Teknik Servis için Profesyonel Destek

Çalışkan Teknik Servis

Teknik Servisi işini Severek yapmaktayız ve Kalite, güven ile Hizmet vermekteyiz, Şirketimiz kombilerde E.C.A marka ve model Kombilerde olaşabilecek Arızaları listeledik, Amacımız Müşterilerimiz, Kombi Kullanıcıları ve Ustalarımızın Kombi Alanında Arızaları çözmesi adına Derlediğimiz Arıza Kodları ile İşlemleri daha Kısa sürede tamir ve bakımını kolaylaştırmak.

E.C.A Kombi Arıza Tespiti

E.C.A Marka Kombiler için Arıza kodları, Kombilerin çalışma prensibleri birbirine benzer olsa da markalarına göre farklılık gösterebilir. E.C.A Kombi tamiri için ilgili markada uzmanlaşmış kişilerin işlem yapması gerekmektedir.

E.C.A Kombilerde Arıza kodları ve Yapılması gereknler Aşağıda listelenmiştir

E.C.A Kombi Arıza Kodları ve çözümleri

Confeo

T6 Hata Kodu : Baca gazı sorunu (açık-kısa devre)
Sadece bacalı kombilerde karşılaşılan bir arıza durumudur. Baca emniyet sensörü arızalı olabilir, baca emniyet sensörü kablolarında kopma veya kısa devre durumu söz konusu olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Servis desteği için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

T2 Hata Kodu : Baca gazı aşırı sıcaklık problemi
Sadece bacalı kombilerde karşımıza çıkar. Baca çekişi kuvvetli olmayabilir, baca tıkalı olabilir. Bacanın temiz ve tıkalı olmadığından emin olunuz. Baca sensörü çalışma aralığının dışına çıkar ise ve bu durum 10 saniyeden fazla sürerse cihaz bloke durumuna geçer. Tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

E4 Hata Kodu : Prosestad sorunu (kısa devre)
Hermetik model Confeo Dijital kombilerde karşımıza çıkan arıza durumudur. Kablolar kopmuş, bağlantılarda problem olabilir. Öncelikle resetleme işlemi yapın. Arıza durumu düzelmez ise servis çağırmalısınız. Prosestad, anakart veya fanda bir arıza olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Servis desteği için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

E5 Hata Kodu : Prosestad sorunu (açık devre)
Prosestat kabloları birbirine temas etmiş olabilir. Prosestat ile alakalı açık devre durumu olduğunu belirten bu arıza durumunda öncelikle resetleme işlemi yapın.. Resetleme sonrasında arıza yine de devam etmekte ise arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Servis desteği için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

E3 Hata Kodu : Aşırı Isınma
Kalorifer devresi aşırı ısınmadan dolayı kombi kendisini kilitlemiştir. Öncelikle kombi kış modunda ise peteklerin açık olduğundan ve kombi altındaki tesisat vanalarının açık olduğundan emin olun. Vanalar kapalı şekilde ise mutlaka açın. Ardından resetleme işlemi yapın. Ana eşanjörde tıkanma, tesisatta tıkanma, kalorifer filtresinde tıkanma olabilir. Üç yollu vana arızalı olabilir, pompa sıkışıyor olabilir… Birçok sebep olabileceği için arızanın yerinde görüşmesi ve tespit sonrası soruna müdahale edilmesi gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Servis desteği için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

T1 Hata Kodu : Aşırı ısınma sorunu uyarısı (elektronik limit)
Bu bir uyarı kodudur, kombi içerisindeki suyun aşırı ısındığını belirtir. Soruna müdahale edilmez ise arıza durumu E3 e döner. Yani aşırı sıcaklık kilitlenmesi durumu yaşanır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Servis desteği için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

T3 Hata Kodu : Kalorifer NTC sorunu (açık-kısa devre)
Kalorifer sensörü yani merkezi ısıtma sıcaklık sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kalorifer petekleri az ısınır veya hiç ısınmaz. Sensör değişimi gerekebilir, ayrıca sorun kablolarda veya bağlantılarda da olabileceğinden mutlaka servis çağırmalısınız. Servis desteği için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

T5 Hata Kodu : Sıcak su ntc sorunu (açık-kısa devre)
Çözüm Sıcak su sensöründe yani kullanım suyu sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu durumda sıcak su sorunu yaşarsınız. Sensörün yanı sıra, sensör kablolarında ve bağlantılarında sorun olabilir. Tespit ve sorunun çözümlenmesi için servisi aramanız gerekir. Servis desteği için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

T7 Hata Kodu : Dış hava sıcaklık sensörü problemi (kısa devre)
Çözüm Dış hava sensörü her kombide mevcut değildir. Bulunan kombiler dış hava sensörü sayesinde dış ortam sıcaklığına göre çalışır, dış hava sensörü bulunmayan kombiler ayarlanan ısıya göre çalışır. Kombide dış hava sensörü var ise arızalı olabilir, yoksa da elektrik ile alakalı bir sorun yaşanıyor olabilir. Sorunun tespit edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka uzman yardımı alın.

E1 Hata Kodu : Ateşleme problemi (alev yok)
Çözüm Confeo Dijital model kombide sıkça karşımıza çıkan arıza durumlarından biridir. Cihazın alev olmadığı için veya alevi algılamadığı için ateşleme yapmadığını ya da yapamadığını belirtir. Öncelikle gaz girişlerine bakın, konutunuzda gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Gaz girişleri açık ve kombinize gaz geliyor ise ardından resetleme işlemi yapın. Arıza düzelmez ise işlemi birkaç kez daha tekrar edin. Arıza durumunda yine bir değişme olmaz ise; anakart, gaz armatörü veya elektrotlarda (ateşleme-iyonizasyon) sorun olabilir. Sorunun tespit edilmesi ve çözümlenmesi için servis çağırmalısınız.

E2 Hata Kodu : Yanlış alev sinyali
Gaz valfinin kapalı olmasına rağmen brülörde alevin algılanmaya devam ettiğini belirtir. Servis öncesi “R” konumlu düğmeye 2 saniye basarak resetleme işlemi uygulayın. Sorun devam ediyorsa eğer işlemi 3 kez daha tekrar edebilirsiniz. Sorun gaz valfi ile alakalı veya elektronik kart ile alakalı olabilir. Bunun yanı sıra iyonizasyon elektrodunda da sorun olabilir. Teşhis ve çözüm için mutlaka servisi arayın. Servis desteği için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

D1 Hata Kodu : Alev devresi sorunu.
Confeo Dijital model kombilerin alev devresinde sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Servis gelmeden önce “R” konumlu düğmeye 2 saniye basılı tutarak resetleme işlemi yapın. Arıza düzelmezse işlemi maksimum 3 kez daha uygulayabilirsiniz. Yine de sorunda düzelme durumu olmaz ise bu durumda servis yardım almalısınız. Servis desteği için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

C1 Hata Kodu : Elektronik kart ile iletişim kopukluğu
Elektronik karttan iletişim alınamadığını belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce “R” düğmesine birkaç saniye kadar basılı tutarak resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise servisi arayın. Sorun elektronik kart tamiri veya değişimi ile çözümlenecektir.

A1 Hata Kodu : Besleme gerilim sorunu.
Confeo kombilerde düşük voltaj arızası olarak adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu durumda öncelikle belirli bir süre beklemenizi öneriyoruz. Elektrik dağıtım şirketinden kaynaklı arızanın düzelmesi ile birlikte sorunun da düzelme olasılığı bulunmaktadır. Uzun süre beklemenize rağmen sorunda düzelme durumu olmazsa eğer hiçbir müdahalede bulunmadan servisi arayın. Çünkü düşük gelen voltaj sebebi ile anakart hasar görmüş, arızalanmış olabilir. Anakarta müdahale edilerek sorun çözümlenir fakat aynı sorun yeniden yaşanabilir. Bu gibi durumları yaşamak zorunda kalmamak için mutlaka kombi regülatörü kullanın.

P1 Hata Kodu : Düşük su basınç uyarısı
Confeo model kombinin panelinin sağında yer alan bar göstergesine bakarsanız basıncın 1 bardan düşük olduğunu göreceksiniz. Tesisat suyunun azaldığını veya bittiğini belirten arıza kodudur. Bu duruma tesisata su basmanız gerekir. Confeo Dijital model kombinin altında monteli şekilde olan siyah ya da mavi doldurma musluğunu sola doğru yavaşça çevirdiğinizde su dolumu başlar ve su sesi gelir. Aynı anda bar göstergesine de bakmalı 1 ile 2 bar arasına gelecek şekilde su basma işlemi uygulamalısınız. Uygulama sonrasında doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Arıza düzelecektir. Yine de bir düzelme durumu olmaz ise mutlaka servisi arayın.

Y1 Hata Kodu : Gaz valfi problemi
Gaz valfi yani ateşleme devresinde sorun olduğunu anlayabiliriz. Bu arıza durumunda öncelikle resetleme işlemi uygulayın. “R” konumlu düğmeye 2 saniye kadar basılı tutun ve cihazın resetlenmesini sağlayın. Resetleme sonrasında da arıza durumu devam etmekte ise servis arayarak yardım alın, kombiye müdahalede bulunmayın.

Confeo Plus

Eca Confeo Plus 01 Arızası : Aşırı ısınma anlamına gelen arıza kodudur.

Kalorifer devresi su sıcaklığının limitlerin üstüne çıktığını anlayabiliriz. Bu durumda önce kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız. En az 3 kalorifer vanası mutlaka açık olmalıdır. Ardından kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında da sonuç alamıyorsanız servis çağırın. Kalorifer tesisatı tıkalı olabilir, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir, pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde kireçlenme veya tıkanma olabilir, üç yollu vana konum değiştiriyor olabilir.

Eca Confeo Plus 04 Arızası : Alev Oluşamıyor.

Kombiniz ateşleme yapmadığı için çalışamıyor, 3 deneme sonrasında da kombi alev olşturamaz ise bu arıza kodunu verir ve kombi çalışmaz. Sorunun giderilmesi adına kombiye reset atmalısınız. Bu uygulama işe yaramadı ise gaz giriş vanalarının açık olduğundan emin olmak için kontrol etmelisiniz. Ardından Eca Confeo Plus kombiyi resetleyin. Tüm bu uygulamalardan sonra cihaz yine de ateşlemeyi yapmıyor ise ateşleme-iyonizasyon elektrotlarında, gaz armatöründe veya elektronik kartta sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız.

Eca Confeo Plus 05 Arızası : Alev Kaybı Hatası

Kombi çalışır durumda iken brülörde alev kaybı yaşanıyor ve arıza veriyor. Bu durumda kullanıcı olarak öncelikle kombiyi resetlemelisiniz. Bir kaç kez Reset uygulaması işe yaramadı ve sorun hala devam ediyor ise servis çağırınız. Bu gibi durumlarda iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilir.

Eca Confeo Plus 06 Arızası : Aşırı Sıcaklık

Ekranda bu hata kodu yer aldığında; Confeo Plus model kombi aşırı ısınma durumu söz konusu olduğu için uyarı veriyor demektir. Bu durumda kalorifer konumunda çalışan cihazlarda kalorifer vanaları kontrol edilmeli, kapalı ise açılmalıdır. Su basıncı düşük ise su basılmalı, daha sonrasında cihaz resetlenmelidir. Uygulamalardan sonra sorun düzelmez ise servis yardımı alınmalıdır.

Eca Confeo Plus 11 Arızası : Yanlış Alev Sinyali.

Kombi gaz valfinin kapalı olmasına rağmen brülörde alev algılanıyor anlamına gelmektedir. Böyle bir durumda önce cihazı resetlemeyi deneyin. Maksimum 3 resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında da sorun devam etmekte ise servis yardımı alın. Gaz valfi arızalı olabilir, elektronik kartta sorun olabilir veya iyonizasyon elektrodu arızalı olabilir.

Eca Confeo Plus 12 Arızası : Kalorifer Gidiş Suyu Sensör Hatası sıcak su üretmemektedir. Sıcak su sensörü arızalı olduğunda, sensör bağlantılarında kopma-kısa devre olduğunda veya borularda nemlenme olduğunda bu sorun yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmamalı, mutlaka servis yardımı almalısınız.

Eca Confeo Plus 20 Arızası : Gaz Valfi Devresi Arızası Anlamına Gelir.

Böyle bir durumda kullanıcı olarak yapmanız gereken tek uygulama resetlemedir. Resetleme uygulaması sonrasında sorun düzelmiyor ise cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka Eca Servisinden yardım almalısınız.

Eca Confeo Plus 24 Arızası : Baca Sistemi Arızası

Eca Confeo Plus kombide hava akışında problem olduğunu belirten hata kodudur. Kullanıcı olarak kombi hava akış borusunun ağzını herhangi bir şeyin tıkamadığından ve borunun kombi bağlantısının yerinden çıkmadığından emin olunuz. Kontroller sonrası kombiyi resetleyiniz. Kombide fan arızası söz konusu olabilir. Bağlantının yerinden çıkma veya ilgili kabloların kopma olasılığı da söz konusu olabilir. Ayrıca prosestat veya anakartta sorun da olabilmektedir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmaz. Servis yardımı almanız gerekmektedir.

Eca Confeo Plus 32 Arızası : Voltaj Hatası

Şebeke voltajının 160 V un altında olduğunu gösterir. Olması gereken değer 220 V civarıdır. Bir süre kadar voltajların düzelmesini bekleyin. Bir süre bekledikten sonra kombide düzelme olmadı ise kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunamazsınız. Muhtemelen düşük voltaj sebebi ile elektronik kart hasar görmüş veya yanmıştır. Elektronik karta müdahale edildiğinde sorun düzelecektir. Yalnız sorunun yeniden tekrar etme seçeneği vardır. Bunun için de kombi regülatörü kullanmanız şarttır

Eca Confeo Plus 40 Arızası : Düşük Su Basıncı

Kombi su basınını kontrol edecek olursanız 1 barın altında olduğunu göreceksiniz. Kombi bu arıza kodunda bloke olur ve çalışmaz. Confeo Plus kombilerde su doldurma musluğu sol alt tarafta mavi renktedir. Sola çevirdiğiniz zaman açılır, açıldığında su sesi gelir ve su basımı başlar. Ekrandaki 40 arıza kodu silinene kadar su basmaya devam edin. Silindiği zaman ekranda derece belirir. Doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın. Su basınç değerini görüntülemek için ekranın hemen üst kısmında yer alan ufak düğmeye basın. Ekranda basınç değeri görüntülenecektir. İşlem sonrası düzelme olmaz ise resetleme uygulaması yapmalısınız. Sonuç alamadığınız durumlarda veya işlemi yapamadığınız durumlarda servis çağırınız. Kombiye su doldurma işleminin videosunu izlemek için tıklayınız.

Confeo Premix

Confeo Premix 01 Arıza Kodu : Aşırı Isınma

Kombi Kalorifer sistemi su sıcaklığının 105°C üstüne çıktığını ve kombinin kendisini emniyete aldığını bildirir. Bu arıza durumunda öncelikle kombi altındaki tesisat vanalarını sonrasında kalorifer peteklerinin vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanaların açık olması gerekir, kontrol edine ve kapalı ise açın. Kışın en az 2 kalorifer peteği çalışır durumda olmalıdır. Kontroller sonrasında kombiyi reset düğmesine basarak resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz veya arıza durumu sık sık tekrarlar ise arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 04 Arıza Kodu : Ateşleme Arızası

Bu arıza durumunda öncelikle dairenizde gaz olduğundan emin olmalısınız, bunun için ocağınızı yakarak gaz olduğundan emin olabilirsiniz. Ardından kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Kontroller sonrasında birkaç reset uygulaması yapın. Resetleme sonrasında da arıza durumunda düzelme olmaz ise mutlaka servisi arayın. Çok sık karşılaşılan bu arıza durumunda; elektronik kartta, iyonizasyon elektrodunda, ateşleme elektrotlarında veya gaz valfinde sorun olabilir. Arızanın net tespit ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 05 Arıza Kodu : Alev Kaybı Arızası.

Brülörde alev kaybı yaşandığı zaman bu hata kodu ekranda belirir. Önce birkaç resetleme işlemi uygulayın. Uygulamadan sonra da sorun düzelmezse mutlaka işin uzmanından yardım alın. İyonizasyon elektrodunda, gaz armatöründe veya elektronik kartta problem olabilir. Arızanın net tespit ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 06 Arıza Kodu : Yüksek Sıcaklık Uyarısı

Kombi Kalorifer sistemi su sıcaklığının 95°C üzerine çıktığını belirtir. Bu bir uyarı kodudur. Cihaz aşırı ısınmaya maruz kalıyor demektir. Uyarı sonrasında cihaza müdahale olmaz ise aşırı sıcaklık kilitlenmesi sorunu yaşanır. Bu arıza durumunda öncelikle kombi altındaki tesisat vanalarını sonrasında kalorifer peteklerinin vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanaların açık olması gerekir, kontrol edin ve kapalı ise açın. Kışın en az 2 kalorifer peteği çalışır durumda olmalıdır. Kontroller sonrasında kombiyi reset düğmesine basarak resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz veya arıza durumu sık sık tekrarlar ise arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 07 Arıza Kodu : Baca Gazı Aşırı Isınma Uyarısı

Kombi ekranında bu hata kodunu verdiğinde, su sirkülasyonu olmuyorsa, baca çekişi yeterli değilse, baca gazı sensörünün işletme değeri yükseliyor ise bu problem yaşanabilir. Tesisat su basıncı kontrol edilmeli, basınç düşük ise su basılmalıdır. Baca kontrol edilmeli tıkalı ise baca çekişi kuvvetlendirilmelidir. Cihaza birkaç kez reset atılmalıdır. Bu uygulamalardan sonra sorun düzelmez ise mutlaka arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 11 Arıza Kodu : Yanlış Alev Hatası

Gaz valfi kapalı iken brülörde alev algılanıyorsa eğer bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda servis öncesi kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında arızada eğer düzelme olmaz ise; İyonizasyon elektrodu, gaz valfi ya da anakart sorunu olabilir. Arıza tespiti ve çözümü için mutlaka servis çağımalısınız.

Confeo Premix 12 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş Sensör Arızası

Kalorifer devresi gidiş suyu sensörü arızalı ise, sensör bağlantılarında ya da borularında bir sıkıntı var ise bu sorun yaşanabilir. Arıza tespiti ve onarımı için mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

Confeo Premix 13 Arıza Kodu : Baca Gazı Sensör Arızası.

Baca gazı sensöründe, sensör bağlantılarında sorun olabilir. Sensör borularında nemlenme var ise yine bu sorun yaşanabilir. Net tespit ve onarım için işi uzmanına bırakmalı ve mutlaka uzman desteği almalısınız.

Confeo Premix 14 Arıza Kodu : SKS Sensör Arızası.

Harici boyler bağlanan kazanlarda mevcut olan bir parçadır. Kablolarda ya da sensörde sorun olabilir. Tespit ve onarım için uzman yardımı almalısınız.

Confeo Premix 16 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş Sensör Arızası.

Kalorifer dönüş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Yalnız sorunun tek kaynağı sensör olmayabilir. Sensör bağlantılarında sorun olabilir veya borularında nemlenme olabilir. Uzman yardımı almanız gerekir.

Confeo Premix 20 Arıza Kodu : Gaz Valfi Arızası

Gaz valfi devresinde bir sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun gaz valfi veya elektronik kart ile alakalı olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 24 Arıza Kodu : Fan hızı arızası.

Fan hızı eğer çalışma limitleri dışına çıktı ise bu sorun yaşanır. Fan ile alakalı ya da elektronik kart ile alakalı sorun yaşanıyor olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 30 Arıza Kodu : CRC- Uzman parametresi arızası.

Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 31 Arıza Kodu : CRC-Güvenlik parametresi arızası.

Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 32Arıza Kodu : Düşük Voltaj Arızası.

Şebeke voltajı 160 V altında ise bu sorun yaşanır. Kombi ya da dairenize gelen voltaj düşük olabilir. Kısa süreliğine cihaza müdahale etmeden beklemelisiniz. Bekleme sonrasında sorun düzelmezse ve dairenize gelen voltaj normal ise kombide sorun oluşmuş demektir. Büyük ihtimalle de arıza durumu elektronik kart ile alakalıdır. Elektronik karta müdahale gerekir. Tamir veya onarım için servis yardımı almalısınız. Müdahale sonrasında yalnız arıza tekrarı yaşanabileceği için önlem amacı ile kombi regülatörü kullanmanız gerekmektedir.

Confeo Premix 34 Arıza Kodu : CRC-BCC-ID arızası.

Yanlış bir BCC takıldığı zaman ya da BCC kazan ile uyumlu olmadığında bu problem yaşanır. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 35 Arıza Kodu : BCC yok arızası.

BCC takılı değilse ya da yerinden çıkarıldı ise bu sorun yaşanır. Yeniden montaj için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

Confeo Premix 36 Arıza Kodu : CRC-BCC data arızası.

Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 37 Arıza Kodu : Farklı BCC yazılım problemi.

Anakart program yazılımı ile BCC program yazılımının aynı olmadığını belirtir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 38 Arıza Kodu : Hatalı BCC-ID numarası.

Yanlış bir BCC takıldı ise ya da BCC nin kazan ile uyumu yoksa bu sorun yaşanır. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 39 Arıza Kodu : Yanlış BCC montajı.

BCC montajı yanlış ise ya da BCC sorunu varsa bu arıza kodu ekranda belirir. Tespit ve müdahale için uzman yardımı almalısınız.

Confeo Premix 40 Arıza Kodu : Düşük Su Basıncı Arızası.

Sıklıkla karşılaşılan bir arıza durumudur. Kalorifer tesisatı su basıncının düşük olduğunu ve tesisata su eklenmesi gerektiğini belirtir. Basınç değerini görüntülemek adına ekranın hemen üstündeki düğmeye bir kez basmalısınız. Kısa süreliğine ekranda basınç değeri görünecektir ve muhtemelen 1 bar altındadır. Confeo Premix model kombinin altında bulunan su doldurma musluğunu sola çevirerek basıncı 1,5 bara getirmelisiniz. Doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. Kombiye su doldurma işleminin videosunu izlemek için tıklayınız.

Confeo Premix 42 Arıza Kodu : Sirkülasyon Arızası

Kalorifer devresinde su eksikliği olduğunda, devir daim pompasında sorun olduğunda, kabloların yerinden çıktığı durumlarda bu sorun yaşanabilir. Bu durumda önce kombi su basıncına bakın. Basınç düşükse eğer su basma işlemi uygulayın. Basınç normalse veya su basma sonrasında düzelmiyorsa kalorifer devresine ait olan giriş vanasına bakın, kapalı ise açın. Ardından birkaç resetleme işlemi uygulayın. Sorun yine de düzelmiyorsa kullanıcı olarak başka bir müdahalede bulunmayın ve arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırın.

Confeo Premix 50 Arıza Kodu : BCC aktivasyon problemi.

BCC aktivasyon prosedürünün tamamlanmadığı anlamına gelir. Bu sorunda mutlaka servis yardımı almalısınız.

Confeo Premix 52 Arıza Kodu : BCC kopyalama problemi.

BCC aktivasyon prosedürü tamamlanamadığı zaman ekranda bu hata kodu belirir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmayın, arıza tespiti ve onarımı için mutlaka uzman yardımı alın.

Confeo Premix 99 Arıza Kodu : Sistem arızası.

Anakart ile alakalı bir arıza söz konusu olabilir. Cihaz bloke olur ve çalışma yapmaz. Arızanın net tespiti ve onarımı için uzman yardımı almalısınız.

Eurostar

ECA Eurostar A3 Hata Kodu : Baca Sensör Uyarısı

Bacalı modellerde atık gaz sensöründe (NTC) kesinti veya kısa devre vardır. Servis Çağırmanızı öneririz.

ECA Eurostar A4 Hata Kodu : Baca Sensör Uyarısı

Bacalı modellerde, baca gazının ortama yayıldığını bildiren hata kodudur. Bacanız tıkalı ve çekmiyor olabilir, kontrol ediniz. Resetleme işleminden sonra arıza tekrarlıyor veya arızada düzelme olmuyor ise mutlaka servis çağırınız. Atık gaz sebebiyle zehirlenebilirsiniz!

ECA Eurostar A7 Hata Kodu : Kullanım Suyu NTC Sensör Sorunu

Kullanım suyu sensöründe arıza olduğunu belirten uyarı kodudur. Kombide kullanım sıcak suyu sıcaklık kontrolünü sağlar. Bu sorun yaşandığında sensör arızalanmış diyebiliriz. Sensör arızasının yanı sıra kablolarda kısa devre, temassızlık, borularda nemlenme gibi durumlar olabilir. Servis çağırınız.

ECA Eurostar E9 Hata Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Kombi içerisindeki su sıcaklığının yükseldiğini ve bu sebeple limit termostatın açıldığını belirtir. Limit termostat aşırı sıcaklık sebebi ile kombiyi bloke eder ve bu durumda cihaz çalışmaz. Önce kombi altındaki tesisat vanalarına bakın, kapalı ise açın. Daha sonrasında kombi kış modunda ise kalorifer vanalarını kontrol edin, kapalı ise açın. Buna rağmen arıza devam ediyor ise kombiyi resetleyin. Resetleme işlemi de işe yaramadı ise kombinin; ana eşanjöründe tıkanma/kireçlenme, kalorifer tesisatında tıkanıklık, kalorifer dönüş borusu içindeki filtrede tıkanma, üç yollu vanada konum atlama-ortada kalma, pompada sıkışma durumları söz konusu olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Kombi servisi olmak bilgi ve deneyim isteyen bir iştir. Hızlı ve güvenilir servis hizmeti almak isteyenlerin tercihi olarak kombi servis hizmetleri vermekteyiz. Yaygın servis ağımız ve profesyonel teknisyenlerimiz ile uygun fiyatlı servis hizmetleri için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan danışabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

ECA Eurostar AC Hata Kodu : Dış Hava Sensör Hatası

Dış hava sensörü dışarı bağlanan ve kombiyi dış ortam sıcaklığına göre çalıştıran bir parçadır. Her kombide olmaz. Kombinizde var ise arızalı ya da elektrik bağlantılarında problem var demektir. Servis çağırmanızı öneririz.

ECA Eurostar C1 Hata Kodu : Hava Prosestat Hatası

Kombinin prosestat kontağını işletme sırasında kontak açtığını belirten arıza kodudur. Bu durumda sorun prosestat, elektronik kart veya baca fanında olabilir. Servis çağırmanızı öneririz.

ECA Eurostar C4 Hata Kodu : Hava Prosestat Hatası

Kombide hava prosestatının kontağı açmadığını belirtir. Prosestatın yanı sıra, elektronik kart veya fanda da arıza olabilir. Servis çağırmanızı öneririz.

ECA Eurostar C6 Hata Kodu : Hava Prosestat Hatası

Kombide hava prosestatının kontağı kapatmadığını açık kaldığını belirtir. Prosestatın yanı sıra, elektronik karta da arıza olabilir. Servis çağırmanızı öneririz.

ECA Eurostar CC Hata Kodu : Dış hava sıcaklık sensöründe (NTC) kesinti

Eca Eurostar kombide bu sorun yaşandığında dış hava sensörü olup olmadığına bakılmalıdır. Dış hava sensörü var ise kesinti sorunu vardır yani bağlantılarında veya kablolarında sorun olabilir. Dış hava sensörü yoksa da elektronik kartta sorun olabilir. Servis çağırmanızı öneririz.

ECA Eurostar EA Hata Kodu : Ateşleme Sorunu

Bu gibi sorunlar gaz yokluğu sebebi ile yaşanmaktadır. Bu durumda öncelikle dairenizde gaz olup olmadığını kontrol ederek gaz vanaları kapalı ise açın. Dairenizde gaz olduğundan ve gaz vanalarının açık olduğundan emin olduktan sonra resetleme işlemi yapın. Resetleme işleminden sonrasında sorun düzelmez ise; anakart, gaz valfi, iyonizasyon ateşleme elektrodunda sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

ECA Eurostar E0 Hata Kodu : Anakart Arızası

Anakartta dahili bir sorun olduğunda ekranda beliren arızakodudur. Anakart tamir edilecek veya değişecektir. Arızanın çözümü için servis çağırmalısınız.

ECA Eurostar F7 – FA Hata Kodu : Yanlış iyonizasyon sinyali sorunu.

Eurostar model kombide yanlış iyonizasyon sinyali olarak adlandırılan bu arıza durumunda ilk olarak kombiyi resetlemelisiniz. 3 resetleme uygulaması sonrasında sonuç değişmez ise uzman yardımı almalsınız. İyonizasyon elektrodunda sorun olabilir, gaz valfi arızalı olabilir veya sorun elektronik kart ile alakalı olabilir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Fortius

ECA Fortius A1 Hata Kodu ve Çözümü
Düşük voltaj problemi. Daireye veya kombiye gelen şebeke voltajının düşük olduğunu belirtir. Kısa bir süre kadar voltajlar düzelene kadar beklemelisiniz. Bu durumda kombi resetlemeye gerek yoktur. Uzun süre beklediniz ama sonuç aynı ise mutlaka Servis yardımı alın. Düşük gelen voltaj sebebi ile elektronik kart yanmış veya hasar görmüş olabilir. Bu gibi durumlarda kombi tamirinden sonra kombi voltaj regülatörü kullanmanızı tavsiye ederiz. Regülatör kullanırsanız eğer sorun tekrar etmez.

ECA Fortius E1 Hata Kodu ve Çözümü
Alev oluşmuyor. Kombide ateşleme arızası olarak adlandırabiliriz. Bu arıza durumunda kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Bunun için kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakarak kontrol edebilirsiniz. Dairenize ve kombinize gaz geliyor buna rağmen sorun devam ediyorsa ekranın altında bulunan “R” harfindeki reset düğmesine basarak kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında arıza devam ederse işlemi 3 kez daha tekrar edin. Sonuç aynı ise bu durumda servisi aramalısınız. Anakart arızalı, elektrotlarda sorun veya gaz valfi arızalı olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius E2 Hata Kodu ve Çözümü
Yanlış alev sinyali. ECA Fortius model kombinin yanlış alev sinyali aldığını belirten arıza kodudur. Bu durumda önce ekranın altındaki “R” konumlu reset düğmesine basarak cihazı maksimum 3 kez resetlemelisiniz. Resetleme sonucunda sonuç değişmiyor ise; İyonizasyon elektrodunda, gaz grubunda veya anakartta sorun olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius E3 Hata Kodu ve Çözümü
Aşırı sıcaklık kilitlenmesi. Kombi kalorifer tesisat su sıcaklığının maksimum seviyeyi aştığını ve yüksek sıcaklık sebebi ile limit termostatın devreye girerek cihazın çalışmasını durdurduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda limit termostat cihazı bloke eder ve cihaz hiçbir konumda çalışma yapmaz. Öncelikle cihaz kalorifer konumunda ise kaloriferlerin açık olduğundan emin olmalı ve en azından 3 kaloriferi mutlaka kullanmalısınız. Daha sonrasında ekranın altında bulunan “R” butonuna basmalı ve kombiyi resetlemelisiniz. Bir süre kadar da bekleyin. Sorunda düzelme olmaz ise; pompa sıkışmış, ana eşanjörde kireçlenme veya tıkanma var, kalorifer tesisatı tıkanmış, kalorifer dönüş borusu içindeki filtre tıkanmış, üç yollu vana konum atlıyor ya da ortada kalıyor olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius E4 Hata Kodu ve Çözümü
Hava basınç anahtarı uyarısı (kısa devre). Kombi Fan motoru çalıştığında gönderdiği basınç sonucu prosestat kontakları kapatmadığında bu sorun yaşanır. Bu durumda sorun prosestat veya elektronik kart ile alakalı olabilir. Fan motorunda da arıza olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius E5 Hata Kodu ve Çözümü
Hava basınç anahtarı uyarısı (açık devre). Kombi hava prosestatının kontakları açık bıraktığını belirten arıza kodudur. Prosestat kontak kapatmadığı zaman karşımıza çıkar. Bu durumda sorun prosestat ile alakalı olabilir. Ayrıca fan arızalanmış veya anakart kaynaklı bir sorun olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius T1 Hata Kodu ve Çözümü
Aşırı sıcaklık uyarısı. Kombi tesisatındaki su sıcaklığının yükseldiğini belirtir. Cihazın ısı ayarını kısarak bir süre kapalı tutun. Bir süre sonra yeniden açın. Açtığınızda düzelme olmaz ise veya durum E3 arızasına dönmüş ise arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius T2 Hata Kodu ve Çözümü
Baca gazı aşırı ısınma sorunu. Kombi baca gazında aşırı ısınma sorunu olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce cihazı birkaç kez resetlemeyi deneyin. Ekranının hemen altında bulunan “R” konumlu reset düğmesine bir kez basarak resetleme işlemini yaparsınız. Uygulama sonrasında arıza düzelmez ise işlemi birkaç kez daha tekrar edin. Yine sonuç değişmiyorsa servisi yardımı alınız.

ECA Fortius T3 Hata Kodu ve Çözümü
Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü sorunu. Bu sorun kalorifer NTC sensöründe açık devre kısa devre olarak karşımıza çıkar. Kalorifer sensöründe arıza olabilir, sensör kablolarında sorun olabilir veya sensör borularında problem olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius T5 Hata Kodu ve Çözümü
Kullanım suyu sensörü sorunu. Bu sorun karşımıza kullanım suyu NTC sensöründe, açık devre kısa devre olarak çıkar. Sıcak su sensöründe arıza olabilir, sensör kablolarında problem ya da sensör borularında nemlenme olduğunda da bu sorun yaşanır. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius T6 Hata Kodu ve Çözümü
Baca gazı sensöründe açık-kısa devre sorunu. Kombi baca gazı sensöründe açık-kısa devre arızasında sensör ve ilgili kablolarda sorun olabilir. Bu arıza durumunda cihazı birkaç kez resetlemelisiniz. Ekranın altında yer alan “R” düğmesine bir kez basmanız yeterlidir. İşlemi sorun düzelmediği sürece birkaç kez daha uygulayabilirsiniz. Arıza durumunda düzelme olmuyor ise arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius T7 Hata Kodu ve Çözümü
Dış hava sıcaklık sensörü sorunu. Fortius model kombiniz dış hava sensörü ile çalışmakta ise dış hava sensöründe sorun olduğunu belirtir. Dış hava sensörü ile çalışmıyorsa eğer elektrik sisteminde sorun olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius D1 Hata Kodu ve Çözümü
Alev devresi sorunu. Kombinin alev devresinde sorun olduğunu belirtir. Alev sönmüyor olabilir ya da algılanmıyor olabilir. Servis öncesi “R” konumlu düğmeye basarak kombiyi birkaç defa resetlemeyi deneyin. Resetleme sonrasında da arıza durumu devam ederse eğer; Gaz valfinde, anakartta ya da iyonizasyon elektrodunda sorun olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius C1 Hata Kodu ve Çözümü
Elektronik kart ile iletişim kesintisi. Kombide Elektronik kart ile iletişimin koptuğunu ve irtibata geçilemediğini belirtir. Bu durum bir nevi elektronik kart arızasıdır. Elektronik kart arıza durumunda tamir edilerek veya değişimi yapılarak sorun çözümlenir. Servis yardımı almalısınız.

ECA Fortius P1 Hata Kodu ve Çözümü
Düşük su basınç uyarısı. Eca Fortius model kombilerde en sık karşılaştığımız sorundur. Tesisat suyunun azaldığını ve bu sebeple cihazın bloke duruma geçtiğini belirtir. Kombiye su basarak sorunu çözümleyebilirsiniz. Eca Fortius kombinin altında bulunan siyah veya mavi renkteki doldurma musluğunu sola çevirerek gösterge 1 ile 2 bar arasına gelene dek su basmalısınız. Su basma işlemi sonrasında arıza durumu düzelecek ekranda derece belirecektir. İşlem sonrasında sorun düzelmezse eğer “R” konumlu düğmeye bir kez basın. İşlem sonrasında da arıza durumunda düzelme olmaz ise kombi su basınç sondası arızalı olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Y1 Hata Kodu ve Çözümü
Gaz valfi devresi sorunu. Kombi Gaz valfi devresinde sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda cihaz ateşlemeyi başarılı şekilde yapamaz veya ateşlemeye devam eder. Net teşhis ve çözüm için servisi aramalısınız. Gaz valfinin yanı sıra elektronik kartta da sorun olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

 

Fortius Plus

ECA Fortius Plus 01 Hata Kodu
Aşırı Isınma. Kalorifer devresi su sıcaklığı eğer 105°C üzerinde ise aşırı ısınma sebebi ile cihaz bloke konuma geçer ve çalışma yapmaz. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman öncelikle kombinin altında bulunan tesisat vanalarının ve petek vanalarının kapalı olmadığından emin olmanız gerekmektedir. Vanalar kapalı ise açmalı özellikle de kalorifer vanalarından en az 3 tanesi açık bırakmalısınız. Buna rağmen arıza durumu devam ederse birkaç resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme sonrasında da arıza düzelmezse eğer birçok sebep sıralanabilir. Ana eşanjörde kireçlenme olması veya tıkanması, üç yollu vanada konum atlama sorunu olması veya ortada bir yerde takılı kalması, pompada sıkışma durumu, kalorifer pislik tutucu özellikteki filtrede tıkanma olması, kalorifer tesisatındaki tıkanıklık sebebi ile bu sorun yaşanabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Plus 04 Hata Kodu
Alev Yok. Kombide 3 ateşleme denemesinin ardından brülörde alevin oluşmadığını belirtir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak öncelikle konutunuzda gaz olduğundan emin olmak açısından gaz vanalarını kontrol etmelisiniz. Gaz vanaları kapalı ise mutlaka açın. Gaz vanaları açık ve kombinize gaz geliyor ise birkaç reset uygulaması yapabilirsiniz. Resetleme sonrasında da arızanın devam etmesi halinde; elektronik kartta, gaz armatöründe veya iyonizasyon-ateşleme çubuklarında sorun olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Plus 05 Hata Kodu
Alev kaybı sorunu. Kombinin çalışması sırasında alev kaybı yaşandığını belirtir. Bu arıza durumunda kombiye servis öncesi birkaç kez reset atmayı deneyin. Resetleme uygulamasından sonra da sorunda eğer düzelme durumu olmaz ise; gaz grubunda, elektronik kartta veya iyonizasyon elektrodunda problem olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Plus 06 Hata Kodu
Aşırı ısınma uyarısı. Kombi içinde bulunan su sıcaklığının yükseldiğini belirten uyarı kodudur. Bu durumda cihaz öncelikle birkaç defa resetlenmelidir. Resetleme sonrasında da sorun düzelmez ise tesisat vanaları ve petek vanaları kontrol edilmelidir. Vanalar kapalı ise açılmalıdır. Arıza devam eder ve müdahale gecikir ise 01 aşırı sıcaklık kilitlenmesi sorunu yaşanır ve cihaz hiç çalışma yapmaz. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Plus 11 Hata Kodu
Alev devresi arızası. Yanlış alev olarak adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Gaz valfinin kapalı olmasına rağmen alevin devam ettiğini belirtir. Bu gibi durumlarda teknik açıdan gaz valfinde sorun olabilmektedir. Gaz valfinin yanı sıra elektronik kartta veya iyonizasyon elektrodunda da problem olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Plus 12 Hata Kodu
Kalorifer devresi gidiş suyu sensör arızası. Kalorifer devresi gidiş suyu NTC sensöründe sorun olabileceğini, sensör bağlantılarında kopma-kısa devre olabileceğini ya da sensör borularında nemlenme olduğunda bu problem yaşanabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Plus 14 Hata Kodu
Sıcak su sensör arızası. Kullanım suyu NTC sorunu olarak da adlandırabiliriz. Böyle bir sorunda sıcak su sensörünün yanı sıra sorun sensör bağlantılarında veya borularında olabilmektedir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Plus 20 Hata Kodu
Gaz grubu sorunu. Gaz grubu devresinde bir problem olduğunu belirtir. Bu gibi durumlarda cihaz ya ateşleme yapamaz ya da ateşlemeye devam eder. Böyle bir sorunda cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka servis yardımı almalısınız.

ECA Fortius Plus 24 Hata Kodu
Hava basınç anahtarı arızası. Fortius Plus model kombiler hermetiktir. Hava basınç anahtarı kombide prosestattır. Prosestat ile alakalı bir sorun olabileceğini belirtir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmayın. Arıza durumu sadece prosestat ile alakalı değil fan ya da elektronik kart ile alakalı da olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Plus 30 Hata Kodu
CRP uzman parametre arızası. Bu arıza durumu eksik EPK dosyası veya EPX dosyası KMSoft ile yüklü anlamına gelmektedir. Böyle bir sorunda cihaza herhangi bir müdahalede bulunmadan servis çağırmalısınız.

ECA Fortius Plus 31 Hata Kodu
Güvenlik parametre arızası. Eksik EPK dosyası veya EPX dosyası KMSoft ile yüklü anlamına gelir. Bu gibi durumlarda mutlaka uzman yardımı almalı ve cihaza hiçbir müdahalede bulunmamalısınız.

ECA Fortius Plus 32 Hata Kodu
Güç kaynağı arızası. Voltaj sorunu olarak adlandırabiliriz. Kombiye gelen voltajın 160 V altında olduğunu belirtir. Daireye gelen voltaj da düşük olabilir. Bu yüzden bir süre kadar beklemenizi tavsiye ederiz. Bu süre zarfında kombiye müdahalede bulunmayın. Kombi kendisini otomatik olarak resetler. Sorun uzun süre bekleme neticesinde eğer değişmezse elektronik kartta muhtemelen sorun meydana gelmiş olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca sorunun tekrar etme olasılığı olduğu için mutlaka Kombi Voltaj Regülatörü kullanmalısınız.

ECA Fortius Plus 34 Hata Kodu
CRC-BCC-ID sorunu. BCC nin kazan ile uyumlu olmadığını ya da yanlış bir BCC takıldığını belirten arıza kodudur. Uzman yardımı almanız gerekmektedir.

ECA Fortius Plus 35 Hata Kodu
BCC algılanmıyor.. BCC nin çıkarıldığını veya takılmadığını belirtir. Mutlaka uzman yardımı almalısınız.

ECA Fortius Plus 36 Hata Kodu
CRC-BCC data arızası. BCC deki parametrelerin değiştiğini veya EEPROM değerini kaybettiğini ifade eden arıza kodudur. Böyle bir sorunda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.

ECA Fortius Plus 37 Hata Kodu
Değişik BCC yazılım arızası. Anakartın program yazılımı ile BCC yazılımının denk gelmediğini yani aynı olmadığını belirten arıza kodudur. Servis yardımı almalısınız.

ECA Fortius Plus 38 Hata Kodu
Yanlış BCC-ID numarası. Yanlış bir BCC takıldığını ve bu sebeple BCC nin kazan ile uyumlu olmadığını belirten arıza kodudur. Uzman yardımı almanız gerekir.

ECA Fortius Plus 39 Hata Kodu
Yanlış BCC montajı. BCC montajının yanlış yapıldığını belirten arıza kodudur. Yeniden montaj işlemi gerekir. Uzman yardımı almalısınız.

ECA Fortius Plus 40 Hata Kodu
Tesisat su basıncı düşük. Tesisat su basıncının düşük durumda olduğunu belirten arıza kodudur. Basınç değerinin 1 bar altında olduğunu ifade eder. Yani cihazın suya gereksinimi vardır ve sisteme su basılması gerekir. Basıncı görüntülemek için ekranın üzerinde yer alan ufak dikdörtgen şeklindeki düğmeye bir kez basmanız yeterlidir. Basıncın 1 barın altında olduğunu (örneğin; 0,6 bar gibi) göreceksiniz. Fortius Plus model kombinin sol altında bulunan mavi doldurma musluğunu yavaşça sola doğru çevirip ekrandaki 40 hata kodu silinene kadar su basmalısınız. Hata kodu silindiğinde mavi doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Sorunu bu şekilde çözümlemiş olursunuz. Su basma işleminden sonra arıza durumunda düzelme olmazsa eğer kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında da arıza durumunda düzelme olmaz ise kombi su basınç sondası arızalanmış olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA Fortius Plus 50 Hata Kodu
BCC aktivasyon sorunu. BCC aktivasyon prosedürünün tamamlanmadığını belirtir. Bu durumda işi uzmanına bırakmalısınız.

ECA Fortius Plus 52 Hata Kodu
BCC kopyalama durumu. BCC aktivasyon prosedürü tamamlamadığını belirtir. Uzman yardımı almalısınız.

ECA Fortius Plus 99 Hata Kodu
Sistem arızası. Elektronik kartta sorun olabilir. Teşhis ve onarım adına mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

Proteus 24 HM

Led1, Led2, Led3 Ve Led4 Hızlı Yanıp Sönüyor Ise : Anakart Ile Iletişim Kesintisi.

Kombide beyin görevinde olan elektronik kart ile iletişimin kesildiği anlamına gelir. Daha öncesinde elektronik karta veya ekran kartına müdahale edildi ise yanlış bağlantı yapılmış olabilir. Müdahale yapılmadı ise elektronik kart arızalı olabilir. Servis yardımı almanız gerekir.

Led1, Led3 Ve Led4 Yanmıyor Led2 Yanıyor Ise : Brülörde Yanma Yok.

Bu arıza durumunda kombi kendi kendine 5 kez ateşlemeyi dener. Fakat brülörde yanma olmadığından ateşleme yapamaz ve arızaya geçer. Bu arıza ile karşılaştığınız zaman cihazı resetlemelisiniz. Arıza devam ederse gaz vanalarına bakmalı, kapalı ise açmalısınız. Gaz vanalarının her koşulda açık olması gerekmektedir. Sorunun devam ettiği durumlarda Eca Servisi’ni aramalısınız. Cihazın gaz valfinde, elektronik kartında, iyonlarında ya da elektrotlarında sorun olabilir. Bu duruma ancak servis ekipleri müdahale edebilir.

Led1 Hızlı Yanıp Sönüyor, Led2 Yanıyor, Led3 Ve Led4 Yanmıyor Ise : Kalorifer Isı Sensörü Arızası.

Bu arıza durumunda muhtemelen kaloriferleriniz ısınmayacaktır. Kalorifer ısı sensöründe, kalorifer sensörü kablolarında veya bağlantılarda sorun olabilir. Net teşhis ve çözüm için arızayı yerinde görmek gerekir. Bu yüzden mutlaka servis yardımı alın.

Led1 Ve Led4 Yanmıyor, Led2 Yanıyor Ve Led3 Hızlı Yanıp Sönüyor Ise : Sıcak Su Sensörü Arızası.

Bu arıza durumunda sıcak su beklentinize kesinlikle yanıt alamazsınız. Sıcak su sensörü arızalı olabilir. Sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre durumu olabilir. Veya sensör borularında nemlenme olabilir. Teşhis ve müdahale için mutlaka servisi arayın.

Led1, Led3 Ve Led4 Yanmıyor, Led2 Hızlı Yanıp Sönüyor Ise : Aşırı Sıcaklık Kilitlenmesidir.

Bu durumda ilk önce resetleme işlemi uygulamalısınız. Kombiniz kış modunda ise kalorifer peteklerinin vanalarının ve kombinin altındaki vanaların açık olup olmadığına bakmalısınız, kapalı ise vanaları açmalısınız. Bir de bu hususta dikkat edilmesi gereken şey en az 2 kalorifer peteğinin kullanılır durumda olması yani vanalarının açık olmasıdır. Vanalara bakmalı açık konuma getirmelisiniz. Sorun yine de devam etmekte ise Eca Servisi’nden yardım almalısınız. Ana eşanjörde kireç-tıkanma, üç yollu vanada konum değiştirme-ortada kalma, devir daim pompasında sıkışma, kalorifer filtresinde veya tesisatında tıkanma gibi durumlarda bu sorun yaşanabilir. Tespit ve müdahale için mutlaka servisi arayın.

Led1 Ve Led3 Yanmıyor, Led2 Yanıyor Ve Led4 Hızlı Yanıp Sönüyor Ise : Hava Basınç Anahtarı Arızası.

Bu gibi arıza durumları genelde hermetik model Proteus kombilerde karşımıza çıkar. Hava basınç anahtarı dediğimiz prosestattır. Prosestat hava akışına yardımcı olan özellikle de fanın bekçisi olarak adlandırabileceğimiz bir parçadır. Arıza olduğunda, kontak kapatmadığında veya açmadığında bu sorun yaşanabilir. Bunun yanı sıra fan veya anakart arızası da söz konusu olabilir. Baca yerinden çıkmış ise yine bu sorun yaşanabilir. Net tespit ve müdahale için servisi aramak gerekir.

Led1 Yanmıyor, Led2 Yanıyor, Led3 Ve Led4 Hızlı Yanıp Sönüyor Ise : Düşük Su Basınç Sorunu.

Kombi su basıncı düşük olduğu zaman bu sorun yaşanır. Böyle bir durumda kullanıcı olarak servis desteği almadan direk kombiye ihtiyacı kadar su basarak sorunu çözümleyebilirsiniz. E.C.A Proteus kombinin sol alt tarafındaki siyah doldurma musluğunu sola çevirerek kombiye 1,5 bar kadar su basın. Sola çevirdiğiniz an su sesi gelmelidir. Panelin sağ alt tarafına bakarsanız basınç göstergesi (manometre) olduğunu göreceksiniz. Basınç göstergesi de yükselecektir. İlerleme 1,5 değerine geldiğinde siyah doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın. Bu şekilde su basma işlemi tamamlanmış olur. sorunun düzeldiğini de göreceksiniz. Sorun devam ederse “R” düğmesine birkaç saniye kadar basılı tutun. Yani resetleme işlemi yapın. Resetleme sonrasında sorun düzelmezse veya işlemi yapamazsanız servis yardımı alabilirsiniz. Su Basma İşlemi Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız.

Led1 ,Led3 Ve Led4 Yanıyor, Led2 Hızlı Yanıp Sönüyor Ise : Elektronik Kart Sorunu.

Bu arıza durumunda kombinin çalışması mümkün değildir. Kombinin anakartı arızalı ise hiçbir parça çalışma sağlamaz. Bu gibi durumlarda kombiye birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonrasında sorunda eğer düzelme durumu olmaz ise servis yardım almalısınız.

Proteus Premix

Eca Proteus Premix E01 Arıza Kodu : Ateşleme Başarısızlığı

Kombiye gaz gitmediğini belirtir. Öncelikle gaz vanalarını kontrol ederek dairenizde gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Gaz geliyorsa Eca kombi resetleme işlemi uygulamalısınız. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Yine de bir düzelme durumu olmazsa eğer; elektronik kart, gaz valfi ve elektrotlarda sorun olabilir. Servis çağırmalısınız. Hızlı, hesaplı ve güvenilir servis hizmetleri için bizi arayabilirsiniz.

Eca Proteus Premix E02 Arıza Kodu : Yanlış Alev Durumu

Gaz valfi kapalı olmasına karşın brülörde alev algılandığını belirtir. Servis öncesi kombinize birkaç kez reset atmalısınız. İşlemler neticesinde arıza devam etmekte ise; iyon elektrotu, gaz valfi ya da kart arızası olabilir.

Eca Proteus Premix E03 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Uyarısı

Gidiş ya da dönüş sıcaklığının 90°C yi aştığını belirtir. Öncelikle tesisat vanalarına bakın. Kapalı ise açın. Kombi kış modundaysa eğer en az 3 petek vanası açık ve petekler kullanılır durumda olması gerekir. Petek vanalarını kontrol edin kapalıysa açın. Kombi su basıncına bakın, basınç düşükse su basın. Kombiyi son olarak birkaç defa kombiyi resetleyin. Yine de sorunda düzelme olmazsa eğer; ana eşanjör, üç yollu vana, pompa arızası olabilir. Tesisat tıkalı, kalorifer filtresi tıkalı veya sistemde hava olabilir. Uzman yardımı almanız gerekir. Hızlı, hesaplı ve güvenilir servis hizmetleri için bizi arayabilirsiniz.

Eca Proteus Premix E05 Arıza Kodu : Fandan 1 Dk. Dan Daha Uzun Süre Geri Bildirim Alınmıyor.

Servis öncesi birkaç kez kombi resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorunda düzelme olmazsa eğer; fanın okuyucusunun fandan haber alamadığını belirtir. Fan okuyucusunda, fanda veya elektronik kartta sorun olabilir. Uzman desteği almanız gerekir.

Eca Proteus Premix E08 Arıza Kodu : Alev Devresi Problemi.

Servis çağırmadan önce kombinize birkaç kez reset atmalısınız. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmazsa eğer elektronik kartta sorun olabilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeden uzman yardımı almalısınız.

Eca Proteus Premix E09 Arıza Kodu : Gaz Armatörü Sorunu

Kombinin ateşleme devresinde bulunan gaz valfinde sorun olabileceğini belirtir. Öncelikle kombiyi servis öncesi kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme neticesinde arıza durumunda düzelme olmuyorsa eğer gaz valfinde sorun olabileceği için uzman yardımı almalısınız. Hızlı, hesaplı ve güvenilir servis hizmetleri için bizi arayabilirsiniz.  Kombi Servisi…

Eca Proteus Premix E12 Arıza Kodu : EEPROM Kontrol Sorunu

Elektronik kartta sorun olabilme ihtimali yüksektir. Öncelikle kombinize reset atın. Arızada düzelme olmazsa işlemi birkaç kez daha uygulayın. Yine de sorun düzelmezse servis çağırın.

Eca Proteus Premix E15 Arıza Kodu : Sıcaklık Sensörleri Ölçüm Sapması Sorunu

Sıcaklık sensörlerinde sorun olabileceğini belirtir. Sensör bağlantılarında veya elektronik kartta da sorun olabilme ihtimali vardır. Bu yüzden net teşhis ve müdahale için servis çağırmalısınız.

Eca Proteus Premix E16 Arıza Kodu : Gidiş Suyu Sıcaklık Sensör Sorunu

Gidiş suyu sıcaklık sensöründe sıcaklık değişimi algılanmadığını belirtir. Bu gibi durumlarda uzman yardımı almalı, cihaza müdahalede bulunmamalısınız.

Eca Proteus Premix E17 Arıza Kodu : Dönüş Suyu Sıcaklık Sensör Arızası

Dönüş suyu sıcaklık sensöründe sıcaklık değişiminin algılanmadığını belirtir. Sensör arızası veya kart arızası olabilir. Servis çağırmalısınız.

Eca Proteus Premix E18 Arıza Kodu : Sıcaklık Sensör Sorunu

Sıcaklık sensörü üzerindeki sıcaklık değişiminin >30°C olduğunu yani çok fazla olduğunu belirtir. Sensör veya kart arızası olabilir. Uzman yardımı almalısınız.

Eca Proteus Premix E21 Arıza Kodu : Analog-Dijital Çevirici (Adc) Sorunu

Elektronik kart ile alakalı bir arıza durumu olduğunu belirtir. Öncelikle kombinize birkaç defa reset atın. Düzelme olmazsa mutlaka servis çağırın.

Eca Proteus Premix E33 Arıza Kodu : Dönüş Suyu Sıcaklık Sensör Arızası

Dönüş suyu sıcaklık sensöründe kısa devre veya açık devre sorunu olduğunu belirtir. Öncelikle kombinizi resetleyin. Sorun devam ederse uzman yardımı alın. Hızlı, hesaplı ve güvenilir servis hizmetleri için bizi arayabilirsiniz. Kombi Servisi…

Eca Proteus Premix E35 Arıza Kodu : Gidiş Suyu Sıcaklık Sensör Arızası

Gidiş suyu sensöründe kısa devre ya da açık devre problemi olduğunu belirtir. Kombinizi resetleyin, arıza düzelmezse servis çağırın.

Eca Proteus Premix E54 Arıza Kodu : Sifon Tıkalı Sorunu

Sifonun tıkandığını belirtir. Sifonun temizlenmesi gerekir. Sifonu temizlemeyi deneyin. Sonrasında cihazınıza reset atın. Arıza durumu devam ederse ya da işlemi yapamazsanız servis yardımı almanız gerekir.

Eca Proteus Premix E80 Arıza Kodu : Dönüş Suyu Ve Gidiş Suyu Sıcaklık Sensörü Arasındaki Sıcaklık Farkı Sorunu

Dönüş suyu sıcaklık sensör sıcaklığı-gidiş suyu sensör sıcaklığından fazla olduğunu belirtir. Sensörlerde ya da elektronik kartta sorun olabilir. Uzman yardımı almanızı tavsiye ederiz.

Eca Proteus Premix E82 Arıza Kodu : Alev Kaybı Sorunu

Cihazın 4 dk. içinde 3 kereden fazla alev kaybı yaşadığını belirtir. Öncelikle kombinizi resetleyin. Arıza düzelmediyse işlemi birkaç kez tekrar edin. Yine de sorun devam etmekte ise; anakart, gaz valfi, iyon elektrotu gibi parçalarda sorun olabilir. Tespit ve müdahale için servis çağırmalısınız.

Eca Proteus Premix F07 Arıza Kodu : Aşırı Baca Gazı Sıcaklık Sorunu

Baca gazı sıcaklığının 95°C yi aştığını belirtir. Bu durumda cihaza herhangi bir müdahalede bulunmadan servisi çağırmalısınız.

Eca Proteus Premix F13 Arıza Kodu : Fazla Resetleme Durumu

1 saat içerisinde kombiye 5 ten fazla reset atıldığında bu sorun yaşanır. Reset düğmesine yeniden bastığınızda ya da cihazı şalterinden kapatıp yeniden açtığınızda sorun düzelecektir.

Eca Proteus Premix F34 Arıza Kodu : Düşük Besleme Gerilimi Sorunu

Besleme geriliminin 170 V altında olduğunu belirtir. Şebeke voltajı düzelene dek beklemelisiniz. Cihaz otomatik resette olacağından herhangi bir işlem yapmamalısınız. Voltaj düzelmesine karşın sorunda düzelme olmazsa kart hasar görmüş olabilir. Karta müdahale edilmesi için uzman yardımı almalısınız. Ancak arıza yeniden yaşanabileceği için voltaj düzenleme görevinde olan kombi regülatörü cihazını mutlaka kullanmalısınız.

Eca Proteus Premix F37 Arıza Kodu : Düşük Su Basınç Hatası

Tesisat devresi su basıncının 0,4 bar civarında olduğunu belirtir. Kombinin sağ altında monteli durumda olan mavi doldurma musluğu ile kombiye su basmanız gerekir. Basıncı 1,5 bara çıkardığınızda sorun düzelecektir. İşlemi yapamazsanız, arıza çok sık tekrar ederse ya da işlem sonrası sorun düzelmezse eğer servis yardımı alabilirsiniz.

Eca Proteus Premix F39 Arıza Kodu : Dış Hava Sensörü Arızası

Kombinize dış ortam ısısına bağlı çalışma sağlayan dış hava sensörü takılıysa eğer arızalı olabileceğini belirtir. Dış hava sensörü bağlı değilse eğer bağlantılarda veya elektrik aksağında sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız.

Eca Proteus Premix F40 Arıza Kodu : Yüksek Su Basınç Sorunu

Tesisat basıncının 3,3 bar üzerinde olduğunu belirtir. Kombiye fazla su bastıysanız eğer basıncı düşürmek için kombinize en yakın kaloriferin üst yan kısmından su alabilirsiniz. Basıncı bu şekilde düşürerek 1,5 bara düşürdüğünüzde sorun düzelir. Cihaza müdahale etmediyseniz yüksek basınç arızası olabilir. Bu durumda uzman yardımı almalısınız.

Eca Proteus Premix F47 Arıza Kodu : Su Basınç Sensör Arızası

Su basınç sensörü takılı değilse veya temassızlık varsa bu sorun yaşanır. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz işlem yoktur. Servis çağırmalısınız.

Eca Proteus Premix F50 Arıza Kodu : Boyler Sensör Sorunu

Boyler sensöründe ya da kablolarında sorun olabilir. Servis çağırmalısınız.

Eca Proteus Premix F51 Arıza Kodu : PT1000 Solar Sensör Arızası

PT1000 solar sensörde veya bağlantılarda problem olabilir. Uzman yardımı almalısınız.

Eca Proteus Premix F52 Arıza Kodu : Kullanım Suyu Sıcaklık Sensörü Arızası

Sıcak su sensöründe, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir. Anakart arızalanmış olabilir. Uzman yardımı almanız gerekir.

Eca Proteus Premix F53 Arıza Kodu : Baca Gazı Sıcaklık Sensörü Sorunu

Baca gazı sıcaklık sensöründe açık ya da kısa devre sorunu olduğunu belirtir. Sensör ve bağlantıları kontrol edilmelidir. Uzman desteği almanız gerekir.

Eca Proteus Premix F81 Arıza Kodu : Sıcaklık Sensörü Sağma Testi Beklemesi Sorunu

Sıcaklık sensöründe sorun olabilir. Net teşhis ve çözüm için servis çağırmalısınız.

Calora

1.LED çalışma ledidir, L1 diye adlandıracağız.
2.LED alev üzerine / işaretli simgedir, L2 diye adlandıracağız.
3.LED alev simgeli leddir, L3 olarak adlandıracağız.
4.LED petek simgeli leddir, L4 olarak adlandıracağız.

Arıza Olmayan Durum Bildirimleri

L1 Yanıyor, L2, L3 ve L4 Yanmıyor ise Stand-by yani bekleme modudur. Bir süre sonra ayarlanan ısı ve çalışma moduna (kış ya da yaz) göre ledler yanacaktır.

L1 Hızlı Yanıp Sönüyor, L2, L3 ve L4 Yanmıyor ise Merkezi ısıtma çevrim dışı zaman aktif. Fabrika ayarları yapılır, bir süre sonra L1 hızlı yanıp sönmeye başlar.

L2 Yanmıyor, L1, L3 ve L4 Yanıyor ise Kalorifer sistemi devrede demektir. Brülörün çalıştığını belirtir.

L2 Yanmıyor, L1 ve L3 Yanıyor, L4 Hızlı Yanıp Sönüyor ise Brülör devrede ve sıcak su alınıyor demektir.

Hiçbir led yanmıyor ise Açma-kapama yani ON/OFF düğmesi OFF konumunda demektir. ON konumuna getirerek cihazı çalıştırmalısınız.

Kalorifer konumunda ısıtmaya geçildiğinde L4 lambası sadece yanar. Musluk açıldığında ise yani sıcak su talebinde L4 lambası yanıp söner ve kalorifer devresini iptal edip sıcak su talebine karşılık verdiğini belirtir.

Arıza Durumları

Tüm Ledler Hızlı Yanıp Sönüyor ise Anakart ile iletişim kesildi.

Bu durumda ilk önce “R” konumlu düğmeye 2 sn kadar basılı tutarak resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorun devam ettiği sürece işlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz. Arıza durumunda düzelme olmaz ise mutlaka servis çağırmalısınız. Anakart tamiri veya değişimi gerekebilir.

L2 Yanıyor, L1, L3 ve L4 Yanmıyor ise Brülörde alev oluşmuyor.

Kombinin ateşleme yapamadığını belirtir. Bu arıza durumunda önce kombi gaz girişlerine bakın. Kombi gaz vanası kapalı olabilir. Gaz vanalarını kontrol edin ve kapalı görürseniz mutlaka açın. Gaz girişlerinde sorun yok ve Calora kombinize gaz gelmekte ise bu durumda birkaç resetleme işlemi uygulayın. “R” konumlu düğmeye birkaç saniye basılı tutarak resetleme işlemi yapabilirsiniz. Resetleme sonrasında da sorunda düzelme olmaz ise servis çağırın. İyonizasyon ateşleme çubuklarında, gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilir.

L1 Hızlı Yanıp Sönüyor, L2 Yanıyor, L3 ve L4 Yanmıyor ise Kalorifer Sensör Sorunu.

Kalorifer sensörü olarak adlandırabileceğimiz bu arıza durumunda kaloriferleriniz ısınmaz veya beklenen şekilde ısı sağlamaz. Bu durumda kalorifer sensörü arızalı olabilir, sensör bağlantılarında kopma-kısa devre olabilir, sensör borularında nem durumu olabilir. Kullanıcı olarak müdahale etmeden servis çağırmalısınız.

L3 Hızlı Yanıp Sönüyor, L2 Yanıyor, L1 ve L4 Yanmıyor ise Sıcak Su Sensör Sorunu.

Sıcak su sensöründe arıza olabileceğini bildirir. Bu durumda sorun sıcak su sensörünün yanı sıra sensör kablolarında ve borularında da olabilmektedir. Servis çağırın.

L2 Hızlı Yanıp Sönüyor, L1, L3 ve L4 Yanmıyor ise Aşırı Isınma Hatası

Limit termostatın aşırı ısı algılayarak cihazı bloke ettiğini belirten arıza kodudur. Cihaz kış konumunda çalışmakta ise kaloriferlerin açık olduğundan emin olun. Vanalar kapalı ise ya da kombi altındaki vanalar kapalı ise mutlaka açın. Vanaları kontrol ettiniz ve açık durumda ise “R” konumlu reset düğmesine birkaç saniye kadar basılı tutarak kombiyi resetleyin. İşlemi sorun devam ettiği sürece birkaç kez daha uygulayabilirsiniz. Sorunda yine de düzelme durumu olmaz ise; kalorifer tesisatında, ana eşanjörde, kalorifer filtresinde tıkanma olabilir, üç yollu vana konum değiştiriyor olabilir ya da pompa sıkışıklığı sebebi ile bu sorun yaşanıyor olabilir. Net teşhis ve tamir için mutlaka servisi arayın.

L4 Hızlı Yanıp Sönüyor, L2 Yanıyor, L1 ve L3 Yanmıyor ise Baca Arızası.

Calora model kombilerin hermetik ve bacalı çeşitleri vardır. Baca hava akışı da çeşitlere bağlı değiştiğinden arızalı parçalar da farklı olabilmektedir.

Calora hermetik kombilerde bu sorunla karşılaşıldığında fan, anakart ya da prosestat arızalı olabilir. Calora bacalı kombilerde bu sorunla karşılaşıldığında baca sensörü arızalı olabilir, baca tıkalı veya çekmiyor olabilir. Net tespit ve çözüm için kombiye müdahalede bulunmadan servis çağırın.

L3 ve L4 Hızlı Yanıp Sönüyor, L2 Yanıyor, L1 Yanmıyor ise Su basıncı Düşük

Kalorifer devresindeki su basıncının düşük olduğunu bildirir.Gösterge 1 barın altındadır. Calora kombinin sağ altında bulunan mavi doldurma musluğunu sola doğru çevirerek 1,5 bar kadar su basın. Su basma işleminden sonra arıza düzelecektir. Düzelme olmaz ise “R” konumlu reset düğmesine basarak kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında da arıza devam etmekte ise veya uygulamayı yapamıyorsanız servis çağırın.

L2 Hızlı Yanıp Sönüyor, L1, L3 ve L4 Yanıyor ise Harici arıza.

Genellikle elektronik kartta sorun olabilmektedir. Arızanın çözümlenmesi için servis çağırın.

Calora ( Digital )

T6 Arızası : Baca gazı sensör sorunu (açık-kapalı devre)
Çözüm Baca gazı sensör sorunudur. Açık kapalı devre arızasıdır. Yani bu durumda baca gazı sensörünün yanı sıra sensör kablolarında veya borularında sorun olabilmektedir. Net teşhis ve çözüm için servisi aramalısınız.

T2 Arızası : Baca gazı aşırı ısınma problemi.
Kombide baca gazı sıcaklığının yükseldiğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kombiyi kapatıp bir süre bekleyin. Arıza durumunda düzelme olmadı ise “R” konumlu reset düğmesine basın ve kombiyi birkaç defa resetleyin. Resetleme işlemi sonrasında da sorunda düzelmezse arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E1 Arızası : Ateşleme arızası.
Kombi brülöründe alevin oluşmadığını belirten bir arıza kodudur. Gaz vanalarının açık olduğundan, dairenize ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Gaz vanaları açık ve kombinize gaz geliyor ise bir kaç kez resetleme işlemi yapınız. Kombide sorun hala düzelmiyorsa anakart, elektrotlar veya gaz valfinde sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E2 Arızası : Hatalı Alev Oluşumu
Yanlış alev algılandığını belirten arıza kodudur. “R” konumlu reset düğmesine bir kez basarak kombiyi resetleyin. İşlemi sorun düzelmediği sürece 3 kez tekrar edebilirsiniz. Maksimum 3 reset uygulamasından sonra da sorunda düzelme olmadı ise iyonizasyon elektrodunda, gaz armatöründe veya anakartta sorun olabilir. Servisi arayarak uzman yardımı almalısınız.

E3 Arızası : Aşırı sıcaklık kilitlenmesi sorunu.
Kalorifer tesisatı su sıcaklığının en yüksek konumu geçtiğini ve bu sebeple de limit termostatın çalışarak kombiyi bloke ettiğini belirten arıza kodudur. Cihaz bu durumda bloke şekildedir ve hiçbir konumda çalışma yapmaz. Kombi kalorifer konumunda çalışmakta ise önce kaloriferlerin vanalarını kontrol edin ve açık olup olmadığından emin olun. Kapalı ise vanaları açın bir de en az 3 kaloriferin çalışır durumda olduğuna özen gösterin. Sorunda düzelme olmaz ise “R” konumlu düğmeye bir kez basarak kombiye reset atın. 3 resetleme uygulamasına rağmen arıza durumu hala devam etmekte ise mutlaka servisi arayın. Bu arıza durumunda; kalorifer filtresi tıkanmış, ana eşanjör kireçlenmiş, ana eşanjör tıkanmış, üç yollu vana konum değiştiriyor, üç yollu vana ortada kalıyor, pompa sıkışmış veya kalorifer tesisatında tıkanma meydana gelmiş olabilir. Tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

E4 Arızası : Diferansiyel hava basınç anahtarı kısa devre sorunu.
Hava prosestatının kontaklarını kapatmadığını belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda prosestatın yanı sıra sorun elektronik kart ile alakalı da olabilir. Bir ihtimal fan motoru da arızalı olabilmektedir. Net teşhis ve müdahale için mutlaka servisi aramalısınız.

E5 Arızası : Diferansiyel hava basınç anahtarı kapalı devre sorunu.
Hava Prosestatının (diferansiyel hava basınç anahtarının) kontaklarını kapatmadığını ifade eden arıza kodudur. Sorun prosestat, fan veya elektronik kart ile alakalı olabilir. Bu durumda net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

T1 Arızası : Aşırı Isınma Sorunu
Kalorifer konumunda çalışan kombierde kalorifer peteklerinin açık olup olmadığı kontrol edilmeli. Kombi hangi konumda çalışırsa çalışsın “R” konumlu düğmeye basılarak resetlenmelidir. Bu işlemlerden sonra da sorunun devam ettiği durumlarda servis aranmalıdır. Uzun süre kombi bu uyarıyı verir ve hiçbir müdahale edilmez ise bu durumda aşırı sıcaklık kilitlenmesi olur ve ekrandaki hata kodu E3 e döner. Her iki durumda da servisi aramalısınız.

T3 Arızası : Kalorifer sensörü arızası.
Kalorifer sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda sadece kalorifer sensöründe sorun olmayabilir. Kalorifer sensörü kablolarında kopukluk, kısa devre olabileceği gibi sensör borularında nemlenme durumu da söz konusu olabilmektedir. Net tespit yapılması ve çözümlenmesi adına servisi aramanız gerekmektedir.

T5 Arızası : Sıcak Su Sensör Hatası
Kullanım suyu ( sıcak su ) sensöründe arıza olabileceğini belirtir. Kombiyi resetlemenize rağmen arıza durumunda düzelme olmazsa eğer arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

T7 Arızası : Dış Hava Sensörü Arızası.
Calora Digital model kombide dış hava sensörü varsa eğer arızalı olabileceğini belirten arıza kodudur. Dış hava sensörü dış ortama göre kombinin çalışmasını sağlar. Dış hava sensörü olmayan kombilerde bu sorun yaşanır ise elektrik aksağında sorun olabilir. Tespit ve müdahale için servisin görmesi gerekir.

D1 Arızası : Alev Devresi Hatası
Alev algılanmadığında veya sönmediğinde bu sorun yaşanır. Bu gibi durumlarda önce cihazı “R” konumlu düğmeye basarak resetleyin. İşlemi arıza devam ettiği sürece birkaç kez uygulayın. Resetleme sonrasın da arıza durumunda düzelme olmazsa eğer arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

C1 Arızası : Anakart ile iletişim sorunu.
Calora Digital model kombinin anakartı ile iletişim kopukluğu olduğunu belirtir. Bir nevi anakart sorunu olarak adlandırabiliriz. Bu arıza durumunda öncelikle “R” konumlu düğmeye basarak kombiyi resetleyin. Reset attınız ama düzelme olmadı ise işlemi 3 kez daha tekrar edin. Resetleme sonrasın da arıza durumunda düzelme olmazsa eğer arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

A1 Arızası : Düşük Voltaj Hatası
Daireye veya kombiye gelmekte olan voltajın düşük olduğunu belirtir. Bölgede kısa süreliğine elektrik kesintisi oldu ise bu sebeple sorun yaşanıyor olabilir, elektrik kesintisi olmadı ise şebeke geriliminde sorun var demektir. Yalnız sorun tekrar edebileceği için bir kez daha bu sorunla karşılaşmamak adına “kombi regülatörü” kullanmalısınız.

P1 Arızası : Düşük su basıncı arızası.
Calora Digital model kombi tesisatında su olmadığını veya suyun minimum seviyeye ulaştığını belirtir. Kombini altındaki su doldurma musluğu yardımıyla, su basıncı 1,5 bara gelene kadar kombiye su basmalısınız. Su basma işlemi sonrasında vanayı kapatmayı unutmayınız! İşlem sonrasında arıza durumu düzelecektir.

Y1 Arızası : Gaz Valfi Hatası
Gaz valfinde veya kablolarında sorun olabileceğini belirten arıza kodudur, arıza nedeni anakart kaynaklı da olabilmektedir. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumu devam etmekte ise arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Citius Premix

Eca Citius Premix Kombi A00 Hata Kodu : Elektronik Kart Yazılım Hatası

Eca Citius Premix Kombi A01 Hata Kodu : Ateşleme Hatası
Kombi ekranında A01 hata kodu veriyorsa kombinin başarılı bir şekilde ateşleme yapamadığını belirtmektedir. Bu arıza durumunda servis öncesi gaz girişlerini kontrol etmelisiniz. Yani konut içinde gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmanız gerekmektedir. Kombiye gaz geldiğinden eminseniz servis öncesi birkaç defa reset uygulaması yapmalısınız. Kombinizi birkaç kez resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında da arıza durumu düzelmezse eğer başka bir işlem uygulamadan direk Bosch Servisi arayın. Bu gibi arıza durumlarında; anakartta, gaz armatöründe veya iyonizasyon-ateşleme elektrotlarında sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Eca Citius Premix Kombi A02 Hata Kodu : Yanlış Alev Sinyali
Hatalı alev oluşumu olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu arıza durumunda önce cihazınızı resetleyin. Resetleme işlemini birkaç kez yapabilirsiniz. Arızada düzelme olmaz ise servis yardımı almanız gerekir. Bu gibi durumlarda; iyonizasyon elektrodunda, gaz grubunda ya da anakartta sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Eca Citius Premix Kombi A03 Hata Kodu : Aşırı Sıcaklık Uyarısı
Sıklıkla karşımıza çıkabilecek arızalardan biridir. Kombi eşanjörü içerisindeki su sıcaklığın aşırı yükseldiğini belirtir. Önce tesisat vanaları daha sonrasında kalorifer vanaları kontrol edilmelidir. Vanaların kapalı olması halinde açık konuma çevirmek gerekir. Tüm vanalar açık ise kombiyi resetleyebilirsiniz. Resetleme sonrasında arıza yine devam ediyorsa eğer; pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde sorun olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir, tesisat tıkalı olabilir ya da kalorifer filtresi pislik ile tıkanmış olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Eca Citius Premix Kombi A04 Hata Kodu : Sıcaklık sensörlerinin arızalanması sebebi ile olabilir.
Eca Citius Premix Kombi A05 Hata Kodu : Fandan 1 dakikadan uzun süre geri bildirim alınamaması
Eca Citius Premix Kombi A08 Hata Kodu : Alev devresi hatası

Eca Citius Premix Kombi A09Hata Kodu : Valf geri bildirim vermiyor
Kombide gaz valfine giden kablo demetinde kısa devre ya da topraklama teması sorunu olabilir. Gaz valfi arızalanmış veya elektronik kart arızası olabilir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Eca Citius Premix Kombi A12 Hata Kodu :EEPROM kontrol hatası

Eca Citius Premix Kombi A15 Hata Kodu : Sıcaklık sensörleri ölçüm sapma hatası

Eca Citius Premix Kombi A16 Hata Kodu : Gidiş suyu sıcaklık sensör hatası

Eca Citius Premix Kombi A17 Hata Kodu : Dönüş suyu sıcaklık sensör hatası

Eca Citius Premix Kombi A18 Hata Kodu : Sıcaklık sensör hatası

Eca Citius Premix Kombi A21 Hata Kodu : Analog-Dijital Çevirici (ADC) Hatası

Eca Citius Premix Kombi A33 Hata Kodu : Dönüş suyu sıcaklık sensör hatası
Kalorifer dönüş sıcaklık sensöründe arıza veya kısa devrenin olduğunu belirten arıza kodudur. Arızanın teşhisi ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

Eca Citius Premix Kombi A35 Hata Kodu : Gidiş suyu sıcaklık sensör hatası
Kalorifer gidiş sıcaklık sensöründe arıza veya kısa devrenin olduğunu belirten arıza kodudur. Arızanın teşhisi ve arızanın çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

Eca Citius Premix Kombi A80 Hata Kodu : Dönüş suyu ve gidiş suyu sıcaklık sensörü arasında sıcaklık fark hatası

Eca Citius Premix Kombi A82 Hata Kodu : Alev kaybı hatası (4 dakika içerisinde 3’den fazla alev kaybı)
Eca Citius Premix Kombi C07 Hata Kodu : Aşırı Baca Gazı Sıcaklık Hatası

Eca Citius Premix Kombi C13 Hata Kodu : Fazla resetleme Hatası
Son 1 saat içerisinde 5 den fazla reset tuşuna bastığınızı bildirir. Kombide arıza olduğu için sürekli reset tuşuna basmışsınız demektir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Eca Citius Premix Kombi C25 Hata Kodu : Elektronik Kart Arızası

Eca Citius Premix Kombi C34 Hata Kodu : Düşük Besleme gerilimi
Kombiye gelen voltajın düşük olduğunda bu hata kodunu verir. Voltajlar kendiliğinden düzelebilir bu yüzden bir süre kadar beklemelisiniz. Kombi bu durumda otomatik resetlenir, bu sebeple de kullanıcı olarak resetleme işlemi yapmanıza gerek yoktur. Sorun uzun süre beklemeniz sonucunda değişmiyorsa eğer anakart hasar görmüş olabilir. Anakart tamiri ya da değişimi ile sorun çözümlenir. Yalnız sorun tekrar edebileceğinden kombi regülatörü kullanmanızı tavsiye ederiz. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Eca Citius Premix Kombi C37 Hata Kodu : Düşük Su basıncı Hatası
Kombi su basıncı 1.0 barın altına düştüğünden dolayı ekranında arıza kodu verir. Bu gibi arıza durumlarında düşük olan su basıncı yükseltmeniz normal seviyeye getirmeniz gerekir. Kombinin altında bulunan doldurma musluğu ile su basıncını 1,5 bara kadar yükseltin. Su doldurma işlemi sonrası muhtemelen arıza düzelecektir. Su basma işlemi sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise kombiyi resetleyiniz. Resetleme işlemi sonrasında da arıza düzelmezse kombi su basınç sondasında arıza olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Kombinin sürekli olarak basıncının düşmesi durumunda peteklerinizde ve petek vanalarında su kaçağı olmadığından emin olmak için kontrol ediniz. Su kaçağı görünmüyor ve basınç sürekli olarak düşüyor ise kombiye bakım yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Eca Citius Premix Kombi C39 Hata Kodu : Dış Hava Sensör Hatası

Eca Citius Premix Kombi C40 Hata Kodu : Yüksek Su Basıncı Hatası
Kombilerde ideal su basınç seviyesi 1 ile 2 bar arasıdır. Bu arıza durumu basıncın maximum değeri geçtiğini belirtir. Yani yüksek su basıncı sebebi ile cihazın arızaya geçtiğini belirtebiliriz. Kombinize en yakın kalorifer peteğinin hava alma yerinden basınç 1,5 bara gelene kadar su almaya devam edin, daha sonra bu bölümü mutlaka kapatın. Arıza durumu düzelecektir. Düzelme olmuyor ise kombiyi birkaç kez resetleyiniz. Yine de düzelmiyor ise su basınç sondası arızalı olabilir servis çağırınız.

Eca Citius Premix Kombi C47 Hata Kodu : Su Basınç Sensörü Hatası
Kombinin su basınç sensöründe kesinti ya da kısa devre durumu olabilir. Su basınç sensörünün besleme hattında kesinti olabilir, toprak kısa devresi ya da su basınç sensörü arızalı olabilir. Arızanın net teşhis edilerek onarılması açısından servis yardımı almanız gerekir.

Eca Citius Premix Kombi C50 Hata Kodu : Boyler Sensör Hatası
Kombi boyler sıcaklık sensörü arızalı olabilir, sensör gövdesinde veya kablolarında sorun olabilir, kablo demetinde kısa devre durumu olabilir. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmaz ise eğer, kullanıcı olarak yapabileceğiniz başka bir şey yoktur, arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Eca Citius Premix Kombi C51 Hata Kodu : PT1000 solar sensör hatası

Eca Citius Premix Kombi C52 Hata Kodu : Kullanım suyu sıcaklık sensörü hatası
Sıcak su sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kombiye müdahale etmemelisiniz. Zaten yapabileceğiniz bir işlem ya da uygulama bulunmamaktadır. Sıcak su sensörü arızalı ise, sensör kablolarında kopukluk varsa, kısa devre durumu varsa ya da sensör boruları nem yapmış ise bu arıza durumu yaşanabilir. Arıza ancak yerinde görülerek tespit edilebilir ve gereken müdahale sağlanabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Eca Citius Premix Kombi C53 Hata Kodu : Baca gazı sıcaklık sensörü hatası

Eca Citius Premix Kombi C81 Hata Kodu : Sıcaklık sensörü sapma testi beklemesi

Calora Premix

E01 Hata Kodu : Alev Yok
Kombinin ateşleme yapamadığını belirtir. Bu arıza durumunda önce kombi gaz girişlerine bakın. Kombi gaz vanası kapalı olabilir. Gaz vanalarını kontrol edin ve kapalı görürseniz mutlaka açın. Gaz girişlerinde sorun yok ve Calora kombinize gaz gelmekte ise bu durumda birkaç resetleme işlemi uygulayın. “R” konumlu düğmeye birkaç saniye basılı tutarak resetleme işlemi yapabilirsiniz. Resetleme sonrasında da sorunda düzelme olmaz ise arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. İyonizasyon ateşleme çubuklarında, gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilir.

E02 Hata Kodu : Yanlış Alev
Kombi brülöründe hatalı alev algılandığını belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce kombiyi resetlemelisiniz. “R” konumlu düğmeye bir kez basın ve arıza durumu düzelmezse eğer işlemi birkaç kez daha tekrar edin. Uygulama sonrasında sorun hala düzelmez ise; iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E05 Hata Kodu : Fandan uzun süredir geri bildirim gelmiyor
Servis öncesi birkaç kez resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorunda düzelme olmazsa eğer; fanın okuyucusunun fandan haber alamadığını belirtir. Fan okuyucusunda, fanda veya elektronik kartta sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E08 Hata Kodu : Alev Devresi Hatası
Servis çağırmadan önce kombinize birkaç kez reset atmalısınız. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmazsa eğer elektronik kartta sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E09 Hata Kodu : Gaz valfi sorunu
ECA Calora Premix kombilerde gaz valfi veya gaz armatörü olarak adlandırabileceğimiz bu parçada sorun olduğunu belirtir. Kombi bu arıza durumunda ateşleme yapamaz. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E12 Hata Kodu : EEPROM kontrol hatası
Elektronik kartta sorun olabilme ihtimali yüksektir. Öncelikle kombinize reset atın. Arızada düzelme olmazsa işlemi birkaç kez daha uygulayın. Yine de sorun düzelmezse, arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E15 Hata Kodu : Sıcaklık sensörü algılama arızası
Sıcaklık sensörlerinde sorun olabileceğini belirtir. Sensör bağlantılarında veya elektronik kartta da sorun olabilme ihtimali vardır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E16 Hata Kodu : Kalorifer devresi gidiş suyu sıcaklık sensör hatası
Gidiş suyu sıcaklık sensöründe sıcaklık değişimi algılanmadığını belirtir. Bu gibi durumlarda uzman yardımı almalı, kombiye müdahalede bulunmamalısınız.

E17 Hata Kodu : Kalorifer devresi dönüş suyu sıcaklık sensör hatası
Dönüş suyu sıcaklık sensöründe sıcaklık değişimi algılanmadığını belirtir. Bu gibi durumlarda uzman yardımı almalı, kombiye müdahalede bulunmamalısınız.

E18 Hata Kodu : Kullanım Suyu Sensör Hatası
Kombi sıcak su NTC sensöründe sorun olduğunda, kablolarında kısa devre ya da kopma olduğunda veya sensör boruları nem yaptığında bu sorun yaşanabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E21 Hata Kodu : Analog-Dijital çevirici hatası
Elektronik kart ile alakalı bir arıza durumu olduğunu belirtir. Öncelikle kombinize birkaç defa reset atın. Düzelme olmazsa, arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E33 Hata Kodu: Kalorifer dönüş suyu sıcaklık sensör hatası

E35 Hata Kodu: Kalorifer gidiş suyu sıcaklık sensöründe hata

E54 Hata Kodu : Yoğuşma Sifonu tıkalı olabilir

E80 Hata Kodu : Kalorifer dönüş ve gidiş suyu sıcaklık arasında sıcaklık farkı

E82 Hata Kodu : Alev oluşmadı

F07 Hata Kodu : Baca gazı sıcaklık sorunu

F13 Hata Kodu : Aşırı resetleme hatası
Kısa süre içerisinde kombiye 5 aşırı reset atıldığında bu sorun yaşanır. Reset düğmesine yeniden bastığınızda ya da cihazı şalterinden kapatıp yeniden açtığınızda sorun düzelecektir.

F34 Hata Kodu : Düşük elektrik şebeke sorunu
Hiç bir şey yapmadan bir süre kadar beklemenizi öneririz. Elektrik voltajı düzeldiğinde sorun da düzelebilir. Düzelme olmaz ise resetleme işlemi uygulamayın, çünkü bu arıza durumunda kombi otomatik kendini resetlemektedir. Uzun süre beklediniz ama sonuç yine de değişmiyorsa mutlaka servis yardımı alın. Anakart arızalanmış olabilir. Anakart tamiri yapılsa bile bu sorunu tekrar yaşamamak için kombi voltaj regülatörü kullanmanızı tavsiye ederiz. Voltaj dalgalanmaları olan yerlerde bu sorun çok sık tekrarlayabilmektedir ve kombiye zarar verebilir.

F37 Hata Kodu : Düşük Su Basıncı Uyarısı
Kombi kalorifer tesisat suyu basıncının düşük olduğunu bildiren arıza kodudur. Yani kombiye su basmanız gerekir. Kombi abasınç göstergesine bakarsanız 1 barın altında olduğunu göreceksiniz. Kombinin alt kısımda yer alan su doldurma musluğunu sola çevirerek, Kombi bar göstergesi 1 ile 2 arasına gelene kadar su basılmalıdır. İşlemin sonrasında sorun düzelecektir. Düzelme olmadığı taktirde birkaç kez resetleme işlemi yapın. Sorunun çözümlendiğini göreceksiniz. Arıza durumunda hala düzelme yok ise kombi su basınç sondası arızalanmış olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

F39 Hata Kodu : Dış hava sensöründe hata

F40 Hata Kodu : Yüksek su basınç uyarısı
Tesisat basıncının 3,0 bar üzerinde olduğunu belirtir. Kombiye fazla su bastıysanız eğer basıncı düşürmek için kombinize en yakın kalorifer peteğinin üst yan kısmındaki hava alma yerinden su alabilirsiniz. Basıncı bu şekilde düşürerek 1,5 bara geldiğinde sorun düzelir. Bu durumun sürekli tekrarlaması durumunda, kombi genleşme tankında veya su doldurma musluğunda arıza olabilir, arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

F47 Hata Kodu : Su basınç sensör arızası

F50 Hata Kodu : Boyler sensör arızası

F51 Hata Kodu : PT1000 solar sensör arızası

F52 Hata Kodu : Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası

F53 Hata Kodu : Baca gazı sıcaklık sensörü uyarısı

F81 Hata Kodu : Sıcaklık sensörü sağma testi bekleme uyarısı

Kronos

ECA Kronos F1 Hata Kodu : Aşırı Isınma

Kombi F1 arıza kodunu verdiğinde, eşanjörde aşırı ısınmadan dolayı kendisini emniyete almak için çalışmayı durdurur. Bir müddet bekledikten sonra Kombi RESET düğmesine basın. Arıza durumu tekrarlar ise kombinin altındaki tesisat vanalarının ve kalorifer petek vanalarının açık olduğunu kontrol edin. En az 2 kalorifer peteğinin vanaları açık olmalıdır. Arıza düzelmez veya sürekli tekrar ederse servis çağırınız.

ECA Kronos F2 Hata Kodu : Sıcak Su NTC Arızası

Kombi F2 arızası verdiğinde sıcak kullanım suyu sıcaklık NTC sensöründe arıza var diyebiliriz. Kartın NTC kullanım suyu sensöründe arıza veya hata tespit etmesi durumunda kombi bu hata durumunu bildirir. Kullanıcı olarak müdahalede bulunabileceğiniz birşey yoktur. Servis çağırmanızı öneririz.

ECA Kronos F3 Hata Kodu : Kalorifer NTC Sensörü Arızası

Kalorifer Gidiş Sıcaklık Sensörü arızası. Elektronik kart gidiş NTC sensöründe arıza arıza veya hata tespit etmesi durumunda kombi bu hata durumunu bildirir. Kullanıcı olarak müdahalede bulunabileceğiniz birşey yoktur. Servis çağırmanızı öneririz.

ECA Kronos F4 Hata Kodu : Alev Yok

F4 arıza kodu kombinin alev algılayamadığını belirten koddur. Gaz vanalarının açık olduğundan, dairenize ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Gaz vanaları açık ve kombinize gaz geliyor ise bir kaç kez resetleme işlemi yapınız. Kombide sorun hala düzelmiyorsa anakart, elektrotlar veya gaz valfinde sorun olabilir. Servis çağırınız.

ECA Kronos F5 Hata Kodu : Hava Basınç Sensörü Hatası

Hava akış sorunu olarak da bilinir. Kombi bacası yerinden çıkmış olabilir, kontrol ediniz. Baca borusu uzatıldı ise boyutları fazla olabilir, fan, anakart ya da prosestat arızalı olabilir. Böyle bir arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer kombiye müdahalede bulunmadan servis yardımı alın.

ECA Kronos F6 Hata Kodu : Dış Hava Sensör Arızası

Her kombide olmayan harici bir parçadır. Görevi dışarıdaki sıcaklığı algılayarak kombiye bildirmek ve kombinin optimum verimle çalışmasını sağlamaktır. Dış hava sensörü olan kombilerde; sensör ile birlikte bağlantılarda da sorun olabilmektedir. Dış hava sensörü olmayan kombilerde ise muhtemel sebep kombi ana kartından meydana gelebilmektedir. Servis çağırmanızı öneririz.

ECA Kronos F7 Hata Kodu : Düşük Su Basıncı Uyarısı

Kombi f7 arıza kodunu verdiğinde yüksek olasılıkla kalorifer tesisat su basıncı 1 barın altına düşmüştür. Kombi altındaki doldurma musluğunu kullanarak kombi su basınç seviyesini 1,5 bar seviyesine getirin. İşlemin ardından su doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. Büyük olasılıkla arıza durumu düzelecektir. Su basıncı 1,5 bar seviyesinde olduğu halde arıza kodu ekrandan gitmediyse Su başınç sensörü arızalı olabilir yada kablolar yerinden çıkmış olabilir. Servis çağırınız.

ECA Kronos F8 Hata Kodu : Düşük Voltaj İkazı

Bu durumda kombiye gelen voltaj dengesiz demektir. Daireye gelen voltajlarla alakalı da bir sorun olabilir. Kombiye müdahale etmemenizi öneririz. Kombi bu arıza durumunda otomatik resetleme işlemini yapacaktır. Uzun süre beklemenize rağmen ve dairenize gelen voltajın normal değerde olmasına rağmen sorun düzelmiyorsa anakart yanmış ya da arızalanmış demektir. Bu durumda anakarta müdahale edilmesi ve sorunun çözümlenmesi için servisi aramalısınız. Yalnız önerimiz müdahale sonrasında mutlaka “Kombi Regülatörü” kullanımıdır. Aksi halde arıza durumu tekrar edebilir ve anakart yine hasar görebilir.

ECA Kronos F9 Hata Kodu : Gaz Valfi Geri Bildirim Arızası

Kombi gaz valfi geri besleme kontrol hattında herhangi bir hata varsa kombi ekranında f9 arıza kodu görülür. Arızanın tesbit ve çözümü için servisi çağırın.

ECA Kronos F9 Hata Kodu : Baca Gazı Sensörü Aşırı Sıcaklık Uyarısı

Kalorifer devresi su sıcaklığı 105 derecenin üzerüne çıkarsa bu arıza kodu ekranda görülür. Resetleme işleminden sonra arıza devam ediyorsa servisi arayın.

ECA Kronos F11 Hata Kodu : Sifon Blokaj Hatası

Sifon bağlantısını kontrol ediniz. Sifon bağlantısında sorun yoksa servisi arayın.

ECA Kronos F12 Hata Kodu : Fan Geri Bildirim Hatası

Sensör bağlantıları kopuk yada yerinden çıkmış olabilir. Arızanın tespiti için servisi aramalısınız.

ECA Kronos F13 Hata Kodu : Kalorifer Devresi Dönüş Sensör Arızası

Kalorifer dönüş sensörü normal çalışma aralığının dışına çıkarsa 10 saniye sonra kombi bloke olur. Bağlantı kabloları kopmuş yada yerinden çıkmış olabilir. Kablolar kısa devre yapmış olabilir. Resetleme sonrası arıza devam ederse servisi çağırmalısınız.

ECA Kronos F14 Hata Kodu : Baca Gazı Sensör Arızası

Baca gazı sensörü normal çalışma aralığının dışına çıkınca kombi bloke olur. Sensör kablolaro yerinden çıkmış yada kopukluk meydana gelmiş olabilir. Reset işlemi sonrası arıza devam ederse servisi arayın.

ECA Kronos F15 Hata Kodu : Yüksek Su Basıncı

Kalorifer tesisatındaki su basıncı aşırı yükseldiğinde bu arıza kodu ekranda görülür. Herhangi bir kalorifer peteğinin hava alma yerinden su alarak, su basıncını 1,5 bar seviyesine kadar düşürün. Arıza durumunda düzelme olmazsa servisi arayın.

ECA Kronos F16 Hata Kodu : Üç Yollu Vana Arızası

Kullanım Suyu Alırken Kalorifer Devresi Yüksek Sıcaklık Arızası. Kombi plakalı eşanjör aşırı kireçlenmeden tıkanmış olabilir. Üç yollu tamir takımı ve üç yollu motor arızalanmış olabilir. Arızanın tesbit ve çözümü için servisi arayın.

Proteus Plus

F1 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Hatası

Bu arıza kodu ekranda görüldüğü zaman kalorifer devresi su sıcaklığı normal limitlerin üzerinde demektir ve emniyet amacıyla aşırı ısı emniyet termostatı devreye girmiştir. İlk olarak kombi altındaki vanalara bakın vanalar kapalı ise açın. Sonra ise kalorifer petek vanalarına bakın kapalı ise kapalı ise kalorifer vanalarını açın. Arıza devam ederse Kombi açma kapama düğmesinden kapatıp biraz bekledikten sonra tekrar açın. Arızada düzelme olmadıysa devir daim pompası, ana eşanjör, üç yollu vanada sorun olabilir. Servisi çağırın.

F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensörü Hatası

Bu arıza kodu ekranda görüldüğünde kombiden sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe sorun olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir. Arızanın çözümü için servisi arayın.

F3 Arıza Kodu : Kalorifer Sensörü Hatası

Bu arıza kodunu gördüğünüzde muhtemelen kombi peteklerinizi ısıtmaz. Arızanın giderilmesi için servis yardımı almanızı öneriyoruz.

F4 Arıza Kodu : Alev Yok Uyarısı

Kombinin ateşleme yapamadığını bildirir. İlk olarak kombi gaz giriş vanalarına bakarak açık olup olmadığına bakmalısınız. Vanalar açık kombinize gaz geliyor ise açma-kapama düğmesine basarak cihazı kapatın birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın. Sorunun devam ediyorsa sırasıyla anakart dahil olmak üzere gaz valfi veya elektrotlarda sorun olabilir. Servis çağırın.

F5 Arıza Kodu : Baca Sistem Hatası

Bu arıza kodunu ekranda gördüğünüzde kombiyi resetleyin düzelme olmazsa servisi arayın. Dışarı çıkan atık gaz boruları yerinden çıkmış yada gereğinden fazla uzun olabilir. Zamanla fan, prosestat ya da anakartta arıza meydana gelmiş olabilir.

F6 Arıza Kodu : Dış Hava Sensör Hatası

Her kombide olmayan bir parçadır. Görevi dışarıdaki sıcaklığa bağlı olarak kombiyi çalıştırmaktır. Bu arıza koduyla karşılaştığınızda cihaza müdahale etmeden servis çağırın. Dış hava sensörü olan kombilerde; sensör ile birlikte bağlantılarda da sorun olabilmektedir. Dış hava sensörü olmayan kombilerde ise muhtemel sebep elektrik aksağında olabilmektedir.

F7 Arıza Kodu : Düşük Su Basıncı Uyarısı

Bu arıza kodunu ekranda gördüğünüzde büyük ihtimalle kombideki kalorifer suyu eksilmiş demektir. Kombi altındaki dolum musluğunu kullanarak kombi su basınç seviyesini 1,5 bar seviyesine getirin. Sonra dolum musluğunu mutlaka kapıtın büyük olasılıkla arıza kodu ekranda gidecektir. Su basıncı 1,5 bar seviyesinde olduğu halde arıza kodu ekrandan gitmediyse servisi aramalısınız. Su başınç sensörü arızalı olabilir yada kablolar yerinden çıkmıştır. Kombiye su nasıl basılır videosunu izlemek için tıklayınız.

F8 Arıza Kodu : Düşük Voltaj Hatası

Voltajın aşırı düşmesi durumunda cihazınız kendini emniyete alır ve ekranda bu hata kodu yer alır. Kombinizi kapatıp bir müddet bekleyin. Düzelme olmaz ise dairenizdeki elektrik voltajınızı kontrol ettirin çözüm olarak Regülator taktırarak voltajı sabitleyebilirsiniz.

Proteus Plus Blue

F1 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Hatası

Bu arıza kodu ekranda görüldüğü zaman kalorifer devresi su sıcaklığı normal limitlerin üzerinde demektir ve emniyet amacıyla aşırı ısı emniyet termostatı devreye girmiştir. İlk olarak kombi altındaki vanalara bakın vanalar kapalı ise açın. Sonra ise kalorifer petek vanalarına bakın kapalı ise kapalı ise kalorifer vanalarını açın. Arıza devam ederse Kombi açma kapama düğmesinden kapatıp biraz bekledikten sonra tekrar açın. Arızada düzelme olmadıysa devir daim pompası, ana eşanjör, üç yollu vanada sorun olabilir. Servisi çağırın.

F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensörü Hatası

Bu arıza kodu ekranda görüldüğünde kombiden sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe sorun olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir. Arızanın çözümü için servisi arayın.

F3 Arıza Kodu : Kalorifer Sensörü Hatası

Bu arıza kodunu gördüğünüzde muhtemelen kombi peteklerinizi ısıtmaz. Arızanın giderilmesi için servis yardımı almanızı öneriyoruz.

F4 Arıza Kodu : Alev Yok Uyarısı

Kombinin ateşleme yapamadığını bildirir. İlk olarak kombi gaz giriş vanalarına bakarak açık olup olmadığına bakmalısınız. Vanalar açık kombinize gaz geliyor ise açma-kapama düğmesine basarak cihazı kapatın birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın. Sorunun devam ediyorsa sırasıyla anakart dahil olmak üzere gaz valfi veya elektrotlarda sorun olabilir. Servis çağırın.

F5 Arıza Kodu : Baca Sistem Hatası

Bu arıza kodunu ekranda gördüğünüzde kombiyi resetleyin düzelme olmazsa servisi arayın. Dışarı çıkan atık gaz boruları yerinden çıkmış yada gereğinden fazla uzun olabilir. Zamanla fan, prosestat ya da anakartta arıza meydana gelmiş olabilir.

White Plus

ECA White Plus C1 Arızası
ECA White Plus A4 Arızası
ECA White Plus 80°C Arızası
Eca white plus kombi C1, A4 veya 80°C arızası veriyor ise Prosestat işletme sırasında açıyor demektir. Bu sorunda fanın devir hızını sağlayamadığını anlayabiliriz. Prosestat işletme sırasında açılır ve bu nedenle ekranda bu arıza kodu belirir. Prosestat, fan ya da anakart arızası olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümü için servis çağırmanızı taviye ederiz.

ECA White Plus C6 Arızası
ECA White Plus A4 Arızası
ECA White Plus 70°C Arızası
Eca white plus kombi C6, A4 veya 70°C arızası veriyor ise Prosestat devreye girmiyor ya da devreyi kapatmıyor demektir. Kombi ateşleme yaptığı esnada prosestatın devreye girmemesi ya da devreyi kapatmaması sonucunda oluşan arıza durumudur. Bu sorunda kullanıcı olarak kombiye müdahalede bulunmamalısınız. Prosestat arızası söz konusu olabilir ya da anakartta sorun olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümü için servis çağırmalısınız.

ECA White Plus E9 Arızası
ECA White Plus 40°C Arızası
Eca white plus kombi E9 veya 40°C arızası veriyor ise Emniyet termostatı devreye girmiş demektir. Kombi içindeki suyun sıcaklığı en yüksek seviyeyi de aşmış durumda. Bu sorunla karşılaşırsanız eğer önce kombi resetleme işlemi yapın. Resetleme işleminden sonra arızanın devam etmesi halinde; kalorifer vanalarının açık olduğundan ve tesisat vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Kaloriferlerden özellikle de 2 tanesini mutlaka kullanın. Yani vanalar açık olsun. Buna rağmen arızada düzelme olmuyor ise; pompa, üç yollu vana ya da ana eşanjör ile alakalı bir sorun olabilir. Tesisat tıkalı, filtre tıkalı ya da tesisatta hava olabilir. Arızanın net teşhis edilmesi ve çözümü için servis çağırmalısınız.

ECA White Plus E2 Arızası
ECA White Plus 40°C-50°C Arızası
Eca white plus kombi E2 veya 40°C-50°C arızası veriyor ise Kalorifer gidiş suyu sensöründe bir aksaklık olduğunu belirtir. Sensör arızasının yanı sıra sorun kablo grubunda ya da borularda olabilmektedir. Arızanın teşhis edilmesi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA White Plus EA Arızası
ECA White Plus 50°C Arızası
Eca white plus kombi EA veya 50°C arızası veriyor ise Brülörde alev algılanmadığı zaman ekranda belirir. Kombi ateşleme yapmaz. Ateşleme yapmadığı için de randıman alamazsınız. Bu arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer ilk yapmanız gereken gaz giriş kontrolü olsun. Vanalara bakın, gaz vanaları kapalı ise mutlaka açın. Kombiye gelen gaz vanası açık olsun. Gaz vanaları açık ve kombinize gaz gelmekte ise kombinize son olarak reset atabilirsiniz. Yine de sorunun devam ettiğini görürseniz eğer başka bir uygulama yapmadan Eca Servisi yardımı alın. Bu gibi arıza durumlarında genelde; elektrotlarda, anakartta ya da gaz armatöründe sorun olabilmektedir. Sorunun tesbiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA White Plus B1 Arızası
ECA White Plus 50°C-60°C Arızası
Eca white plus kombi B1 veya 50°C-60°C arızası veriyor ise seçim şalteri pozisyonunda bir sorun olabilir. Arıza durumunda kombiye müdahale etmemeli, sorunun tespit ve çözümü için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

ECA White Plus A7 Arızası
ECA White Plus 60°C-70°C Arızası
Eca white plus kombi A7 veya 60°C-70°C arızası veriyor ise Sıcak su sensörü montajı yanlış ya da sensör arızalı demektir. Sıcak su yani kullanım suyu sensörü arızalı ise, bağlantılarında ya da kablolarında sorun varsa veya daha önceden müdahale edilip montajı doğru yapılmadıysa bu sorun yaşanır. Kullanıcı olarak kombiye bir müdahalede bulunmadan arızanın tespit edilerek çözümü adına servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

ECA White Plus CE Arızası
ECA White Plus 40°C-50°C-60°C-70°C Arızası
Eca white plus kombi CE veya 40°C-50°C-60°C-70°C arızası veriyor ise Isıtma devresi sıcaklık artış hızı yüksek demektir. Kalorifer devresindeki sıcaklık artış hızının yüksek olması durumunda bu sorun yaşanır. Bu durumda tesisatta tıkanma ya da hava olabilir. Peteklerin havalarını alınız. Kalorifer peteklerinin vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Dairenizde en az iki peteğin vanalarının açık olması gerekir. Pompa sıkışmış olabilir. Ana eşanjörde kireç ya da tıkanma olabilir. Kalorifer pislik tutucu filtre tıkanmış olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümü adına servis çağırmanızı öneririz.

Scot

ECA Scot Kombi Er 03 Arızası : Baca Gazı Aşırı Sıcaklık Kilitlenmesidir.

Baca çekişinde yetersizlik olabilir, su akışı olmayabilir, baca emniyet sensörü işletme değerinin üstüne çıkmış (105°C üzerinde) olabilir. Baca bağlantıları kontrol edilmelidir. Su devresi kontrol edilmeli su basıncı düşük ise su basılmalıdır. Kalorifer vanalarının ve tesisat vanalarının açık olduğundan emin olunmalıdır. Cihaz resetlenmelidir. Bu uygulamalardan sonra sorun yine de devam ederse Eca Servisi aranılmalıdır.

ECA Scot Kombi Er 04 Arızası : Donma Sorunudur.

Kalorifer devresi su sıcaklığının 1°C altında olduğunu ve sistemin bu sebeple bloke olduğunu belirtir. Suyun sıcaklığı normal değere gelene kadar sistem bloke şekilde kalacaktır. Servis yardımı almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 05 Arızası : Sensör Konum Sorunudur.

Kalorifer giriş su sıcaklığı, çıkış suyu sıcaklığından yüksek olduğu zaman sistem bloke olmaktadır. Bu durumda mutlaka servis yardımı almanız gerekir.

ECA Scot Kombi Er 07 Arızası : Aşırı Sıcaklık Uyarısıdır.

Kalorifer devresi su sıcaklığı 95°C nin üstüne çıktığında sistem otomatik bloke olacaktır. Cihazı resetlemeyi deneyin. Sorun devam ederse mutlaka servis yardımı alın.

ECA Scot Kombi Er 08 /09 Arızası : Aşırı Sıcaklık Kilitlenmesidir.

Kalorifer devresi su sıcaklığı 105°C nin üstüne çıktığında aşırı sıcaklık kilitlenmesi sorunu yaşanır. Bu durumda kullanıcı olarak su basıncı düşük ise su basın. Kalorifer vanalarına bakın kapalı ise açın ve son olarak cihazı resetleyin. Sorun yine de devam ederse mutlaka Eca Servisi ile görüşerek yardım alın. Bu gibi durumlarda; ana eşanjörde problem olabilir, pompada sorun olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir, kalorifer filtresinde ya da tesisatında tıkanma olabilir. Tespit ve onarım için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 11 Arızası : Yanlış Alev Sinyalidir.

Gaz valfinin kapalı olmasına rağmen brülörde yine de alevin algılandığını belirtir. Bu durumda kullanıcı olarak cihazı sadece resetleyebilirsiniz. Resetleme sonrasında sorun düzelmez ise servisi arayarak yardımları alın.

ECA Scot Kombi Er 12/14/16 Arızası : Yanma Sırasında Alev Kaybı Anlamına Gelir.

Scot model kombinin çalışması sırasında brülörde alev kaybı var demektir. Bu durumda kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında otomatik ateşleme durumundan bir sonuç alamıyorsanız mutlaka servisi arayarak yardım talep edin.

ECA Scot Kombi Er 13 Arızası : Alev Sinyalinin Olmadığını Belirtir.

Scot model kombinin ikinci ateşleme denemesinden sonra yanmanın olmadığını ve bu sebeple cihazın arızaya geçtiğini belirtir. Dairenizde gaz olduğundan emin olun, kombiyi resetleyin. Sonuç alamıyorsanız eğer; anakart, elektrotlar ya da gaz valfi arızalı olabilir. Tespit ve kesin çözüm için servis yardımı almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 15 Arızası : Alev Oluşumunun Olmadığını Belirtir.

Scot model kombinin ikinci ateşleme denemesinden sonra alev oluşumunun gözlemlenmediğini belirtir. Bu sorunda kombiyi resetlemeniz gerekmektedir. Resetlemeden sonra düzelme olmaz ise servisi aramanız gerekmektedir. İyonizasyon sorunu olarak da adlandırılabilen bu arıza durumunda; gaz valfinde, iyonizasyon elektrodunda ya da elektronik kartta sorun olabilir. Tespit ve onarım için uzman yardımı almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 17 Arızası : Gaz Valfi Devde Sorunudur.

Brülörün çalışmasından sonra gaz valfinin kapalı olmasına karşın alevin algılandığını belirtir. Bu durumda mutlaka işi uzmanına bırakmalısınız.

ECA Scot Kombi Er 18 Arızası : Gaz Valfi Akım Sorunudur.

Gaz valfine gönderilen akım tolerans dışında olduğunda ekranda bu hata kodu yer alır. Cihazı resetlemelisiniz. 3 resetleme sonrasında sorun devam ederse mutlaka servisi arayın ve yardım alın.

ECA Scot Kombi Er 19/20 Arızası : Fan Hızı Sorunudur.

Fan hızı çalışma limitlerine talep edilen sürede ulaşılmadığında ya da limitlerin dışına çıktığında ekranda beliren bir hata kodudur. Cihaza müdahale etmeden servisi aramalısınız.

ECA Scot Kombi Er 21 Arızası : Düşük Su Basınç Sorunudur.

Bu durumda sistem bloke olur ve cihaz çalışmaz. Su basınç değerinin 1 barın altında olduğunu ifade eder. Bu durumda cihaza su basmanız gerekir. Eca Scot model kombinin sağ altındaki siyah doldurma musluğunu sola çevirip basınç 1.5 olana kadar su basmalısınız. Su basma işlemi ile sorun çözümlenir. Çözümlenmezse resetleme işlemi uygulayın ya da işlemi yapamıyorsanız servis yardımı alın.

ECA Scot Kombi Er 22 Arızası : Yüksek Su Basınç Sorunudur.

Scot model kombide ideal su basıncının yüksek değerde olduğunu belirtir. Yani bar değerinin 3 değeri üzerinde olduğunu gösterir. Bu durumda cihaz yüksek basınç sebebi ile kendini bloke eder. Tahliye vanasından su alarak ya da kalorifer hava alma kısmından su alarak basıncı düşürmelisiniz. Basıncı ideal (1,5 bara) seviyeye getirirseniz sorun düzelecektir.

ECA Scot Kombi Er 23 Arızası : Kalorifer Gidiş Suyu Sensörü Sorunudur.

Kalorifer gidiş suyu sensörünün arızalı olması, bağlantılarda kopma veya kısa devde olma gibi durumlarda bu sorun yaşanabilmektedir. Tespit ve çözüm için servisi aramanız gerekir.

ECA Scot Kombi Er 24 Arızası : Kalorifer Dönüş Suyu Sensör Sorunudur.

Kalorifer dönüş suyu sensöründe arıza olduğunda, bağlantılarda kopma, kısa devre olduğunda bu sorun yaşanmaktadır. Tespitin yapılması ve sorunun çözümlenmesi için servisi aramalısınız.

ECA Scot Kombi Er 25 Arızası : Baca Gazı Sensör Sorunudur.

Kablolarda kopma, kısa devre, yerinden çıkma ya da birbirine temas durumu söz konusu olabilir. Çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

ECA Scot Kombi Er 26 Arızası : Boyler Sensör Sorunudur.

Bu arıza durumunda kablolarda sorun olabilir. Kabloların kopması, bağlantı yerinden çıkmış olması, kabloların birbirine temas etmesi gibi durumlarda bu sorun yaşanabilir.

ECA Scot Kombi Er 27 Arızası : Dış Hava Sensör Sorunudur.

Çok nadir karşımıza çıkan arızalardandır. Her cihazda dış hava sensörü olmaz. Dış hava sensörü Scot model kombileri dış ortam sıcaklığına göre çalıştırmaktadır. Dış hava sensörü var ise sorun olabilir. Yoksa elektrik sisteminde sorun olabilir. Bu nedenle de uzman yardımı alınmalıdır.

ECA Scot Kombi Er 28 Arızası : Su Basınç Anahtarı Sorunudur.

Su basınç anahtarı arızasında su basınç seviyesi manometrede olması gerektiği gibi göstermez. Düşük ya da yüksek su basınç durumları tam olarak gösterilmediği için de sorun yaşanır. Bu durumda Eca Servisi arayarak parça değişimi konusunda yardım almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 40 Arızası : Akış Gradyanı Sorunudur.

Su sıcaklığı artma hızının parametrelerde belirtilmiş olan değerin üstünde olduğunu belirtir. Bu durumda kullanıcı olarak cihazınıza reset atmalısınız. Resetleme ardından sorun düzelmez ise mutlaka servisi aramalısınız.

ECA Scot Kombi Er 41 Arızası : Gidiş-Dönüş Sıcaklık Farkı Sorunudur.

Kalorifer devresi gidiş-dönüş su sıcaklığının farkının parametrelerde belirtilen değerde olmadığını belirtir. Bu durumda cihaz bloke olur ve çalışmaz. Net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

ECA Scot Kombi Er 61 Arızası : İyon Kontrol Sapması Sorunudur.

İyonun kontrolden çıktığını belirtir. Cihaza reset atmalısınız. Resetleme sonrasında sorun düzelmez ise servis yardımı almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 62 Arızası : Scot Aktuators Sorunudur.

Cihazı bu sorunda resetlemelisiniz. Reset sonrasında düzelme durumu olmaz ise servisi aramalısınız.

ECA Scot Kombi Er 63 Arızası : Scot Sistem Sorunudur.

Resetleme işlemi yapmalısınız. Reset ardından sorun devam ediyor ise servisi aramalısınız.

ECA Scot Kombi Er 64/65/66/74 Arızası : Kalibrasyon Sorunudur.

Kullanıcı olarak cihazı resetlemenizi öneririz. Maksimum 3 resetleme uygulaması sonrasında sorunda düzelme olmaz ise servisi arayarak yardım almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 67 Arızası : Geçersiz Iyon Bazı Anlamına Gelmektedir.

Resetleme işlemi yapmalı sorunun düzelmediği durumlarda servisi arayarak yardım almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 30/31 Arızası : CkC Parametre Sorunudur.

Reset butonuna basmalısınız. Düzelme durumu olmaz ise Eca Servisi’ni aramalısınız.

ECA Scot Kombi Er 32 Arızası : 230V Şebeke Voltaj Sorunudur.

Şebeke voltajının 170 Vac ile 255 Vac aralığının dışında olduğunu belirtir. Cihaz bu durumda bloke şekilde kalır ve kullanıcı talebini karşılamaz. Bir süre bekledikten sonra sorunda düzelme olmaz ise servis yardımı alınmalıdır. Anakart düşük ya da yüksek voltaj sebebi ile yanmış olabilir. Anakarta müdahale edilip sorun çözümlenir. Fakat sorun yeniden yaşanılabileceği için kombi regülatörü mutlaka kullanılmalıdır. Bu durumda Eca Servisi’nden yardım alabilirsiniz.

ECA Scot Kombi Er 36 Arızası : EK Üretim Sorunudur.

Cihaza müdahale etmeden servis yardımı almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 95 Arızası : Programlama Modu Demektir.

Sistem programlama modunda olduğunda ekranda bu hata kodu belirir. Bu gibi durumlarda cihaz resetlenmelidir. Resetleme işlemi sonuç vermiyor ise servis yardımı alınmalıdır.

ECA Scot Kombi Er 96 Arızası : Reset Denetimi Demektir.

Kısa sürede sürekli reset butonuna basıldığında ekranda beliren hata kodudur. Cihazı şalterinden kapatıp yeniden açın. Düzelme olmaz ise servisten yardım alın.

ECA Scot Kombi Er 97 Arızası : Bilinmeyen Sorundur.

Çok nadir karşılaşılan arıza durumlarındandır. Cihazı resetlemeyi deneyin. Sorunda düzelme olmaz ise ancak yerinde görülerek tespit yapılması gerekir. Bu nedenle de uzman servis yardımı almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 88/98/99 Arızası : Diğer Scot Sorunlarıdır.

Bu gibi arıza durumlarında cihazı resetlemelisiniz. Resetleme sonucunda sonuç değişmiyorsa mutlaka servis yardımı almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 34 Arızası : Boiler Chip Card’ın Uyumlu Olmadığını Belirtir.

Bu durumda BCC uyumlu olmayabilir ya da yanlış takılmış olabilir. Cihaza müdahale etmeden servisi aramalı yardım almalısınız.

ECA Scot Kombi Er 35 Arızası : Boiler Chip Card Takılı Değil.

BCC nin takılmadığını ya da çıkarıldığını belirtir. Bu durumda cihaza herhangi bir müdahalede bulunmayın. Uzman Eca Servisi yardımı alın.

ECA Scot Kombi Er 37 Arızası : Boiler Chip Card Güncelleme Sorunudur.

Herhangi bir işlem ya da uygulama yapmadan servisi aramalı yardım almalısınız.