Teknik Servis için Profesyonel Destek

Çalışkan Teknik Servis

Teknik Servisi işini Severek yapmaktayız ve Kalite, güven ile Hizmet vermekteyiz, Şirketimiz kombilerde Demirdöküm marka ve model Kombilerde olaşabilecek Arızaları listeledik, Amacımız Müşterilerimiz, Kombi Kullanıcıları ve Ustalarımızın Kombi Alanında Arızaları çözmesi adına Derlediğimiz Arıza Kodları ile İşlemleri daha Kısa sürede tamir ve bakımını kolaylaştırmak.

Demirdöküm Kombi Arıza Tespiti

Demirdöküm Marka Kombiler için Arıza kodları, Kombilerin çalışma prensibleri birbirine benzer olsa da markalarına göre farklılık gösterebilir. Demirdöküm Kombi tamiri için ilgili markada uzmanlaşmış kişilerin işlem yapması gerekmektedir.

Demirdöküm Kombilerde Arıza kodları ve Yapılması gerekenler Aşağıda listelenmiştir

Demirdöküm Kombi Arıza Kodları ve çözümleri

Kalisto

Kalisto Digital Ekranlı Kombi Arıza ve Çözümleri
Kalisto Kombi F1 Arızası Nedir
Aşırı Isınma Sorunu. Kalisto kombi ekranında beliren F1 kodu, kombide aşırı ısınma medana geldiğini bildirir. Aşırı ısınma limit termostatının devreye girerek kombiyi devre dışı bıraktığını belirtir. Kombi kış konumunda ise kombinin altındaki kalorifer vanalarını ve kalorifer peteklerinin vanalarını kontrol edin. Kapalı ise mutlaka açın. Kombinizi bir kaç kez resetleyin. Arıza durumu devam ediyor ise; Ana eşanjör kireçlenmiş veya tıkanmış, tesisatta tıkanma, üç yollu arızası veya , devir daim pompasında arıza meydana gelmiş olabilir. Sorunun net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Kalisto Kombi F1 arızasının tamir videosunu izlemek için tıklayınız.

Kalisto Kombi F2 Arızası Nedir
Kullanım Suyu NTC Arızası. Kombi sıcak su NTC sensörü arızalı olabilir. Sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre olabilir, anakart arızası olabilir. Arızanın çözümü için servisi aramanızı tavsiye ederiz. Kalisto Kombi F2 arızasının tamir videosunu izlemek için tıklayınız.

Kalisto Kombi F3 Arızası Nedir
Kalorifer NTC Arızası. Kombi kalorifer NTC sensörü arızalı olabilir. Sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre olabilir, anakart arızası olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servisi aramanızı tavsiye ederiz. Arızanın tamir videosunu izlemek için tıklayınız.

Kalisto Kombi F4 Arızası Nedir
Ateşleme Sorunu. Kalisto kombilerde karşınıza sıkça çıkabilen arıza durumlarından biridir. Ateşleme sistemi sorunu veya gaz yokluğu sorunu olarak da adlandırılabilir. Bu arıza kodu ile karşılaştığınız zaman öncelikle dairenizde gaz olduğundan emin olmak adına gaz vanalarını kontrol edin. Ocağınız doğalgazlı ise ocağınızı çalıştırmayı deneyin. Dairenizde gaz yoksa doğalgaz dağıtım şirketinden yardım alın. Dairenizde doğalgaz var ise kombinizi resetleyin. En fazla 3 resetleme işleminden sonra da sorun düzelmez ise servis yardımı almanız gerekir. Bu gibi arıza durumlarında; iyonizasyon ateşleme elektrodunda, anakartta veya gaz valfinde sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Kalisto Kombi F5 Arızası Nedir
Baca Sensör Arızası. Bu arıza durumunda Kalisto model kombinin çeşidi önemlidir. Kalisto bacalı kombilerde F5 Arızasının sebepleri: bacanın tıkalı olması, çekmemesi veya baca sensöründe arıza olmasıdır. Kalisto hermetik kombilerde F5 Arızasının sebepleri: elektronik kart, fan veya prosestat gibi parçalarda sorun olmasıdır. Kullanıcı olarak bu arıza durumunda yapabileceğiniz işlem bulunmamaktadır. Net teşhis ve çözüm için servis çağırınız. Kalisto Kombi F5 Arızasının tamir videosunu izlemek için tıklayınız.

Kalisto Kombi F6 Arızası Nedir
Dış Hava Sensör Arızası. Dış hava sensörü dış ortama takılarak dış ortam sıcaklığına göre kombiyi çalıştıran bir parçadır. Her kombide yer almaz. Kombide dış hava sensörü varsa eğer bağlantısında sorun var demektir. Kombide dış hava sensörü yoksa ve olmamasına karşın bu sorun yaşanılmakta ise bu durumda elektrik sisteminde bir sorun var demektir. Net tespit ve çözüm için servis yardımı almalısınız.

Kalisto Kombi F7 Arızası Nedir
Su Basıncı Sorunu. Kalisto kombinin tesisat su basıncının düşük veya yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Panelin solunda yer alan bar göstergesine bakarak basıncın düşük veya yüksek olduğunu anlayabilir ona göre bir uygulama yapabilirsiniz. Kalisto kombi basıncını yükseltmek için kombinin sol alt kısmında monteli durumda olan siyah doldurma musluğunu sola çevirerek açmalısınız. Açtığınız zaman basınç değeri yükselecektir ve 1,5 değerine gelecektir. Bu değer ideal su basınç konumudur. Bu değere kadar su basın ve doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Nasıl Yapıldığını İzlemek İçin Tıklayınız. Bu uygulama sonrasında sorun düzelecektir. Düzelme olmaz ise resetleme işlemi yapın. Sorun yine de düzelmezse veya işlemi yapamadıysanız eğer mutlaka Servis yardımı alın. Kalisto kombi basıncını düşürmek için kombiye en yakın kaloriferin havasını alın. Hava alma bölümü açın ve su alın. Su aldıkça bir yandan da bar göstergesini takip edin. Basınç 1,5 bara düştüğünde işlemi sonlandırın. Bu şekilde sorunu çözümlemiş olacaksınız.

Kalisto Kombi OC Arızası Nedir
Arıza kodu değil bilgilendirme kodudur. Dış hava sensörünün devreye girdiğini gösterir.

Kalisto Kombi CC Arızası Nedir
Arıza kodu değil bilgilendirme kodudur. Dış hava sensörünün devrede olmadığını gösterir. Kombi enerjisi kesilip yeniden verildiğinde bu kod ekranda belirir. Bir süre sonra silinecektir.

Kalisto Led Göstergeli Kombi Arıza ve Çözümleri

Kalisto Kombi 30 Ledi Yanıp Sönüyor
Kalorifer NTC Arızası. Kombi kalorifer NTC sensörü arızalı olabilir. Sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre olabilir. Arızanın çözümü için servisi aramanızı tavsiye ederiz.

Kalisto Kombi 40 Ledi Yanıp Sönüyor
Sıcak Su NTC Arızası. Kombi sıcak su NTC sensörü arızalı olabilir. Sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servisi aramanızı tavsiye ederiz.

Kalisto Kombi 50 Ledi Yanıp Sönüyor
Düşük Su Basıncı. Kalisto kombilerde kombilerde 50 ledi yanıp söndüğünde kalorifer tesisatındaki su basıncı çalışma basıncının altına düşmüş demektir. Kalisto kombinin alt tarafında bulunan siyah doldurma musluğunu sola çevirerek açmalı, bar göstergesini gözlemleyerek 1,5 bar değerine geldiğinde musluğu kapatmalısınız. Su basma işleminden sonra sorun düzelecektir. Sorun düzelmez de devam ederse, kombiyi kapatıp açınız. Arıza durumunda yinede düzelme olmaz ise kombi su basınç sensörü arızalı olabilir, arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Kalisto Kombi 60 Ledi Yanıp Sönüyor
Atık Gaz Problemi. Bu arıza durumunda Kalisto model kombinin baca sisteminde sorun var demektir. Bacalı Kalisto kombilerde; baca sensöründe sorun olabilir, baca tıkalı olabilir ya da baca çekmiyor olabilir. Bu gibi durumlarda uzman yardımı gerekir. Hermetik Kalisto kombilerde; prosestat, fan ya da anakartta sorun olabilir. Kombiyi kapatıp açınız arıza durumu düzelmez ise, arızanın tesbiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Kalisto Kombi 70 Ledi Yanıp Sönüyor
Aşırı Isınma Sorunu. Kalisto kombiniz kış modunda ise kombinin altındaki kalorifer vanalarını ve kalorifer peteklerinin vanalarını kontrol edin. Kapalı şekilde ise mutlaka açın. Sorun düzelmezse ya da kombi yaz konumunda ise resetleme (kapama/açma) işlemi uygulayın. İşlemlerden sonra sorun düzelmez ise; üç yollu vana arızalı olabilir, ana eşanjörde kireç veya tıkanma olabilir, pompa sıkışmış olabilir, tesisat tıkalı veya kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Net tespit ve çözüm için servis çağırınız.

Kalisto Kombi 80 Ledi Yanıp Sönüyor
Ateşleme Sorunu. Bu arıza durumunda öncelikle dairenizde gaz olduğundan ve Kalisto model kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Ocağınızı yakarak dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Dairenizde gaz var ise kombi gaz giriş vanasını kontrol edin, kapalı ise açın. Dairenizde gaz olduğundan eminseniz ve kombi gaz vanası açık ise kombiyi kapatıp açma işlemi uygulayın. Uygulama sonrasında arıza durumu düzelmiyor ise eğer; ateşleme elektrotlarında, iyonizasyon çubuklarında, gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Neva

F01 Arızası : Aşırı Isınma Sorunu

Kombi içerisindeki Kalorifer tesisatı suyu sıcaklığının olağandan fazla aşırı ısındığını belirten bir uyarı kodudur. Kombi kendini bloke ederek korumaya alır. Ekranda da F01 Arızasının yanı sıra “reset” yazısı da yer alır. Bu durumda kombiyi resetlemeniz gerekir. Resetleme uygulamasından sonra da sonuç değişmiyorsa kombi altında bulunan tesisat vanalarını ve peteklerin vanalarını kontrol ediniz, kapalı ise açın. En az 2 adet peteğin vanaları mutlaka açık olmalı. Kontrol sonrası, kombiye tekrar resetleyin, sonuç yine değişmiyorsa; kalorifer tesisat filtreleri tıkanmış olabilir, üç yollu vana arızalanarak yanlış konumda kalmış olabilir, sirkülasyon pompası pompanın sıkışmış yada yanmış olabilir, Kombi ana eşanjöründe aşırı kireçlenmeden dolayı tıkanma durumları söz konusu olabilmektedir. Arızanın giderilmesi için servis çağırın.

F02 Arızası : Kullanım Suyu Sensör Arızası

Demirdöküm Neva kombide bu hata kodu yer aldığı zaman kombiden sıcak su alamazsınız. Kombide sıcak su için görev alan parçalardan biri olan sensörün arızalı olduğunu anlatan hata kodudur. Parça değişim işlemi gerekebilir. Sensör kablolarında kopma-kısa devre durumu veya borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Servis çağırmanız gereklidir.

F03 Arızası : Tesisat Devresi Gidiş Sensör Problemi

Kombi içinde bulunan kaloriferler gidiş sensöründe sorun olduğu zaman Neva kombide bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu durum karşısında peteklerinizde ısınma durumu olmaz veya az ısıtır. Genelde kış aylarında karşılaşılan bir arıza kodudur. Kalorifer sensörünün yanı sıra, kablolarda kısa devre-kopma, borularda nemlenme olduğunda da bu sorun yaşanabilir. Bu gibi durumlarda servis yardımı almanız gerekir.

F04 Arızası : İyonizasyon Elektrodu -Ateşleme Problemi

Kombide ateşleme veya alev algılamama sorunu olduğunda ekranda bu hata kodu ile birlikte “reset” yazısı da belirir. Bu durumda önce dairenizde gaz olup olmadığına bakmalı ve gaz olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Daha sonrasında Neva kombiyi maksimum 3 kez resetlemelisiniz. Bu uygulamalardan sonra da sonuç aynı ise ateşleme sisteminde sorun var demektir. Bu durumda; elektronik kart, gaz armatörü, iyonizasyon ateşleme elektrodu gibi parçalarda sorun olabilir. Servis yardımı almanız gerekmektedir. Servis çağırınız.

F05 Arızası : Baca sistemi – Hava Akış Sorunu

Neva kombilerde prosestat sorunu olarak da adlandırabileceğimiz arıza kodudur. Yalnız hava akış sorunlarında tek sebep prosestat değildir. Bu parçanın yanı sıra anakart veya fan gibi parçalarda da sorun olabilmektedir. Arıza durumu yerinde görülür ve yerinde tespit yapılır ise sorunun sebebi bulunur ve gereken çözümleme yapılarak sorun giderilir. Servis çağırınız.

F06 Arızası : Tesisat Devresi Dönüş Sensör Sorunu

Tesisat dönüş sensöründe, kablolarda veya sensör borularında sorun olduğunda ekranda bu hata kodu yer alır. Bu arıza durumunda teknik açıdan tespitlerin yerinde yapılması gerekir. Servis çağırınız.

F07 Arızası : Gaz Valfi Geri Besleme Sorunu

Kombi Gaz valfi geri besleme sorunu yaşandığında cihazda genelde ateşleme sorunu yaşanır. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihazı resetlemelisiniz. Ekranda “reset” yazısı da belirecektir. Resetleme işleminden sonra da sorun düzelmez ise servis çağırınız.

F08 Arızası : Kalorifer Gidiş Suyu Sensöründe Aşırı Sıcaklık Sorunu

Kalorifer gidiş suyu sensör sıcaklığının 95° üzerine çıktığını belirten arıza kodudur. Bir süre kadar beklemeli sorunda düzelme olmaz ise resetleme işlemi yapılmalıdır. Düzelmez ise servis çağırınız.

F09 Arızası : Hava Akış Anahtarı Kısa Devre Sorunu Demektir.

Neva kombinin çalışmaya başlamasından sonra hava akış anahtarının kapalı olması veya anakart ile hava akış anahtarı arasındaki kablolarda kısa devre durumu olması halinde ekranda bu hata kodu yer alır. Müdahale ve çözüm için mutlaka servis yardımı almalısınız.

F10 Arızası : Tesisat Devresi Su Basınç Sorunu

Neva model kombilerde düşük veya yüksek su basınç sorunlarında ekranda beliren hata kodudur. Bu durumda önce su basıncını kontrol edin. Basınç eğer 1 barın altında ise Neva kombinin sağ alt kısmında yer alan siyah doldurma musluğu ile kombiye su basın. 1,5 bar değerine geldiğinde su basma işlemini durdurun, doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Neva kombi su basıncı 2,5 veya 3 bar üzerinde herhangi bir peteğin hava alma yerinde su boşaltarak basıncı düşürün ve kombiyi resetleyin.

F11 Arızası : Sirkülasyon Problemi

Tesisat gidiş ve tesisat dönüş sıcaklığı arasındaki ısı farkının yüksek olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda tesisat vanalarının ve petek vanalarının açık olduğundan emin olunmalıdır. Gereken kontrollerden sonra da sonuç değişmiyorsa birkaç resetleme işlemi yapılmalı. Yine de sonuç aynı ise mutlaka servis çağırınız.

F12 Arızası : Düşük Voltaj Sorunu

Neva model kombiye gelen voltajın 165 V ın altında olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda bir süre kadar voltajın düzelmesini beklemelisiniz. Cihaz bu aşamada otomatik resetlenecektir. Uzun süre bekleme sonucunda sonuç değişmiyorsa eğer bu durumda servis yardımı alınmalıdır. Neva kombilerde düşük voltaj sorununda genelde anakart arızası ile karşılaşılmaktadır. Anakart voltaj sebebi ile yanmış veya hasar görmüş olabilir. Anakarta müdahale edilerek sorun çözümlenir fakat voltaj sebebi ile aynı sorun tekrar edeceğinden KOMBİ REGÜLATÖRÜ kullanmanız tavsiye edilir. Aksi halde yeniden voltaj sorunu yaşandığında müdahale edilen anakart garantiye girmez ve çözüm için yeniden ücret ödemek durumunda kalırsınız.

F13 Arızası : Tesisat Devresi Sensörleri Ters Veya Takılmamış

20 saniye boyunca tesisat dönüş suyu sıcaklığı, gidiş suyu sıcaklığından 7°C kadar fazla olursa ekranda bu hata kodu yer alır. Bu durumda tesisat devresindeki sensörler ya ters bağlanmıştır ya da takılmamıştır. Çözüm için mutlaka servis çağırmalı, cihaza müdahalede bulunmamalısınız.

Nitron

F1 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Uyarısı

Nitron kombide sıcaklığının normalden fazla yükselmesi sebebi ile limit termostatın devreye girdiğini ve kombiyi emniyete aldığını belirtir. Bu arıza durumunda Bu arıza durumunda kombinin altındaki vanaları ve petek vanalarını kontrol edin. Vanalar kapalı ise mutlaka açın. Vanalar açık durumda ise Nitron Kombi Resetleme işlemi yapın. Resetleme sonrasında da arıza durumu devam etmekte ise bu durumda servisi arayın. Ana eşanjörde kireçlenme yada tıkanma olabilir. Üç yollu vana arızalı olabilir, sirkülasyon pompası sıkışmış olabilir, kalorifer tesisatının tıkandığı veya kalorifer filtresinin tıkalı olduğu durumlarda bu sorun yaşanabilir. ( petek temizliği yaptırın ) sensör bağlantılarında problem olabilir.

F2 Arıza Kodu : Kullanım Suyu Ntc hatası

Kullanım suyu sensöründe arıza olduğunu belirten uyarı kodudur. Nitron kombide kullanım sıcak suyu sıcaklık kontrolünü sağlar. Bu sorun yaşandığında sensör arızalanmış diyebiliriz. Sensör arızasının yanı sıra kablolardakısa devre, temassızlık, borularda nemlenme gibi durumlar olabilir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir şey yoktur. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

F3 Arıza Kodu : Kalorifer Suyu Ntc hatası

Kalorifer sensör arızası da diyebiliriz. Sensörde sorun olabilir, sensör boruları nemlenmiş olabilir ya da sensör bağlantılarında kopukluk-kısa devre durumları söz konusu olabilir. Arızanın net tespiti ve onarımı için servis desteği alınmalıdır.

F4 Arıza Kodu : Ateşleme Sorunu.

Karşımıza sıkça çıkan bu arıza durumunda ekranda “RESET” ve anahtar sembolü de belirir. Cihazın ateşleme yapmadığını belirten bir arıza kodudur. Bu durumda önce konutta gaz olduğundan ve kombiye gaz geldiğinden emin olunmalıdır. Gaz girişlerinde sorun yoksa Nitron Kombi Resetleme işlemi yapın. Birkaç kez resetlemeden sonra da sorun devam etmekte ise mutlaka servis yardımı alınmalıdır. Ateşleme sorununun yaşanmasındaki muhtemel sebepler; elektronik kart, gaz valfi, iyonizasyon ateşleme elektrodu arızasıdır. Hangi parça ya da parçalarda sorun olduğunu ancak uzman servis ekibi yerinde görerek size bildirebilir ve onayınız ile gerekli müdahale sağlanabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

F5 Arıza Kodu : Baca Atık Gaz Sistem Sorunu

Hava akışında problem olduğunu belirten hata kodudur. Nitron model kombiler hermetik olduğu için atık gaz ve temiz hava alışverişini fan ve dışarı uzanan hava akım borusu ile sağlar. Fan, prosestat ve elektronik kart arızalı olduğunda bu sorun yaşanır. Bu parçaların hangisinde sorun olduğunu bulmak için uzman servis ekiplerinin arızayı yerinde görmesi gerekir. Müdahale de arızalı parçanın arıza durumuna bağlı değişmektedir.

F6 Arıza Kodu : Dış Hava Sensör Arızası

Nitron kombilerin hepsinde dış hava sensörü bulunmamaktadır. Dış hava sensörü dışarıya monte edilen ve dış ortamın ısısına göre kombiyi çalıştırmakta olan bir sensördür. Nitron model kombinizde var ise arızalı olduğunu belirtir, yoksa da elektrik aksamında sorun olabilmektedir. Net tespit ve müdahale için mutlaka servisi çağırın.

F7 Arıza Kodu : Hava Akış Sensörü Bağlantı Sorunu

Nitron kombilerde hava akış sensörü prosestat arızalanmış yahut bağlantılarında bir sorun olduğunda ekranda bu hata kodunu verir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

F8 Arıza Kodu : Fan Arızası

Demirdöküm Nitron kombilerde hava akışı fan ile sağlanmaktadır. Fanın çalışmadığı durumlarda ekranda bu kodu verir. Bu durum fan ile veya elektronik kart ile alakalı olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

F9 Arıza Kodu : Hava Akış Anahtarı Kısa Devre Sorunu Demektir.

Demirdöküm Nitron kombinin çalışmaya başlamasından sonra hava akış anahtarının kapalı olması veya anakart ile hava akış anahtarı arasındaki kablolarda kısa devre durumu olması halinde ekranda bu hata kodu yer alır. Müdahale ve çözüm için mutlaka servis yardımı almalısınız.

F10 Arıza Kodu : Kalorifer Tesisatı Su Basını Düşük yada Yüksek

Demirdöküm Nitron kombi su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü yanıp söndüğünde bu basıncın düşük olduğunu, ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü belirdiğinde basıncın yüksek olduğunu anlayabilirsiniz. Basınç düşük ise Nitron kombinin sol alt tarafında bulunan siyah doldurma musluğunu sola çevirerek su basmalısınız Ekrandaki değer 1,5 olana kadar su basın, sonrasında doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Nasıl Su Basıldığının Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız. Basınç yüksek ise en yakın kalorifer havasını alın ve yüksek basıncı düşürmelisiniz Sorun işlemler sonrasında düzelmez ise resetleme işlemi yapın. İşlemleri yapamadığınız durumda veya sorunun düzelmediği durumda servis yardımı almalısınız.

F11 Arıza Kodu : Sirkülasyon Problemi

Nitron model kombilerde sirkülasyon sağlama görevinde olan pompada arıza olduğunu belirtir. Su sikülasyonu olmadığı için bu arıza durumu yaşanır. Cihaz petek konumunda ise petek vanalarının ve kombinin altındaki kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olun. Kapalı ise mutlaka açın. Petek vanaları açık veya kombi yaz konumunda iken bu sorun yaşandı ise pompa arızalı olabilir. Sikülasyon pompası tamiri ya da değişimi gerekebilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

F12 Arıza Kodu : Düşük Voltaj Problemi

Şebeke voltajının 165 V altında olduğu durumlarda kombi ekranında bu hata kodu belirir. Bu durumda bir süre kadar bekleyin. Kombi kendi kendini resetler. Uzun süre bekleme sonucunda sorun devam ediyorsa eğer elektronik kart yanmış veya arızalı olabilir. Müdahale için servis yardımı alın. Yalnız sorunun tekrar etmemesi amacı ile de mutlaka kombi regülatörü kullanın.

Nitron Plus

F1 ARIZA KODU : AŞIRI ISINMA UYARISI
Nitron Plus kombide sıcaklığının normalden fazla yükselmesi sebebi ile limit termostatın devreye girdiğini ve kombiyi emniyete aldığını belirtir. Bu arıza durumunda Bu arıza durumunda kombinin altındaki vanaları ve petek vanalarını kontrol edin. Vanalar kapalı ise mutlaka açın. Vanalar açık durumda ise kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında da arıza durumu devam etmekte ise bu durumda servisi arayın. Ana eşanjörde kireçlenme yada tıkanma olabilir. Üç yollu vana arızalı olabilir, sirkülasyon pompası sıkışmış olabilir, kalorifer tesisatının tıkandığı veya kalorifer filtresinin tıkalı olduğu durumlarda bu sorun yaşanabilir. ( petek temizliği yaptırın ) sensör bağlantılarında problem olabilir.

F2 ARIZA KODU : KULLANIM SUYU NTC HATASI
Sıcak su ntc sensörü bozulmuş olabilir, sensör bağlantılarında kopukluk veya kısa devre olabilir. Servis çağırınız.

F3 ARIZA KODU : KALORİFER SUYU NTC HATASI
Kalorifer suyu ntc sensörü bozulmuş olabilir, sensör bağlantılarında kopukluk veya kısa devre olabilir. Servis çağırınız.

F4 ARIZA KODU : ATEŞLEME SORUNU
Karşımıza sıkça çıkan bu arıza durumunda ekranda “RESET” ve anahtar sembolü de belirir. Cihazın ateşleme yapmadığını belirten bir arıza kodudur. Bu durumda önce konutta gaz olduğundan ve kombiye gaz geldiğinden emin olunmalıdır. Gaz girişlerinde sorun yoksa kombi resetlenmelidir. Birkaç kez resetlemeden sonra da sorun devam etmekte ise mutlaka servis yardımı alınmalıdır. Ateşleme sorununun yaşanmasındaki muhtemel sebepler; elektronik kart, gaz valfi, iyonizasyon ateşleme elektrodu arızasıdır. Hangi parça ya da parçalarda sorun olduğunu ancak uzman servis ekibi yerinde görerek size bildirebilir ve onayınız ile gerekli müdahale sağlanabilir. Servis çağırınız.

F5 ARIZA KODU : BACA ATIK GAZ SİSTEM SORUNU
Hava akışında problem olduğunu belirten hata kodudur. Nitron model kombiler hermetik olduğu için atık gaz ve temiz hava alışverişini fan ve dışarı uzanan hava akım borusu ile sağlar. Fan, prosestat ve elektronik kart arızalı olduğunda bu sorun yaşanır. Bu parçaların hangisinde sorun olduğunu bulmak için uzman servis ekiplerinin arızayı yerinde görmesi gerekir. Müdahale de arızalı parçanın arıza durumuna bağlı değişmektedir.

F6 ARIZA KODU : DIŞ HAVA SENSÖR ARIZASI
Nitron Plus kombilerin hepsinde dış hava sensörü bulunmamaktadır. Dış hava sensörü dışarıya monte edilen ve dış ortamın ısısına göre kombiyi çalıştırmakta olan bir sensördür. Nitron model kombinizde var ise arızalı olduğunu belirtir, yoksa da elektrik aksamında sorun olabilmektedir. Net tespit ve müdahale için mutlaka servisi çağırın.

F7 ARIZA KODU : HAVA AKIŞ SENSÖRÜ BAĞLANTI SORUNU
Nitron Plus kombilerde hava akış sensörü prosestat arızalanmış yahut bağlantılarında bir sorun olduğunda ekranda bu hata kodunu verir. Net tespit ve çözüm için servis çağırınız.

F8 ARIZA KODU : FAN ARIZASI
Demirdöküm Nitron Plus kombilerde hava akışı fan ile sağlanmaktadır. Fanın çalışmadığı durumlarda ekranda bu kodu verir. Bu durum fan ile veya elektronik kart ile alakalı olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

F9 ARIZA KODU : HAVA AKIŞ ANAHTARI KISA DEVRE SORUNU
Demirdöküm Nitron Plus kombinin çalışmaya başlamasından sonra hava akış anahtarının kapalı olması veya anakart ile hava akış anahtarı arasındaki kablolarda kısa devre durumu olması halinde ekranda bu hata kodu yer alır. Müdahale ve çözüm için mutlaka servis yardımı almalısınız.

F10 ARIZA KODU : KALORİFER TESİSATI SU BASINI DÜŞÜK YADA YÜKSEK
Demirdöküm Nitron Plus kombi su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü belirir ise bu basıncın düşük olduğunu, ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü yanıp söndüğünde basıncın yüksek olduğunu anlayabilirsiniz. Basınç düşük ise Nitron kombinin sol alt tarafında bulunan siyah doldurma musluğunu sola çevirerek su basmalısınız Ekrandaki değer 1,5 olana kadar su basın, sonrasında doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Basınç yüksek ise en yakın kalorifer havasını alın ve yüksek basıncı düşürmelisiniz Sorun işlemler sonrasında düzelmez ise resetleme işlemi yapın. İşlemleri yapamadığınız durumda veya sorunun düzelmediği durumda servis yardımı almalısınız.

F11 ARIZA KODU : SİRKÜLASYON PROBLEMİ
Nitron Plus model kombilerde sirkülasyon sağlama görevinde olan pompada arıza olduğunu belirtir. Su sikülasyonu olmadığı için bu arıza durumu yaşanır. Cihaz petek konumunda ise petek vanalarının ve kombinin altındaki kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olun. Kapalı ise mutlaka açın. Petek vanaları açık veya kombi yaz konumunda iken bu sorun yaşandı ise pompa arızalı olabilir. Sikülasyon pompası tamiri ya da değişimi gerekebilir. Mutlaka servis çağırınız.

F12 ARIZA KODU : DÜŞÜK VOLTAJ PROBLEMİ
Şebeke voltajının 165 V altında olduğu durumlarda kombi ekranında bu hata kodu belirir. Bu durumda bir süre kadar bekleyin. Kombi kendi kendini resetler. Uzun süre bekleme sonucunda sorun devam ediyorsa eğer elektronik kart yanmış veya arızalı olabilir. Müdahale için servis yardımı alın. Yalnız sorunun tekrar etmemesi amacı ile de mutlaka kombi regülatörü kullanın.

F14 ARIZA KODU : ATEŞLEME BLOKE
Kombi de ateşleme sinyali önceden tanımlanan zaman aralığının 5 saniye kadar dışında olursa bu sorun yaşanır. Dairede gaz kesintisi olmadığından emin olun. Böyle bir durum söz konusu değilse “reset” butonuna basarak cihazı resetleyin. Birkaç resetleme işlemine rağmen sorun düzelmez ise gaz valfi, elektrotlar veya anakart arızalı olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilir, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Nitron Condense

Nitron Condense F01 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Uyarısı

Nitron Condense kombide sıcaklığının normalden fazla yükselmesi sebebi ile limit termostatın devreye girdiğini ve kombiyi emniyete aldığını belirtir. Bu arıza durumunda Bu arıza durumunda kombinin altındaki vanaları ve petek vanalarını kontrol edin. Vanalar kapalı ise mutlaka açın. Vanalar açık durumda ise kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında da arıza durumu devam etmekte ise bu durumda servisi arayın. Ana eşanjörde kireçlenme yada tıkanma olabilir. Üç yollu vana arızalı olabilir, sirkülasyon pompası sıkışmış olabilir, kalorifer tesisatının tıkandığı veya kalorifer filtresinin tıkalı olduğu durumlarda bu sorun yaşanabilir. ( petek temizliği yaptırın ) sensör bağlantılarında problem olabilir.

Nitron Condense F02 Arıza Kodu : Kullanım Suyu Ntc hatası

Kullanım suyu sensöründe arıza olduğunu belirten uyarı kodudur. Nitron Condense kombide kullanım sıcak suyu sıcaklık kontrolünü sağlar. Bu sorun yaşandığında sensör arızalanmış diyebiliriz. Sensör arızasının yanı sıra kablolarda kısa devre, temassızlık, borularda nemlenme gibi durumlar olabilir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir şey yoktur. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Nitron Condense F03 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş Ntc hatası

Kalorifer sensör arızası da diyebiliriz. Sensörde sorun olabilir, sensör boruları nemlenmiş olabilir ya da sensör bağlantılarında kopukluk-kısa devre durumları söz konusu olabilir. Arızanın net tespiti ve onarımı için servis desteği alınmalıdır.

Nitron Condense F04 Arıza Kodu : Ateşleme Sorunu.

Kombinin ateşleme yapmadığını belirten bir arıza kodudur. Bu durumda önce dairenizde gaz olduğundan ve kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Gaz girişlerinde sorun yoksa kombi resetlenmelidir. Birkaç kez resetlemeden sonra da sorun devam etmekte ise mutlaka servis yardımı alınmalıdır. Ateşleme sorununun yaşanmasındaki muhtemel sebepler; elektronik kart, gaz valfi, iyonizasyon ateşleme elektrodu arızasıdır. Hangi parça ya da parçalarda sorun olduğunu ancak uzman servis ekibi yerinde görerek tesbit edebilir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Nitron Condense F05 Arıza Kodu : Baca Atık Gaz Sistem Sorunu

Hava akışında problem olduğunu belirten hata kodudur. Nitron Condense yoğuşmalı model kombiler hermetik olduğu için atık gaz ve temiz hava alışverişini fan ve dışarı uzanan hava akım borusu ile sağlar. Fan, prosestat ve elektronik kart arızalı olduğunda bu sorun yaşanır. Bu parçaların hangisinde sorun olduğunu bulmak için uzman servis ekiplerinin arızayı yerinde görmesi gerekir. Müdahale de arızalı parçanın arıza durumuna bağlı değişmektedir.

Nitron Condense F06 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş Ntc hatası

Kalorifer sensör arızası da diyebiliriz. Sensörde sorun olabilir, sensör boruları nemlenmiş olabilir ya da sensör bağlantılarında kopukluk-kısa devre durumları söz konusu olabilir. Arızanın net tespiti ve onarımı için servis desteği alınmalıdır.

Nitron Condense F07 Arıza Kodu : Gaz Valfi hatası

Kombinin “reset” butonuna basarak resetlemeyi deneyin. Birkaç resetleme sonrası arızada düzelme olmazsa gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilir. Yine de arıza tespiti ve onarımı için servis çağırmalısınız.

Nitron Condense F08 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş Ntc Aşırı Isınma Hatası

Kalorifer dönüş hattı sıcaklığı çok yüksekse bu sorun yaşanır. Arıza durumunda cihazı resetleseniz de büyük ihtimal ile düzelme olmayacaktır. Arızanın teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Nitron Condense F09 Arıza Kodu : Baca sistemi sorunu

Kombi baca sistemi hava akışını tam olarak sağlayamadığı zaman bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda fan veya kart arızası olabilir. Baca sisteminin de kontrol edilmesi gerekir. Servis yardımı alınmalıdır.

Nitron Condense F10 Arıza Kodu : Kalorifer Tesisatı Su Basıncı Düşük

Demirdöküm Nitron Condense kombi su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Basınç düşük ise Nitron Condense kombinin alt tarafında bulunan su doldurma musluğunu çevirerek su basmalısınız Ekrandaki değer 1,5 olana kadar su basın, sonrasında doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. Su basma işlemi sonrasında arıza durumu düzelmez ise resetleme işlemi yapın. Sorun hala devam ediyor ise servis yardımı alınız.

Nitron Condense F11 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş-dönüş Farkı Çok Yüksek

Kalorifer tesisatında giden su sıcaklığı ve geri dönen su sıcaklığı normal değerlerin dışında. Bu arıza durumunda önce kalorifer tesisatı su basıncını kontrol etmelisiniz. Basınç 1 ila 2 bar arasında olmalıdır. Basınç düşükse kaloriffer tesisatına kombinin alt kısmındaki su doldurma musluğu yardımıyla, su basılmalıdır. Kalorifer peteklerinizin en az 2 tanesinin vanalarının tam açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Peteklerin havalarını kontrol ediniz. Basınç ideal seviyedeyse kombiyi birkaç kez resetlemeniz gerekir. Resetleme sonrası düzelme olmazsa eğer; pompa arızası olabilir, cihazda kireçlenme olabilir, sistemde hava olabilir, sensör arızası olabilir. Net arıza teşhisi ve onarımı için servis yardımı almanız gerekiyor.

Nitron Condense F12 Arıza Kodu : Düşük Voltaj

Kombiye şebekeden gelen voltajın normal değerlerin altında olduğunu belirtir. Yani voltaj düşüklüğü sorunu denilebilir. Bir süre kadar voltajların düzelmesini beklemelisiniz. Bir süre sonra kombide düzelme durumu olmazsa kombi anakartı arızalanmış olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Nitron Condense F13 Arıza Kodu : Ntc Sensör Hatası

Bu arıza durumunda kombiye müdahalede bulunmadan servis yardımı almanız gerekir. Ntc sensörlerin kontrol edilmesi gerekir. Bağlantı sorunu varsa düzeltilmeli, bağlantı yoksa direk bağlantı doğru şekilde yapılmalı veya arızalı sensörler değiştirilmelidir. Bağlantılarda ve ntc sensörlerde sorun yoksa elektronik kart, gaz armatörü ve kablo demeti kontrol edilmelidir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Nitron Condense F14 Arıza Kodu : Ateşleme Bloke

Ateşleme sinyali önceden tanımlanan zaman aralığının 5 saniye kadar dışında olursa bu sorun yaşanır. Dairenizde gaz kesintisi olmadığından emin olun. Böyle bir durum söz konusu değilse “reset” butonuna basarak cihazı resetleyin. Birkaç resetleme işlemine karşın sorun düzelmezse; gaz valfi, elektrotlar veya kart kontrolü yapılmalıdır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Nitron Condense F15 Arıza Kodu : Alev Kesintisi

Alev eğer 10 saniye içinde devre dışı kalırsa ateşleme sistemi bloke olur. Alevin neden kesildiği önemlidir. Bu durumda kombiyi birkaç kez resetlemeniz gerekir. Yani “reset” butonuna basarak kombiyi resetleyebilirsiniz. Birkaç resetleme işlemine rağmen düzelme olmazsa eğer baca sistemi dahil, ateşleme sistemini komple kontrol etmek gerekir. Kombi içinde harici bir su kaçağı varsa bu durum da alevi kesebilir. Arızanın yerinde görülmesi gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Nitromix

F00/F10 Arıza Kodu : Gidiş Suyu Sensör Hatası

Gidiş suyu sensörü arızalı olduğunda veya kabloları yerinden çıktığında bu sorun yaşanabilmektedir. Sizin müdahale edeceğiniz bir durum olmadığından tespit ve tamiri için mutlaka servisi arayın.

F01/F11 Arıza Kodu : Dönüş Suyu Sensör Hatası

Kalorifer Dönüş suyu sensöründe arıza olduğunda bu problemle karşılaşabilirsiniz. Bu arıza durumunda işi uzmanına bırakarak servis yardımı almalısınız.

F20 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Hatası

Demirdöküm Nitromix Kombide bulunan sensörlerin aşırı ısınmadan dolayı beliren hata kodudur. Bu durumda önce cihaz petek konumunda ise petek vanalarını kontrol edin. Vanaların kapalı olmadığından, açık olduğundan emin olun. En az 2 peteğin vanaları mutlaka açık olsun. Buna rağmen sorun devam ederse eğer Nitromix kombi resetleme işlemi uygulayın. Maksimum 3 resetleme sonrasında da sorun devam ediyor ise, pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjör kireçlenmiş veya tıkanmış olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir, kalorifer filtresinde tıkanma olabilir veya kalorifer tesisatı tıkalı olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka Demirdöküm Servisi’nden yardım alın.

F22 Arıza Kodu : Tesisat Su Basınç Hatası

Tesisatta bulunan suyun 1 bardan daha az olduğunu gösteren hata kodudur. Demirdöküm Nitromix kombinin sağ alt tarafında bulunan mavi doldurma musluğunu sola çevirerek sisteme 1,5 bar kadar su basınız. Musluğu çevirdiğiniz an kombiden su sesi gelir ve basınçta ilerleme olur. Ekranda beliren bar değerini takip edin.1.5 bar basınca ulaştığı zaman doldurma musluğunu mutlaka sağa çevirerek kapatın. Bu sayede sorun çözümlenmiş olur. Düzelme olmaz ise Nitromix kombi resetleme işlemi yapabilirsiniz. Yine de sonuç alamazsanız veya işlemi yapamazsanız servis yardımı alabilirsiniz.

F23 Arıza Kodu : Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası

Tesisattaki suyun sirkülasyon hızının ya çok fazla ya da hiç olmadığını bildiren hata kodudur. Bu durumda tesisat ve kalorifer vanalarına bakarak kapalı ise vanaları açmalısınız. Sorun devam ederse de mutlaka servisi aramalısınız.

F26 Arıza Kodu : Gaz Valfi Hatası

Kombide gaz valfinin yerinden çıkmış olduğunu ya da arızalı olduğunu bildiren hata kodudur. Kullanıcı olarak cihaza müdahale edemezsiniz. Yardım için servisi aramalısınız.

F27 Arıza Kodu : Alev Oluşmuyor Hatası

Nitromix kombide bu hata kodu var ise iyonizasyon elektrodu yahut elektronik kartı arızalı olabilir. Bu arıza durumunda servis çağırmalısınız.

F28 Arıza Kodu : Gaz Besleme (Gaz Yokluğu) Sorunu

Bu durumda önce dairenizdeki gazı kontrol edin. Gaz kontrolü yapın ve konutunuzda gaz olduğundan emin olun. Gaz vanaları kapalı ise mutlaka açın. Konutunuzda gaz yoksa eğer doğalgaz dağıtım şirketinden bilgi ve yardımları alın. Dairenizde gaz olmasına karşın yine de cihaz bu sorunu yaşattırıyor ise Nitromix kombi resetleme işlemi uygulayın. 3 resetleme sonrasında sorun hala devam etmekte ise servisi arayın. İyonizasyon ateşleme elektrodunda, elektronik kartta veya gaz valfinde sorun olabilir.

F29 Arıza Kodu : İyonizasyon Hatası

Cihazın çalışma esnasında gaz beslemesinin kesildiğini belirten arıza kodudur. Alev algılanmıyor demektir. Bu durumda servis öncesi Nitromix kombi resetleme işlemi uygulayın. Düzelme olmaz ise; gaz valfinde, anakartta ya da iyonizasyon elektrodunda problem olabilir. Servisi arayarak tespit ve çözüm hakkındaki yardımları alabilirsiniz

F32 Arıza Kodu : Hatalı Hava Akışı Sorunu

Kombide donma korumasında fan hızında bir sorun olduğunu belirten hata kodudur. Hatalı hava basıncı olduğu için cihaz muhtemelen çalışma yapmayacak bloke olacaktır. Fan, anakart, prosestad gibi parçalarda sorun olabilmektedir. Net teşhis ve müdahale için servisi aramalısınız.

F49 Arıza Kodu : Voltaj Hatası.

Haberleşme bağlantı sorunu olduğunu bildiren hata kodudur. Yani konutunuza gelen veya kombinize gelen voltaj düşük ya da yüksek olabilir. Bu durum bir süre sonra kendiliğinden düzelebilir. Bu yüzden bir süre beklemelisiniz. Bir süre bekleme sonrasında sorunda düzelme durumu olmaz ise servis yardımı alınmalıdır. Bu gibi durumlarda muhtemel sorun elektronik kart ile alakalı olmaktadır. Elektronik kart voltaj sebebi ile yanmış veya hasar görmüş olabilir. Bu durumda elektronik kart tamiri ya da değişimi ile sorun çözümlenir. Yalnız sorunun tekrar etmemesi amacı ile mutlaka kombi regülatörü kullanmalısınız.

F61 – F62 – F63 – F64 – F65 – F67 Arıza Kodu : Ana Kart Hatası.

Kombide ana kart sorunu olduğunu belirten hata kodlarıdır. F62 arıza kodunda sorun gaz valfiyle de alakalı olabilmektedir. F65 arıza kodunda anakart devresinde aşırı ısınma sorunu görülebilir. F67 arıza kodunda ise alev algılama durumu sebebi ile elektronik kart sorunu olabilir. Net tespit ve müdahale için bu gibi durumlarda mutlaka uzman servis yardımı almalısınız.

F68 Arıza Kodu : Alev Sinyali Dalgalanması.

Kombide alev algılama sorunu olduğunu belirten hata kodudur. Bu duruma genelde karşımıza arızalı olarak çıkan parça elektronik karttır. Net tespit ve çözüm için mutlaka uzman yardımı alın.

F70 Arıza Kodu : Kartlar Arasında Uyumsuzluk Hatası.

Kombide bulunan ana kart ve ara yüz kartının birbirine tanımlanmamış olduğunu belirten hata kodudur. Bu duruma servis müdahale edeceği için servisi aramalısınız. Önceden kartlardan birine müdahale edildi ise yanlış bağlantı olabilir. Müdahale olmadı ise sorun elektronik kart ile alakalı olabilir.

F71 Arıza Kodu : Su Akış Sensör Hatası.

Nitromix Kombide su akış sensörü kablosunun yerinden çıkmış olabileceğini ya da sensörde sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Bu durumda cihaza uzman servis tarafından müdahale edilmelidir.

F72 – F84 – F85 Arıza Kodu Kalıcı Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.

Bu sorun kombide gidiş dönüş sensörünün aynı sıcaklığı okuduğunu belirtir. Bu durumda kullanıcı olarak servisi aramalısınız.

F73/F74 Arıza Kodu : Basınç Sensör Hatası.

Bu hata kodlarından biri ekranda belirdiğinde sensörün kısa devre yaparak arızalandığını ya da kablosunun yerinden çıktığını söyleyebiliriz. Servis yardımı almalısınız.

F76 Arıza Kodu : Termal Sigorta Hatası.

Nitromix kombide aşısı ısınma sigortasının yerinden çıktığını ya da eşanjörde aşırı ısınmanın meydana geldiğini belirten hata kodudur. Sorunun çözümlenmesi adına önce cihazı resetlemelisiniz. Arıza durumu devam etmekte ise servisi aramanız gerekmektedir.

F77 Arıza Kodu : Gaz Valfi Motor Hatası.

Bu kod ekranda belirdiğinde önce kombiye birkaç kez Nitromix kombi resetleme işlemi uygulayın. Sonuç alamadığınız durumda mutlaka servis çağırın.

F83 Arıza Kodu : Brülör Devreye Girdiği Halde Sıcaklık Yükselmiyor.

Bu durumda önce su basıncını kontrol edin. Tesisat suyu eksik olabilir. Basınç düşük ise su basma işlemi uygulayın. Basınç normal değerde ise sensörlerin okuduğu sıcaklık farkının çalışma koşullarına uygun olmadığını belirtir. Bu durumda cihaza Nitromix kombi resetleme işlemi gerçekleştirin. Sorun devam ediyor ise servis çağırmalısınız.

F86 Arıza Kodu : Yerden Isıtma Kontak Hatası

Cihazın bu uygulamayı sağlamadığı belirten hata kodudur. Arıza tespiti ve müdahale için Demirdöküm Servisi’nden yardım almalısınız.

Err Arıza Kodu Kullanıcı Ara Yüz Hatası

Kullanıcı ara yüz kartında haberleşme problemi olduğunu belirten hata kodudur. Öncelikle kombiyi resetleyin, sonuç alamadığınız her durumda Demirdöküm Servisi’ni arayarak yardım alabilirsiniz.

Atron

ATRON F1 ARIZA KODU: AŞIRI ISINMA
Demirdöküm Atron kombi su sıcaklığının normalden fazla yükselmesi sebebi ile limit termostatın devreye girdiğini ve kendisini emniyete almıştır. Bu arıza durumunda kombinin altındaki vanaları, ( Kalorifer sistemi mobil sistem ise ) kollektör guruplarındaki vanaları ve petek vanalarını da kontrol edin. Vanalar kapalı ise mutlaka açın. Vanalar açık durumda ise kombiyi resetleyin. Atron Kombi Resetleme sonrasında da arıza durumu devam etmekte ise bu durumda servis desteği almalısınız. Atron Kombi ana eşanjöründe kireçlenme yada tıkanma olabilir. Üç yollu vana sistemi arızalı olabilir, sirkülasyon pompası sıkışmış olabilir, kalorifer tesisatının tıkandığı veya kalorifer filtresinin tıkalı olduğu durumlarda bu sorun yaşanabilir. ( petek temizliği yaptırın ) sensör bağlantılarında problem olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

ATRON F2 ARIZA KODU: SICAK SU NTC HATASI
Demirdöküm Atron kombi Sıcak su NTC sensörü bozulmuş olabilir, sensör bağlantılarında kopukluk veya kısa devre olabilir. Kombi anakartında arıza olabilir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey bulunmamaktadır. Kombi resetleme işlemi yapmanıza rağmen sorunda düzelme olmuyor ise, arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

ATRON F3 ARIZA KODU: KALORİFER SENSÖR HATASI
Kombinin tesisata gönderdiği suyun sıcaklığını ölçen sensörde bağlantı sorunu yaşanıyor olduğunu gösterir. Sensör arızalanmış yahut bağlantılarında sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

ATRON F4 ARIZA KODU: ATEŞLEME HATASI
Kombinin ateşleme yapamadığını belirten bu arıza kodunda cihaz ateşlemeyi sağlamadığı için çalışmaz. Dairenizde gaz olduğundan ve gaz vanalarının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Kontroller sonrası kombiniz resetleyniz. Resetleme sonrasında düzelmiyorsa 3 kez daha resetlemeyi deneyebilirsiniz. Eğer dairenizde gaz var, gaz vanaları açık ve resetlemenize rağmen arıza durumunda düzelme olmuyor ise; Kombi gaz valfinde, iyonizasyon çububuklarında veya anakartta sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

ATRON F5 ARIZA KODU: HAVA PROSESTAT SORUNU
Demirdöküm Atron kombi hava akışında problem olduğunu belirten hata kodudur. Kullanıcı olarak kombi hava akış borusunun ağzını herhangi bir şeyin tıkamadığından ve borunun kombi bağlantısının yerinden çıkmadığından emin olunuz. Kontrol sonrası Atron Kombi Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyor ise; Fan, prosestat veya elektronik kartta arıza olabilir. Bu parçaların hangisinde sorun olduğunu bulmak için uzman servis ekiplerinin arızayı yerinde görmesi gerekir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

ATRON F6 ARIZA KODU: KALORİFER SENSÖR HATASI
Kombinin kalorifer tesisatına gönderdiği suyun dönüş sıcaklığını ölçme görevinde olan sensörünün arızalı olduğunu belirten hata kodudur. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

ATRON F7 ARIZA KODU: GAZ VALFİ HATASI
Gaz valfin de, bağlantılarında veya anakartta sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

ATRON F8 ARIZA KODU: KALORİFER SENSÖRÜ AŞIRI ISINMA ALGILIYOR
Kombinin kalorifer tesisatına göndermekte olduğu suyun sıcaklığını ölçme görevinde olan NTC sensöründe aşırı ısınma problemi olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda sensor değişimi gerekebilir. Servis çağırınız.

ATRON F9 ARIZA KODU: KISA DEVRE
Kısa devre sorunu olduğunu belirten hata kodudur. Parça değişimi gerekir. Servis çağırınız.

ATRON F10 ARIZA KODU: DÜŞÜK SU BASINCI
Demirdöküm Atron kombiniz F10 Hata kodu veriyor ise eğer, bu uyarı kodu kalorifer tesisatı su basıncının düşük olduğu anlamına gelir. Demirdöküm atron kombinin basıncının 0,3 barın altında olduğunu gösteren uyarı kodudur. Bu durumda kombiye 1,5 bar kadar doldurma musluğu yardımı ile su basmalısınız. Su doldurma işlemi sonrasında arıza düzelmez ise, Atron Kombi Resetleme, işlemini gerçekleştiriniz. Resetleme işlemi sonrasında arıza durumunda yinede düzelme olmaz ise, kombi basınç sondasında arıza olabilir, net tespit ve müdahale için mutlaka servisi çağırın.

ATRON F11 ARIZA KODU: SİRKÜLASYON PROBLEMİ
Demirdöküm Atron model kombilerde sirkülasyon sağlama görevinde olan sirkülasyon pompasında arıza olduğunu belirtir. Su sirkülasyonu olmadığı için bu arıza durumu yaşanır. Kombi petek konumunda ise petek vanalarının ve kombinin altındaki kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olun. Kalorifer sisteminiz mobil sistem ise kollektör vanalarının da açık olması gerekir kontrol ediniz. Kapalı ise mutlaka açın. Petek vanaları açık veya kombi yaz konumunda iken bu sorun yaşandı ise sirkülasyon pompası arızalı olabilir. Atron Kombi Resetleme, işlemini gerçekleştiriniz. Resetleme işlemi sonrasında arıza arıza durumunda yinede düzelme olmaz ise, net tespit ve müdahale için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

ATRON F12 ARIZA KODU: DÜŞÜK VOLTAJ HATASI
Daireye gelen voltajın 165 v altında olduğunu belirten arıza kodudur. Voltaj tekrar dengelendiğinde kombi kendiliğinden resetlenerek çalışmaya devam eder. Bu arıza duru sık sık tekrar ediyorsa veya düzelmiyorsa voltaj dengeleyici özellikte olan kombi regülatörü kullanmalısınız. Aksi taktirde cihazın içinde bulunan parçaları zarar görerek yanabilir.

ATRON F13 ARIZA KODU: GİDİŞ/DÖNÜŞ SICAKLIK FARKI YÜKSEK
Demirdöküm atron kombinin kalorifer gidiş ve dönüş sensörlerinin arasındaki sıcaklık farkında problem olduğunu belirten kombi arıza kodudur.

Atromix

Demirdöküm Atromix F00 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş NTC Hatası
Atromix kombi ekranında f00 hata kodu veriyor ise eğer Kombi Kalorifer gidiş hattı NTC sinin soketi takılı olmayabilir ya da gevşemiş olabilir. Elektronik kart üstündeki çoklu soket tam takılmamış olabilir, kablolarda kopma olabilir ya da gidiş devresi NTC si arızalı olabilir. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmaz ise eğer, kullanıcı olarak yapabileceğiniz başka bir şey yoktur, servis çağırınız.

Demirdöküm Atromix F01 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş NTC Hatası
Kombi Kalorifer dönüş hattı sıcaklık NTC sinin soketi takılı olmayabilir veya gevşemiş olabilir. Anakart üzerindeki çoklu soket yerine tam olarak takılmamış olabilir, kablo demeti kopmuş olabilir veya dönüş devresi sıcaklık sensöründe sorun olabilir. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmaz ise eğer, kullanıcı olarak yapabileceğiniz başka bir şey yoktur, servis çağırınız.

Demirdöküm Atromix F10 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş NTC Kısa Devre
Kombi kalorifer gidiş NTC sensörünün arızalı olabileceğini, kablo demetinde kısa devre olabileceğini, kabloda ya da NTC sensör gövdesinde sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmaz ise eğer, kullanıcı olarak yapabileceğiniz başka bir şey yoktur, servis çağırınız.

Demirdöküm Atromix F11 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş NTC Kısa Devre
Kombi kalorifer dönüş NTC sensörü arızalı olabilir, kablolarında veya gövdesinde sorun olabilir ya da kablo demetinde kısa devre durumu olabilir. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmaz ise eğer, kullanıcı olarak yapabileceğiniz başka bir şey yoktur, arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F12 – F91 Arıza Kodu : Boyler sıcaklık sensörü kısa devre sorunu.
Kombi boyler sıcaklık sensörü arızalı olabilir, sensör gövdesinde veya kablolarında sorun olabilir, kablo demetinde kısa devre durumu olabilir. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmaz ise eğer, kullanıcı olarak yapabileceğiniz başka bir şey yoktur, arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F13 Arıza Kodu : Sıcak su boyleri sıcaklık sensörü kısa devre sorunu.
Kombi sıcak su boyleri sıcaklık sensöründe sorun olabilir, sensör gövdesinde ya da kablolarında sorun olabilir. Ayrıca kablo demetinde kısa devre durumu da olabilir. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmaz ise eğer, kullanıcı olarak yapabileceğiniz başka bir şey yoktur, arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F20 Arıza Kodu : Aşırı ısıtma sıcaklığına ulaşıldı.
Bu arıza durumunda öncelikle kombinin su basıncına bakın, basınç 1 bardan düşükse, kombiye 1,5 bara kadar su basın. Kombinin altındaki kalorifer vanalarına ve radyatör peteklerinin vanalarına bakın, vanalar kapalıysa açın. Yine de sorun düzelmiyor ise kombiyi birkaç defa resetleyin. Arıza durumunda yinede düzelme olmuyor eğer; Kombiye giden kablolarda topraklama bağlantısında sorun olabilir, gidiş ya da dönüş suyu NTC lerinde temassızlık sorunu olabilir. Ateşleme kablosunda, ateşleme soketinde ya da ateşleme elektrodunda problemler olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F22 Arıza Kodu : Su Basıncı Düşük
Kombi kalorifer tesisatındaki basıncın düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Kombinin alt kısmında bulunan doldurma musluğunu sola çevirerek kombiye 1,5 bara kadar su basmalısınız. Su basma işlemi sonrası büyük ihtimal ile sorun düzelir. Ancak bir düzelme durumu olmadıysa eğer su basınç sondasında sorun olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmalısınız.

Demirdöküm Atromix F23 Arıza Kodu : Aşırı Isınma
Kombi aşırı ısınmadan dolayı kendini emniyete almıştır. Bu arıza durumunda öncelikle kombinin su basıncına bakın, basınç 1 bardan düşükse, su doldurma musluğu yardımıyla kombiye 1,5 bara kadar su basın. Kombinin altındaki kalorifer vanalarına ve radyatör peteklerinin vanalarına bakın, vanalar kapalıysa açın. Yine de sorun düzelmiyor ise kombiyi birkaç defa resetleyin. Sirkülasyon pompası arızalanmış olabilir, pompa gücü yeterli olmayabilir. Kombi hava yapmış olabilir. Gidiş ve dönüş devresi NTC sensörleri karışmış olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F24 Arıza Kodu : Sıcaklık artışı çok hızlı.
İlk olarak kombi basıncı kontrol edilmelidir. Basınç düşükse kombiye su basmak gerekir. Basıncın ideal seviyesi 1,5 bardır. Basınç ideal seviyedeyse kombi birkaç kez resetlenmelidir. Resetleme işleminden sonra da arıza devam ederse eğer; sirkülasyon pompası bloke olmuş olabilir. Pompa güç bakımından yeterli olmayabilir. Kombi hava yapmış olabilir. Çekvalf bloke olmuş olabilir ya da yanlış takılmış olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F25 Arıza Kodu : Baca Sıcaklığı Çok Yüksek
Kombi kablolarında kopma olabilir ya da atık gaz limit termostatı soket bağlantısı kesilmiş olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F27 Arıza Kodu : Alev Yok
Bu arıza durumunda ilk olarak kombiyi birkaç defa resetleyin. Arıza durumunda düzelme olmuyorsa elektronik kart, iyon elektrodu veya gaz valfi gibi parçalarda sorun olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F28 Arıza Kodu : Başarısız Ateşleme
İlk olarak dairenizde gaz olup olmadığına bakın. Kombiye gaz geldiğinden emin olun. Dairenizde gaz olup, kombiye gaz geldiğinden eminseniz eğer cihazı resetleyin. Resetleme işlemini de birkaç kez üst üste uygulayın. Resetleme işlemi sonrasında arıza devam etmekteyse eğer; doğal gaz sayacında sorun olabilir, gaz giriş basıncı düşük olabilir, gaz armatöründe sorun olabilir, elektronik kartta sorun olabilir, ateşleme sisteminde ya da iyonizasyon akımında sorun olabilir. Arızanın net tesbiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F29 Arıza Kodu : Alev sönmesi
Bu arıza durumunda ilk olarak kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme işlemi neticesinde bir sonuç alamıyorsanız servis çağırmanız gerekir. Gaz girişi zaman zaman kesildiği için bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Atık gaz devresinde bir sorun olabilir. Elektrotlarda veya elektronik kartta sorun olabilir. Net teşhis ve çözüm için servis çağırınız.

Demirdöküm Atromix F32 Arıza Kodu : Fan devir sayısı tolerans değerleri dışında.
Kombi fanının donmaya karşı koruma fonksiyonunun aktif olduğunu belirten uyarı kodudur. Fandaki soket doğru takılmamış olabilir, elektronik kart arızalı olabilir, fan bloke olmuş yani arızalanmış olabilir, kablo demetinde kesinti olabilir veya holl sensöründe sorun olabilir. Servis çağırmanız gereken bir arıza durumudur. Cihaza servis dışı müdahale edilmemesi gerekir.

Demirdöküm Atromix F49 Arıza Kodu : Gerilim çok düşük.
Ebus’ta kısa devre olabilir. Ebus aşırı yüklenme ya da ebusta değişik polariteye sahip iki gerilim beslemesi sorunu olabilir. Önce bir süre kadar beklemeli, arızada düzelme olmazsa hiçbir işlem yapmadan servis yardımı almalısınız. Ayrıca bu gibi sorunları yaşamamak adına mutlaka kombi regülatörü kullanmalısınız.

Demirdöküm Atromix F61 Arıza Kodu : Gaz armatörü kumandası sorunu.
Kombide gaz armatörüne giden kablo demetinde kısa devre ya da topraklama teması sorunu olabilir. Gaz armatörü arızalanmış veya elektronik kart arızası olabilir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Atromix F62 Arıza Kodu : Gaz vanası kapatma kumandası.
Kombi gaz armatürünün ventillerini kapatmada geciktiğini belirtir. Alev sinyali gecikmeli söner, gaz armatörü sızdırıyor olabilir veya elektronik kartta problem olabilir. Servisi çağırınız.

Demirdöküm Atromix F63 Arıza Kodu : EEPROM sorunu.
Bu arıza durumunda kombiyi birkaç defa resetlemelisiniz. Resetleme işlemi sonucunda hata devam ediyorsa kombide elektronik kartın arızalı demektir. Servis çağırınız.

Demirdöküm Atromix F64 Arıza Kodu : Elektronik / sensör / analog-dijital dönüştürücü sorunu.
Kombinin gidiş suyu ya da dönüş suyu sensöründe kısa devre olabileceğini veya elektronik kartın arızalı olabileceğini belirtir. Arıza tespiti ve onarımı için servis çağırmalısınız.

Demirdöküm Atromix F65 Arıza Kodu : Elektronik sıcaklığı çok yüksek.

Kombi elektronik kartının dış müdahaleler sebebiyle çok sıcak olduğunu belirtir. Bu durumda arızalı olan parça elektronik karttır. Müdahale edilmesi için de servis yardımı almanız gerekir.

Demirdöküm Atromix F67 Arıza Kodu : ASIC tarafından geri gönderilen değer (alev sinyali) hatalı.
Kombinin normal olmayan alev sinyali algıladığını belirtir. Cihazda elektronik kartın arızalı olabileceğini belirtir. Net arıza teşhisi yapılması ve arızanın çözümlenmesi için servis desteği almalısınız.

Demirdöküm Atromix F68 Arıza Kodu : Alev sabit değil.
Kombi gaz girişi basıncı çok düşük olabilir, hava fazlalık kat sayısı yanlış olabilir, gaz memesi doğru olmayabilir, iyon elektrodunda sorun olabilir, kablolarda problem olabilir. Arıza tespiti yapılması ve sorunun çözümlenmesi için servis çağırmalısınız.

Demirdöküm Atromix F70 Arıza Kodu : Ürün kodu geçersiz.
Çözüm Kombide elektronik kartla ekran kartı aynı anda değiştirildiyse cihaz tipi numarası yanlış girilmiş olabilir, yeniden ayarlama yapmak gerekir. Güç kodlama direnci yanlış veya eksik olabilir. Eğer elektronik kartla ekran kartı aynı anda değişmediyse elektronik kartta bir sorun olabilir. Her iki durumda da servis çağırmanız gerekir.

Demirdöküm Atromix F71 Arıza Kodu : Gidiş-dönüş devresi sıcaklık sensörü arızası.
Gidiş devresi sıcaklık sensörünün sabit değer bildirdiğini belirtir. Gidiş devresi sıcaklık sensörü gidiş borusuna doğru dayanmıyor olabilir. Gidiş devresi sıcaklık sensöründe sorun da olabilir. Bu durumda servis yardımı almalısınız.

Demirdöküm Atromix F72 Arıza Kodu : Su basınç sensörü / dönüş devresi sıcaklık sensörü sapması.
gidiş suyu ya da dönüş suyu sıcaklık sensöründe ya da her ikisinde sorun olabilir. Servis çağırmalısınız.

Demirdöküm Atromix F73 Arıza Kodu : Su basınç sensörü bağlı değil ya da kısa devre var.
Kombinin su basınç sensöründe kesinti ya da kısa devre durumu olabilir. Su basınç sensörünün besleme hattında kesinti olabilir, toprak kısa devresi ya da su basınç sensörü arızalı olabilir. Arızanın net teşhis edilerek onarılması açısından servis yardımı almanız gerekir.

Demirdöküm Atromix F74 Arıza Kodu : Su basınç sensöründe elektrik sorunu.
Çözüm Su basınç sensörüne giden hatlarda 5V/24V’a kısa devre var ya da su basınç sensöründe dahili sorun var. Servis yardımı almalısınız.

Demirdöküm Atromix F75 Arıza Kodu : Basınç sensörü arızası.
Çözüm Cihazın basınç sensörü, prosestattır. Bu arıza durumu prosestatta sorun olduğunu belirtir. Bir nevi atık gaz yolu sorunudur. Arıza durumunda prosestat dışında elektronik kart gibi parçalarda da sorun görülebilir. Net tespit ve çözüm için servis yardımı almalısınız.

Demirdöküm Atromix F76 Arıza Kodu : Isı eşanjöründeki emniyet termostatı arızalı.
Çözüm Emniyet termostatı geri bildirimi, gaz armatörü geri bildirimine uymadığı zaman bu sorun yaşanır. Arıza durumunda servis çağırmanız gerekir.

Demirdöküm Atromix F77 Arıza Kodu : Yoğuşma ya da duman sorunu.
Çözüm Geri bildirimin olmadığını, atık gaz klapesinde sorun olabileceğini belirtir. Arıza teşhisi yapılması ve arızanın çözümlenmesi için servis çağırmalısınız.

Demirdöküm Atromix F78 Arıza Kodu : Harici reglerde kullanım suyu çıkış sensörü kesintisi.
Çözüm UK link box bağlı ancak kullanım suyu NTC sensörü köprülenmemiş durumda. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeden servis yardımı almalısınız.

Demirdöküm Atromix F83 Arıza Kodu : Kuru yanma problemi.
Çözüm Öncelikle tesisat basınını kontrol etmelisiniz. Tesisat basıncı düşük olabilir. Basınç değeri düşükse kombiye su basmalısınız. Basınç değeri 1 ile 2 bar arasındaysa eğer; brülör çalıştığı sırada gidiş ya da dönüş devresi sıcaklık sensöründe çok küçük sıcaklık değişikliği kaydediliyor ya da herhangi bir değişiklik kaydedilemiyor olabilir. Gidiş ya da dönüş devresi sıcaklık sensörü boruya doğru dayanmıyor olabilir. Arızanın tespiti ve onarımı için servis çağırmalısınız.

Demirdöküm Atromix F84 Arıza Kodu : Gidiş/dönüş devresi sıcaklık sensörü arızası.
Değerlerin uyumlu olmadığını belirtir. Yani gidiş ve dönüş devresi sıcaklık sensörü tutarsız değerler bildiriyor. Gidiş ve dönüş devresi sıcaklık sensörü birbiriyle karışmış olabilir, gidiş ve dönüş devresi sıcaklık sensörü doğru şekilde monte edilmemiş olabilir. Bu arıza durumunda net teşhis ve onarım için servis çağırmalısınız.

Nepto

Demirdöküm Nepto F01 Arızası Nedir
Aşırı Isınma Sorunu. Demirdöküm Nepto kombilerde kalorifer tesisat suyu sıcaklığının yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda kullanıcı olarak Nepto kombiyi resetlemeniz gerekmektedir. Resetleme sonrasında düzelme durumu olmazsa eğer ve kombiniz kış konumunda iken bu sorun yaşanıyor ise kalorifer tesisat vanalarını ve radyatör ( petek ) vanalarını kontrol ediniz, vanaların açık olması gerekir. Vanalar açık ise veya kombi yaz konumunda ise servis yardımı almanız gerekmektedir. Bu arıza durumunda sorununda; ana eşanjörde tıkanma veya kireçlenme, üç yollu vanada arızalanma, kalorifer tesisatında ve peteklerde tıkanma, kalorifer tesisat filtrelerinde tıkanma, sirkülasyon pompasında sıkışma veya yanma durumu meydana gelmiş olabilir. Servis çağırmanızı öneririz.

Demirdöküm Nepto F02 Arızası Nedir
Kullanım Suyu NTC Sensör Sorunu. Kullanım suyu sensörün de arıza olduğunu belirten uyarı kodudur. Nepto kombide kullanım sıcak suyu sıcaklık kontrolünü sağlar. Bu sorun yaşandığında sensör arızalanmış diyebiliriz. Sensör arızasının yanı sıra kablolarda kısa devre, temassızlık, borularda nemlenme gibi durumlar olabilir. Nepto kombiyi resetleme işlemi gerçeleştirin. Resetleme işlemi sonrasındaarıza durumunda düzelme olmuyor ise servis yardımı almanız gerekmektedir.

Demirdöküm Nepto F03 Arızası Nedir
Kalorifer Tesisatı Gidiş Sensörü Sorunu. Kalorifer tesisat suyu gidiş sensöründe sorun olduğunu ya da kablo bağlantılarında hata olduğunu belirtir. Nepto kombiyi resetleme işlemi gerçeleştirin. Resetleme işlemi sonrasındaarıza durumunda düzelme olmuyor ise servis yardımı almanız gerekmektedir.

Demirdöküm Nepto F04 Arızası Nedir
İyonizasyon Ve Ateşleme Sorunu. Bu gibi sorunlar genellikle gaz yokluğu sebebi ile yaşanmaktadır. Bu durumda öncelikle dairenizde gaz olup olmadığını kontrol ederek gaz vanaları kapalı ise açın. Dairenizde gaz olduğundan ve gaz vanalarının açık olduğundan emin olduktan sonra Nepto kombi resetleme işlemi yapın. Resetleme işleminden sonrasında sorun düzelmez ise; anakart, gaz valfi, iyonizasyon ateşleme elektrodunda sorun olabilmektedir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Demirdöküm Nepto F05 Arızası Nedir
Hava Akış Anahtarı Sorunu. Demirdöküm Nepto kombide hava akış anahtarı sorunu genelde prosestat sorunu olarak bilinmektedir. Yalnız sadece prosestat sorunu anlamına gelmez. Hermetik Nepto kombilerde prosestatın yanı sıra fan ya da anakartta sorun olabilmektedir. Bacalı kombilerde ise baca sensörü arızalı olabilir veya baca tıkalı olabilir. Nepto kombiyi resetleme işlemi gerçeleştirin. Resetleme işlemi sonrasındaarıza durumunda düzelme olmuyor ise servis yardımı almanız gerekmektedir.

Demirdöküm Nepto F06 Arızası Nedir
Tesisat Devresi Dönüş Sensör Sorunu. Demirdöküm Nepto kombide tesisat suyu dönüş sensöründe sorun olduğunu belirten bir arıza kodudur. Bu durumda sensör arızalı olabilir. Bunun yanı sıra kablo bağlantılarında sorun olabilir. Sorunun çözümlenmesi adına servis yardımı almanız gerekir

Demirdöküm Nepto F07 Arızası Nedir
Gaz Valfi Geri Besleme Sorunu. Demirdöküm Nepto kombide kablo sorunu ya da farklı etmenler sebebi ile anakartın gaz geri beslemesinde sorun olup sinyalin ulaşmadığını belirtir. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi adına servis desteği almanız gerekir.

Demirdöküm Nepto F08 Arızası Nedir
Tesisat Devresi Gidiş Sensöründe Aşırı Isınma Sorunu. Demirdöküm Nepto kombide tesisat devresi gidiş sensörünün ölçümü 91°C nin üstüne çıktığı zaman bu hata kodu ekranda belirir. Bu durumda kullanıcı olarak cihazı sadece resetleyebilirsiniz. Arıza çözümlenmez de sorun devam ederse servisi arayarak yardım almanız gerekir

Demirdöküm Nepto F09 Arızası Nedir
Hava Akış Anahtarı Kapalı Sorunu. Demirdöküm Nepto kombinin çalışmaya başlamasının hemen sonrasında prosestatın kontaklarını kapatması ya da çalışma sırasında prosestat kontolü esnasında fanın duruyor olmasına rağmen prosestatın kontaklarının yine de kapalı durumda olması sonucunda meydana gelen bir hata kodudur. Bu durum sadece prosestat ile alakalı olmayabilir. Anakart veya fan motorunda da sorun olabilir. Tespit ve müdahale için servisi aramanız gerekmektedir.

Demirdöküm Nepto F10 Arızası Nedir
Tesisat Su Basıncı Sorunu. Tesisat su basıncının yüksek veya düşük olduğunu belirtir. Bar göstergesine bakarak basıncın hangi seviyede olduğunu görebilir ve ona göre müdahalede bulunabilirsiniz. Su basıncı 1 ila 2 bar arasında olmalıdır. Su Basıncı düşük ise Nepto kombinin altında yer alan mavi veya siyah su doldurma musluğu ile basınç 1,5 bara gelinceye kadar su basmalısınız. Su basıncı yüksek herhangi bir peteğin hava alma yerinden su basıncı 1,5 bara gelinceye kadar su boşaltınız. Sonrasında sorun düzelecektir. Sorunda düzelme olmazsa resetleme işlemi yapabilirsiniz. Yine de sorun devam etmekte ise su basınç sondası arızanmış olabilir. Servis çağırmanızı öneririz.

Demirdöküm Nepto F11 Arızası Nedir
Devir-daim Sorunu. Tesisat gidiş ve tesisat dönüş suyu arasında 40°C sıcaklık farkı olduğu zaman ekranda F11 arıza kodu belirir. Kullanıcı olarak tesisat vanaları ve petek vanaları açık mı diye kontrol etmelisiniz. Kapalı ise açmalısınız. Açmanıza rağmen sorun yine de devam eder ise Demirdöküm Servisi’ni aramanız gerekmektedir

Demirdöküm Nepto F12 Arızası Nedir
Düşük Voltaj Sorunu. Şebeke gerilimi 165 V dan az olduğu zaman Nepto kombi ekranında bu hata kodu belirmektedir. Kombi otomatik resetlenecektir. Şebeke voltajının düzelmesini beklemeniz gerekmektedir. Bir süre kadar bu şekilde bekleyin. Uzun süre beklemenize rağmen düzelme durumu olmaz ise düşük voltaj sebebi ile Nepto kombide sorun meydana gelmiş olabilir. Bu gibi durumlarda genelde elektronik kart yanmış veya hasar görmüş oluyor. Yine de net teşhis için servis yardımı almanız gerekmektedir. Bu sorunu bir kez daha yaşamamak adına veya hiç yaşamamak adına KOMBİ REGÜLATÖRÜ kullanabilirsiniz.

Aden

Demirdöküm Aden 30 Ledi Yanıp Sönüyor
Kalorifer Ntc Sensörü Problemi. Bu problemde kaloriferleriniz ısınmaz veya az ısıtır. Kalorifer sensöründe, sensör kablolarında veya sensöre bağlı borularda sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir servis talebinde bulunabilirsiniz. Demirdöküm Aden kombi 30 arızasının çözümü videosunu izlemek için tıklayınız.

Demirdöküm Aden 40 Ledi Yanıp Sönüyor
Kullanım Suyu Sensörü Problemi. Bu durum kullanım sıcak su sensörlerinde sorun olduğunu belirtir. Böyle bir durumda sıcak su NTC sensörünün yanı sıra, kablolarda ve bağlantılarda da sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı öneririz. Demirdöküm Aden kombi 40 arızasının çözümü videosunu izlemek için tıklayınız.

Demirdöküm Aden 50 Ledi Yanıp Sönüyor
Dış Hava Sensörü Arızası. Eğer kombinizle bağlantılı bir dış hava sıcaklık sensörü var ise dış hava sensörü dışarıdaki hava sıcaklığına göre kombinizi optimize ederek çalıştırır. Dış hava sensörü arızalanmış yahut bağlantı kablolarında bir kopukluk olabilir. Aden kombi resetleme işlemini deneyiniz. Resetleme işlemi sonrasında düzelme olmaz ise, arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

Demirdöküm Aden 60 Ledi Yanıp Sönüyor
Düşük Su Basıncı Problemi. Aden kombi kalorifer tesisatında su olmadığını veya az olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda kombiye su basmanız gerekir. Demirdöküm Aden kombinin alt tarafında siyah yada mavi doldurma musluğu vardır. Sola çevirdiğiniz zaman su sesi gelir ve su basımı başlar. 1,5 bara kadar su basmanız gerekir. Su basma işlemi sonrasında kombi çalışacaktır. Sorunda olmazsa eğer Aden kombi resetleme işlemini deneyiniz. Yine de düzelmiyorsa su basınç sondası arızalanmış olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı öneririz. Aden kombi su basma işleminin videosunu izlemek için tıklayınız.

Demirdöküm Aden 70 Ledi Yanıp Sönüyor
Hava Akışı Sorunu. Bu durumda Aden Kombi hava akışını sağlayamadığı için kombi çalışmayarak arıza durumuna geçer. Kombi hermetik model ise: fan prosestat, anakart arızalı olabilir. Kombi bacalı model ise baca tıkanmış ya da baca emniyet sensöründe arıza meydana gelmiş olabilir. Aden kombi resetleme işlemini deneyiniz. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir servis talebinde bulunabilirsiniz.

Demirdöküm Aden 80 Ledi Yanıp Sönüyor
Aşırı Isınma Problemi. Bu arıza durumunda kombinin hangi konumda çalıştığı önemlidir. Kış konumunda bu sorun yaşanıyor ise radyatör ( petek ) vanaları kapalı durumda olabilir, kontrol ederek kapalı ise açınız. Yaz konumunda sorun yaşanıyor ise veya kış konumunda olup petek vanaları açık ise Aden kombi resetleme işlemini deneyiniz.. Resetleme işleminden sonra da sorunda düzelme olmaz ise: kombi ana eşanjöründe kireçlenme veya tıkanma, üç yollu vanada arızaı, pompanın sıkışması veya yanması, kalorifer filtrenin tıkanması, kalorifer peteklerinin tıkanması gibi durumlarda bu sorun yaşanabilir. Servis çağırmanızı öneririz.

Demirdöküm Aden 90 Ledi Yanıp Sönüyor
Başarısız Ateşleme Sorunu. Kombiniz ateşleme yapamamaktadır. dairede gaz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Dairenizde gaz var ise kombinizin su basınç seviyesini kontrol ediniz düşük ise cihaza su basın ve ardından birkaç kez Aden kombi resetleme işlemini deneyiniz.. Düzelme olmuyor ise elektronik kart, gaz valfi ya da ateşleme iyonizasyon çubuklarında sorun oluşmuş olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir servis talebinde bulunabilirsiniz.

DEMİRDÖKÜM ADEN DİGİTAL MODEL KOMBİ ARIZA KODLARI

Demirdöküm Aden F0 Arıza Kodu : Tesisat Su Basıncı Düşük.

Kombinin su basıncının düşük olduğunu belirten koddur. Bu kod ekrana geldiği zaman Aden kombiye 1 ile 2 bar arasında su basarak sorunu çözümleyebilirsiniz. Aden kombinin altında bulunan mavi veya siyah doldurma musluğunu sola çevirerek kombiye 1,5 bar kadar su basmalısınız. Su basma uygulaması sonrasında sorun düzelecektir. Düzelme olmazsa eğer resetleme işlemi uygulayın. Reset sonrasında da sorunda düzelme olmazsa eğer teknik açıdan servis yardımı alabilirsiniz.

Demirdöküm Aden F1 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Sorunu.

Aşırı ısınma termostatın da arıza olduğunu belirten koddur. Aden Kombi bu hatayı verdiği sürece cihaz herhangi bir verim sağlamaz. Bu termostatın değişimi gerekmektedir. Servisi çağırarak yardım almanız gerekir. Bu arıza durumunun birçok sebebi bulunmaktadır. Teknik açıdan; ana eşanjörün kireçlenmesi ya da tıkanması, pompanın sıkışması, kalorifer tesisatında tıkanma olması, filtrenin tıkanması, üç yollu vanada sorun olması gibi durumlarda aşırı ısınma sorunu yaşanabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir servis talebinde bulunabilirsiniz.

Demirdöküm Aden F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensörü Sorunu.

Ekranda bu hata kodu yer aldığında cihazın sıcak su sensöründe sorun var demektir. Problem sadece sensör ile alakalı da değildir. Sensör kablolarında kısa devre ya da kopma durumlarında, borularda nemlenme olduğu durumlarda da bu sorunla karşılaşılır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

Demirdöküm Aden F3 Arıza Kodu : Kalorifer Sensörü Sorunu.

Kalorifer sensöründe, sensör borularında nemlenme, sensör kablolarında sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu durumda net tespit ve çözüm için uzman yardımı almanız şarttır.

Demirdöküm Aden F4 Arıza Kodu : Alev Algılanamıyor.

Bu arıza durumunda öncelikle dairenizde gaz olduğundan ve Aden kombinize gaz geldiğinden emin olmak adına gaz vanalarını kontrol etmelisiniz. Gaz vanalarının kapalı olduğu durumlarda açık konuma getirmelisiniz. Gaz vanaları açık olmasına karşın sorun devam etmekte ise Aden kombiyi kapatıp birkaç saniye sonra yeniden açın yani resetleyin. Resetleme işlemini de sorun düzelmediği sürece birkaç kez tekrar edebilirsiniz. Uygulama sonrasında sorun hala devam etmekte ise bu durumda; elektronik kartta, iyonizasyon ateşleme elektrotlarında veya gaz valfinde sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir servis talebinde bulunabilirsiniz.

Demirdöküm Aden F5 Arıza Kodu : Hava Akış Problemidir.

Ekranda bu hata kodu yer aldığı zaman kombi baca sisteminde arıza olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumda Aden kombinin çeşidine bağlı arıza durumları değişir. Hermetik kombilerde; fan, prosestat ya da anakartta arıza olabilir. Bacalı kombilerde ise; baca tıkalı, baca çekişi kuvvetli değil veya baca sensörü arızalı olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir servis talebinde bulunabilirsiniz.

Demirdöküm Aden F6 Arıza Kodu : Dış Hava Sensör Arızası.

Dış hava sensörü dışarıdaki ortama göre kombiyi çalıştırmakta olan sensördür. Aden kombide var ise arızalı olduğunu belirtir. Aden kombide dış hava sensörü yoksa sorun elektrik aksağında olabilmektir. Tespit ve çözüm için mutlaka servisi arayınız.

Demirdöküm Aden OC Arıza Kodu : Dış Hava Sensörünün Devreye Girdiğini Belirtir. Bu Bir Arıza Değildir.

Demirdöküm Aden CC Arıza Kodu : Dış Hava Sensörünün Devreye Girmediğini Belirtir. Bu Bir Arıza Değildir.

demirdöküm aden kombi 80 arızası, demirdöküm aden kombi baca sensörü arızası, demirdöküm aden kombi tüm ışıklar yanıyor, demirdöküm aden kombi 40 arızası, demirdokum aden kombi 50 arizasi, demirdöküm aden kombi kalorifer çalışmıyor, demirdöküm aden kombi iyonizasyon hatası nasıl giderilir.

Isofast

Demirdöküm Isofast F02 Arıza Kodu : Hava Akış Sorunu.

İsofast kombiler hermetik ve bacalı olabileceği için hava akış sorununda arızalı parçalar cihazın çeşidine göre değişmektedir. Demirdöküm İsofast hermetik model kombilerde hava akış sorunu yaşanıyor ise; fan, anakart, prosestat gibi parçalarda sorun olabilir. İsofast bacalı kombilerde hava akış sorunu yaşanıyor ise; baca sensörü arızalı olabilir, baca çekmiyor veya tıkalı olabilir. Bu durumda cihaz arızadan 15 dakika sonra otomatik resetlenir. Kullanıcı olarak bu arıza durumunda yapabileceğiniz işlem bulunmaz. Uzman yardımı almalısınız.

Demirdöküm İsofast F03 Arıza Kodu : Hava Akış Sorunu Tekrarı.

Kombi 2 saat içinde hava akış sorununu tekrar ettiğinde yani soruna herhangi bir müdahalede bulunulmadığında ekranda bu hata kodu belirir. Hava akış sorununda sıralanan parçalarda sorun olabileceğinden işi uzmanına bırakmalı ve mutlaka Servis yardımı almalısınız.

Demirdöküm İsofast F04 Arıza Kodu : Gaz Veya Alev Hissedilemiyor.

Kombinin ateşleme yapamadığını belirten ve genelde sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bu arıza durumu ile karşılaştığınızda önce konutunuzda gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Bu sebeple de gaz vanalarını kontrol edip açık olduğundan emin olmalısınız. Kapalı ise vanaları mutlaka açmalısınız. Dairenizde gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden eminseniz servis öncesi resetleme işlemi uygulamalısınız. Maksimum 3 kez resetleme işlemi uygulamalısınız. Arıza durumu yine de devam ediyor ise; gaz valfi, iyon ve ateşleme çubuğu (elektrotlar), elektronik kart arızalı olabilir. Tespit ve müdahale için mutlaka Servisi arayın.

Demirdöküm İsofast F05 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Kombi tesisatında dolaşan suyun sıcaklığının yüksek olduğunu ve bu sebeple de limit termostatın devreye girdiğini belirten arıza durumudur. Limit termostat emniyet termostatı olarak da bilinir ve aşırı ısınma durumlarında cihazı bloke ederek korumaya alır. Bu durumun yaşanılması birçok sebebe bağlıdır. Fakat öncesinde cihaz kalorifer konumunda çalışmakta ise kaloriferlerin açık olduğundan yani vanalarının açık durumda olduğundan emin olmalısınız. Kalorifer vanaları açık durumda ise kombiye reset atmalısınız. Resetleme sonrasında sorunda düzelme olmazsa eğer mutlaka uzman yardımı almalısınız. Aşırı ısınma sorununun sebepleri arasında; ana eşanjördeki kireçlenmeye veya tıkanma durumu, üç yollu vana arızası, kalorifer filtresinde veya tesisatında tıkanma, pompada sıkışma gibi durumlar olabilmektedir. Net tespit ve çözüm için mutlaka uzman yardımı alınız.

Demirdöküm İsofast F06 Arıza Kodu : Kalorifer Devresi Sensörü Arızası.

Kalorifer Ntc sensör sorunu olarak da adlandırdığımız bu arıza durumunda kalorifer sensörünün yanı sıra, sensör kablolarında ve borularında da sorun olabilmektedir. Tespitin yapılması ve arızanın çözümlenmesi için mutlaka servisi arayın.

Demirdöküm İsofast F07 Arıza Kodu : Sıcak Su Devresi Sensörü Arızası.

Sıcak su sensör sorunu olarak bilinen arıza kodudur. Bu durumda sorun sıcak su sensöründe, sensör borularında veya kablolarında olabilmektedir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

Demirdöküm İsofast F08 Arıza Kodu : Kalorifer Sensörü Arızası.

Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan servisi aramalı yardım almalısınız. Sensörde, kablolarında veya borularda problem olabilir.

Demirdöküm İsofast F09 Arıza Kodu : Su Basınç Sensörü Arızası.

Kombide suyun basıncını ölçme görevinde olan su basınç sensöründe sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu sorun yaşanıyor ise kombi suyun basıncını ölçemiyor ve bu sebeple de doğru bir ölçüm göstermiyor demektir. Parça değişimi adına servisi aramalısınız.

Demirdöküm İsofast F12 Arıza Kodu : Gösterge Kartı Veya Uzaktan Kumanda Panelinde Sorun.

Kombinin ekran kartında sorun olduğunu veya uzaktan kumanda panelinde arıza olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan servisi aramalı ve yardım talep etmelisiniz

Demirdöküm İsofast F13 Arıza Kodu : Anakart Arızası.

İsofast kombide böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman cihaz çalışma yapmaz. Direk bloke durumda olur. Sorunun çözümlenmedi amacı ile birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonrasında da arıza durumu devam etmekte ise bu durumda başka bir müdahalede bulunmadan mutlaka uzman yardımı almalısınız. Sorun anakart tamiri veya değişim uygulaması ile çözümlenecektir.

Demirdöküm İsofast F14 Arıza Kodu : Kalorifer Çıkış Sıcaklığı Maksimum Limit Üzerinde.

Kalorifer çıkış sıcaklığının 95°C nin üstüne çıktığını belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce kalorifer vanalarını kontrol etmelisiniz ve vanaların açık olduğundan emin olmalısınız. Daire içinde en az 3 kalorifer vanası açık olsun ve kaloriferler kullanılır durumda olsun. Buna rağmen sorun yaşanıyor ise birkaç resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme sonrasında da sorunda düzelme olmadı ise bu durumda mutlaka uzman yardımı almalısınız. Birçok sebeple bu sorun yaşanıyor olabilir ve ancak yerinde görülüp tespit yapılır ise net bilgiler sunularak gereken müdahale sağlanabilir.

Demirdöküm İsofast F15 Arıza Kodu : 3 yollu vana motoru Arızası

Gaz mekanizması steps motorunda sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Parçaya müdahale edilmesi açısından uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Demirdöküm İsofast F16 Arıza Kodu : Gaz Emniyet Valfi Sorunu.

İsofast kombide bulunan gaz valfinin üzerindeki emniyet valfinde sorun olabileceğini belirten arıza durumudur. Bu sorunda teknik açıdan yardımları Demirdöküm Servisi ekiplerinden alabilirsiniz.

Demirdöküm İsofast F17 Arıza Kodu : Gerilimin 170 V Değerinden Az Olduğunu Belirtir.

Düşük voltaj problemi olarak da adlandırabiliriz. Bu arıza durumunda cihaz otomatik resetlenir. Bu yüzden herhangi bir müdahalede bulunmadan bir süre kadar voltajların düzelmesi beklenmelidir. Uzun süre bekleme sonucunda sonuç değişmiyorsa eğer bu durumda muhtemelen İsofast kombinin anakartı yanmış veya hasar görmüş olabilir. Bu durumda anakarta müdahale edildiğinde sorun çözümlenir. Fakat sorunun yeniden tekrar etme olasılığı da bulunmaktadır. Bu durum için mutlaka kombi regülatörü kullanmalısınız.

Demirdöküm İsofast F20 Arıza Kodu : İletişim Sorunudur.

Elektronik kart ile ekran kartı arasında iletişim kopukluğu olduğunu veya iletişim sağlanamadığını belirten arıza kodudur. Arıza öncesinde ekran kartına müdahale edildi ise yanlış montaj sağlanmış olabilir. Herhangi bir müdahale söz konusu olmadı ise muhtemelen anakart arızalı olabilir. Net tespit ve çözüm için Demirdöküm Kombi Servisi’nden yardım almalısınız.

Demirdöküm İsofast F21 Arıza Kodu : Düşük Su Basınç Problemi.

Kombi kalorifer tesisatı su basıncının düşük olduğunu ve tesisata su basılması gerektiğini belirten arıza kodudur. Sıklıkla karşılaşılabilir. Kombiye su basmanız gerekir. İsofast kombi altındaki mavi veya siyah doldurma musluğunu sola çevirerek ekrandaki hata kodu silinene kadar su basmalısınız. Ekrandaki hata kodu silindiğinde doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. Sorun düzelecektir. İşlemi yapamadığınız veya yapmanıza karşın sorunun devam ettiği durumlarda mutlaka uzman yardımı alın.

Millenium Plus

Millenium Plus F1 – F4 Arıza Kodu : Ateşleme Hatası

Millenium Plus kombide hem F1 hemde F4 arıza kodu ateşleme başarısızlığını belirtmektedir. Kombi ateşlemeyi sağlamadığından dolayı randıman almanız imkansızdır. Bu durumda önce cihaza reset atmalısınız. Sorun çözümlenmiyor ise gaz valfinde yada iyonizasyonda sorun olabilir. Demirdöküm kombi servisini arayarak yardım almalısınız.

Millenium Plus F2 Arıza Kodu : Baca Hava Akış Problemi

Millenium Plus kombide hava başarısızlığı var anlamındadır. Bu durumda kombi kendini otomatik olarak resetleyecektir. Sorun reset sonrasında da devam ederse fan motorunda, bacada ya da hava prosestatında sorun olabilir. Bu durumda cihaza müdahele edemezsiniz, millenium plus servisini aramalısınız.

Millenium Plus F3 Arıza Kodu : Baca Prosestad Arızası

Millenium Plus kombinin fan motorundan aldığı artı basınç ile ana karta atık gaz da problem olup olmadığını aktaran parçada yani hava prosestatında sorun meydana geldiğini belirten arıza kodudur. Bu durumda hava prosestatının tamiri mümkün olmadığı için değişimi gerekmektedir. Sorunun çözüme ulaşması için demirdöküm teknik servisini aramalısınız.

Millenium Plus F5 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Kombide aşırı ısınma termostatının daha doğrusu limit termostatın arıza yaptığını belirten hata kodudur. Kombi ekranında F5 arıza kodu yer aldı ise, sensör zarar görmüş veya değişime ihtiyaç duyuyor diyebiliriz. Bu konuda gereken yardımları almak adına demirdöküm kombi servisini aramalısınız.

Millenium Plus F6 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensör Arızası

Millenium Plus kombide sıcak su sensörünün arıza yaptığını bildiren hata kodudur. Bu durumda sıcak su sensöründe sorun olması sebebiyle kombi sıcak su vermez. Sıcak su sorunu yaşamakta olan tüketicinin, çözüm için millenium plus servisini araması gerekmektedir.

Millenium Plus F9 Arıza Kodu : Kalorifer Sensör Hatası.

Millenium Plus kombide kalorifer devresi sensöründe sorun olduğunu bildiren arıza kodudur. Bu durumda kombi peteklere ısı göndermez. Problemin çözümlenmesi için servisi aramalısınız.

Millenium Plus F11 Arıza Kodu : Elektronik Kart Sorunu

Kombide bulunan tüm parçaların bağlı olduğu ve yönetildiği elektronik kartta sorun olduğu zaman veya sinyal alınamadığı zaman kombi ekranında bu hata kodu görünür. Kombi bu durumda kesinlikle çalışma sergilemez. Bu durumda kartın tamiri yada değişimi gerekir diyebiliriz. Demirdöküm kombi servisini aramalı, konu hakkında yardım almalısınız.

Millenium Plus F12 Arıza Kodu : Ekran Kartı Sorunu

Millenium Plus kombinin ekran kartında sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Ekran kartında sorun olduğunda, kartın tamiri yada değişimi gerekmektedir. Bu durumda servisi aramalısınız.

Millenium Plus F13 Arıza Kodu : Ana Kart Sorunu

Millenium Plus kombinin ana kartında sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Ana kartta sorun olduğu için kombi çalışmaz. Bu durumda mutlaka demirdöküm kombi servisini aramalı, kartın değişimi yada tamiri için yardım almalısınız.

Millenium Plus F14 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Millenium Plus kombide F14 arıza kodu var ise, kalorifer devresi sıcaklığı 95 C nin üstünde demektir. Bu durumda gereken yardımları demirdöküm kombi servisini arayarak almalısınız.

Millenium Plus F15 Arıza Kodu : 3 yollu vana motoru Arızası

Bu arıza kodu step motor sorunu yaşanıyor anlamına gelmektedir. Step motor adı verilen bu parça üç yollu vana grubuna ait olduğu için, kombi bu arıza kodunu verdiğinde sıcak su kullanımında petekleriniz de ısınabilir. Ya da gaz girişinde sorunlar olabilir. Millenium Plus servisini arayarak yardım almalısınız.

Millenium Plus F16 Arıza Kodu : İyonizasyon Hatası

Kombinin kapalı olmasına rağmen ateşleme yapmaya devam ettiğini bildiren arıza kodudur. Bu durumda arızalı olan kısım iyonizasyondur. Böyle bir durumda servis çağırmalısınız.

Millenium Plus F17 Arıza Kodu : Voltaj Hatası

Kombiye gelen voltajın olması gereken değerden düşük yahut yüksek olduğunu belirten hata kodudur. Sizlere bu konudaki tavsiyemiz regülatör kullanmanızdır. Regülatör sonrasında voltajlarla alakalı sorun yaşamazsınız.

Millenium Plus F19 Arıza Kodu : Kullanım suyu Ntc Hatası

Sıcak su ntc sinin sıcak su talebinde olduğunu, ancak boru üstündeki irtibatının kesildiğini belirten hata kodudur. Bu durumda sıcak su isteği karşılanamaz. Konu hakkındaki yardımları millenium plus servisinden almalısınız.

Millenium Plus F20 Arıza Kodu : Kart Arızası

Millenium Plus kombinin ekran kartı ile uyum sağlamadığını belirten hata kodudur. Cihazın ekran kartı değiştirilmiş ise servis ayarları yapılmamış olabilir. Bu durumda ekran kartının ayarlarının yapılması için demirdöküm kombi servisini aramalısınız. Ekran kartı değişimi yapılmadıysa arızalı olabilir. Değişim yada tamir işlemi için yine kombi servisi ile görüşmeniz gerekmektedir.

Millenium Plus F21 Arıza Kodu : Su basıncı hatası

Kombinin kalorifer devresi su basıncının azaldığını gösteren uyarı kodudur. Bu durumda servis çağırmaya gerek yoktur. Kombinizin su doldurma vanasını açarak, cihaza ihtiyacı olan suyu (1,5 bar) basmanız gerekmektedir. Su basma işleminden sonra kombiyi resetleyin sorun çözümlenecektir.

Millenium Plus F22 Arıza Kodu : Su basıncı Hatası

Kombide olması gerekenden (1,5 bar) daha fazla su olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda kombinizin su basıncını kontrol edin, 2.7 bar dan fazla olduğunu göreceksiniz. Kombinizin kalorifer devresi su basıncını yan üst tarafında bulunan hava alma yerini açarak düşürebilirsiniz. Bu arıza sürekli tekrarlanırsa genleşme kombi tankında sorun olabilir, kombi eşanjörü patlamış olabilir servis çağırınız.

Adonis

F01 Hata Kodu : Aşırı Isınma

Adonis kombi içerisinde kalorifer tesisat suyu sıcaklığı yükseldiğinde ya da eşanjör içerisindeki sıcaklık 95°C üstüne çıktığında F01 hata kodunu vererek kendisini kilitler. Bu arıza durumunda servis çağırmadan önce bazı kontroller yapmalısınız. İlk olarak kombinin altında bulunan tesisat vanalarının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Vanalar kapalı ise açınız. Daha sonra kalorifer peteklerinin vanalarını kontrol ediniz. Bu vanalar da kapalı ise açmalısınız. Konut içinde en az 2 kalorifer peteğinin vanası sürekli açık olmalıdır. Ardından kombiye reset atmalısınız. Kombi resetleme sonrasında da sorunda bir düzelme durumu olmazsa eğer; Kalorifer tesisatında tıkanma, kalorifer tesisat filtrelerinde tıkanma, ana eşanjörde aşırı kireçlenme ve tıkanma, sirkülasyon pompasında sıkışma veya yanma ya da üç yollu vanada arıza meydana gelmiş olabilir. Sorunun sebebinin tesbiti ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

F02 Hata Kodu : Sıcak su NTC Hatası

Kombi kullanım sıcak suyu NTC sensörü arızası olarak da adlandırabileceğimiz bu arıza durumunda sıcak su sorunu yaşarsınız. Kombiden sıcak su alamazsınız. Sıcak su NTC sensöründe sorun olabilir, sensör bağlantılarında problem olabilir ya da sensör boruları nem yapmış olabilir. Sorunun nedeni nadiren de olsa kombi anakartından kaynaklanabilmektedir. Sorunun teşhisi ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

F03 Hata Kodu : Tesisat gidiş suyu sensör arızası.
Tesisat devresinde yer alan gidiş suyu sensöründe veya sensör bağlantılarında problem olduğunu belirten arıza kodudur. Bu gibi durumlarda sensör borularında nemlenme durumu da söz konusu olabilir. Sorunun nedeni nadiren de olsa kombi anakartından kaynaklanabilmektedir. Sorunun teşhisi ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

F04 Hata Kodu : Ateşleme ve iyonizasyon hatası

En sık yaşanan arıza durumlarından biridir. Brülörde yanma olmadığı için cihazın ateşleme yapamadığını ve bu sebeple çalışmadığını belirtir. Önemi büyük olan bu arıza durumunda servis öncesi gaz girişlerini kontrol edebilirsiniz. Gaz vanaları kapalı ise açabilirsiniz. Özellikle de kombinize gaz geldiğinden kesinlikle emin olmanız gerekir. Gaz ile alakalı bir sorun yoksa eğer servis öncesi birkaç kez kombiyi resetleyebilirsiniz. Resetleme işleminden sonra sorunda düzelme olmuyor ise başka bir işlem uygulamayın. Bu durumda elektronik kart, gaz valfi veya iyonizasyon-ateşleme elektrodu gibi parçalarda problem olabilir. Sorunun teşhisi ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

F05 Hata Kodu : Baca Emniyeti Devrede

Adonis kombi baca davlumbazında mevcut olan baca termostatının devreye girdiğini belirten arıza kodudur. Baca sensörü bu arıza durumunda otomatik resetlenecektir. Bu yüzden herhangi bir müdahalede bulunmamanızı öneriyoruz. Baca tıkalı ya da çekmiyorsa baca sensörü devreye girer cihazı bloke eder. Bir süre kadar beklemeli arıza durumunun düzelmediği durumlarda mutlaka servis desteği almalısınız.

F06 Hata Kodu : Tesisat dönüş suyu sensör arızası.

Tesisat devresine bağlı dönüş suyu sensörü arızalandığında, sensör bağlantılarında sorun olduğunda veya sensör boruları nemlenme yaptığında bu problem yaşanır. Sorunun teşhisi ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

F07 Hata Kodu : Kombi gaz valfi arızası

Gaz valfinde ya da gaz valfi devresinde bir problem olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda teknik açıdan kullanıcı olarak cihazı sadece resetlemelisiniz. 3 Reset işleminden sonra sorunun devam ettiği durumlarda mutlaka uzman desteği almalısınız.

F08 Hata Kodu : Kalorifer gidiş sensöründe aşırı ısınma hatası.

Kalorifer gidiş sensöründe aşırı ısınma meydana geldiği belirtmekte olan bir hata kodudur. Tesisat suyu sıcaklığı 95°C üzerine çıktığı zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Bu durumun çözümlenmesi için cihazı kapatıp tesisatta bulunan suyun soğumasını beklemeniz gerekmektedir. Yine aynı hata kodunu verirse, arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

F10 Hata Kodu : Tesisat su basınç problemi.

Kombi tesisatındaki su basıncının düşük veya yüksek olduğunu belirtir. Bu gibi durumlarda uygulama tesisat su basıncına göre değişir. Basınç düşükse su basılır, yüksekse fazla su tahliye edilir. Basıncı ekrandan görüntüleyebilirsiniz. Adonis kombi basıncı düşük ise; sol alt tarafta monteli olan siyah doldurma musluğu ile su basmalı, basıncı 1,5 bara kadar çıkarmalısınız. Adonis kombi basıncı yüksek ise; kombiye yakın olan kaloriferin üst yan kısmını açarak su almalı, basıncı bu şekilde 1,5 bara kadar düşürmelisiniz. Uygulamaları yaparken doldurma musluğunu ve kaloriferin hava alma kısmını mutlaka kapatın ve açık bırakmayın. Uygulamalardan sonra arızada düzelme olmaz ise resetleme işlemi yapabilirsiniz. Yine de arıza durumunda düzelmez olmaz ise sorunun teşhisi ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

F11 Hata Kodu : Sirkülasyon problemi.

Tesisat devresi gidiş ve dönüş suyu sıcaklıkları arasındaki ısı farkı 40°C ise bu sorun yaşanabilir. Bu arıza durumunda tesisat ve kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Vanalar kapalı ise kontrol edin ve mutlaka açın. Daha sonrasında birkaç reset uygulaması yapın. Arıza yine de düzelmez ise sorunun teşhisi ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

F12 Hata Kodu : Şebeke voltajı düşük

Şebeke voltajının düşük olduğu durumlarda belirten bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda bir süre kadar beklemeli ve cihaza reset uygulaması bile yapmamalısınız. Bekleme sonrasında voltaj düzelebilir ve sorun çözümlenebilir. Sorunda düzelme olmaz ise servis çağırınız. Muhtemelen elektronik kart hasar görmüş ya da yanmış olabilir. Arıza elektronik karta yapılan müdahale sonrasında çözümlenecektir. Yalnız arıza tekrarı söz konusu olabilir. Bu ihtimali de göz önünde bulundurarak Kombi Regülatörü cihazı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

F13 Hata Kodu : Tesisat devresi sensörlerinde sıcaklık farkı.

Tesisat dönüş suyu ısısı, gidiş suyu ısısından fazla ise bu problem yaşanır. Bu durumda sensörler arasında sıcaklık farkı yaşanır ve ekranda bu hata kodu yer alır. Bu gibi durumlarda sensörlerde problem olabilir. Sorunun teşhisi ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

Solaris

SOLARİS F0 ARIZA KODU : KOMBİ SU BASINCI DÜŞÜK
Kombinizin su basıncının düşük olduğunu gösteren hata kodudur. Kombinizin altında bulunan doldurma musluğunu açarak basınç göstergesi 1,5 bara gelene kadar su basmalısınız. Su basma işlemi bittikten sonra vanayı kapatınız. Kombiniz büyük ihtimal ile çalışmaya başlayacaktır. Su basma işlemi sonrası arıza durumu devam ediyor ise kombiyi resetleyiniz. Resetleme işlemi sonrasında arıza durumu hala devam ediyor ise; kombi su basınç sondası arızalanmış olabilir. Arızanın net tesbiti ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp tan servis talebinde bulunabilirsiniz.

SOLARİS F1 ARIZA KODU : AŞIRI ISINMA HATASI
Kombinizin aşırı ısınma termostatında problem olduğunu gösterir. Aşırı ısınma termostatı kombinizin aşırı ısınmalarında korumak amacı ile devreye girer. Kullanıcı olarak kombinin altındaki tesisat vanalarının ve radyatör petek vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız. Petekler hava yapmış olabilir, peteklerin havalarını almalı ve kombi su basıncı 1 bardan düşük ise 1,5 bara gelene kadar kombiye su basmalısınız. Kontroller ve işlemler sonrası kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyor ise, servis ğıırmalısınız. Arızanın net tespiti ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp tan servis talebinde bulunabilirsiniz.

SOLARİS F2 ARIZA KODU : SICAK SU NTC HATASI
Kombiniz de sıcak su arızası olduğunu gösterir. Kombinizi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmuyor ise, arızanın giderilmesi için sensör tamiri ya da değişimi gerekebilir, nadiren de olsa anakart arızası olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp tan servis talebinde bulunabilirsiniz.

SOLARİS F4 ARIZA KODU : ATEŞLEME HATASI
Kombinizin ateşleme işlemini gerçekleştiremediğini alev oluşmadığını gösterir. Kullanıcı olarak öncelikle dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakınız. Dairenizde gaz var ise kombi gaz giriş vanasını kontrol ediniz, kapalı ise açınız. Kombinizi resetleyiniz. Dairenizde gaz var ve resetleme sonrasında arıza durumunda düzme olmuyor ise; Sorunun sebebi kombi gaz valfi, ana kart, elektrotlarda ya da iyonlardan kaynaklı olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp tan servis talebinde bulunabilirsiniz.

SOLARİS F5-F6 ARIZA KODU : BACA HAVA AKIŞ PROBLEMİ
Demirdöküm solaris kombi ekranında F5 veya F6 hata kodu veriyor ise arızanın nedenine Atık gaz hava akış Problemi diyebiliriz. Kombinizin atık gaz hava akımında problem olduğunu gösterir. Sorunun sebebi baca emniyet sensöründe ya da hava prosestatından kaynaklı olabilir. Kombi ana kartından kaynaklı arıza da meydana gelmiş olabilir. Kombinizi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmaz veya arıza durumu sık sık tekrar eder ise servis çağırmalısınız. Arızanın net tespiti ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp tan servis talebinde bulunabilirsiniz.

SOLARİS OC ARIZA KODU : BACA SENSÖR HATASI
Kombinizin baca sensörünün ya da hava prosestatında bağlı durumda kaldığını gösterir. Çok sık görülen bir kod değildir. Kombinize birkaç defa re set atmayı deneyin. Halen düzelmiyor ise servis çağırılmalıdır.

SOLARİS CC ARIZA KODU : BACA SENSÖR HATASI
Bu kod, hava prosestatının ya da baca sensörünün bağlılığının iptal edildiğini gösterir. Bu durumda kombiden hiçbir şekilde verim alınamaz. Tüketici kendi müdahalede bulunmamalı servis çağırılmalıdır.

Sargon Condense

Demirdöküm Sargon Condense F0 Hata Kodu : Tesisat su basıncı düşük

Kalorifer tesisatında bulunan su basıncının düşük olduğunu belirtmekte olan bir arıza kodudur. Bu durumda kombi basınç seviyesi 0,5 barın altındadır. Yani kombiye su eklemeniz gerekmektedir ve servis çağırmadan cihaza su basmanız gerekir. Sargon Condense model kombinin sol altında bulunan siyah doldurma musluğunu sola doğru çevirerek açınız ve basıncı 1,5 bara getiriniz. Su doldurma işlemini bilmiyorsanız videosunu izlemek için tıklayınız. İşlem sonrasında doldurma musluğunu kapatınız, açık unutmayınız!. Bu işlemden sonra arıza düzelir. Düzelme olmadığı taktirde cihaza reset atmalısınız. Resetleme sonrasında da sorun devam ediyor ise sorununun net tesbit ve çözümü için servis çağırınız.

Demirdöküm Sargon Condense F1 Hata Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Kombi su sıcaklığının aşırı yükseldiğini ve bu sebeple emniyet termostatın devrede olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda cihaz bloke şekildedir ve çalışma sağlamaz. Kış modunda bu sorunla karşılaşıldığı zaman öncelikle; kombi altında bulunan tesisat vanaları (kalorifer gidiş ve dönüş vanaları) açık olmalıdır. Daha sonra kalorifer vanalarını kontrol edebilirsiniz. Vanaları kapalı görürseniz açmanız gerekir. Bir de en az 3 kalorifer vanası mutlaka açık şekilde olmalıdır. Yine de sorun yaşanıyor ise reset uygulaması yapmalısınız. Arıza durumu düzelmez ise; devir daim motorunda, üç yollu vanada, ana eşanjörde bir problem söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra kalorifer filtresinde tıkanıklık veya tesisatta tıkanıklık olabilir. Kesin bir tespit ve arıza onarımı adına servisi aramalısınız.

Demirdöküm Sargon Condense F2 Hata Kodu : Sıcak Su ntc sinde sorun var.
Kullanım suyu ntc si olarak da adlandırabileceğimiz bu parçada sorun olabilir. Ntc kablolarında kopma-kısa devre ya da borularında nem durumu söz konusu olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için Demirdöküm Servisi’ni aramalısınız.

Demirdöküm Sargon Condense F3 Hata Kodu : Kalorifer ntc sinde sorun var.
Kalorifer sensör arızası da diyebiliriz. Sensörde sorun olabilir, sensör boruları nemlenmiş olabilir ya da sensör bağlantılarında kopukluk-kısa devre durumları söz konusu olabilir. Kesin arıza tespiti ve onarımı için servis desteği alınmalıdır.

Demirdöküm Sargon Condense F4 Hata Kodu : Alev Yok
Kombi brülöründe yanma oluşmadığını belirtir. Servis öncesinde gaz vanaları kontrol edilmelidir. Gaz girişlerinin açık durumda olması gerekir. Gaz vanaları kapalı ise açmalısınız ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Dairenize gaz gelmiyorsa doğalgaz firmasını aramalısınız. Dairede gaz olup kombiye gaz gelmiyor ise kombi yanındaki gaz vanasının açık şekilde olduğundan emin olmalısınız. Arıza durumu yine de devam etmekte ise resetleme işlemi yapmalısınız. Resetleme işlemi ile sorun düzelebilir, düzelme olmaz ise; gaz valfi, elektronik kart ya da ateşleme-iyonizasyon çubuklarında sorun olabilir. Arıza tespit ve onarımı adına kombi servisi’ne ulaşmalısınız.

Demirdöküm Sargon Condense F5 Hata Kodu : Baca Sistemi Arızası
Kombide bu sorunla karşılaşıldığı zaman; Baca fanı, prosestat veya anakartta problem olabilir. Bacalı cihazlarda ise; baca sensöründe arıza olduğunda, baca çekmediğinde, baca tıkalı olduğunda bu problem yaşanabilir. Kullanıcı olarak cihaza herhangi bir müdahalede bulunmadan net tespit ve çözüm için servise başvurmalısınız.

Demirdöküm Sargon Condense F6 Hata Kodu : Dış Hava Sensör Arızası
Dış hava sensörü olan Sargon Condense model kombilerde dış hava sensöründe veya bağlantılarında sorun olabileceğini belirtir. Dış hava sensörü olmayan kombilerde ise elektriksel bir sorun söz konusu olabilir. Kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmaksızın mutlaka uzman desteği almalısınız.

Demirdöküm Sargon Condense OC Hata Kodu :
Dış hava sensörü devrede olduğunu bildirir. Arıza durumu değildir, bir süre kadar ekranda belirir daha sonra silinir.

Demirdöküm Sargon Condense CC Hata Kodu :
Dış hava sensörü devrede olmadığını belirtir. Arıza durumu değildir, bir süre ekranda belirir ve daha sonra ekrandan silinir.

Sargon Premix

Sargon Premix F0 Hata Kodu : Su Basıncı Hatası

Kombi su basıncının yüksek veya düşük durumda olduğunu belirtir. Bu gibi arıza durumlarında basınç göstergesi kontrol edilmelidir. Basınç düşük ise su basma işlemi, basınç yüksek ise fazla suyu alma işlemi gerekir. Düşük su basınç durumunda Sargon Premix model kombinin alt tarafında bulunan siyah doldurma musluğu sola çevrilerek kombiye 1,5 bar kadar su basılmalıdır. Yüksek su basınç durumunda kombiye en yakın kaloriferin havası alınmalı ve basınç 1,5 bar olana kadar düşürülmelidir. Bu uygulamalardan sonra su doldurma musluğunu ve kaloriferin hava alma bölümünü kapatmalısınız. Sorun büyük ihtimal ile düzelecektir. Düzelme olmazsa eğer kombiyi resetleyiniz. Arıza durumu hala devam ediyorsa eğer arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Sargon Premix F1 Hata Kodu : Aşırı Isınma

Kombi tesisatındaki mevcut su sıcaklığının maksimum değerin üzerine çıktığını belirtir. Önemli bir arıza durumudur ve genelde sıkça karşımıza çıkar. Kombi bu arıza kodunu verdiğinde eğer kış modunda çalışıyor ise; servis çağırmadan önce kombi altında mevcut olan tesisat vanalarını kontrol etmelisiniz. Ayrıca kalorifer peteklerinin vanalarını da kontrol ederek, vanalar kapalı ise açabilirsiniz. Konut içinde mutlaka en az 2 kalorifer peteğinin vanaları açık çalışır vaziyette olmalıdır. Aksi durumda bu sorun yaşanabilir. Vanaları açtıysanız veya açık durumda ise kombiyi resetleyebilirsiniz. Servis çağırmadan önce resetleme işlemi 3 kez yapılabilir. Resetleme işleminden sonra da arızada düzelme durumu olmazsa eğer; kombi ana eşanjöründe, pompada veya üç yollu vanada problem olabilir. Ayrıca kalorifer tesisatında tıkanma olması veya filtrenin tıkanması sebebi ile de bu sorun yaşanabilir. Net arıza teşhisi ve onarımı için mutlaka uzman desteği almalısınız.

Sargon Premix F2 Hata Kodu : Kullanım Suyu Sensör Hatası

NTC arızası olarak da bilinmektedir. Sıcak su sensöründe problem olabilir. Sıcak su sensörü arızasının yanı sıra sensör bağlantılarında ve borularında da sorun yaşanıyor olabilir. Bu arıza durumunda kesin tespit ve çözüm için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

Sargon Premix F3 Hata Kodu : Kalorifer Sensör Hatası

NTC arızası olarak bilinmektedir. Genelde çok sık yaşanmayan bir sorundur. Kalorifer sensörü arızalı ise, sensör bağlantılarında veya borularında problem var ise bu arıza durumu ile karşılaşabilirsiniz. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Sargon Premix F4 Hata Kodu : Ateşleme Hatası

Kombi Brülöründe yanma oluşmadığı zaman bu hata kodu ekranda belirir. Sargon Premix model kombilerde genelde sık yaşanan sorunlar arasında gelir. Servis gelmeden önce dairede gaz olup olmadığına bakılmalıdır. Konut içinde gaz olduğundan emin olunmalıdır. Gaz vanaları kontrol edilebilir ve kapalı ise açılabilir. Gaz vanaları kontrolü sonrasında kombiye gaz gelindiğinden emin olunursa resetleme işlemi uygulanmalıdır. Resetleme işlemi de sorunun çözümlenmesinde işe yaramıyor ise bu durumda; anakart, gaz valfi, elektrotlar (iyonizasyon ve ateşleme) arızalı olabilir. Kesin arıza tespiti ve onarımı için servis çağırmanızı öneririz.

Sargon Premix F5 Hata Kodu : Hava Akış Hatası

Sargon Premix kombiler yoğuşmalı tip kombilerdir. Bu arıza durumu yaşandığında; fan arızalı olabilir, anakartta sorun olabilir, hava akım borusu yerinden çıkmış olabilir ya da hava akım borusu ebatlarında sorun olabilir. Kesin teşhis ve arıza onarımı adına uzman desteği almanız şarttır.

Sargon Premix F6 Hata Kodu : Dış Hava Sensör Hatası

Sargon Premix model kombilerin her birinde dış hava sensörü bulunmamaktadır. Bu parça dış atmosferin ısı derecesine göre kombiyi çalıştırma görevindedir. Dış hava sensörü varsa eğer arızalı olabilme ihtimali yüksektir. Dış hava sensörü olmayan kombilerde de bu sorun yaşanabilir. Böyle bir durumda ise arıza sebebi elektrik aksağındadır. Net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

Sargon Premix F7 Hata Kodu : Fan geri besleme problemi.

Sargon Premix model yoğuşmalı kombilerde hava akışını sağlayan fanda geri besleme problemi olduğunu belirtir. Bu sorunda fan veya elektronik kartta problem olabilir. Net arıza teşhisinin yapılması ve sorunun giderilmesi için servis çağırmanız gerekir. Bu konuda kombiye müdahalede bulunmamalısınız.

Sargon Premix F8 Hata Kodu : Fan dönüş hızında problem.

Sargon Premix model kombilerde devirli fan bulunur. Fan dönüş hızında sorun olması demek kullanıma bağlı olarak hızının düşüp çıkması demektir. Böyle bir sorunda fan arızası söz konusu olabilir. Yine de tespit yapılması ve arızanın onarılması açısından Demirdöküm Servisi yardımı almanızı öneriyoruz.

Sargon Premix F9 Hata Kodu : Fan durması gerekirken durmuyor.

Fanın sürekli olarak çalıştığını belirten bir hata sinyalidir. Bu durumda fan arızalı olabilir. Yine de uzman yardımı alırsanız arıza durumu yerinde görülerek tespit edilir ve onarım ile sorun çözümlenir. Bu sorunda cihaza müdahalede bulunmamalısınız.

Sargon Premix OC Hata Kodu : Hata Kodu Değildir
Dış hava sensörü devreye girmiş durumda. Bu bir hata kodu değildir, sadece bildirimdir.

Sargon Premix CC Hata Kodu : Hata Kodu Değildir
Dış hava sensörü henüz devreye girmemiş durumda. Bu bir hata kodu değildir, sadece bildirimdir.

Tayros

Demirdöküm Tayros 30 Ledi Yanıp Sönüyor : Kalorifer Ntc Sensörü Problemi.
Bu problemde kaloriferleriniz ısınmaz veya az ısıtır. Kalorifer NTC sensöründe, sensör kablolarında veya sensöre bağlı borularda sorun olabilmektedir. Kullanıcı olarak müdahalede bulunabileceğiniz bir şey yoktur. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan yazarak servis talebinde bulunabilirsiniz.

Demirdöküm Tayros 40 Ledi Yanıp Sönüyor : Kullanım Suyu Sensörü Problemi.
Bu durum kullanım sıcak su sensörlerinde sorun olduğunu belirtir. Böyle bir durumda sıcak su NTC sensörünün yanı sıra, kablolarda ve bağlantılarda da sorun olabilmektedir. Kullanıcı olarak müdahalede bulunabileceğiniz bir şey yoktur. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan yazarak servis talebinde bulunabilirsiniz.

Demirdöküm Tayros 50 Ledi Yanıp Sönüyor : Düşük Su Basıncı Problemi.
Tayros kombi kalorifer tesisatında yeterli basınçta su olmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda kombiye su basmanız gerekir. Demirdöküm Tayros kombinin alt tarafında siyah yada mavi doldurma musluğu vardır. Sola çevirdiğiniz zaman su sesi gelir ve su basımı başlar. 1,5 bara kadar su basmanız gerekir. Su basma işlemi sonrasında kombi çalışacaktır. Kombiye su basma işleminin videosunu izlemek için tıklayınız. Sorunda düzelme olmazsa eğer resetleme işlemi uygulamalısınız. Yine de düzelmiyorsa su basınç sondası arızalanmış olabilir. Servis çağırmanızı öneririz.

Demirdöküm Tayros 60 Ledi Yanıp Sönüyor : Hava Akışı Sorunu.
Bu durumda Tayros Kombi atık gaz ve taze hava akışını sağlayamadığı için kombi çalışmayarak arıza durumuna geçer. Kombi hermetik model ise: fan prosestat, anakart arızalı olabilir. Kombi bacalı model ise baca tıkanmış ya da baca emniyet sensöründe arıza meydana gelmiş olabilir. Kombi baca bağlantısının yerinden çıkmadığından emin olmak için kontrol ediniz. Kontrol sonrası kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında düzelme olmuyor ise, Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan yazarak servis talebinde bulunabilirsiniz.

Demirdöküm Tayros 70 Ledi Yanıp Sönüyor : Aşırı Isınma Problemi.
Bu arıza durumunda kombinin hangi konumda çalıştığı önemlidir. Kış konumunda bu sorun yaşanıyor ise radyatör ( petek ) vanaları kapalı durumda olabilir, kontrol ederek kapalı ise açınız. Yaz konumunda sorun yaşanıyor ise veya kış konumunda olup petek vanaları açık ise resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme işleminden sonra da sorunda düzelme olmaz ise: kombi ana eşanjöründe kireçlenme veya tıkanma, üç yollu vanada arızaı, pompanın sıkışması veya yanması, kalorifer filtrenin tıkanması, kalorifer peteklerinin tıkanması gibi durumlarda bu sorun yaşanabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan yazarak servis talebinde bulunabilirsiniz.

Demirdöküm Tayros 80 Ledi Yanıp Sönüyor : Başarısız Ateşleme Sorunu.
Kombiniz ateşleme yapamamaktadır. dairede gaz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Dairenizde gaz var ise kombinizin su basınç seviyesini kontrol ediniz düşük ise cihaza su basın ve ardından birkaç kez cihazınızı resetleyiniz. Düzelme olmuyor ise elektronik kart, gaz valfi ya da ateşleme iyonizasyon çubuklarında sorun oluşmuş olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan yazarak servis talebinde bulunabilirsiniz.

Themafast

Themafast F01 ve F04 Hata Kodu : Ateşleme Hatası
Dairenizde gaz olmayabilir veya gaz vanaları kapalı olabilir. İlk olarak dairenize gelen gaz vanalarını kontrol ediniz, gaz vanaları kapalı durumda ise açık konuma getiriniz. Dairenizde gaz olup olmadığını ocağınızı yakarak kontrol ediniz. Dairenizde gaz var ve vanalar açık ise kombiyi resetleyiniz. Themafast model kombilerde reset düğmesi bulunmaz. 0-1 konumlu düğmeden resetleme işlemi uygulamalı yani kombiyi kapatıp birkaç saniye sonra yeniden açmalısınız. İşlemi sorun düzelmezse birkaç kez tekrarlayın. Arıza durumu yine de devam etmekte ise; anakartta, elektrotlarda veya gaz valfinde sorun olabilir. Servis çağırınız.

Themafast F02 – F03 Hata Kodu : Baca sistem Hatası
Baca sisteminde bir sorun olduğunu belirtir. Kombi bacasının yerinden çıkmadığından emin olmak için kontrol edebilirsiniz. Baca fanı, prosestat veya anakartta problem olabilir. Servis Çağırın.

Themafast F05 Hata Kodu : Aşırı ısınma sorunu
Kombi içerisinde kalorifer sisteminde aşırı ısınma olduğunu bildirir. Kombi kış konumunda çalışıyor ise radyatör vanalarına kontrol ediniz, kapalı ise açınız. En az iki peteğin çalışır durumda olması sistem sağlığı açısından önemlidir. Arıza durumu yine de devam ederse resetleme işlemini birkaç kez tekrar edin. Sorunun düzelmiyorsa ana eşanjörde tıkanıklık-kireçlenme, üç yollu vanada arıza, kalorifer filtresinde yada tesisatta tıkanma, sirkülasyon pompasında sıkışma gibi durumlar yaşanabilir. Servis çağırınız.

Themafast F06 Hata Kodu : Isıtma sensörü sorunu.
Kalorifer ntc sorunu olarak da adlandırabiliriz. Sensörün arızalı olduğu durumlarda, sensör kablolarında kopma-kısa devre olduğunda veya sensör borularında nemlenme olduğuna böyle bir arıza kodu ile karşılaşılabilir. Bu gibi durumlarda tespit ve müdahale için servisi aramalısınız.

Themafast F08 Hata Kodu : CTN3 sensör sorunu.
Harici bir sensördür. Sensör arızalı olduğunda, kablolarında veya borularında sorun olduğunda yaşanabilir. Net teşhis ve problemin çözümlenmesi adına servisi aramalısınız.

Themafast F09 Hata Kodu : Su basınç sensör hatası.
Su basınç sensörü arızalı olabilir ve basınç sensör değişimi gerekebilir. Servis çağırınız.

Themafast F11 Hata Kodu : Anakart problemi.
Kombi bu durumda bloke olduğu için çalışmaz. Bu gibi durumlarda Kombiyi kapatıp açarak resetlemelisiniz. İşlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz. Sorunda yine de düzelme durumu olmazsa eğer anakart tamiri veya değişimi gerekmektedir. Servis çağırın.

Themafast F12 Hata Kodu : Ekran kartı veya uzaktan kumanda sorunu
Kombide ekran kartında veya uzaktan kumanda panelinde sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Servis çağırınız.

Themafast F13 Hata Kodu : Ana devre hatası.
Kombi anakartta problem olduğu zaman bu hata kodunu verir. Kombiyi kapatıp birkaç saniye sonra açmalısınız. Resetleme işlemini bir kaç kez yapmanıza rağmen sorunda düzelme olmaz ise servisi çağırmalısınız.

Themafast F14 Hata Kodu : Kalorifer devresi su sıcaklığı 95°C nin üzerinde.
Kalorifer devresindeki su sıcaklığının maksimum seviyeyi aştığını belirten arıza kodudur. Bu durumda öncelikle peteklerin açık olup olmadığına bakın. Kapalı ise açın. Kombi altındaki tesisata bağlı kalorifer vanalarını kontrol edin ve kapalı ise açın. Buna rağmen sorun devam etmekte ise kombiyi kapatın ve bir süre kadar kapalı şekilde bırakın. Daha sonrasında açın. Sorun devam ediyor ise servis çağırın.

Themafast F15 Hata Kodu : Step motor arızası.
Kombide bulunan üç yollu vananın step motorunda sorun olabileceğini belirtir. Step motorun değişmesi gerekebilir. Bu durumda servisi aramalısınız.

Themafast F16 Hata Kodu : Gaz valfi arızası
Gaz valfinin arızalı olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun gaz valfinde ya da elektronik kartta olabilir. Tespit ve müdahale için mutlaka servisi arayın.

Themafast F17 Hata Kodu : Voltaj 165 V altında.
Şebeke voltajların düşük olduğunu belirtir. Kombi bu durumda otomatik resetlenir. Bir süre kadar beklemenizi öneriyoruz. Voltajlar düzene girdiğinde sorun da çözümlenebilir. Uzun süre beklediniz ama arıza durumu hala devam etmekte ise anakart hasar görmüş ya da düşük voltaj sebebi ile yanmış olabilir. Anakart tamiri ya da değişimi ile problem çözümlenebilir. Yalnız sorun yine tekrar edebileceğinden yeniden anakart sorunu yaşamamak adına kombi regülatörü kullanmanızı önermekteyiz.

Themafast F18 Hata Kodu : Kullanıcı arayüz sorunu.
Ekran kartında sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Servis çağırınız.

Themafast F19 Hata Kodu : Sıcak su sensör arızası
Bu durumda sıcak su NTC sensörde veya borularında sorun olabileceğinden servis çağırınız.

Themafast F20 Hata Kodu : Ekran kartı ile anakart uyumlu değil.
Ekran kartı ile kombinin uyum sağlamadığını belirtir. Öncesinde ekran kart değişimi yapıldı ise parça kombiye uygun olmayabilir ya da yerine tam takılmamış olabilir. Yeniden servisi çağırmanız gerekir. Öncesinde bir müdahale olmadı ise muhtemel sebep anakart ile alakalı olabilir. Bu durumda kombiyi birkaç kez kapatıp açmalısınız. Kapatıp açma işlemi sonrasında sorun düzelmezse eğer servisi aramanız gerekir.

Themafast F21 Hata Kodu : Su basıncı düşük.
Kombinin kalorifer tesisatı su basıncının olması gereken değerin altında olduğunu belirtir. Yani sisteme su basarak sorunu çözümleyebilirsiniz. Themafast kombinin sol alt tarafındaki mavi doldurma musluğunu sola çevirdiğinizde su sesi gelir ve yuvarlak bar göstergesinde yükselme olur. Bar değeri 1,5 e gelene kadar su basın. Su basma işlemi sonrasında mavi doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın. Su basma uygulamasından sonra sorun düzelecektir. Düzelme olmaz ise kombiyi kapatıp birkaç saniye geçtikten sonra yeniden açın. Sorun düzelmiyorsa basınç sondası arızalı olabilir. Servis çağırınız.

Themafast F22 Hata Kodu : Su basıncı yüksek.
Çözüm Tesisat su basıncının yüksek olduğunu yani 2,7 bar üstünde olduğunu belirtir. Basıncın yüksek olduğunu yuvarlak bar göstergesine bakarak da görebilirsiniz. Yüksek basıncı düşürmek için herhangi bir peteğin havasını almanız gerekir. Hava alma yerinden basınç 1,5 bar olana kadar su almaya devam edin. Basınç 1,5 bara geldiği zaman su alma işlemini bırakın sorun düzelecektir. Düzelme olmadığı taktirde kombiyi kapatın ve birkaç saniye sonra yeniden açın. Yine de sorun düzelmiyorsa servis çağırın.

Vinto

F01 – F04 Hata Kodu : Başarısız Ateşleme

İki arıza kodu da aynı anlamı taşımaktadır. Bu arıza kodları kombinin başarılı bir şekilde ateşleme yapamadığını belirtmektedir. Kombi böyle bir arıza kodu verdiğinde dairenide doğalgaz olmayabilir. Gaz geldiğinden emin olmak için gaz vanalarını kontrol ediniz. Gaz vanalarını kontrol ettiğinizde kapalı görürseniz vanaları açın. Gaz vanaları açık ama dairede gaz yoksa doğalgaz firmasını arayın. Dairede doğalgaz var ise kombiye gaz geldiğinden emin olmak için kombinin girişindeki gaz vanasını kontrol edin. Kısacası kombiye kesin anlamda gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Gaz vanaları açık durumda ise servis öncesi resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme yapmanız sonrasında arızada düzelme durumu olmazsa eğer bu durumda mutlaka servisi çağırmalısınız. İyonizasyon ve ateşleme elektrotlarında, gaz grubunda veya cihazın beyni olan elektronik kartta problem olabilir.

F02 Hata Kodu : Baca sisteminde sorun.

Vinto kombilerin hem hermetik hem de bacalı çeşidi bulunur. Atık gaz sistemi de bacalı ve hermetik kombilerde farklıdır. Böyle bir sorunla karşılaşıldığında cihazın çeşidine bağlı arıza durumu hakkında bilgiler sunulabilir. Cihaz eğer hermetik ise; fanda, anakartta veya mutemelen prosestat da sorun olabilir. Tabi tespit ancak kombi servisi tarafından yapılabilir. Kombi eğer bacalı ise; bacanın çekmemesi, bacanın tıkalı olması, baca sensöründe problem olması olasılıklar dahilindedir. Kullanıcı olarak kombiye müdahalede bulunmayınız. Servis çağırınız.

F03 Hata Kodu : Atık gaz sistem sorunu devam ediyor.

Vinto model kombi F02 yani hava akış sorunu verdiyse fark etmemiş olabilirsiniz. Bu durum kısa süre içerisinde tekrarlar ise ekranda hava akışında problem olduğunu bildiren F03 arıza kodu yer alır. Hava akışına yardımcı olan yani atık gaz sisteminde mevcut olan parçalarda sorun olabileceği için servis çağırmalısınız.

F05 Hata Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Vinto model kombilerde emniyet sensörü aşırı limit termostatıdır. Limit termostat aşırı sıcaklık sebebi ile devreye girerek cihazı bloke etme görevindedir. Limit termostat devreye girdi ise cihaz içindeki su sıcaklığı maksimum değeri aşmış demektir. Böyle bir sorunda kalorifer vanalarından tutun da kombi altında bulunan tesisat vanalarına kadar kontrol etmelisiniz. Vanaların açık olması gerekir, kapalı görürseniz mutlaka açın. Konut içinde en az 3 kaloriferi mutlaka kullanır durumda olun. Buna rağmen arıza durumu tekrar ediyorsa eğer resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme işleminden sonra da sorunda düzelme olmuyor ise birçok parçada sorun olabilir. Ana eşanjörde sorun olması, devir daim pompasının sıkışması, üç yollu vananın arızalanması, kalorifer filtresinin tıkanması, kalorifer tesisatında tıkanma olması gibi durumlar sebebi ile bu sorun yaşanabilir. Kesin tespit ve çözüm için servis çağırınız.

F06 Hata Kodu : Kalorifer devresi sensörü arızası.

Kalorifer ntc si olarak da adlandırabileceğimiz sensörde problem olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kalorifer sensöründe sorun olabilir, sensör boruları nem yapmış olabilir, bağlantılarda kopukluk, kısa devre durumları söz konusu olabilir. Servis çağırınız.

F08 Hata Kodu : Mikrofast sensör problemi.

Harici bir sensördür. Sensörün yanı sıra bağlantılarda ya da borularda problem olabilmektedir. Servis çağırınız.

F09 Hata Kodu : Su basınç sensör hatası.

Vinto model kombide bulunan su basıncı ölçme ile görevli sensörde sorun olabileceğini belirtir. Bar göstergesi mevcut basıncı ölçülmediği için yanlış bilgi aktarır. Servis çağırınız.

F11 Hata Kodu : Anakart arızası.

Anakart arızası durumunda tamiri ya da değişimi gerekebilir. Servis çağırınız.

F12 Hata Kodu : Ekran kartında veya uzaktan kumanda panelinde problem.

Ekran kartı arızalı olduğunda veya uzaktan kumanda panelinde problem olduğunda bu sorun yaşanır. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Servis çağırınız.

F13 Hata Kodu : Ana devre problemi.

Ana devre sorunlarında muhtemel sebep elektronik kart ile alakalı olabilmektedir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Servis çağırınız.

F14 Hata Kodu : Kalorifer devresinde giden su sıcaklığı 95°C üzerinde.

Kalorifer vanalarının ve kombi altında bulunan tesisat vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Gereken kontrolleri servis öncesi sağlayın ve vanalar kapalı ise mutlaka açın. Buna karşın arıza durumu devam ediyorsa eğer resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise servis çağırınız.

F15 Hata Kodu : Step motor problemi.

Üç yollu vana step motorunda sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda step motor arızalanmış yada kablolarında sorun olabilir, elektronik kartta sorun olabilir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Servis çağırınız.

F16 Hata Kodu : Gaz valfi problemi.

Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Servis çağırınız.

F17 Hata Kodu : Şebeke gerilimi düşük.

Daireye gelen voltajın çok düşük olduğunu belirtmekten arıza kodudur. Bu sorun karşınıza her mevsim çıkabilir. Böyle bir sorunda cihaz otomatik resetleneceği için kullanıcı olarak müdahale açısından hiçbir işlem uygulamamalısınız. Genelde bu arıza durumunda karşımıza elektronik kart problemi çıkmaktadır. Elektronik karta tamir edildiğinde yahut değiştiğinde arıza durumu düzelir ancak sorunun yeniden yaşanma ihtimali yüksektir. Bu sebeple kombi regülatörü kullanmalısınız.

F18 Hata Kodu : Kullanıcı arayüz sorunu.

Bu arıza durumunda cihaza müdahale etmeksizin uzman yardımı almalısınız.

F19 Hata Kodu : Kullanım suyu sensörü hatası

Bu arıza durumunda cihaza müdahale etmeksizin uzman yardımı almalısınız.

F20 Hata Kodu : Ekran kart kombiye uygun değil.

Arayüz kartı olarak adlandırabileceğimiz ekran kartının kombi ile uyumlu olmadığını belirtir. Ekran kartına daha öncesinde müdahale edildi ise ayarları yanlış yapılmış olabilir veya montajında sorun olabilir. Bu durumda gereken ne ise servis ekibi yapacaktır. Böyle bir müdahale olmadı ise kombi anakartında sorun olabilir. Bu konudaki yardımları da uzman Demirdöküm Servisi ekibinden alabilirsiniz.

F21 Hata Kodu : Tesisat su basıncı çok düşük.

Vinto model kombi tesisatındaki suyun olması gereken değerin çok çok altında olduğunu belirtir. Bar değeri 1 in altında 0 değerine yakındır. Vinto model kombinin sol alt tarafında monteli durumda olan mavi doldurma musluğunu sola doğru yavaşça çevirmeli ve basıncı 1,5 bara kadar yükseltmelisiniz. Basıncı yükselttikten sonra doldurma musluğunu muhakkak kapatın, açık kalırsa basınç yükselmeye devam eder ve kombi bu durumda su akıtabilir. İşlemi yapmanız sonrasında arıza durumu düzelmezse eğer cihazı birkaç defa resetleyebilirsiniz. İşlemi yapamazsanız ya da arıza durumunda düzelme olmaz ise servis çağırınız.

F22 Hata Kodu : Tesisat su basıncı çok yüksek.

Vinto model kombilerde ideal su basınç seviyesi 1 ile 2 bar arasıdır. Bu arıza durumu basıncın 2,7 barı geçtiğini belirtir. Yani yüksek su basıncı sebebi ile cihazın arızaya geçtiğini belirtebiliriz. Vinto kombinize en yakın kalorifer havasını alırsanız basınç düşecektir. Basınç 1,5 bara gelene kadar su almaya devam edin, daha sonra bu bölümü mutlaka kapatın. Arıza durumu düzelecektir. Düzelme olmuyor ise kombiyi birkaç kez resetleyiniz. Yine de düzelmiyor ise su basınç sondası arızalı olabilir servis çağırınız.

Kombi sürekli F21 ve/veya F22 arızası veriyor ise kombinin genleşme tankında sorun var demektir. Bakım yapılması veya değişmesi gerekebilir. Servis çağırınız.

Nanomix

Nanomix F0 Hata Kodu : Düşük su basıncı hatası
Demirdöküm Nanomix kombi de kalorifer tesisatındaki suyun yetersiz olduğunu belirten arıza kodudur. Demirdöküm Nanomix kombide bu hata kodu yer aldığında kullanıcı olarak kombiye su basmanız gerekmektedir. Kombi altında yer alan doldurma musluğu ile bar değerini 1,5 e getirmeniz gerekir. Bu değere geldiğinde kombi normale dönecektir. Düzelme olmaz ise kombiyi 3 kez daha resetleyebilirsiniz. Sorun hala düzelmediyse, basınç sondası arızalı olabilir. Servis çağırınız.

Nanomix F1 Hata Kodu : Limit termostat hatası
Kombide aşırı ısınma sorunu olduğu zaman ekranda bu hata kodu yer alır. Kombi kendini kilitler ve çalışmaz. Kombinin altındaki tesisat vanalarının ve petek vanalarının açık olduğundan emin olunuz ve kombiyi resetleyiniz. Vanalar açık ve sorun düzelmiyor ise ana eşanjör kireçlenmiş-tıkanmış, sirkülasyon pompası sıkışmış, kalorifer tesisatı tıkalı veya kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Servis çağırınız.

Nanomix F2 Hata Kodu : Kullanım suyu sensör arızası
Sıcak kullanım suyu NTC sensörde sorun olduğunu belirtir. Sensör arızasının yanı sıra; sensör borularında nemlenme veya kablolarda kopma-kısa devre durumu da söz konusu olabilir. Servis çağırınız.

Nanomix F3 Hata Kodu :Tesisat gidiş ve dönüş suyu sıcaklık sensör problemi
Bu arıza durumun da peteklerinizde ısıtma durumu söz konusu olmaz veya az ısıtma yapar. Arızanın onarımı adına yapılması gereken şey sensör değişimi olmaktadır. Bunun yanı sıra sensör kablolarda kopukluk veya kısa devre durumları söz konusu olabiliyorken borularda nemlenme durumu da söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle de net tespitin yerinde yapılması gerekmektedir. Servis çağırınız.

Nanomix F4 Hata Kodu : Ateşleme problemi
Kombinize gaz gelmiyor olabilir, dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakarak kontrol edin. Doğalgaz vanalarının açık olduğundan emin olun. Kombiye gaz geldiğinden eminseniz eğer kombinizi resetleyin. Resetleme sonrasında sorun düzelmez ise ; anakart, gaz armatörü, ateşleme ve iyonizasyon arızası olabilir. Servis çağırın.

Nanomix F5 Hata Kodu : Baca sıcaklık sensörü sorunu
Kombiye müdahalede bulunmadan servis çağırınız.

Nanomix F6 Hata Kodu : Dış ortam sensör sorunudur.
Kombide dış hava sensörü var ise dış ortam sıcaklığına göre kombiyi çalıştıramıyor yani sorun var demektir. Dış hava sensörü yoksa da elektrik aksağında problem olabilmektedir. Sorunu net bulmak ve çözümlemek amacı ile servis çağırınız.

Nanomix F8 Hata Kodu : Fan hızının limit dışında olduğu hata kodudur.
Kombide devirli fan sorunu diyebiliriz. Devirli demek dönüş hızı değişiyor demektir. Çoğu kombide aynı hızda çalışma mevcuttur. Devirli fanlar yanma durumuna göre çalışma sağlar. Hızı da düşerek artabilir. O fanların hızının normalinden farklı olduğunu belirten hata kodu olmaktadır. Servis çağırınız.

Nanomix F9 Hata Kodu : Parametrenin yüklendiği hata kodudur.
Bir süre kadar bekleyin. Ekrandaki hata kodu düzelmez ise birkaç kez resetleme işlemi yapın. Yine de sonuç alamadıysanız mutlaka servis yardımı alın.

Nanomix FF Hata Kodu : Donanım/Topraklama/İşlemci sorunu
Nanomix kombide bu hata kodunun anlamı elektronik kart ya da topraklama sorunu olarak bilinir. Bu sorun yaşanıldığı zaman cihazda çalışma durumu söz konusu olmaz. Elektronik kart arızası olabileceğinden anakart tamir ya da değişim işlemi gerekebilir. Servis Çağırınız.