Teknik Servis için Profesyonel Destek

Çalışkan Teknik Servis

İstanbul’un tüm semtlerine, ekonomik fiyatlar ile hızlı ve yerinde Arıza tespiti 7/24 müşteri Hizmetini ön planda tutarak Hizmet, kalite ve güven ile Kurumsal Servis Hizmeti vermekteyiz Şirketimiz kombilerde Dizayn marka ve model Kombilerde olaşabilecek Arızaları listeledik, Amacımız Müşterilerimiz, Kombi Kullanıcıları ve Ustalarımızın Kombi Alanında Arızaları çözmesi adına Derlediğimiz Arıza Kodları ile İşlemleri daha Kısa sürede tamir ve bakımını kolaylaştırmak.

Dizayn Kombi Arıza Tespiti

Dizayn Marka Kombiler için Arıza kodları, Kombilerin çalışma prensibleri birbirine benzer olsa da markalarına göre farklılık gösterebilir. Dizayn Kombi tamiri için ilgili markada uzmanlaşmış kişilerin işlem yapması gerekmektedir.

Dizayn Kombilerde Arıza kodları ve Yapılması gerekenler Aşağıda listelenmiştir

Dizayn Kombi Arıza Kodları ve çözümleri

Kombimix

E02 Arıza Kodu : Su Basıncı Düşük

Bu durumda kombiye su basmak gerekir. Ekran panelinin solunda bulunan basınç göstergesine bakarsanız eğer, su basıncının 1 barın altında 0 değerine yakın olduğunu göreceksiniz. Basıncı yükseltmeniz gerekeceğinden doldurma musluğunu bulmalısınız. Kombimix model kombinin altındaki mavi uçlu su doldurma musluğunu sola çevirerek su basma işlemini başlatmalı bar göstergesi 1,5 olana kadar su doldurulmalıdır. Bu değere geldiğinde ise doldurma musluğu mutlaka kapatılmalıdır. İşlem sonrası arıza durumu düzelecektir.

E04 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensör Hatası

Sıcak su sensör arızası olarak da adlandırabiliriz. Bu arıza durumunda teknik açıdan kullanıcının yapması gereken bir işlem bulunmaz. Sıcak su sensörü arızalandığında, sensör kablolarında kopukluk-kısa devre olduğunda veya sensör borularında terleme yani nemlenme olduğunda sorun yaşanabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Servis yardımı için bizi arayabilir whatsApp hattımızdan teknik destek alabilirsiniz.

E05 Arıza Kodu : Kalorifer Sensör Hatası

Kombi kalorifer sensör arızası olarak da adlandırılabilir. Bu arıza durumunda kombiye müdahalede bulunmamalısınız. Kalorifer sensöründe arıza olduğunda, sensör borularında nem durumu veya sensör kablolarında kısa devre-kopukluk olduğunda karşımıza çıkabilen bir arıza durumudur. Teknik olarak yerinde görülmesi gerekir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Servis yardımı için bizi arayabilir whatsApp hattımızdan teknik destek alabilirsiniz.

rE06 Arıza Kodu : Ateşleme Hatası

Kombinin ateşleme yapamadığını bildiren hata kodudur. Kombi gaz giriş ve gaz sayacı vanalarının açık olup olmadığını kontrol ediniz. Gaz girişleri kapalı ise açın, yani tüm vanalar açık durumda olsun. Dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Eğer vanalar açık ise cihaza reset atılması gerekir. Ekranın altında bulunan “RESET” yazılı düğmeye birkaç saniye basarak resetleme işlemini yapabilirsiniz. Resetten sonra da kombi düzelmiyor ise ana kart, gaz gurubu, elektrotlarda arıza olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

rE07 Arıza Kodu : Limit Termostat Sorunu.

Kombi içerisindeki su sıcaklığının yükseldiğini ve bu sebeple limit termostatın açıldığını belirtir. Limit termostat aşırı sıcaklık sebebi ile kombiyi bloke eder ve bu durumda kombi çalışmaz. Önce kombi altındaki tesisat vanalarına bakın, kapalı ise açın. Daha sonrasında kombi kış modunda ise kalorifer vanalarını kontrol edin, kapalı ise açın. Buna rağmen arıza devam ediyor ise “RESET” düğmesine birkaç saniye basılı tutarak kombiyi resetleyebilirsiniz. Resetleme işlemi de işe yaramadı ise cihazın; ana eşanjöründe tıkanma-kireçlenme, kalorifer tesisatında tıkanıklık, kalorifer dönüş borusu içindeki filtrede tıkanma, üç yollu vanada konum atlama-ortada kalma, pompada sıkışma durumları söz konusu olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

rE08 Arıza Kodu : İyonizasyon Hatası

Kombiye gaz geldiği halde alev oluşmadığını veya alevin söndüğünü belirtir. Bu iyonizasyon arızası olarak adlandırılır. Bu gibi arıza durumlarında “reset” düğmesine birkaç saniye basılı tutarak kombiyi resetlemeniz gerekir. Bu işlemi sorun tekrar ederse arka arkaya en fazla 3 kez uygulamalısınız. Maksimum 3 resetleme işleminden sonra sorun hala devam ederse, İyon elektrodunda, gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E09 Arıza Kodu : Pompa Arızası

Kombide devir daimi sağlayan, sirkülasyon pompasında sorun olduğunu belirten bir arıza kodudur. Dairede en az 3 peteği açık tutmanız gerekir. Petek vanalarını kontrol edin. Vanaların açık olduğundan emin olun. Cihaz uzun süre kapalı kaldıysa eğer bu yüzden de bu sorun yaşanıyor olabilir. Parçaya müdahale edilmesi açısından servis yardımı almanız gerekir.

E10 Arıza Kodu : Harici Sensör Sorunu.

Kombide dış hava sensörü veya oda termostatı gibi harici sensörlerde, sensör bağlantılarında veya anakartta sorun varsa eğer kombi bu arızayı verebilir. Arızanın net teşhis edilerek onarılması açısından servis yardımı almanız gerekir.

E11 Arıza Koda : Gaz Valfi Modülasyon Sorunu

Gaz valfinin alev boyunu yükseltip alçaltmasında sorun olduğunu belirtir. Gaz valfi bu modülasyonu sağlamadığında ekranda bu hata kodu belirir. Arızanın net teşhis edilerek onarılması açısından servis yardımı almanız gerekir.

E12 Arıza Kodu : Harici depo kullanımında sıcak su sensör sorunu.
Harici depo kullanımında kullanım suyu sensörünün arıza yapması, sensör bağlantılarında veya anakartta sorun olması sebebiyle ekranda bu hata kodu belirir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanız gerekir.

E13 Arıza Kodu : Baca Aşırı Sıcaklık Uyarısı

Bacada aşırı ısınma olduğu uyarısıdır. Kombi kendisini emniyete alarak çalışmaz. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E14 Arıza Kodu : Baca Sıcaklık Sensör Arızası

Bacada aşırı ısınma sensöründe arıza olduğu uyarısıdır. Sensörde bağlantılarında veya anakartta arıza olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E17 Arıza Kodu : Tesisat devresinde iki sensör için yüksek ısı farkı.

Tesisat devresinde yer alan gidiş ve dönüş sensörleri arasında normalden fazla ısı farkı olduğunu belirtir. Tesisatta tıkanıklık olabilir, kalorifer filtresi tıkalı olabilir, sensörlerde sorun olabilir. Farklı sorunlar da söz konusu olabileceğinden net arıza tespiti ve çözümü için servis çağırmanız gerekir.

rE28 Arıza Kodu : Fazla İşlem Tekrarı

Kısa sürede resetleme işlemini olması gerekenden fazla uyguladığınızda bu sorun yaşanır. Cihazı şalterinden kapatıp yeniden açın veya bir süre bekledikten sonra yeniden “reset” düğmesine bir kez basın. Sorun düzelecektir.

E37 Arıza Kodu : Düşük voltaj sorunu.
Daireye veya kombiye şebekeden gelen voltajın düşük olduğunu belirtir. Öncelikle elektrikçi çağırarak dairenize gelen voltajı ölçtürün. Voltaj düşük çıkarsa elektrikçi gereken işlemi yapacaktır. Ancak voltaj normal değerde çıkarsa bir süre kadar beklemeli ve cihaza müdahale etmemelisiniz. Şebekeden gelen voltaj düzeldiğinde sorunun da düzelme olasılığı vardır. Bu arıza durumunda kombi otomatik resetleme yapacaktır. Ancak uzun bir süre beklemenize rağmen sorunda bir düzelme olmuyorsa anakart düşük gelen voltaj sebebiyle arızalanmış veya yanmış olabilir. Bunun için servis yardımı almalısınız. Arızanın yeniden tekrar etme ihtimali olacağı için de mutlaka kombi regülatörü kullanmanız gerekir.

E40 Arıza Kodu : Elektrikte Frekans Sorunu.

Muhtemel sebep elektronik kart veya bağlantılardadır. Yine de net teşhis ve çözüm için servis yardımı almanızı öneririz.

Re41 Arıza Kodu : 6 deneme sonrası gaz yokluğu hatası.

Ateşlemenin 6 kez devreye girmediğini belirtir. Yani kombi 6 kez ateşleme yapmaya çalışır ancak brülörde yanma olmadığı için cihaz çalışmayarak arızaya geçer. Öncelikle dairenizde gaz kesintisi olmadığından ve gaz vanalarının açık durumda olduğundan emin olun. Bu kontrol sonrasında “reset” düğmesine birkaç saniye basılı tutarak resetleme işlemi uygulayın. Bu işlemi de arka arkaya en fazla 3 kez tekrarlayın. Arıza yine düzelmez ve devam ederse servis yardımı almanız gerekir.

E42 Arıza Kodu : Düğme veya tuş sorunu.

Panel üzerinde yer alan düğmeler veya tuşlar işlev sağlamadığında ekranda bu hata kodu belirir. Düğmeler kırıksa eğer değişimi yapılabilir. Ancak tuş takımında sorun varsa veya düğme bozuksa ya tuş takımı değiştirilir ya da anakarta müdahale edilir. Cihaza herhangi bir işlem uygulamadan servis yardımı almalısınız.

E43 Arıza Kodu : Dış Hava Sensör Sorunu.

Kombiye bağlantılı dış hava sensörü (kombiyi dış ortam ısısına göre çalıştıran sensör) varsa eğer dış hava sensöründe, sensör bağlantılarında sorun olabileceğini belirtir. Kombi dış hava sensörü ile çalışmıyorsa eğer elektriksel bir sorun olabilir. Her iki durumda da servis yardımı almalısınız.

Re44 Arıza Kodu : Gaz Valfi Arızası

Kombide ateşleme devresinde çalışan gaz valfinde bir arıza tespit edildiğinde bu sorun yaşanır. Gaz valfi arızalarında gaz valfinin yanı sıra elektronik kartta da sorun olabilme ihtimali vardır. Bu yüzden iki parçanın da kontrol edilmesi adına servis çağırmanız gerekir.

E62 Arıza Kodu : Kalibrasyon ihtiyacı.

Genel kontrol ve müdahale için servis yardımı almalısınız.

rE72 Arıza Kodu : Ateşlemede Sıcaklık Arızası

Arıza durumunda önce “reset” düğmesine birkaç saniye basılı tutarak kombiyi resetleyin. Bu işlemi sorun düzelmezse birkaç kez daha tekrarlayabilirsiniz. Birkaç resetleme işleminden sonra sorunda düzelme olmazsa eğer servis yardımı almanız gerekir.

E74 Arıza Kodu : İkinci Tesisat Sensör Hatası

Tesisat devresinde çalışan ikinci sensörde sorun olabileceğini belirtir. Sensörün yanı sıra bağlantı ve anakart arızası da olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü, için servis yardımı almalısınız.

rE88 Arıza Kodu : Anakart Sorunu.

Kombinin beyni olan ve hemen her parçaya çalışma voltajı gönderen elektronik kartta sorun olduğunu belirtir. Kısa süreli ani bir hata da olabileceği için bu sorunda önce kombiyi resetlemek gerekir. “reset” düğmesine birkaç saniye kadar basılı tutun, kombi bu şekilde resetlenecektir. Arıza düzelmezse eğer işlemi birkaç defa daha uygulayın. Yine de sorun düzelmezse servis yardımı almanız gerekir.

rE99 Arıza Kodu : Sistem Sorunu.
Geçici bir arıza durumu olabilir. Bu arızayla karşılaştığınızda önce kombiyi resetlemeniz gerekir. “reset” düğmesine birkaç saniye kadar basılı tutun. Kombi resetlenecektir. Bu işlemden sonra sorun düzelmezse eğer işlemi arka arkaya en fazla 3 kez tekrar edin. Sorun yine de düzelmiyorsa servis yardımı almanız gerekir.

Ditromix

Ditroomix E1 Arızası : Ateşleme Hatası
İlk olarak yapmanız gereken dairenizde gaz olup olmadığına bakmaktır. Gaz kesintisi olabilir. Bunun için ocağınızı yakarak kontrol edebilirsiniz. Tüm gaz vanalarını kontrol edin, vanaların açık olduğundan ve dairenize gaz geldiğinden emin olun. Gaz vanaları açıksa ve dairenize gaz geliyorsa eğer “R” düğmesine basarak kombinizi resetleyin. Resetleme işlemini eğer sorun düzelmezse en fazla 3 kez uygulayabilirsiniz. Ancak maksimum 3 resetleme sonrasında sorun yine de düzelmez, devam ederse servis çağırmanız gerekir. Anakart, gaz armatörü, iyon ateşleme elektrodu gibi parçalarda sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız. Bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis desteği talebinde bulunabilirsiniz.

Ditromix E2 Arızası : Sirkülasyon Problemi
İlk olarak basınç göstergesine bakarak barın kaçta olduğunu kontrol edin. Bar değeri 1 in altında ise kombi altında yer alan doldurma musluğuyla kombi basıncını yükseltmeniz 1,5 bar değerine getirmeniz gerekir. Bar değeri 1,5 değerindeyse eğer kombi altındaki tesisat boruları üstündeki vanaların ve petek vanalarının kapalı olmadığından emin olun. Vanalar “+” yöne çevrilmiş olmalıdır. Yine de sorun devam eder ve düzelme durumu olmazsa eğer “R” düğmesine basarak kombiyi arka arkaya birkaç kez resetleyin. Resetleme işleminden sonra da arızada değişiklik olmazsa eğer servis yardımı almanız gerekir. Devir daim pompası, üç yollu vana, sensör, ana eşanjör gibi birçok parçada sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız. Bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis desteği talebinde bulunabilirsiniz.

Ditroomix E3 Arızası : Atık Gaz Sorunu
Kombi baca atık gaz sisteminde sorun olduğunu belirtir. Kombide fan, anakart veya prosestat arızalı olabilir. Baca uzun olabilir, baca yerinden çıkmış olabilir. Her iki cihaz çeşidinde kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem olmadığı için servis yardımı almalısınız. Bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis desteği talebinde bulunabilirsiniz.

Ditroomix E4 Arızası : Düşük Su Basıncı
Kombi kalorifer tesisatında yeterli suyun olmadığını belirtir. Kombi basınç göstergesine bakacak olursanız basıncın 1 barın altında 0 değerine yakın olduğunu göreceksiniz. Kombi altında monteli durumda doldurma musluğu vardır. Su doldurma musluğunu sola çevirdiğinizde su sesi duyacaksınız ve bar göstergesini takip ettiğinizde artış olacak. Bar göstergesi 1,5 bara geldiğinde doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın. Kombi çalışmaya kaldığı yerden devam edecektir. İşlemi yapamazsanız, işlemi yapmanıza rağmen sorun düzelmese ya da bar göstergesinde herhangi bir artış durumu olmazsa servis yardımı almanız gerekir.

Ditroomix E5 Arızası : Gaz Valfi Arızası
İlk olarak “R” düğmesine basarak kombiyi resetlemelisiniz. Bu işlemi arıza tekrarında en fazla 3 kez uygulayabilirsiniz. Maksimum 3 resetleme işleminden sonra arıza durumunda herhangi bir değişiklik olmazsa kombi gaz valfi arızalanmış olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız. Bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis desteği talebinde bulunabilirsiniz.

Ditroomix E6 Arızası : Sıcak Su Sensör Hatası
Kombi içinde yer alan kullanım suyu sensörünün arızalı olduğunu belirtir. Ancak bu gibi durumlarda sadece sensörde değil, sensör bağlantılarında da elektronik kartta da sorun görülebilmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız. Bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis desteği talebinde bulunabilirsiniz.

Ditroomix E7 Arızası : Kalorifer Sensör Hatası
Kalorifer ısıtma suyu sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Bu gibi durumlarda ısıtma suyu sensöründe, sensör bağlantılarında veya anakartta sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız. Bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis desteği talebinde bulunabilirsiniz.

Ditroomix E8 Arızası : Aşırı Isınma Sorunu
Bu arıza durumunda öncelikle tesisat ve kalorifer vanalarını kontrol edin. Yaz-kış kombi hangi konumda olursa olsun kalorifer vanalarının ve tesisat vanalarının her zaman açık olması gerekir. Vanalar kapalıysa açın. Daha sonrasında kombi tesisat basıncını kontrol edin, 1 barın altını gösteriyorsa basıncı doldurma musluğuyla 1,5 bara kadar yükseltin. Sorun devam ederse akabinde kombi panelinde yer alan “R” düğmesine basarak kombiyi resetleyin. Arıza durumunda yine de bir düzelme yani değişiklik olmazsa servis yardımı almanız gerekir. Kombi içindeki suyun sıcaklığının maksimum değeri aştığını belirten bir arıza durumudur. Bahsedilen işlemleri yapmanıza rağmen sorun düzelmezse eğer; devir daim pompası, ana eşanjör, üç yollu vana, sensör, anakart gibi parçalarda sorun olabilir. Kalorifer filtresinde ya da tesisatında tıkanıklık olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız. Bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis desteği talebinde bulunabilirsiniz.

Ditroomix EP Arızası : Ana kontrolörün iç ayar şalterinde sorun var.
Bu arızayla karşılaştığınızda cihaza hiçbir müdahalede bulunmadan direk servis yardımı almalısınız.