sorunu belirtir. Kombiyi resetleye bilirsiniz, Resetleme sonrası düzelmemesi durumunda kullanıcı olarak kombiye müdahalede bulunmamanızı tavsiye ederiz. Teknik olarak sorunun tespitinin yerinde yapılması gerekir. Genelde; bacanın yerinden çıkması, baca sensöründe sorun olması, bacanın tıkalı olması, elektronik kart, fan ya da prosestat gibi parçalarda sorun olması nedeni ile yaşanmaktadır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.
Victrix Tera
01 Arıza Kodu : Brülörde Ateşleme Olmuyor.
Bu arıza durumunda cihaz ateşleme yapmıyor demektir. Ateşleme yapmadığı için de cihaz bloke durumdadır yani çalışmaz. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman öncelikle kombiye gaz gelip gelmediğini ve konut içinde gaz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Gaz vanalarının açık olup olmadığını kontrol ediniz, kapalıysa açınız. Ardından resetleme işlemi uygulayın. Bu kontrol ve işlemlerden sonra arıza devam etmekte ise bu durumda başka bir işlem uygulamadan mutlaka uzman yardımı almalısınız. Gaz valfinde, anakartta ya da elektrotlarda (iyonizasyon ve ateşleme) sorun olabilir. Arıza teşhisi ve onarımı için mutlaka servis çağırınız.
02 Hata Kodu : Aşırı Isınma Problemi
Cihazda aşırı ısınma sorunu olduğunu belirtmekte olan hata kodudur. Bu durumda öncelikle kombinin altındaki vanaların ve petek vanalarının açık olup olmadığına bakınız, kapalıysa açınız. Daha sonra kombinizi resetleyiniz. Uygulamaları yaptınız ama sonuç değişmiyorsa ve arıza durumu devam ediyor ise; pompa sıkışmış olabilir, üç yollu vana konum atlıyor ya da takılı kalmış olabilir, ana eşanjör kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir, kalorifer filtresi tıkalı olabilir ya da tesisatta tıkanma durumu olabilir. Kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeden servis desteği almanız gerekmektedir.
03 Hata Kodu : Baca Termostat Hatası
Kombi normal çalışma evresi süresince herhangi bir sebepten kombi bacasında aşırı ısınma oluşursa kombi aşırı ısınmadan ötürü kendisini korumaya alır. Bir müddet bekledikten sonra kombiyi resetleyin. Resetleme sonrası düzelmez veya sık sık tekrarlar ise servis yardımı alınız.
05 Hata Kodu : Kalorifer Ntc Sensör Problemi
Bu hata kodu ekranda yer alıyor ise petekleriniz çalışmıyor ya da beklenen şekilde ısıtmıyor demektir. Kalorifer sensöründe arıza durumu söz konusu olabilir. Kalorifer sensör bağlantılarında kopukluk yada kısa devre olabilir. Ya da sensör kabloları nemlenmiş olabilir. Arızanın tespiti ve onarımı için mutlaka servis çağırınız.
06 Hata Kodu : Sıcak Su Ntc Sensör Problemi
Sıcak su sorunu yaşayabileceğiniz bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda sıcak su sensöründe problem olabilir, sıcak su sensör bağlantılarında kopma olabilir, kısa devre olabilir veya kabloları nemlenmiş olabilir. Arıza tespiti ve çözümü için servisi arayın.
08 Hata Kodu : Reset Selektör Arızası
Reset düğmesine bastığınızda sorun düzelir. Düzelme olmaz ise bu durumda servis çağırınız.
09 Hata Kodu : Dar Ayar İşlevi Aktif Durumda.
Bu arıza durumunda bir süre kadar beklemelisiniz. Düzelme olmaz ise reset işlemi uygulamalısınız. Uygulama sonrasında arıza devam ederse servis çağırınız.
10 Hata Kodu : Tesisat Su Basıncı Düşük.
Kombi su basıncının düşük olduğunu belirtir. Bu arıza durumu ile karşılaştığınız zaman tesisata yani kombiye su basmanız gerekir. Bar göstergesine de bakarsanız eğer basıncın 1 bar altını gösterdiğini göreceksiniz. İmmergas Victrix kombiye su basma işlemi; kombinin sağ altında monteli durumda olan siyah doldurma musluğu ile yapılır. Doldurma musluğunu sola çevirmeli ve bar değeri 1 ile 2 arasına gelene dek su basmalısınız. Su basma işleminden sonra arıza düzelir. Doldurma musluğunu da mutlaka kapatın, açık kalmasın. Sorun düzelmezse veya işlemi yapamazsanız eğer resetleme uygulaması yapmalısınız.
15 Hata Kodu : Konfigurasyon arızası.
Programalama sorunu olarak da bilinir. Cihazın ana kartında yazılımsal yahut donanımsal bir arıza vardır. Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan arıza tespiti ve onarımı için servis yardımı almalısınız.
16 Hata Kodu : Fan Arızası
Böyle bir sorunda cihaza müdahalede bulunmadan servis çağırınız.
20 Hata Kodu : Alev Oluşmuyor
Hatalı alev oluşumu olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu arıza durumunda önce cihazınızı resetleyin. Resetleme işlemini birkaç kez yapabilirsiniz. Arızada düzelme olmaz ise servis yardımı almanız gerekir. Bu gibi durumlarda; iyonizasyon elektrodunda, gaz grubunda ya da anakartta sorun olabilir. Tespit ve onarım için servisi aramanız gerekir.
24 Hata Kodu : Tuş Takımı Anormalliği
27 Hata Kodu : Sirkülasyon Sorunu
Kombide su sirkülasyonu sağlanmadığı zaman bu arıza kodunu verir. Bu gibi durumlarda önce tesisat vanalarının ve petek vanalarının açık olup olmadığına bakmalısınız. Vanalar kapalı ise açmalısınız. Vanaların açık olmasına karşın arızanın devam ettiği durumlarda birkaç reset uygulaması yapabilirsiniz. Resetleme sonrasında da arızada düzelme olmaz ise sirkülasyon pompasında veya elektronik kartta sorun olabilir. Arızanın tespit edilip çözümlenmesi için uzman yardımı almalısınız.
29 Hata Kodu : Atık Gaz Sensörü Arızası
31 Hata Kodu : Kumanda Paneli Arızası.
Uzaktan kumanda panelinde bir sorun olduğunda veya bağlantılar ile alakalı bir problem olduğunda bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda net teşhis ve çözüm için cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.
37 Hata Kodu : Düşük Voltaj Problemi
Şebeke voltajının düşük gelmesi sebebi ile meydana gelen bir arıza durumudur. Genelde çok sık karşımıza çıkar. Bu arıza durumunda cihaza reset gibi bir uygulama yapmamalısınız. Çünkü resetleme işlemi otomatik yapılacaktır. Kısa bir süreliğine beklemeniz gerekir. Bu süre zarfında voltaj düzeldiğinde sorunun da düzelme ihtimali vardır. Fakat uzun süre bekleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise, daireye ve kombiye gelen voltaj da normal ise bu durumda yüksek ihtimalle elektronik kart yanmış olabilir. Elektronik karta müdahale edilmesi açısından uzman yardımı alın. Müdahale sonrasında sorun çözümlenir fakat arıza durumu tekrarlanabilir. Bu gibi durumlarda ise önerimiz Kombi Regülatörü kullanmanızdır. Bu cihazı kullanırsanız arıza durumu tekrarlanmaz ve bu sorunu yaşamak zorunda kalmazsınız.
38 Hata Kodu : Alev Kopması Arızası
43 Hata Kodu : Alev Kopması Arızası
38 hatasının ard arda oluşması durumunu bildirir.
44 Hata Kodu : Gaz Valfinin Maksimum Açık Kalma Süresinin Aşılması Arızası
Kombi gaz valfi bir saat boyunca aralıksız açık kalarak kombi çalışırsa meydana gelir. Kombiyi resetleyiniz.
96 Hata Kodu : Baca Sistemi Arızası
Kombinin atık gaz sisteminde meydana gelen sorunu belirtir. Kombiyi resetleye bilirsiniz, Resetleme sonrası düzelmemesi durumunda kullanıcı olarak kombiye müdahalede bulunmamanızı tavsiye ederiz. Teknik olarak sorunun tespitinin yerinde yapılması gerekir. Genelde; bacanın yerinden çıkması, baca sensöründe sorun olması, bacanın tıkalı olması, elektronik kart, fan ya da prosestat gibi parçalarda sorun olması nedeni ile yaşanmaktadır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.
Nike Star
Immergas Nike Star 01 Arıza Kodu : Ateşleme Arızası.
Ateşleme arızasının birçok sebebi bulunur. Servis gelmeden önce dairenize gaz gelip gelmediğini kontrol edin. Gaz vanalarına bakabilir, kapalı ise açabilirsiniz. Gaz vanaları açık, kombinize gaz gelmekte ise bu durumda “RESET” butonuna birkaç saniye basılı tutarak resetleme işlemi uygulayın. Uygulama sonrasında sonuç değişmezse eğer bu durumda ana kartta, elektrotlarda, gaz grubunda problem var diyebiliriz. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.
Immergas Nike Star 02 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Hatası.
Kombi kalorifer tesisatında bulunan suyun sıcaklığının maksimum seviyeyi aşması sonrasında limit termostatın devreye girerek cihazı bloke ettiğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kombi altındaki tesisat vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız. Vanalar kapalı ise açılmalıdır. Cihaz eğer kış modunda ise kalorifer vanalarına bakılmalı, vanalar kapalı ise açılmalıdır. Buna rağmen sorun devam etmekte ise “RESET” butonuna basılarak resetleme işlemi uygulanmalıdır. Arıza durumunda düzelme olmaz ise; kalorifer tesisatı, kalorifer filtresi, ana eşanjör tıkalı olabilmektedir. Üç yollu vananın konum değiştirmesi, arada kalması, pompanın sıkışması gibi durumlar sebebi ile de bu sorun yaşanabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.
Immergas Nike Star 03 Arıza Kodu : Baca Sensörü Arızası.
Immergas Nike Star model kombilerde atık gaz sıcaklığını ve içerideki sıcaklığı ölçerek birbiriyle kıyaslayan baca duman sensörünün arızalı olabileceğini, kopmuş olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu durumda cihaz çalışma sağlamaz. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.
Immergas Nike Star 04 Arıza Kodu : Elektro Mekanik Kontaklarda Problem.
Sorunun tespiti ve çözümü için mutlaka servisi arayın.
Immergas Nike Star 05 Arıza Kodu : Kalorifer Sensörü Arızası.
Kalorifer ısı ntc sinde arıza olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kalorifer sensörünün yanı sıra, sensör kablolarında kopukluk- kısa devre durumları, borularda nemlenme durumları söz konusu olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.
Immergas Nike Star 06 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensörü Arızası.
Sıcak su ntc sinde bir problem olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu durumda sorun aslında sadece sıcak su sensöründe değil, sensör kablolarında veya borularında olabilir. Bu nedenle cihaza müdahalede bulunmadan sorunun tespit edilmesi ve çözümlenmesi adına servis yardımı alın.
Immergas Nike Star 10 Arıza Kodu : Düşük Tesisat Su Basıncı Sorunu.
İmmergas Nike Star model kombi su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda Nike Star model kombinize su basmanız gerekir. Nike Star kombinin sağ altındaki siyah doldurma musluğunu sola çevirerek bar göstergesi 1 ile 2 bar arasına gelene kadar su basmalısınız. Su basma işlemi sonrasında siyah doldurma musluğunu sola çevirerek kapatmayı unutmayın. Sorun çözümlenecektir. Su Doldurma işlemi Nasıl Yapılır Videosunu İzlemek İçin Tıklayın.
Immergas Nike Star 20 Arıza Kodu : Yanlış Alev Sorunu
Bir nevi iyonizasyon sorunu olarak da adlandırabiliriz. Bu arıza durumu ile karşılaştığınız zaman “RESET” butonuna birkaç saniye kadar basılı tutun. Cihaza reset atın. Resetleme işlemi sonrasında sorunda düzelme olmaz ise İmmergas Servisi’ni arayın. Gaz valfinde, iyonizasyon elektrodunda veya elektronik kartta sorun olabilir. Net teşhis ve çözüm için uzman yardımı almalısınız.
Immergas Nike Star 27 Arıza Kodu : Devirdaim Sorunu.
Nike Star model kombinin devir daim yapamadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olun. En az 3 tanesi mutlaka açık olsun. Buna rağmen sorun yaşanıyor ise devir daim pompasında sorun olabilir veya elektronik kart arızalı olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.
Immergas Nike Star 28 Arıza Kodu : Kaçak Durumu.
Nike Star kombi tesisatında ya da elektrik anlamında bir kaçak durumu söz konusu olabilir. Cihaza müdahalede bulunmadan tespit ve çözüm için mutlaka servis yardımı alın.
Immergas Nike Star 31 Arıza Kodu : Oda Termostatı Bağlantı Sorunu.
Oda termostatı kullanılan konutlarda meydana gelen bir arıza durumudur. Bu durumda Nike Star model kombinin oda termostatı bağlantısında sorun veya kopma olduğunu belirtir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeden servisi aramalısınız.
Alpha Eco
Alpha Eco 01 Arıza Kodu : Ateşleme Hatası
Öncelikle gaz vanalarını kontrol edin ve dairenizde gaz olduğundan emin olun. Konut içinde gaz yoksa bölgenizin doğalgaz dağıtım firmasını arayarak bu konudaki bilgi ve yardımları alın. Dairenizde gaz varsa eğer ekranın üstündeki RESET düğmesine basılı tutarak kombiyi resetleyin. Bu işlemi arıza düzelmezse birkaç kez daha uygulayın. Arızada yine bir düzelme durumu olmuyorsa eğer; Elektrotlarda, gaz armatöründe ya da anakartta problem olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırın.
Alpha Eco 02 Arıza Kodu : Aşırı ısı emniyet termostatı sorunu.
Normal çalışma evresindeyken herhangi bir aksaklık sebebi ile cihaz içerisindeki suyun aşırı ısındığını ve aşırı emniyet termostatının devreye girerek cihazı bloke ettiğini belirtir. Önce kalorifer ve kombi altındaki tesisat vanalarına bakın. Vanalar kapalıysa açın. Kombide RESET düğmesine basarak cihazı birkaç kez resetleyin. Ancak yine de düzelme olmazsa eğer; pompa, ana eşanjör, üç yollu vana gibi parçalarda sorun olabilir. Tesisat tıkanmış veya filtrede tıkanıklık olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırın.
Alpha Eco 03 Arıza Kodu : Baca termostat arızası.
Oluşan herhangi bir arıza sebebi ile atık gazda aşırı sıcaklık meydana geldiğini belirtir. Bu arıza durumunda servis önce RESET düğmesine basılı tutarak kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında sorunda düzelme olmazsa eğer arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırın.
Alpha Eco 04 Arıza Kodu : Bağlantıların dayanıklılık engeli durumu.
Anakart gidiş sensöründe arıza belirlediği zaman bu sorun yaşanır. Bu durumda kombi çalışmaz. Bağlantıların kontrol edilmesi gerekir. Sensör ya da anakartta sorun olabileceği için net tespit ve müdahale için mutlaka servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 05 Arıza Kodu : Gidiş suyu sensör arızası.
Anakartın gidiş suyu sensöründe arıza belirlediğini belirtir. Bu arıza durumunda kombide çalışma olmaz. Sensör bağlantılarında, sensörde, borularda, kablolarda sorun olabilir. Net tespit için servis yardımı almanız gerekir.
Alpha Eco 06 Arıza Kodu : Kullanım suyu sensör arızası.
Anakartın kullanım suyu sensöründe arıza ya da hata tespit ettiğini belirtir. Kombi sıcak su verebilir ancak beklenen verim elde edilemez. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırın.
Alpha Eco 08 Arıza Kodu : Maksimum reset uyarısı.
Arıza durumlarında resetleme işlemi en fazla 5 kez yapılmalıdır. 1 saat sonrasında arıza yine düzelmiyorsa bir 5 resetleme işlemi daha uygulanabilir. Ancak 1 saat içerisinde cihaz 5 ten fazla resetlenirse cihaz aşırı reset uyarısı verir. Yani ekranda bu uyarı kodu belirir. Cihazı şalterinden kapatıp açarsanız ekrandan bu hata kodu silinir.
Alpha Eco 10 Arıza Kodu : Tesisat basıncı yetersiz.
Kombinin sağlıklı ve düzgün çalışması adına tesisatta yeterli derecede basınç tespit edilemediğini belirten uyarıdır. Kombide önce bar göstergesine bakın. Muhtemelen 1 bar altını gösterir. Kombi altında monteli olan doldurma musluğu ile kombi barını 1,5 bara kadar çıkarın yani kombiye su basın. Su basma işleminden sonra arıza durumu düzelir. Tabi işlem sonrası mutlaka doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. Sorun düzelmezse, işlemi çok sık tekrarlamak durumunda kalırsanız veya işlemi yapamazsanız mutlaka servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 15 Arıza Kodu : Konfigurasyon arızası.
Elektronik kartın bir anormallik tespit ettiğini belirtir. Bu durumda kombinin doğru yapılandırılmış olduğundan emin olmak gerekir. Kombi resetlemeye gerek kalmadan da düzelebilir. Ancak arıza durumunda düzelme olmazsa eğer mutlaka teknik servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 16 Arıza Kodu : Fan sorunu.
Fanda mekanik veya elektronik bir arıza durumu olabilir. Cihaza servis gelmeden önce RESET düğmesine basarak reset atmalısınız. Resetleme sonrasında düzelme durumu olmazsa eğer servis çağırmanız gerekir.
Alpha Eco 20 Arıza Kodu : Parazit alev engelleme durumu.
Tesisat devresinde kaçak varsa ya da alev kontrol anormalliği varsa bu sorun yaşanır. Önce RESET düğmesine basarak kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme durumu olmazsa eğer mutlaka servis yardımı almalısınız.
Alpha Eco 24 Arıza Kodu : Tuş takımı sorunu.
Anakart tuş takımında bir arıza belirlediği zaman bu sorun yaşanır. Kombiyi resetlemeye gerek kalmadan sorun düzelecek ve cihaz kendiliğinden çalışmaya başlayacaktır. Uzun süre bekleme sonrası arıza durumunda düzelme olmazsa eğer servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 29 Arıza Kodu : Atık gaz sensörü sorunu.
Kombi bu durumda çalışmaz. Cihazın atık gazında problem olabileceğini belirtir. Bu parçalar; prosestat, elektronik kart veya fan gibi parçalardır. Net teşhis için ve arıza onarımı için servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 31 Arıza Kodu : CAR ile iletişim sorunu.
Kombi ile CAR arasında iletişim kaybı olduğunu belirtir. Bu durumda cihazın enerjisi kesilerek yeniden güç verilmelidir. Arıza durumunda düzelme olmazsa servis çağırmanız gerekir.
Alpha Eco 36 Arıza Kodu : IMG Bus bağlantında kopma var.
Kumanda panelinde oluşan bir arıza sebebi ile bölgeleri kontrol etmekte olan ünite kumanda paneli arasında ya da IMG Bus üzerinde iletişim kaybolur. Kombi bu durumda ortamı ısıtmaz. Çalışmasını durdurur. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem yoktur. Servis yardımı almalısınız.
Alpha Eco 37 Arıza Kodu : Düşük güç kaynağı gerilimi.
Şebeke elektrik voltajının kombinin doğru çalışma adına ön görülen sınırların altına düştüğünü belirtir. Normal koşullarda kombi kendini yeniler, kullanıcının resetleme işlemi yapmasına gerek yoktur. Ancak uzun süre bekleme sonrası düzelme durumu olmazsa eğer servis çağrılmalıdır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kombi regülatörü kullanmanız gerekir.
Alpha Eco 38 Arıza Kodu : Alev sinyali kaybı.
Kombinin doğru şekilde ateşlediğini ve brülör alevin beklenmedik bir sönüş meydana getirdiğini belirtir. Yeniden ateşleme denemesi yapılır. Bu durumda kombinin resetlenmeye gerek kalmadan düzelmesi gerekir. Ancak uzun süre bekleme sonrası düzelme durumu olmazsa yine de servis çağırmanız gerekir.
Alpha Eco 43 Arıza Kodu : Sürekli alev sinyali kaybı sebebiyle arıza durumu.
Önceden yaşanmış olan 38 arıza kodu birkaç kez daha olduğunda blokaj durumu olur. Blokajı kaldırmak için RESET düğmesine basın. Bu işlemi sorun düzelmezse eğer arka arkaya birkaç kez daha uygulayın. Yine de arıza durumunda bir düzelme durumu olmuyorsa mutlaka servis çağırmanız gerekir.
Alpha Eco 44 Arıza Kodu : Gaz valfinin maksimum açık kalma süresinin aşılması durumu.
Gaz vanası beklenenden daha büyük bir saat açık kalırsa eğer bu sorun yaşanır. Bu durumda RESET düğmesine basarsanız sorun düzelecektir. Ancak düzelme durumu olmazsa eğer servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 46 Arıza Kodu : Düşük sıcaklık termostatı müdahalesi.
Normal işletim sırasında, arıza sebebiyle düşük sıcaklık çıkışında aşırı sıcaklık artışı olursa kombi bu durumda bloke olur. Bu durumda yeterli soğutma sonrasında termostat resetlenmelidir. Resetleme sonrası düzelme olmazsa servis yardımı almalısınız.
Alpha Eco 47 Arıza Kodu : Düşük brülör gücü.
Yakalanan yüksek baca sıcaklığı sebebiyle kombi kendi zarar görmesin diye çıkış gücünü azaltır. Ekranda bu uyarı kodu belirir. Bir süre sonra düzelecektir. Düzelme olmazsa servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 51 Arıza Kodu : CAR Wireless ile iletişim sorunu.
Kombi ile CAR arasında iletişim sorunu olduğunda Wireless versiyonu belirtir. Bu an itibariyle kontrol yalnızca kombi kontrol paneli üzerinden olur. CAR Wireless çalışması denetlenmeli, pil kontrol edilmeli gereken müdahaleler yapılmalıdır. Bunun için de mutlaka uzman yardımı almalısınız.
Alpha Eco 59 Arıza Kodu : Elektrik enerjisi ağ frekans bloğu.
Güç frekansı başdaştırıcısını algılar. Elektrik güç kaynağında anormallik olduğunu belirtir. Kombi bu durumda çalışmaz. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 62 Arıza Kodu : Kalibrasyon isteğini tamamlar.
Elektronik yönetim kurulumunda kalibrasyon yokluğunu algılar. Elektronik kartın değiştirilmesi halinde kontrol yapılmalıdır ya da parametreler bölümünde hava ve gaz için bir varyasyon gerektirir. Kombi bu durumda çalışmaz. Servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 72 Arıza Kodu : Hızlı kalibrasyon isteği.
Bazı parametre değişikliği algılanmış olabilir. Kombi çalışmaz. Net arıza tespiti ve onarımı için servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 73 Arıza Kodu : Yüksek akış sonda ofset algılandı.
Bağdaştırıcının bir anormallik algıladığını belirtir. Bu durumda sonda da sorun olabilir, yanlış konumlandırma olabilir, dolaşım yetersizliği olabilir ya da su yan ısı eşanjöründe tıkanma olabilir. Kombiyi resetlemeye gerek kalmadan arıza durumu düzelebilir. Ancak sorunda düzelme durumu olmazsa servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 74 Arıza Kodu : Gidiş senörü sorunu.
Anakartın gidiş sensöründe bir anormallik tespit ettiğini belirtir. Sensörde, sensör kablolarında, sensör borularında sorun olabilir. Tespit ve çözüm için servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 77 Arıza Kodu : Yakıt kontrolünde anormallik durumu.
Akımın tespit edilir range dışında olduğunu belirtir. Cihaz bu durumda çalışmaz. Arızanın tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 78 Arıza Kodu : Yakıt kontrolünde anormallik durumu.
Gaz vanasında yüksek akım tespit edildiğini belirtir. Cihaz çalışmaz. Uzman yardımı almanız gerekir.
Alpha Eco 79 Arıza Kodu : Yakıt kontrolünde anormallik durumu.
Gaz vanasında düşük akım tespit edildiğini belirtir. Kombi çalışmaz. Uzman yardımı almanız gerekir.
Alpha Eco 80 Arıza Kodu : Anakart arızasından engelleme durumu.
Anakartın arızalı olduğunu belirtir. RESET düğmesine basarak cihaza birkaç kez reset atın. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmazsa eğer mutlaka servis çağırarak yardım talep etmeniz gerekir.
Alpha Eco 84 Arıza Kodu : Yanma anormali devam eden güç azaltma.
Gaz hattı kaynağında düşük basınç tespit edildiğini belirtir. Bu yüzden cihazın gücü sınırlanır ve sorun olduğunu bu hata kodu ile bildirir. Bir süre kadar beklemeli, sorunda düzelme olmazsa uzman yardımı almalısınız.
Alpha Eco 87 / 88 Arıza Kodu : Gaz vanası denetim bloğu.
Gaz vanası kontrol bileşenlerinin bir arıza tespit ettiğini belirtir. Kombi çalışmaz. Tespit ve onarım için servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 89 Arıza Kodu : Kararsız yakıt sinyali.
Alevin kararsız olduğunu belirtir. Baca gazı devir daim varlığı, kararsız gaz basıncı, fan hızı kararsız ya da sistemde arıza var. Bu durumda ısıtıcı çalışmaya devam edebilir. Ancak yine de sorunun tespit edilerek çözümlenmesi açısından servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 90 Arıza Kodu : Yakıt dışarı sınırı sinyali.
Rangenin yatma sinyali tespit ettiğini belirtir. Isıtıcı çalışmaya devam eder ancak yine de servis çağırmanız gerekir.
Alpha Eco 91 Arıza Kodu : Hatalı ateşleme kilidi.
Kurulu tüm olası eylemlerin bir optimal brülör ateşleme elde etmek adına tükendiğini belirtir. RESET düğmesine basmalısınız. Arıza durumunda düzelme olmuyorsa servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 92 Arıza Kodu : Fan hızı ayarını limitler.
Sistemin tüm olası düzeltmeleri tükettiğini, solunum devir sayısını belirtir. Isıtıcı çalışmaya devam ediyor olsa da servis yardımı almalısınız.
Alpha Eco 93 Arıza Kodu : Yakıt dışarı sınırı sinyali.
Rangenin yanma sinyali tespit ettiğini ve belirli süre için beklenen ayarlamanın olduğunu belirtir. Isıtıcı çalışıyor olsa da bu durum için uzman yardımı almak gerekir.
Alpha Eco 94 Arıza Kodu : Yakıtta anormallik.
Yanma kontrolü üzerinde bir sorunla karşılaşılır. Bu durumda düşük gaz basıncı durumu, baca gazı devir daim sorunu, gaz vanası ya da anakart arızası olabilir. Servis yardımı almalısınız.
Alpha Eco 95 Arıza Kodu : Süreksizlik yakıt sinyali.
Sistemin bir süreksizlik sinyali algıladığını belirtir. Bu durumda ısıtıcı çalışmaya devam ediyor olsa da net tespit ve çözüm için servis yardımı almak gerekir.
Alpha Eco 96 Arıza Kodu : Engellenen bacalar.
Duman borusu sisteminde bir obstrüksiyon oluştuğunda ortaya acıkan sorundur. Bu durumda cihaz çalışmasını durdurur. Arızanın tespit edilerek çözümlenmesi açısından servis çağırmalısınız.
Alpha Eco 98 Arıza Kodu : Blok maksimum sorun.
En fazla hata sayısı ulaşır. Software kabul edilir. RESET düğmesine basarak cihazı resetleyin. Arızada düzelme olmuyorsa servis çağırmanız gerekir.
Alpha Eco 99 Arıza Kodu : Genel arıza durumu.
Kombi içinde bir hata meydana geldiğini belirtir. Blokaj sorunu olarak da belirtilebilir. RESET düğmesine basarak cihaza servis öncesi reset atmalısınız. Resetleme sonrası düzelme olmuyorsa servis çağırmalısınız.