Teknik Servis için Profesyonel Destek

Çalışkan Teknik Servis

Firmamız Teknik servis Kapsamında Profesyonel Kadrosu ile İstanbul’da Haftanın 7 Günü Servis Hizmeti Sunmaktadır, Çağrı merkezimizi Arayarak Randevu Kaydı oluşturabilirsiniz. Çalışkan Teknik Servisi olarak kombilerde Baymak marka ve model Kombilerde olaşabilecek Arızaları listeledik, Amacımız Müşterilerimiz, Kombi Kullanıcıları ve Ustalarımızın Kombi Alanında Arızaları çözmesi adına Derlediğimiz Arıza Kodları ile İşlemleri daha Kısa sürede tamir ve bakımını kolaylaştırmak.

Baymak Kombi Arıza Kodları

Baymak Marka Kombiler için Arıza kodları, Kombilerin çalışma prensibleri birbirine benzer olsa da markalarına göre farklılık gösterebilir. Baymak Kombi tamiri için ilgili markada uzmanlaşmış kişilerin işlem yapması gerekmektedir.

Baymak Kombiler için Arıza kodları ve Yapılması gereknler Aşağıda listelenmiştir

Baxi Main

Baymak Baxi Main 30 Derece Yanıp Sönüyor : Başarısız Ateşleme

Baxi main kombinizde bu arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer ilk olarak kombinize gaz gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Bunun için kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Vana açık ise oağınızı yakarak dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Dairenizde gaz var ve kombi giriş vanası açık ise eğer, kombinizi resetleyiniz. Resetleme işleminden sonra arıza düzelebilir. Ancak düzelme durumu olmazsa eğer servis yardımı almalısınız. Bu gibi durumlarda; anakart, gaz valfi ya da elektrotlarda sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Baxi Main 40 Derece Yanıp Sönüyor : Aşırı Isınma

Kombnizde bu arıza durumu belirdiğinde,limit termostatın aşırı ısınma sebebi ile devreye girdiğini belirtir. Limit termostat açılır ve kombiyi korumaya alır. Kombinizin altındaki tesisat vanaları açık olmalıdır kontrol ediniz. Dairenizde en az iki peteğin vanaları açık olmalıdır kontrol ediniz. Kombi ve petek vanaları açık ise kombinizi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyorsa eğer; ana eşanjörde, üç yollu vanada ya da pompada sorun olabilir. Ayrıca kalorifer filtresinin tıkalı olması veya tesisatta tıkanıklık olması halinde de bu sorun yaşanabilir. Arızanın kesin teşhisi ve tamiri için servis çağırınız.

Baymak Baxi Main 50 Derece Yanıp Sönüyor : Baca Sistem Arızası

Baymak Baxi Luna model kombiler hermetik ve bacalı olarak piyasaya sürülmüştür. Fi modeller hermetik olup i modeller bacalıdır. Hermetik cihazlarda bu sorun yaşandığı zaman; anakart, fan, prosestat arızalı olabilir. Dışarı uzanan hava akım borusunun yerinden çıkmış olması ya da boyutunun uzun olması sebebi ile de bu sorun yaşanabilmektedir. Bacalı cihazlarda bu sorun yaşandığı zaman; baca sensöründe problem olabilir, baca tıkalı olabilir ya da çekiş gücü yetersiz olabilir. Her iki cihaz için de bu sorunda kombiye müdahale etmeden servis yardımı almanız gerekmektedir.

Baymak Baxi Main 60 Derece Yanıp Sönüyor : Yetersiz Su Basıncı veya Pompa Arızası

Baxi main kombi bu arızayı verdiğinde ilk olarak, kombinin altında bulunan basınç göstergesine bakmanız gerekir. Basınç 1 barın altında ise kombiye su eklemeniz gerekir. Kombinin altında bulunan su doldurma vanasını sola çevirdiğinizde su sesi gelir ve bar göstergesinde artış olur. Bar göstergesi 1,5 e gelene kadar su basmalı ve işlem sonrasında vanayı kapatmalısınız. Arıza hala devam etmekte ise; önce düğmeyi R konumuna getirip kombiyi birkaç kez reset atmalısınız. Yine bir düzelme durumu olmuyor ise pompa blokaj sorunu yaşanıyor demektir. Bu durumda pompa arızası sebebi ile kombi suyu devir daim ettiremiyordur. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Baxi Main 70 Derece Yanıp Sönüyor : Sıcak Su NTC hatası.

Kombi kullanım sıcak su sensörü arızası denilebilir. Bu gibi durumlarda kombi sıcak su vermez. Sıcak suda görev alan NTC sensör arızalı olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilme riski de yüksektir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Baxi Main 80 Derece Yanıp Sönüyor : Kalorifer NTC Hatası.

Kombi kalorifer NTC sensör arızasıdır. Bu durumla karşılaştıysanız eğer kalorifer NTC sensörü arızalı olabilir. Sensör borularının nem yapması ya da sensör bağlantılarında sorun olması sebebi ile de bu problem yaşanabilmektedir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Luna 240 Fi

Baymak Luna 30 Derece Yanıp Sönüyor : Başarısız Ateşleme

Kombinizde bu arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer ilk olarak kombinize gaz gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Bunun için kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Vana açık ise oağınızı yakarak dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Dairenizde gaz var ve kombi giriş vanası açık ise eğer, kombinizi resetleyiniz. Resetleme işleminden sonra arıza düzelebilir. Ancak düzelme durumu olmazsa eğer servis yardımı almalısınız. Bu gibi durumlarda; anakart, gaz valfi ya da elektrotlarda sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Luna 40 Derece Yanıp Sönüyor : Aşırı Isınma

Kombnizde bu arıza durumu belirdiğinde,limit termostatın aşırı ısınma sebebi ile devreye girdiğini belirtir. Limit termostat açılır ve kombiyi korumaya alır. Kombinizin altındaki tesisat vanaları açık olmalıdır kontrol ediniz. Dairenizde en az iki peteğin vanaları açık olmalıdır kontrol ediniz. Kombi ve petek vanaları açık ise kombinizi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyorsa eğer; ana eşanjörde, üç yollu vanada ya da pompada sorun olabilir. Ayrıca kalorifer filtresinin tıkalı olması veya tesisatta tıkanıklık olması halinde de bu sorun yaşanabilir. Arızanın kesin teşhisi ve tamiri için servis çağırınız.

Baymak Luna 50 Derece Yanıp Sönüyor : Baca Sistem Arızası

Baymak Baxi Luna model kombiler hermetik ve bacalı olarak piyasaya sürülmüştür. Fi modeller hermetik olup i modeller bacalıdır. Hermetik cihazlarda bu sorun yaşandığı zaman; anakart, fan, prosestat arızalı olabilir. Dışarı uzanan hava akım borusunun yerinden çıkmış olması ya da boyutunun uzun olması sebebi ile de bu sorun yaşanabilmektedir. Bacalı cihazlarda bu sorun yaşandığı zaman; baca sensöründe problem olabilir, baca tıkalı olabilir ya da çekiş gücü yetersiz olabilir. Her iki cihaz için de bu sorunda kombiye müdahale etmeden arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Luna 60 Derece Yanıp Sönüyor : Yetersiz Su Basıncı veya Pompa Arızası

Luna kombi bu arızayı verdiğinde ilk olarak, kombi panelinin sağında yer alan basınç göstergesine bakmanız gerekir. Basınç 1 barın altında ise kombiye su eklemeniz gerekir. Luna model kombilerde su doldurma musluğu sağ alt tarafta mavi renktedir. Vanayı sola çevirdiğinizde su sesi gelir ve bar göstergesinde artış olur. Bar göstergesi 1,5 e gelene kadar su basmalı ve işlem sonrasında vanayı kapatmalısınız. Arıza hala devam etmekte ise; önce düğmeyi R konumuna getirip kombiyi birkaç kez reset atmalısınız. Yine bir düzelme durumu olmuyor ise pompa blokaj sorunu yaşanıyor demektir. Bu durumda pompa arızası sebebi ile kombi suyu devir daim ettiremiyordur. Arızanın kesin teşhisi ve tamiri için servis çağırınız.

Baymak Luna 70 Derece Yanıp Sönüyor : Sıcak Su NTC hatası.

Kombi kullanım sıcak su sensörü arızası denilebilir. Bu gibi durumlarda kombi sıcak su vermez. Sıcak suda görev alan NTC sensör arızalı olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilme riski de yüksektir. Arızanın kesin teşhisi ve tamiri için servis çağırınız.

Baymak Luna 80 Derece Yanıp Sönüyor : Kalorifer NTC Hatası.

Kombi kalorifer NTC sensör arızasıdır. Bu durumla karşılaştıysanız eğer kalorifer NTC sensörü arızalı olabilir. Sensör borularının nem yapması ya da sensör bağlantılarında sorun olması sebebi ile de bu problem yaşanabilmektedir. Arızanın kesin teşhisi ve tamiri için servis çağırınız.

Luna Avant

E01 Arıza kodu : Ateşleme Hatası

Kombiye yeteri kadar gaz gelmiyor demektir. Kullanıcı olarak öncelikle dairenizde gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakınız. Kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Dairenizde gaz var ve kombi gaz giriş vanası açık ise kombinizi resetleyiniz. Arıza durumu düzelmez ise 3 kereye kadar resetleme işlemini tekrar ediniz. Sorun yinede düzelmiyor ise kombi içerisindeki ateşleme elektrotlarında, iyonizasyonda, gaz valfinde yada ana kartta sorun var demektir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınızı öneririz.

E02 -F02 Arıza Kodu : Hatalı Alev Oluşumu

Alev oluşumunda sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda servis gelmeden önce R konumlu düğmeye basarak cihazı resetleyiniz. Resetleme sonucunda arızada düzelme durumu olmuyorsa eğer; iyonizasyon çubuğunda, anakartta ya da gaz grubunda sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E03 Arıza Kodu : Aşırı Isınma

Yüksek ısı durumunda limit termostat devreye girerek kombiyi korumaya alır ve kombi çalışmaz. Servis çağırmadan önce kombiyi resetlemelisiniz. Bu işlemi servis öncesi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Arıza durumunda düzelme olmazsa veya sık sık tekrarlar ise eğer yapabileceğiniz başka bir işlem bulunmaz. Bu durumda servis yardımı almalısınız. Pompa sıkışmış/yanmış yahut sistem tıkalı olabilir, limit termostat arızalanmış olabilir. Sisteminiz eskiyse petek temizliği yaptırmanızı tavsiye ederiz.

E04 / E05 / E06 Arıza Kodu : Baca Sistem Hatası

Atık gaz baca sensörü hatasıdır. Kombiyi resetleyiniz. Arıza durumu devam ederse veya çok sık tekrarlar ise Fan, anakart ya da prosestat arızası vardır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E08 Arıza kodu : İyonizasyon Hatası

Kombi alevi algılayamıyor demektir. Kullanıcı olarak öncelikle dairenizde gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakınız. Kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Dairenizde gaz var ve kombi gaz giriş vanası açık ise kombinizi resetleyiniz. Arıza durumu düzelmez ise 3 kereye kadar resetleme işlemini tekrar ediniz. Sorun yinede düzelmiyor ise kombi içerisindeki ateşleme elektrotlarında, iyonizasyonda, gaz valfinde yada ana kartta sorun var demektir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınızı öneririz.

E09 Arıza kodu : Gaz Valfi Geri Besleme Hatası

Nadir karşılaşılan arızalardan biri olmakla birlikte, anakartın gaz valfinden geri besleme alamadığını bildirir. Büyük ihtimal ile gaz valfi arızalıdır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E12 / E21 Arıza kodu : Anakart Hatası

Kombi anakartında sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Ana kartın tamir edilmesi veya değişmesi gerekecektir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

F13 Arıza kodu : Reset Kilitlenmesi

Reset düğmesine uzun sürü basılması veya kısa süre içeisinde sık sık basılması durumunda meydana gelir. Kombiyi şalterinden kapatıp açınız sorun düzelecektir.

F22 Arıza kodu : Düşük Voltaj Hatası

Şebeke voltajında meydana gelen dalgalanmalar sebebi ile kombiye gelen voltajın şu anlık düşük olduğunu belirtir. Bu durumda bir süre kadar voltajın düzene girmesini beklemelisiniz. Voltaj düzelmesine rağmen sorun devam ederse servis çağırınız. Bu sorunu bir daha yaşamamak adına da ya da sorunun hiç yaşanmaması adına voltajı düzenleyen Kombi regülatörü kullanmanızı öneririz.

F31 Arızası : Kalorifer Sensör Sorunu.

Kombinin kalorifer tesisat suyu ısısını ölçme görevindeki NTC sensöründe sorun olduğunu belirten hata kodudur. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

F32 Arızası : Dış Hava Sensör Sorunu.

Kombiye bağlı bir dış hava sensörü var ise bu sensörde yahut kablolarıda arıza olduğunu bildirir. Ancak kombiye bağlı dış hava sensörü olmasa da bazen bu sorun yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda da elektronik kartta sorun var demektir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servis çağırınız.

F33 Arızası : Sıcak Su Sensör Sorunu.

Kombide kullanım sıcak suyu sıcaklığını ölçen sıcak su NTC sensöründe sorun olduğunu belirtir. Bu durumda sıcak su sensörünün yanı sıra, sensör kablolarında kopma-kısa devre, sensör borularında nem gibi durumlarda da bu sorun yaşanabilir. Servis çağırınız.

F37 Arızası : Düşük Su Basıncı

Kombi tesisatındaki suyun eksik olduğunu gösteren arıza kodudur. Kullanıcı olarak kombiye 1,5 bar kadar su basmanız gerekmektedir. Kombi altında bulunan doldurma musluğu yardımıyla su doldurunuz ve basınc 1,5 bara geldiğinde vanayı kapatınız. Su doldurma işleminden sonra kombi normale dönecektir. Sorun düzelmezse kombiyi resetlemeli yine bir düzelme olmaz ise servis çağırınız. Su basınç sondası arızalanmış olabilir.

F59 Arızası : Gaz Valfi Sorunu.

Kombide F59 hata kodu gaz grubu, gaz armatürü olarak da bilinen gaz valfinde sorun olduğunu gösterir. İlk olarak kombiyi birkaç kez resetlemeyi deneyin. Resetleme sonrasında sonuç alamıyorsanız eğer mutlaka servis çağırınız.

Baxi Luna3 Avant

E01 Arıza Kodu: Gaz beslemesi – kombi blokaj arızası.

Kombinizin yanında bulunan gaz vananızı kontrol ediniz ( vana kolu boruya paralel ise açıktır ) açık ise gaz sayacınızın yanında bulunan gaz vanasını ve bina girişindeki doğalgaz vanasını kontrol ediniz. Binanızda gaz olup olmadığını kontrol ediniz ( Ocağınızı açarak gaz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz ) Dijital ekran üzerindeki Resetleme düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız. Düzelmezse bu işlemi 3 defa tekrarlayınız. Düzelmez yahut sık sık tekrarlarsa arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

E02 Arıza Kodu: Emniyet termostat sensörü arızası.

Kombiyi kapatın ve yaklaşık 5 dakika bekleyin. Dijital ekran üzerindeki Reset düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız. Düzelmez veya sık sık tekrarlarsa servis çağırınız.

E03 Arıza Kodu: Baca sensörü arızası.

Dijital ekran üzerindeki Reset düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız. Arıza durumunda düzelme olmaz veya sık sık tekrarlarsa arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

E04 Arıza Kodu: Geçici alev kaybı güvenlik arızası.

Dijital ekran üzerindeki Reset düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız. Düzelmez veya sık sık tekrarlarsa servis çağırınız.

E05 Arıza Kodu: Isıtma devresi NTC sensör arızası.

Dijital ekran üzerindeki Reset düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız. Düzelmez veya sık sık tekrarlarsa arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

E06 Arıza Kodu: Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası.

Dijital ekran üzerindeki Reset düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız. Düzelmez veya sık sık tekrarlarsa arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

E10 Arıza Kodu: Düşük su basıncı emniyet arızası.

Sistemdeki su basıncının uygun değerde olup olmadığını kontrol edin. Kombinizin su basıncı 1,5 ile 2,0 bar arasında olması gerekir. ( Kombinin sağ altında monteli olan kırmızı doldurma musluğunu sola çevirmeli bar göstergesi 1,5 e gelene kadar su basılmalıdır. )

E25 Arıza Kodu: Maximum sıcaklık uyarısı.

Kalorifer tesisat vanaları ile petek vanalarını kontrol edebilirsiniz. En az iki peteğin vanaları açık olmalıdır. Kombinin altındaki vanalar açık olmalıdır. ( vana kolları boruya paralel ise açıktır ) Vanalar açık ve sorun düzelmiyorsa servis müdahalesi gerekir. Pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjör ya da üç yollu vanada sorun olabilir. Kalorifer filtresinin tıkanması ya da tesisatta tıkanma olması halinde de bu problem yaşanabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

E35 Arıza Kodu: Alev oluşumu arızası.

Kombinizin yanında bulunan gaz vananızı kontrol ediniz ( vana kolu boruya paralel ise açıktır ) açık ise gaz sayacınızın yanında bulunan gaz vanasını ve bina girişindeki doğalgaz vanasını kontrol ediniz. Binanızda gaz olup olmadığını kontrol ediniz ( Ocağınızı açarak gaz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz ) Dijital ekran üzerindeki Resetleme düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız. Düzelmezse bu işlemi 3 defa tekrarlayınız. Sorunda düzelme olmazsa eğer anakart, gaz grubu ya da iyonizasyon elektrodun da problem olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

E80 Arıza Kodu: Devresel kontrol sistemi arızası.

Kullanıcı olarak yapılabilecek bir şey yoktur. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

E97 Arıza Kodu: Voltaj Hatası

Voltaj sorunu diyebiliriz. Kombiye gelen voltaj dengesiz olabilir. Bir süre beklemeli ve bu süre zarfında cihaza müdahalede bulunmamalısınız. Yalnız bekleme neticesinde sonuç aynı ise yani arıza devam etmekte ise voltaj dalgalanmaları sebebi ile elektronik kart zarar görmüş olabilir. Servis Çağırmanız gerekebilir. Yeniden aynı sorunu yaşamamak amacı ile mutlaka Kombi Regülatörü cihazı kullanın.

E98 Arıza Kodu: Ana kart sorunu. Servis Çağırınız.

E99 Arıza Kodu: Ana kart sorunu. Servis Çağırınız.

Luna 5

BAYMAK LUNA 5 E01 ARIZASI : ATEŞLEME HATASI

E01 Hata kodu başarısız ateşleme anlamına gelir. Kombiye yeteri kadar gaz gelmiyor olabilir. Dairenizde gaz olduğundan emin olunuz, ocağınızı açarak dairenizde gaz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Kombinin ve daire gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olunuz. Kontrollerden sonra kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme yok ise; Ateşleme elektrotlarında, Kombinin gaz valfi yada ana kartında sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilir, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

BAYMAK LUNA 5 E02-F02 ARIZASI : SAHTE ALEV SORUNU

Bu arıza durumunda alev hissedilmiyor da diyebiliriz. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman kombiye birkaç kez reset atın. Sorunda düzelme olmaz ise; İyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da elektronik kartta sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilir, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

BAYMAK LUNA 5 E03 ARIZASI : AŞIRI ISINMA PROBLEMİ

Kombi aşırı ısınma durumunda kendini emniyete almak için durdurur. Servis çağırmadan önce kombiyi resetlemelisiniz. Düzelme olmadığı takdirde, resetleme işlemini bir kaç kez tekrarlayınız. Yine de arıza durumunda düzelme olmazsa eğer yapabileceğiniz başka bir işlem bulunmaz. Bu durumda mutlaka uzman servis ekibinden yardım almalısınız. Sirkülasyon pompası sıkışmış/yanmış veya kalorifer sisteminde tıkanma meydana gelmiş olabilir. Sisteminiz eskiyse petek temizliği yaptırmanızı ayrıca tavsiye ederiz.

BAYMAK LUNA 5 E04-E05-E06-F23 ARIZASI : ATIK GAZ SİSTEM SORUNU

Kombi baca sisteminde hata olduğu anlamına gelir. Kombi atk gaz borusunun yerinden çıkmadığından ve boru çıkış ağzını poşet vb. yabancı bir maddenin tıkamadığından emin olunuz. Kombiyi resetleyin düzelmez yahut çok sık arıza tekrarlarsa servis çağırınız. Baca fanı, kombi anakartı ya da fan prosestatında arıza vardır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilir, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

BAYMAK LUNA 5 E07 ARIZASI : BACA TERMOSTAT KABLOSU SORUNU

Çok nadir karşımıza çıkan arıza durumlarından biridir. Baca termostatı kablosunda sorun olduğunu ve bu sebeple hava akışının sağlıklı bir şekilde yapılmadığını belirtir. Bu gibi durumlarda teknik açıdan mutlaka uzman yardımı alınmalıdır. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

BAYMAK LUNA 5 E08-E12-E21-F25 ARIZASI : ANAKART SORUNU

Karşımıza sıklıkla çıkan arıza durumlarındandır. Bu dört hata kodunun da açıklaması anakart sorunudur. Bu gibi durumlarda teknik açıdan yardım almak üzere servis çağırmalısınız.

BAYMAK LUNA 5 F13 ARIZASI : KOMBİDE RESET KİLİTLEMESİ

Reset düğmesine olması gerekenden daha uzun süre bastığınızda reset düğmesi kilitlenir ve cihaz çalışma yapmaz. Bu durumda sorunu düzeltmek amacı ile cihazı şalterinden kapatın ve yeniden açın. Bu şekilde sorun düzelecektir.

BAYMAK LUNA 5 F22 ARIZASI : DÜŞÜK VOLTAJ HATASI

Kombinize gelen elektrik voltajında dengesizlik olabilir. Kombinizi resetleyin. Bu problem çok sık yaşanıyorsa eğer kombi voltaj regülatörü takmanızda yarar vardır, kombinizin ana kartı zarar görebilir.

BAYMAK LUNA 5 F31 ARIZASI : KALORİFER SENSÖRÜ SORUNU

Kaloriferlerinizde ısınmama ya da az ısınma sorunu yaşayabileceğiniz bir arıza durumudur. Bu gibi arıza durumlarında sorun genelde kalorifer sensöründe olur. Fakat kablolarda da problem olabilir. Bu nedenle tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

BAYMAK LUNA 5 F32 ARIZASI : DIŞ HAVA SENSÖR SORUNU

Çok nadir kombilerde dış hava sensörü bulunmaktadır. Dış ortam sıcaklığına göre kombi çalışmaktadır. Dış hava sensörü var ise arızalandığını belirtir. Fakat dış hava sensörü olmayan kombilerde meydana gelen bu sorunda elektrik ile alakalı problem olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

BAYMAK LUNA 5 F33 ARIZASI : SICAK SU SENSÖRÜ SORUNU

Sıcak su arızası ile karşılaşabileceğiniz arıza durumudur. Sıcak suyu ölçmekte olan sensörde yani ntc de sorun olduğunu belirtir. Bu durumda sensörün yanı sıra kablolarda da problem olabilir. Bu nedenle de arızanın tespit edilip çözümlenmesi adına servis yardımı almanız gerekir.

BAYMAK LUNA 5 F37 ARIZASI : DÜŞÜK SU BASINCI

Luna 5 model kombide düşük su basınç sorunu olarak da bilinmektedir. Bu arıza durumu ile karşılaştığınızda kombinize su basmanız gerekir. Su basma işlemi doldurma musluğu ile yapılır. Doldurma musluğu kombinin altında monteli mavi renkte parçadır. Sola çevirerek açarsınız ve bar değerini 1,5 e getirmeniz gerekir. Su basma işleminden sonra ekranda AP uyarısı çıkar. Daha sonra kombi çalışmaya başlar.

BAYMAK LUNA 5 F40-F47 ARIZASI : SU BASINÇ ANAHTAR SORUNU

Bu arıza durumunda önce su basıncını kontrol etmelisiniz. Su basıncı yüksek olduğunda da bu arızaya geçebilmektedir. Su basıncı 2,5 ya da 3 barın üzerinde ise kombinize en yakın radyatörün hava alma kısmını açarak su alın. Su aldıkça basıncın düştüğünü göreceksiniz. Basınç ideal seviyeye (1,5 bara) gelene kadar su almaya devam edin. Bu seviyeye geldiği zaman işlemi sonlandırın ve sorun düzelmezse resetleme işlemi yapın. Sorun devam ediyorsa eğer su basınç anahtarında sorun olabilir. Bu durumda servis yardımı almanız gerekmektedir.

BAYMAK LUNA 5 F59 ARIZASI : GAZ MODÜLASYON SORUNU

Gaz valfi sorunu olarak da adlandırabiliriz. Bu arıza durumunda cihaz çalışma yapmayacaktır. Gaz valfi ya da elektronik kart sorunu olabilir. Bu nedenle de tespit ve çözüm adına servis yardımı almanız gerekmektedir.

eco

Baymak eco Kombi A01 Arıza Kodu : Ateşleme Hatası

Sıklıkla rastlanan arıza durumlarından biridir. Kullanıcı olarak önce dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakınız. Dairenizde gaz var ise kombi gaz giriş vanasının kapalı olmadığından emin olmak için kontrol ediniz. Dairenizde gaz olduğundan ve kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olduktan sonra, kombiyi birkaç kez resetleyin. Resetleme işleminden sonra da sorun düzelmiyorsa; Kombi gaz armatürü, kombi anakartı veye iyonizasyon ateşleme elektrodunda sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak eco Kombi E02 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Kombide aşırı ısınma meydana geldiğini ve emniyet termostadının kombiyi bloke ettiğini bildiren arıza kodudur. Bu arıza durumunda öncelikle kombinizin su basıncını kontrol edin ve 1 bardan düşük ise 1,5 bara kadar su basın. Kombinin altındaki tesisat vanalarının ve kalorifer petek vanalarının açık olduğundan emin olun. Kombi kış konumunda ise eğer en az 3 peteğin çalışır durumda yani vanalarının açık olması gerekir. Arıza durumunda düzelme olmaz ise eğer arızanın tesbiti ve çözümü için servis çağırınız. Baymak Eco 24 Fi model kombide; ana eşanjör tıkanmış, üç yollu vana sistemi arızalanmış, pompa sıkışmış, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir.

Baymak eco Kombi E03 Arıza Kodu : Hava Prosestat Hatası

Sık karşılaşılan arıza durumlarından biridir. Baca borusunun yerinden çıkıp çıkmadığını ve atık gaz çıkış ağzını herhangi bir şeyin tıkamadığını kontrol edebilirsiniz. Kontrol sonrası, kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumu devam ediyor veya sık sık E03 arızası veriyor ise; fanın arızalı olması, prosestat ya da anakartta sorun olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak eco Kombi E05 Arıza Kodu : Kalorifer NTC Hatası

Kombi kalorifer çıkış sensöründe sorun olduğunu belirten bir arıza kodudur. Kalorifer NTC sensöründe sorun olabilir, kablolarda kısa devre olabilir veya kopma olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramanızı tavsiye ederiz.

Baymak eco Kombi E06 Arıza Kodu : Sıcak Su NTC Hatası

Kombide sıcak su sorunu yaşayabileceğiniz bir arıza durumudur. Kullanım sıcak suyu sensöründe arıza olduğunda, kablolarda kopma durumu ya da kısa devre durumu olduğunda bu sorun yaşanabilmektedir. Tespit için servis yardımı almanızı öneririz.

Baymak eco Kombi E10 Arıza Kodu : Düşük Su Basıncı

Baymak Eco 24 Fi model kombilerde en sık karşılaştığımız arıza kodudur. Bu gibi arıza durumlarında düşük olan su basıncı yükseltmeniz normal seviyeye getirmeniz gerekir. Kombinin sol altında bulunan doldurma musluğu ile su basıncını 1,5 bara kadar yükseltin. Su doldurma işlemi sonrası muhtemelen arıza düzelecektir. Kombiye Su Basma İşleminin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız. Su basma işlemi sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise kombiyi resetleyiniz. Resetleme işlemi sonrasında da arıza düzelmezse kombi su basınç sonrasında arıza olabilir. Net teşhis ve çözüm için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Eco CT Yoğuşmalı

Baymak Eco CT Kombi E01 Arıza Kodu : Ateşleme Hatası

Sıklıkla rastlanan arıza durumlarından biridir. Kullanıcı olarak önce dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakınız. Dairenizde gaz var ise kombi gaz giriş vanasının kapalı olmadığından emin olmak için kontrol ediniz. Dairenizde gaz olduğundan ve kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olduktan sonra, kombiyi birkaç kez resetleyin. Resetleme işleminden sonra da sorun düzelmiyorsa; Kombi gaz armatürü, kombi anakartı veye iyonizasyon ateşleme elektrodunda sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Eco CT Kombi E02 Arıza Kodu : Hatalı Alev Oluşumu

Kombide iyonizasyon sorunu olarak da adlandırılabileceğimiz arıza durumudur. Kombinin alev algılamadığını belirtir. Bu durumda Baymak Eco CT model kombinizi birkaç kez resetleyin. Resetleme işlemi işe yaramaz ise mutlaka servis yardımı alın. Bu durumda; anakart, iyonizasyon elektrodunda ya da gaz valfinde sorun olabilmektedir.

Baymak Eco CT Kombi E03 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Kombide aşırı ısınma meydana geldiğini ve emniyet termostadının kombiyi bloke ettiğini bildiren arıza kodudur. Bu arıza durumunda öncelikle kombinizin su basıncını kontrol edin ve 1 bardan düşük ise 1,5 bara kadar su basın. Kombinin altındaki tesisat vanalarının ve kalorifer petek vanalarının açık olduğundan emin olun. Kombi kış konumunda ise eğer en az 3 peteğin çalışır durumda yani vanalarının açık olması gerekir. Arıza durumunda düzelme olmaz ise eğer arızanın tesbiti ve çözümü için servis çağırınız. Baymak Eco CT model kombide; ana eşanjör tıkanmış, üç yollu vana sistemi arızalanmış, pompa sıkışmış, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir.

Baymak Eco CT Kombi E05 Arıza Kodu : Hava Akış Sorunu

Kombide fan geri beslemesi sağlanamadığında bu arıza kodunu verir. Kombi baca sisteminde hata olduğu anlamına gelir. Kombiyi resetleyin düzelmez yahut çok sık arıza tekrarlarsa servis çağırınız.

Baymak Eco CT Kombi E09 Arıza Kodu : Gaz Valfi Geri Besleme Hatası

Gaz valfinde veya anakartta sorun olabilir. Bu arıza durumu ile karşılaştığınızda kombiyi resetleyin. Resetleme uygulaması işe yaramıyor ise mutlaka servis yardımı almalısınız.

Baymak Eco CT Kombi E12 Arıza Kodu : EEPROM (Yazılım) Hatası

Nadiren karşılaşılan arıza durumlarından biridir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir şey bulunmamaktadır. Resetleme yapsanız dahi işe yaramayacaktır. Arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Baymak Eco CT Kombi F13 Arıza Kodu : Reset Kilitlemesi

Reset düğmesine olması gerekenden daha uzun süre bastığınızda ya da basılı tuttuğunuzda bu sorun yaşanır. Yeniden reset düğmesine bassanız da sorun çözümlenmeyecektir, çözüm için Baymak Eco CT model kombinizi şalterinden kapatın ve birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın. Sorun çözümlenmiş olacaktır.

Baymak Eco CT Kombi E15 Arıza Kodu : Sensör Sıcaklık Değişim Hatası

Sensörde sıcaklık dalgalanması olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda önce kombiyi resetlemeniz gerekmektedir. Resetleme ardından sorununuz hala devam etmekte ise arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Baymak Eco CT Kombi E16 Arıza Kodu : Dönüş Sıcaklık Sensöründe Kilitlemesi

Dönüş Sıcaklık Sensöründe Kilitlenme olduğunu belirten arıza kodudur. Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için servis çağımanızı tavsiye ederiz.

Baymak Eco CT Kombi E17 Arıza Kodu : Gidiş Sıcaklık Sensöründe Kilitlemesi

Gidiş sıcaklık sensöründe kilitlenme olduğunu belirtirten arıza kodudur. Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Baymak Eco CT Kombi E18 Arıza Kodu : NTC Sensör Test Hatası

Nadir karşılaşılan arızalardan biridir. Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Baymak Eco CT Kombi E21 Arıza Kodu : Elektronik Kart Hatası

Lambert LPY model kombide anakart sorunu olduğunda bu arıza kodu karşımıza çıkar. Arıza durumda kombi çalışmayacaktır. Anakart tamir edilmeli veya değişmesi gerekmektedir. Bu nedenle de uzman yardımı almanızı öneririz.

Baymak Eco CT Kombi E33 Arıza Kodu : Dönüş Sıcaklık Sensör Hatası

Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Baymak Eco CT Kombi E35 Arıza Kodu : Gidiş Sıcaklık Sensör Hatası

Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Baymak Eco CT Kombi F34 Arıza Kodu : Düşük Voltaj Sorunu

Baymak Eco CT model kombilerde genelde kış döneminde karşımıza çıkan arıza durumudur. Bu gibi durumlarda dairenize gelen voltajı ölçtürebilirsiniz. Kombi kendini otomatik olarak resetleyecektir. Resetleme işlemi yapmanıza gerek yoktur. Yalnız sorun düzelmez ise mutlaka servis desteği alın. Çünkü cihazın elektronik kartı düşük voltaj sebebi ile yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Elektronik kart tamiri ile ya da değişimi ile sorun çözümlenmiş olur. Yalnız bilmenizi isteriz ki bu sorun bir kez yaşandı ise birkaç kez daha yaşanabilir. Bu nedenle de mutlaka kombi regülatörü kullanmalısınız.

Baymak Eco CT Kombi F37 Arıza Kodu : Düşük Su Basıncı

Baymak Eco CT model kombilerde otomatik su doldurma fonksiyonu olduğu için bir süre beklemelisiniz. Bekleme sonrasında su dolumu otomatik gerçekleşmez ise kombi altında bulunan doldurma musluğu yardımı ile basınc 1,5 bara gelene kadar su basın. Hata kendiliğinden düzelecektir. Kombiye su basma işleminin videosunu izlemek için tıklayınız. Düzelme olmaz ise kombiyi resetleyin. Yine de düzelmez ise servis çağırmanız gerekmektedir.

Baymak Eco CT Kombi F39 Arıza Kodu : Dış Hava Sensör Hatası

Her kombide dış hava sensörü bulunmaz. Dışardaki havanın sıcaklığına göre kombiyi çalıştırmakta olan bir sensördür. Dış hava sensörü var ise uzman ekip tarafından kontrol edilerek değişimi yapılabilir. Bazen dış hava sensörü olmasa bile bu arıza yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda ise elektrik aksağında sorun olabileceği için arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Baymak Eco CT Kombi F40 Arıza Kodu : Yüksek Su Basıncı

Kombide su basınç yüksek durumda ise kombi zarar görebilir. Bu nedenle de yüksek olan basıncı düşürerek soruna çare bulabilirsiniz. Yüksek basıncı düşürmek adına tahliye vanasını açabilir ya da kombinize en yakın kalorifer peteğinin hava alma yerinden su boşaltabilirsiniz. Bu durumda sorun çözümlenecektir. Düzelme olmaz ise kombiyi resetleyin. Yine de düzelmez ise servis çağırmanız gerekmektedir.

Baymak Eco CT Kombi F47 Arıza Kodu : Su Basınç Sensörü Hatası

Baymak Eco CT model kombilerde su basıncı düşük ya da yüksek olduğunda su basınç anahtarı algılayarak manometrede göstermektedir. Bu arıza durumunda su basın anahtarının bağlı olmadığını belirtir. Yani kombideki su basıncı normal değildir. Düşük su basınç sorunlarında ya da yüksek su basınç sorunlarında olması gereken değeri göstermez. Parçanın değişimi gerekir. Arızanın çözümü için servis yardımı almanızı öneririz.

Baymak Eco CT Kombi F52 Arıza Kodu : Sıcak su sensöründe problem var.

Sıcak su ntc si olarak da bilinen bir parçadır. Teknik olarak cihazı resetlemeniz sorunu çözümlemez. Bu gibi durumlarda sensörde ya da kablolarda sorun olabilmektedir. Arızanın net tesbiti ve çözümü için servis yardımı almanızı öneririz.

Baymak Eco CT Kombi F53 Arıza Kodu : Termal sigorta sorunudur.

Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Arızanın çözümü için servis yardımı almanızı öneririz.

Baymak Eco CT Kombi F81 Arıza Kodu : Sensör drift tes sorunudur.

Nadiren karşılaşılan bir arıza durumudur. Bu sorunda cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka servisi aramalısınız.

Baxı Eco 3 Compact

E01 Arıza kodu : Ateşleme Hatası

Kombiye yeteri kadar gaz gelmiyor demektir. Kullanıcı olarak öncelikle dairenizde gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakınız. Kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Dairenizde gaz var ve kombi gaz giriş vanası açık ise kombinizi resetleyiniz. Arıza durumu düzelmez ise 3 kereye kadar resetleme işlemini tekrar ediniz. Sorun yine de düzelmiyor ise kombi içerisindeki ateşleme elektrotlarında, iyonizasyon da, gaz valfinde yada ana kartta sorun var demektir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Yüksek ısı durumunda kombi kendini kapatır. Servis çağırmadan önce kombiyi resetlemelisiniz. Bu işlemi servis öncesi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Arıza durumunda düzelme olmazsa eğer yapabileceğiniz başka bir işlem bulunmaz. Bu durumda mutlaka uzman servis ekibinden yardım almalısınız. Pompa sıkışmış yahut sistem tıkalı olabilir. Sisteminiz eskiyse petek temizliği yaptırmanızı tavsiye ederiz.

E03 Arıza Kodu : Atık gaz sisteminde problem olduğu anlamına gelir.

Kombi bacasında tıkanma yada yerinden çıkmış olabilir kontrol edin ve temizleyin. Arıza durumu devam ederse veya çok sık tekrarlar ise Fan, anakart ya da prosestat arızası vardır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

F05 Arıza Kodu : Kombinizin kalorifer sıcaklık sensörü arızalanmış demektir.

Kombiyi resetleseniz de arıza durumunda düzelme olmayacaktır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

F06 Arıza Kodu : Sıcak su sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza kodudur.

Bu arıza durumunda cihazınıza müdahale etmemelisiniz. Zaten yapabileceğiniz bir işlem ya da uygulama bulunmamaktadır. Sıcak su sensörü arızalı ise, sensör kablolarında kopukluk varsa, kısa devre durumu varsa ya da sensör boruları nem yapmış ise bu arıza durumu yaşanabilir. Arıza ancak yerinde görülerek tespit edilebilir ve gereken müdahale sağlanabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E10 Arıza Kodu : Kombi su basıncı 1.0 barın altına düştüğünden dolayı arıza kodu yanar.

Kombinin altındaki su doldurma musluğu yardımıyla basınç göstergesi 1.5 bara gelene kadar su basınız. Arıza durumu düzelecektir. Su basmanıza rağmen arıza durumunda düzelme olmaz ise kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında da arıza durumu düzelmez ise kombi su basınç sondası arızalanmış olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. E10 arızasının çözümü ve kombiye su basma işlemi videosunu izlemek için tıklayınız.

E25 Arıza Kodu : Sıklıkla karşımıza çıkan arızalardan biridir.

Tesisat suyu içindeki sıcaklığın aşırı yükseldiğini belirtir. Önce tesisat vanaları daha sonrasında kalorifer vanaları kontrol edilmelidir. Vanaların kapalı olması halinde açık konuma çevirmek gerekir. Vanalar açık ise R konumlu düğmeye getirerek cihazı resetleyebilirsiniz. Resetleme sonrasında arıza yine devam ediyorsa eğer; pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde sorun olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir, tesisat tıkalı olabilir ya da kalorifer filtresi pislik ile tıkanmış olabilir. Net arıza teşhisi yapılması ve sorunun onarılması için servis çağırınız.

Eco 4

E01 Arıza kodu : Başarısız Ateşleme

Baymak eco 4 kombilerde E01 Hata kodu başarısız ateşleme anlamına gelir. Kombiye yeteri kadar gaz gelmiyor olabilir. Dairenizde gaz olduğundan emin olunuz, ocağınızı açarak dairenizde gaz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Kombinin ve daire gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olunuz. Kontrollerden sonra kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrası arıza durumunda düzelme yok ise; Ateşleme elektrotlarında, Kombinin gaz valfi yada ana kartında sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

E02 Arıza Kodu : Aşırı Isınma

Kombi aşırı ısınma durumunda kendini emniyete almak için durdurur. Servis çağırmadan önce kombiyi resetlemelisiniz. Düzelme olmadığı takdirde, resetleme işlemini bir kaç kez tekrarlayınız. Yine de arıza durumunda düzelme olmazsa eğer yapabileceğiniz başka bir işlem bulunmaz. Bu durumda mutlaka uzman servis ekibinden yardım almalısınız. Sirkülasyon pompası sıkışmış/yanmış veya kalorifer sisteminde tıkanma meydana gelmiş olabilir. Sisteminiz eskiyse petek temizliği yaptırmanızı ayrıca tavsiye ederiz.

E03 Arıza Kodu : Baca Sistem Sorunu

Atık gaz baca sensörü hatasıdır. Kombiyi resetleyin düzelmez yahut çok sık arıza tekrarlarsa servis çağırınız. Baca fanı, kombi anakartı ya da fan prosestatında arıza vardır.

E04 Arıza Kodu : Kombi bacasında tıkanma yada yerinden çıkmış olabilir kontrol edin ve temizleyin.

F05 Arıza Kodu : Kombi kalorifer çıkış sensöründe sorun olduğunu belirten bir arıza kodudur.

Kalorifer NTC sensöründe sorun olabilir, kablolarda kısa devre olabilir veya kopma olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramanızı tavsiye ederiz.

F06 Arıza Kodu : Sıcak su sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza kodudur.

Bu arıza durumunda cihazınıza müdahale etmemelisiniz. Zaten yapabileceğiniz bir işlem ya da uygulama bulunmamaktadır. Sıcak su sensörü arızalı ise, sensör kablolarında kopukluk varsa, kısa devre durumu varsa ya da sensör boruları nem yapmış ise bu arıza durumu yaşanabilir. Arıza ancak yerinde görülerek tespit edilebilir ve gereken müdahale sağlanabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

E10 Arıza Kodu : Kombi su basıncı 1.0 barın altına düştüğünden dolayı arıza kodu yanar.

Baymak Eco 4 kombilerde en sık karşılaştığımız arıza kodudur. Bu gibi arıza durumlarında düşük olan su basıncı yükseltmeniz normal seviyeye getirmeniz gerekir. Kombinin altında bulunan doldurma musluğu ile su basıncını 1,5 bara kadar yükseltin. Su doldurma işlemi sonrası muhtemelen arıza düzelecektir. ( Su doldurma işlemi videosunu izlemek için tıklayınız. ) Su basma işlemi sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise kombiyi resetleyiniz. Resetleme işlemi sonrasında da arıza düzelmezse kombi su basınç sondasında arıza olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz. Kombinin sürekli olarak basıncının düşmesi durumunda peteklerinizde ve petek vanalarında su kaçağı olmadığından emin olmak için kontrol ediniz. Su kaçağı görünmüyor ve basınç sürekli olarak düşüyor ise kombiye bakım yaptırmanızı tavsiye ederiz.

E25 Arıza Kodu : Sıklıkla karşımıza çıkan arızalardan biridir.

Tesisat suyu içindeki sıcaklığın aşırı yükseldiğini belirtir. Önce tesisat vanaları daha sonrasında kalorifer vanaları kontrol edilmelidir. Vanaların kapalı olması halinde açık konuma çevirmek gerekir. Vanalar açık ise R konumlu düğmeye getirerek cihazı resetleyebilirsiniz. Resetleme sonrasında arıza yine devam ediyorsa eğer; pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde sorun olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir, tesisat tıkalı olabilir ya da kalorifer filtresi pislik ile tıkanmış olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

E35 Arıza Kodu : Alev oluşumunda sorun olduğunu belirten arıza kodudur.

Bu arıza durumunda servis gelmeden önce R konumlu düğmeye basarak cihazı resetleyiniz. Resetleme sonucunda arızada düzelme durumu olmuyorsa eğer; iyonizasyon çubuğunda, anakartta ya da gaz grubunda sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

E80 Arıza Kodu : Kombinizin ana kartı bozulmuş olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

E97 Arıza Kodu : Kombinize gelen elektrik voltajında dengesizlik olabilir.

Kombinizi resetleyin. Bu problem çok sık yaşanıyorsa eğer kombi voltaj regülatörü takmanızda yarar vardır, kombinizin ana kartı zarar görebilir.

E98, E99 Arıza Kodları : Kombinizin ana kartında arıza olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Eco 5

A01 Arıza Kodu : Ateşleme Olmadığı Anlamına Gelir.

Baymak Eco 5 24 Fi model kombilerde en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Ateşleme oluşmaması sorunudur ve her mevsim karşımıza çıkabilir. İlk olarak dairenizdeki gaz vanalarının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Gaz vanaları kapalı ise mutlaka açın. Bu kontrol sonrasında Baymak Eco 5 kombinizi resetleyin. Resetleme işlemi sonrasında da baktınız ki sorun çözümlenmiyor bu durumda daha fazla müdahalede bulunmadan mutlaka servisi arayın. Baymak Eco 5 24 Fi model kombinizin anakartı, iyonizasyon ateşleme eelektrodu ya da gaz grubunda sorun olabilir.

A03 Arıza Kodu : Isı Emniyet Termostat Sorunu Anlamına Gelir.

Bu arıza durumunda cihazı birkaç kez Baymak Eco 5 kombinizi resetlemenizi tavsiye ederiz. Resetleme uygulaması sonrasında sorun düzelmiyor ise birçok parçada sorun olabilmektedir. Net bir tespit ve müdahale için mutlaka servis yardımı alınız.

E03 Arıza Kodu : Hava Basınç Prosestat Sorunu Anlamına Gelir.

Baymak Eco 5 24 Fi model kombiler hermetiktir. Bu arıza durumunda atık gaz sisteminde sorun vardır. Kullanıcı olarak kombi atık gaz çıkış borusunun yerinden çıkmadığını veya çıkış ağzını herhangi bir şeyin tıkamadığından emin olmak için kontrol edebilirsiniz. Ardından Baymak Eco 5 kombinizi resetleyin. Arıza durumunda düzelme olmaz ise fan, anakart, hava prosestatı gibi parçalarda sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

E05 Arıza Kodu : Kalorifer Çıkış Suyu Sensör Arızasıdır.

Çözüm Kalorifer sisteminde çalışan sensörde sorun olduğunu anlayabileceğimiz arıza kodudur. Bu gibi arıza durumlarında kaloriferleriniz çalışmayacaktır ya da az ısı sağlayacaktır. Sensörün yanı sıra kablolarda da sorun olabilmektedir. Sorunun tespiti ve çözümü adına mutlaka servisi aramalısınız.

E06 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensör Arızasıdır.

Suyun sıcaklığını ölçmekte olan ntc sensörde sorun olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda genel anlamda sıcak su sorunu yaşarsınız. Sorunun çözümlenmesi adına servis müdahalesi gerekmektedir. Bu gibi arıza durumlarında sensör dışında kablolarda da temassızlık problemi olabilmektedir. Tespit ve çözüm adına mutlaka servis ile iletişime geçiniz.

E10 Arıza Kodu : Düşük Su Basınç Arızasıdır.

Baymak Eco 5 24 Fi model kombilerde en sık yaşadığınız arıza durumudur. Tesisat su basıncının azaldığını belirtir. Basınç değerine bakacak olursanız 1 barın altında olduğunu göreceksiniz. Bu gibi durumlarda cihaza ihtiyacı olan suyu basmanız gerekir. Eco 5 24 Fi model kombinin sol altındaki mavi doldurma musluğunu sola çevirdiğinizde su sesi gelecek ve basınç yükselecektir. Bar değeri 1,5 e gelene kadar su basmaya devam edin. Basınç yükseldiğinde sorun çözümlenecektir. Fakat arıza durumunda düzelme olmaz ise ya da işlemi yapamadıysanız servis yardımı almalısınız.

E26 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Problemidir.

Baymak Eco 5 24 Fi model kombilerde bu hata kodu da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Limit termostat aşırı ısınmadan dolayı devreye girer ve cihazı bloke eder. Bu nedenle de ekranda bu hata kodu yer alır. Bu gibi durumlarda su basıncı düşük ise cihaza su basmalısınız. Bir de cihaz kalorifer sisteminde ise en azından 3 petek vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Yine de sorun yaşanıyor ise servis yardım almalısınız. Bu gibi arıza durumlarının temel sebepleri; üç yollu vananın konum değiştirmesi, üç yollu vananın ortada kalması, pompanın sıkışması, ana eşanjörün kireçlenmesi veya tıkanması, kalorifer filtresinin tıkanması olabilmektedir. Tespit ve müdahale için mutlaka servisi arayınız.

Idee

Aralıklı Yeşil Sinyal: Arıza göstergesi değildir. Cihazın sağlıklı çalıştığını, kullanım suyunda veya merkezi ısıtma devresinde olduğunu gösterir.

Yanıp Sönen Turuncu Sinyal: Bakım mesajıdır. Cihazın bakım zamanının geldiğini belirtir. Bakım yaptırmanız kombinin ömrü ve verimli çalışması açısından iyi olur

Yanıp Sönen Yeşil Sinyal : Sıcaklık koruması, kapatma girdisi, alev kaybı sorunu, iletişim hattı sorunu, parametre sorunu veya farklı sorunlar olabilir. Servis çağırmalısınız.

Yanıp Sönen Kırmızı Sinyal : Aşırı ısınma hatası arızasıdır. Kullanıcı olarak kombinin altındaki tesisat vanalarını ve radyatör peteklerinin vanalarını kontrol ediniz, kapalı ise açınız. Daha sonra kombinizi resetleyin. Kombi resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise; tesisat tıkalı, kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Pompa, ana eşanjör ya da üç yollu vana gibi önemli parçalarda sorun olabilir. Sensör arızası, fan arızası, ateşleme sorunu, parametre hatası, veya farklı sorunlar da olabilir. Servis yardımı almalısınız. Bu durum sinyali cihaz yeniden başlatıldığında veya yeniden ayarlandığında da yanıp sönebilir. Bu normal bir durumdur.

Aralıklı Turuncu Sinyal : Baca Süpürme Pozisyonunda. Kısmi yük, merkezi ısıtma tam yük, kullanım suyu tam yük sorunu olabilir. PC programlama modu aktif olabilir. Servis desteği almalısınız.

Brötje

Brötje

Brötje Energy Digit

Baymak Brötje Energy Digit E01 Arıza Kodu : Başarısız Ateşleme

Bu arıza durumunda kullanıcı olarak, kombi gaz giriş vanasınına açık olduğundan ve dairenizde gaz olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Gaz vanaları açık ve kombinize gaz geliyor ise kombiye bir kaç kez reset atınız. Kombide sorun hala düzelmiyorsa anakart, elektrotlar veya gaz valfinde sorun olabilir. Servis çağırınız.

Baymak Brötje Energy Digit E02 Arıza Kodu : Aşırı Isınma

Kombi ekranında bu arıza durumu belirdiğinde, kombinin altındaki tesisat vanalarını kontrol ederek vanalar kapalı durumda ise mutlaka açın. Kombi eğer kış konumunda ise kalorifer peteklerinin vanalarını kontrol edin, kapalı ise mutlaka açın. Buna rağmen sorun yaşanmaya devam ediyor ise kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında da sonuç aynı ise birçok parçada sorun olabilir; ana eşanjörde kireç-tıkanma, üç yollu vanada konum atlama-ortada kalma, kalorifer filtresinde tıkanma, kalorifer tesisatında tıkanma, pompada sıkışma durumları söz konusu olabilir. Net tespit için ve arızanın çözümlenmesi için mutlaka servis çağırın.

Baymak Brötje Energy Digit E03 Arıza Kodu : Atık Gaz Sorunu.

Bu arıza durumunda, sorunun çözümü kombinin çeşidine göre değişmektedir. Energy Digit 24 Fi model kombiler hermetik, Energy Digit 24 i model kombiler bacalıdır. Bacalı ve hermetik kombilerde atık gaz sistemi farklıdır. Hermetik model kombilerde fan ile sağlanır, bacalı kombilerde ise baca ile. Hermetik kombide bu sorun yaşandı ise; hava akım borusu yerinden çıkmış olabilir, fan, prosestat ya da anakartta sorun olabilir. Bacalı kombide bu sorun yaşandı ise; baca tıkalı olabilir, baca çekişi iyi olmayabilir ya da baca sensöründe sorun olabilir. Arızanın net tesbiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Brötje Energy Digit E05 Arıza Kodu : Kalorifer Sensör Sorunu

Kalorifer suyu NTC sensörü bozulmuş olabilir, sensör bağlantılarında kopukluk veya kısa devre olabilir. Kombiyi resetleyiniz, resetleme sonrasında arıza durumu düzelmez ise arızanın net tesbiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Brötje Energy Digit E06 Arıza Kodu : Sıcak su ntc sorunu.

Sıcak su ntc sensörü bozulmuş olabilir, sensör bağlantılarında kopukluk veya kısa devre olabilir. Kombiyi resetleyiniz, resetleme sonrasında arıza durumu düzelmez ise arızanın net tesbiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Brötje Energy Digit E08 Arıza Kodu : Elektronik kart arızası

Kombiyi resetleyiniz, resetleme sonrasında arıza durumu düzelmez ise arızanın net tesbiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Brötje Energy Digit E09 Arıza Kodu: Gaz Valfi Arızası

Kombiyi resetleyiniz, resetleme sonrasında arıza durumu düzelmez ise arızanın net tesbiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Brötje Energy Digit E10 Arıza Kodu : Tesisat su basıncı düşük.

Kalorifer sistemi su basıncının düşük olduğunu yani 1 barın altına düştüğünü belirten arıza kodudur. Bu durumda basıncı görüntülemek adına sağ altta bulunan bar göstergesine bakabilirsiniz. 1 barın altını gösterdiğini göreceksiniz. Bar göstergesinin hemen arkasına baktığınızda doldurma musluğu olduğunu göreceksiniz. Energy Digit 24 Fi/i model kombinin sağ altındaki mavi doldurma musluğunu sola çevirerek bar göstergesi 1 ile 2 arasına gelene dek su basmanız gerekir. Su basma işleminden sonra doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı ihmal etmeyin. İşlem sonrasında sorunun düzeldiğini göreceksiniz. Düzelme durumu olmazsa “R” düğmesine 2 sn basılı tutun. Sorun düzelmezse ya da işlemi yapamazsanız servis yardımı alabilirsiniz.

Baymak Brötje Energy Digit E12 Arıza Kodu: Elektronik Kart Arızası

Baymak Brötje Energy Digit E13 Arıza Kodu: Elektronik Kart Kilitlenme

Kombinin elektrik fişini çıkartıp geri takınız ya da sigortasından anahtarı kapatıp geri açınız. Düzelme olmaz ise servis çağırınız.

Baymak Brötje Energy Digit E21 Arıza Kodu: Elektronik Kart Arızası

Kombiyi resetleyiniz, resetleme sonrasında arıza durumu düzelmez ise arızanın net tesbiti ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Brötje Energy Digit E25 – E26 Arıza Kodu : Pompa blokaj sorunu.

Energy Digit 24 fi/i model kombilerde muhtemel pompa sorunu olarak bilinir. Devir daim sırasında sorun yaşandığını anlayabileceğimiz arıza durumudur. Bu arıza durumunda kombi altındaki tesisat vanalarının ve petek vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Buna rağmen sorun yaşanıyor ise; pompa arızalı olabilir, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir, ana eşanjörde kireçlenme ya da tıkanma olabilir. Net tespitin yapılması ve arızanın çözümlenmesi için servisi aramalısınız.

Baymak Brötje Energy Digit E35 Arıza Kodu : Alev oluşum sorunu.

Brülörde yanma olmasına karşın alevin oluşmadığını belirten arıza durumudur. Bu sorunla karşılaştığınız zaman önce “R” düğmesine 2 saniye kadar basılı tutun. Resetleme işlemini birkaç kez daha yapabilirsiniz. Uygulamalardan sonra da sonuç değişmiyorsa eğer bu durumda Baymak Servisi’ni aramalısınız. Bu arıza durumunda; gaz valfinde, iyonizasyon elektrodunda veya anakartta sorun olabilir.

Baymak Brötje Energy Digit E96 Arıza Kodu : Düşük voltaj arızası.

Kombiye gelen voltajın düşük olması sebebi ile cihazın kapandığını belirtir. Cihaz bu durumda bloke şekildedir yani çalışma yapmaz. Kullanıcı olarak resetleme işlemi yapmaya kalkmayın çünkü cihaz otomatik resetlenecektir. Bir süre beklediniz ama sorunda düzelme yok ise voltaj nedeni ile anakart yanmış demektir veya arızalanmıştır. Anakartın tamiri ya da değişimi gerekeceğinden servis çağırmalısınız. Bu sorunu tekrar yaşamamanız adına kombi regülatörü kullanmanızı tavsiye ederiz.

Brötje Novadens

E01 Arıza Kodu : Ateşleme Yok

Kombi bu arıza kodunu verdiğinde öncelikle gaz girişlerine bakın. Dairenize gazın geldiğinden emin olun. Gaz vanaları kapalı ise mutlaka açın. Gaz vanaları açık olmasına karşın yine de sorunun devam ettiği durumlarda birkaç kez resetleme işlemi yapabilirsiniz. Resetleme işlemi sonrasında da sorun düzelmez ve devam ederse mutlaka servisi çağırın. Ateşleme sorununda; anakart, gaz valfi ve iyonizasyon ateşleme elektrodunda sorun olabilmektedir. Sorunun tespit edilmesi ve arızanın giderilmesi adına işi uzmanına bırakmanız gerekir.

E02 Arıza Kodu : Hatalı Alev

Bu arıza durumunda kombi alevi algılamıyordur. Bu sorunda öncelikle kombiyi resetlemeyi deneyin. Resetleme işlemi sonrasında sorun düzelmezse resetlemeyi birkaç kez daha tekrar edin. Sorun yinede düzelmiyor ise bu durumda; iyonizasyon elektrodunda, anakartta ya da gaz valfinde sorun olabilmektedir. Servis çağırmanızı öneririz.

E03 Arıza Kodu : Aşırı Isınma

Bu arıza durumunda kombi emniye sensörü devreye girmiştir. Böyle bir hata kodu ile karşılaştığınız zaman teknik önce kombi altındaki tesisat vanalarının ve kalorifer petek vanalarının açık olduğundan emin olun. Vanalar kapalı ise açın ve peteklerden en az 3 tanesini çalıştırın. Daha sonra resetleme işlemi uygulayın. Uygulamalardan sonra da sonuç aynı ise bu durumda mutlaka servis yardımı alın. Ana eşanjörde, pompada, üç yollu vanada sorun olabilir. Ayrıca kalorifer filtresinde tıkanma ya da tesisatta tıkanma olabilir. Sornun çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

E05 Arıza Kodu : Fan Prosestat Hatası

Brötje Novadens model kombinin baca atık gaz sisteminde sorun olduğunu belirten bir arıza kodudur. Bu gibi durumlarda fanın yanı sıra elektronik kart ya da prosestat gibi parçalarda da sorun olabilmektedir. Sornun çözülmesi için servis çağırmanızı öneririz.

E08 Arıza Kodu : Ateşleme devresinde sorun olduğunu belirtir.

Kombi ateşleme devresinde meydana gelen sorunu belirtir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihazı birkaç kez resetleyin. Sonuç alamadığınız durumlarda işi uzmanına bırakın. Baymak Servis ile görüşerek yardımları alabilirsiniz.

E09 Arıza Kodu : Gaz Valfi Sorunu

Bu durumda gaz valfi ile alakalı bir sorun vardır. Kombiyi resetleyiniz. Arızada düzelme olmaz ise kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E12 Arıza Kodu : EEPROM (Yazılım) sorunudur.

Kombi yazılımı ile alakalı sorun olduğunu belirten bir arıza kodudur. Cihazı birkaç kez resetleyin. Sorun düzelmez ise mutlaka servisi çağırın.

E21 Arıza Kodu : Elektronik Kart Hatası

Brötje Novadens model kombilerde karşımıza çıkan bu arıza kodunda kombiyi resetlemeyi deneseniz de sonuç değişmeyecektir. Sorunun çözümlenmesi adına anakart tamiri ya da değişmesi gerekmektedir. Arızanın çözülmesi için servis çağırınız.

F13 Arıza Kodu : Reset Kilitlenmesi

Brötje Novadens model kombide bulunan reset düğmesine uzun süre basılı tuttuğunuzda düğme kilitlenir. Bu arıza kodu da düğmenin kilitlendiğini belirtir. Reset düğmesine bassanız da sonuç alamayacaksınız. Bu durumda yapmanız gereken şey cihazı şalterinden kapatmak ve birkaç saniye sonrasında yeniden açmaktır. Sorun çözümlenecektir. Düzelme olmazsa servis yardımı alabilirsiniz.

F34 Arıza Kodu : Düşük voltaj sorunudur.

Genellikle kış dönemlerinde karşımıza çıkan bir arıza durumudur. Bu arıza kodunda kullanıcı olarak bir süre kadar beklemelisiniz. Uzun süre bekleme sonrasında voltajlarda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız. Bu gibi durumlarda genelde düşük voltaj sebebi ile kombilerin elektronik kartı arızalanmıştır. Arızalı olan anakart tamiri veya değişimi gerekebilir. Servis çağırınız. Servis sonrası Kombi regülatörü kullanmazsanız eğer müdahale edilen kart tekrar arızalanabilir ve tamir edilen yada değişen karta garanti sunulmaz.

F35 Arıza Kodu : Kalorifer Sensör Sorunu

Kombi Kalorifer sensöründe sorun olduğunu belirten bir hata kodudur. Kalorifer sensörü arızalı veya kablolarda kısa devre-kopma durumu olabilir. Servis yardımı almalısınız.

F37 Arıza Kodu : Düşük Su Basıncı

Her dönem karşımıza çıkabilecek bir arıza durumudur. Brötje Novadens model kombilerde bar seviyesi 1 barın altına düştüğü zaman kombi bloke olur ve çalışmaz. Arızaya geçerek kullanıcısına tesisatta su olmadığını belirtir. Bu durumda kullanıcı cihaza su basmalıdır. Su basma işlemi doldurma musluğu ile yapılır ve bar değeri 1 ile 2 arasını gösterene kadar su basılmalıdır. Su basma işlemi sonrasında sorun düzelebilir fakat düzelme olmaz ise resetleme işlemi yapılmalıdır. Resetleme işlemi sonrasında da düzelme olmaz ise kombi su basınç sondasında arıza olabilir. Sorunun çözümü için servis çağırınız.

F39 Arıza Kodu : Dış Hava Sensör Sorunu

Bazı sistemlerde kombiye bağlı dış hava sensörü bulunur. Bu sistemlerde Kombi dış ortam sıcaklığına göre çalışmaktadır. Bu arıza kodunda önce dış hava sensörü var mı diye bakılır. Çoğu kombide olmamasına rağmen bu arıza kodu ile karşılaşılabilmektedir. Bu gibi durumlarda ise elektronik kartta sorun olduğunu belirtebiliriz. Sorunun çözümü için servis çağırınız.

F50 Arıza Kodu : Sıcak Su Boyler Sensör Sorunu

Sıcak su boyler sensöründe sorun olduğu zaman karşımıza çıkan arıza kodudur. Kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında sonuç değişmiyorsa mutlaka servis çağırın.

F51 Arıza Kodu : PT1000 sensör sorunu (boyler sensör)

Bu arıza durumunda teknik açıdan yapabileceğiniz işlem yoktur. Yardım için servisi aramalısınız.

F51 Arıza Kodu : Kullanım Suyu NTC Sorunu

Bu arıza durumunda sıcak su sensöründe problem olabilir. Kablolarda kısa devre ya da kopma olduğu zaman da bu sorun yaşanabilir. Net tespit ve çözüm adına servisi aramalısınız.

F53 Arıza Kodu : Termal sigorta sorunudur.

Bu gibi arıza durumları ile çok nadir karşılaşırsınız. Yaşadığınız bu arıza durumunda mutlaka servis çağırınız.

Brötje Star Bridge

E01 Arıza Kodu : Başarısız Ateşleme

Kombinin ateşlemeyi gerçekleştiremediğini belirten koddur. Bu durumda kombi çalışmaz. Dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Kombi girişindeki gaz vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Eğer dairenizde gaz var ve kombi girişindeki gaz vanası açık ise kombiye birkaç defa olmak üzere reset Atınız. Resetten sonrada düzelmez ise gaz armatürün de, iyonlarda, elektrotlarda veya kartta sorun olabilir. Servis tarafından müdahale gereklidir, servis çağırmalısınız. Hızlı, hesaplı ve güvenilir servis hizmetleri için bizi arayabilirsiniz.

E02-F02 Arıza Kodu : Hatalı Alev Oluşumu

Hatalı alev oluşumu olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu arıza durumunda önce kombinizi resetleyin. Resetleme işlemini birkaç kez yapabilirsiniz. Arızada düzelme olmaz ise servis yardımı almanız gerekir. Bu gibi durumlarda; iyonizasyon elektrodunda, gaz grubunda ya da anakartta sorun olabilir. Tespit ve onarım için servisi aramanız gerekir. Hızlı, hesaplı ve güvenilir servis hizmetleri için bizi arayabilirsiniz.

E03 Arıza Kodu : Aşırı Isınma

Aşırı ısınma sebebi ile emniyet termostatının devreye girdiğini belirtir. Kombi bu arıza kodunu verdiği zaman emniyete alır ve bloke eder. Öncelikle kombinize reset atmalısınız. Resetleme sonrasında tesisat ve kaloriferlerin vanalarına bakabilirsiniz. Vanaları kapalı görürseniz açık olacak şekilde ayarlamanız gerekmektedir. Vanalar açık ise ve resetleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise; tesisat tıkalı, kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Pompa, ana eşanjör ya da üç yollu vana gibi önemli parçalarda sorun olabilir. Arızanın teşhisinin yapılması ve sorunun çözümlenmesi için servisi aramanız gerekir.

E04-E05-E06-F23 Arıza Kodu : Prosestat Arızası

Baca atık gaz sistemi sorunu da diyebiliriz. Kombi baca sisteminde ya da prosestatta sorun olduğu zaman güvenlik amacı ile elektronik kart bu hata kodunu ekranda belirtir. Bu gibi durumlarda genel olarak hava akış sorunu da yaşanıyor diyebiliriz. Prosestat, anakart ya da fan arızası olabilir, baca yerinden çıkmış olabilir. Sorunun çözümü için servis çağırmanızı öneririz. Hızlı, hesaplı ve güvenilir servis hizmetleri için bizi arayabilirsiniz.

E08 Arıza Kodu : İyonizasyon Yok

Kombinin alevi algılamadığını belirten bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda öncelikle kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında sonuç değişmiyorsa; iyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta ya da gaz valfinde sorun olabilir. Sorunun çözümü için servis çağırmanızı öneririz. Hızlı, hesaplı ve güvenilir servis hizmetleri için bizi arayabilirsiniz.

E09 Arıza Kodu : Gaz Valfi Arızası

Kombi gaz valfinde meydana gelen sorunu belirtir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Kombiye müdahale etmeden servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E12-E21-F25 Arıza Kodu : Anakart Hatası

Brötje Star Bridge model kombide anakart sorunu olduğunu belirtir. Bu hata kodlarında kombi çalışmayacaktır. Anakart tamiri veya değişimi yapılarak sorun çözülebilir. Servis yardımı alınız.

F13 Arıza Kodu : Reset Kilitlenmesi

Kombi reset düğmesini çok sık kullandığınızda ya da uzun süre basılı tuttuğunuzda reset düğmesi kilitlenir ve kombi çalışmasını durdurur. Sorunun çözülmesi için kombiyi şalterinden kapatmanız veya fişini çekmeniz gerekir. Kombinin elektrik bağlantısını kesmeniz sonrasında birkaç saniye sonrasında yeniden açın sorun düzelecektir.

F22 Arıza Kodu : Düşük Voltaj

Yanlış enerji beslemesi problemi. Voltaj sorunu diyebiliriz. Kombiye gelen voltaj dengesiz olabilir. Bir süre beklemeli ve bu süre zarfında kombiye müdahalede bulunmamalısınız. Yalnız bekleme neticesinde sonuç aynı ise yani arıza devam etmekte ise voltaj dalgalanmaları sebebi ile elektronik kart zarar görmüş olabilir. elektronik kartın tamiri yada değişmesi gereklidir, servis çağırın. Yeniden aynı sorunu yaşamamak amacı ile mutlaka Kombi Regülatörü cihazı kullanın.

F31 Arıza Kodu : Kalorifer Sensörü Problemidir.

Kalorifer sistemi sensöründe problem olabileceğini belirten arıza kodudur. Kalorifer ntc si olarak da bilinen bu parçada sorun olması ya da sensör kablolarında sorun olması sebebi ile sorun yaşanır. sorunun çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

F32 Arıza Kodu : Dış hava sensörü problemidir.

Bu her kombide bulunmaz. Kombi dışında dışarıda dış hava sensörü bulunan dairelerde, sensörde arıza olduğunu bildirir. Dış hava sensörü dışarıda bulunan sıcaklığa göre kombiyi çalıştırır. Bazen dış hava sensörü olmadan da bu sorun yaşanabilir. Bu durumda sorunun yerinde görülmesi ve tespit edilmesi gerekir. Servis çağırınız.

F33 Arıza Kodu : Sıcak su sensörü problemidir.

Çözüm Genelde sıcak su arızası yaşanılan bir arıza durumudur. Sıcak su ntc sinde sorun olduğunda veya kablolarda kopma-kısa devre olduğunda bu sorun karşımıza çıkar. Sorunun tespit edilmesi kadar çözüme ulaşması açısından da mutlaka uzman yardımı alınmalıdır. Hızlı, hesaplı ve güvenilir servis hizmetleri için bizi arayabilirsiniz.

F37 Arıza Kodu : Düşük Su Basıncı

Brötje Star Bridge model kombilerde düşük su basınç sorunu olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu sorunda kombiye su basmanız gerekmektedir. Su basma işlemi doldurma musluğu ile yapılır. Doldurma musluğunu sola çevirerek bar seviyesi 1,5 e gelene kadar su basmalısınız. Su basma işlemi sonrasında sorun eğer düzelmiyorsa resetleme uygulaması yapabilirsiniz. İşlemi yapamadıysanız ya da resetleme sonrasında da sorun devam etmekte ise bu durumda servis yardımı alabilirsiniz.

F59 Arıza Kodu : Gaz valfi problemidir.

Kombi gaz valfi arızası olarak da bilinen arıza kodudur. Bu arıza durumunda cihaz ateşleme yapmayacak yani çalışmayacaktır. Teknik olarak sorunun tespit edilmesi kadar çözümlenmesi adına servis çağırmanızı öneririz.

Brötje Star Extra

E01 Arıza Kodu : Başarısız Ateşleme

Kombinin ateşlemeyi gerçekleştiremediğini belirten koddur. Bu durumda kombi çalışmaz. Dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Kombi girişindeki gaz vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Eğer dairenizde gaz var ve kombi girişindeki gaz vanası açık ise kombiye birkaç defa olmak üzere reset Atınız. Resetten sonrada düzelmez ise gaz armatürün de, iyonlarda, elektrotlarda veya kartta sorun olabilir. Servis tarafından müdahale gereklidir, servis çağırınız.

E02 Arıza Kodu : Aşırı Isınma

Aşırı ısınma sebebi ile emniyet termostatının devreye girdiğini belirtir. Kombi bu arıza kodunu verdiği zaman emniyete alır ve bloke eder. Öncelikle kombinize reset atmalısınız. Resetleme sonrasında tesisat ve kaloriferlerin vanalarına bakabilirsiniz. Vanaları kapalı görürseniz açık olacak şekilde ayarlamanız gerekmektedir. Vanalar açık ise ve resetleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise; tesisat tıkalı, kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Pompa, ana eşanjör ya da üç yollu vana gibi önemli parçalarda sorun olabilir. Arızanın teşhisinin yapılması ve sorunun çözümlenmesi için servisi aramanız gerekir.

E03 Arıza Kodu : Prosestat Arızası

Baca atık gaz sistemi sorunu da diyebiliriz. Kombi baca sisteminde ya da prosestatta sorun olduğu zaman güvenlik amacı ile elektronik kart bu hata kodunu ekranda belirtir. Bu gibi durumlarda genel olarak hava akış sorunu da yaşanıyor diyebiliriz. Prosestat, anakart ya da fan arızası olabilir, baca yerinden çıkmış olabilir. Sorunun çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

E04 Arıza Kodu : Geçici Alev Kaybı

Öncelikle kombiyi resetlemeyi deneyin. Resetleme sonrasında arıza durumu devam etmekte ise servisi arayın. İyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilir.

E05 Arıza Kodu : Kalorifer Sensörü Problemidir.

Kalorifer sistemi sensöründe problem olabileceğini belirten arıza kodudur. Kalorifer ntc si olarak da bilinen bu parçada sorun olması ya da sensör kablolarında sorun olması sebebi ile sorun yaşanır. sorunun çözümü için servis çağırmanızı öneririz.

E06 Arıza Kodu : Sıcak su sensörü problemidir.

Genelde sıcak su arızası yaşanılan bir arıza durumudur. Sıcak su ntc sinde sorun olduğunda veya kablolarda kopma-kısa devre olduğunda bu sorun karşımıza çıkar. Sorunun tespit edilmesi kadar çözüme ulaşması açısından da mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

E10 Arıza Kodu : Düşük Su Basıncı

Brötje Star Bridge model kombilerde düşük su basınç sorunu olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu sorunda kombiye su basmanız gerekmektedir. Su basma işlemi doldurma musluğu ile yapılır. Doldurma musluğunu sola çevirerek bar seviyesi 1,5 e gelene kadar su basmalısınız. Su basma işlemi sonrasında sorun eğer düzelmiyorsa resetleme uygulaması yapabilirsiniz. İşlemi yapamadıysanız ya da resetleme sonrasında da sorun devam etmekte ise bu durumda servis yardımı alabilirsiniz.

E11 Arıza Kodu Nedir? Emniyet termostatının devre dışı kaldığını belirtir.Düşük sıcaklık sistemi için emniyet termostatı devre dışı kalmış demektir. Cihazı resetlemeli sorun düzelmez ise servis yardımı almalısınız.

E18 Arıza Kodu Nedir? Sistem su doldurma fonksiyonunun devreye girdiğini belirtir.

Sistem kendiliğinden su doldurma işlemini yapacaktır. Bir süre kadar beklemenizi tavsiye ederiz. Cihaza müdahalede bulunmayın

E19 Arıza Kodu : Sisteme su doldurma fonksiyonunda sorun olduğunu belirtir.

Sisteme su dolumunun başarılı bir şekilde yapılmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda cihaza müdahale etmeden servisi aramalısınız.

E25 Arıza Kodu : Maksimum sıcaklık sorunudur. Genelde en sık yaşanan sorunlardan biridir.

Öncelikle kombi su basıncının normal değerde olduğundan emin olun. Cihazınız kalorifer konumunda ise petek vanalarına bakın, vanalar kapalı ise mutlaka açın. Yine de sorun yaşanıyor ise Baymak Servisi’nden yardım alın. Sorun ancak yerinde görüldüğünde net bilgiler verilebilir. İşi uzmanına bırakmalısınız.

E31 Arıza Kodu : Sıcaklık kontrol sistemi-elektronik kontrol kartı iletişimi yok.

Bu gibi arıza durumlarında cihazı kullanıcı olarak resetlemelisiniz. Resetleme işleminden sonra da sorun devam etmekte ise servis yardımı almalısınız. Servisi arayınız.

E35 Arıza Kodu : Alev oluşum sorunudur. Alev oluşumunda meydana gelen sorunu belirten arıza kodudur.

Cihazı birkaç kez resetlemeyi deneyin. Resetleme işlemini birkaç kez tekrar edin. Sorunun düzelmediği ve devam ettiği durumlarda teknik destek alabilirsiniz

E80-E96 Arıza Kodu : Devresel kontrol sistem sorunudur.

Cihazı resetlemek sorunun düzelmesine yardımcı olmaz. Bu gibi arıza durumlarında kesin çözüm için mutlaka servisi arayınız

E97 Arıza Kodu : Yanlış enerji besleme elektrik frekansı sorunudur.

Kombinin doğru frekansta olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu kontrolü ancak uzman servis ekipleri yapabilir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza müdahale edemezseniz mutlaka servis yardımı alın.

E98-E99 Arıza Kodu : Ana kontrol panosu elektriksel arızadır.

Kombiye hiçbir müdahalede bulunmadan net tespit ve çözüm adına servisi arayın.

Dolcevita

Baymak Dolcevita E01 Arıza Kodu : Başarısız ateşleme

Kombi E01 hata kodu verdiğinde ilk olarak ocağınızı yakarak dairenizde gaz olup olmadığını kontrol edin. Kombinin gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olunuz. Uygulamalardan sonra dairenizde gaz var ve kombi gaz vanası açık ise eğer “R” işaretli resetleme düğmesine 2 saniye kadar basılı tutarak resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında arıza devam etmekte ise birkaç kez daha resetleme yapabilirsiniz. Yine de sonuç değişmiyorsa anakart, iyonizasyon elektrodu, ateşleme elektrodu veya gaz armatöründe sorun olabilir. Servis çağırınız.

Baymak Dolcevita E02 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Dolcevita kombi E02 hatası verdiğinde aşırı ısınmadan dolayı emniyet amacıyla kendisini kilitlemiş demektir. Kombide böyle bir sorun yaşandıüında öncelikle kombi altındaki vanaların ve petek vanalarının açık olduğundan emin olun. Vanalar kapalı durumda ise mutlaka açın. Daha sonrasında “R” işaretli reset düğmesine 2 sn kadar basılı tutarak resetleme işlemi yapın. Sonuçta bir değişiklik olmazsa eğer; kalorifer filtresi tıkanmış olabilir, kalorifer tesisatında tıkanma olabilir, ana eşanjör kireçlenmiş ya da tıkanmış olabilir, devir daim motoru sıkışmış olabilir, üç yollu vana konum atlıyor ya da ortada kalıyor olabilir. Servis çağırınız.

Baymak Dolcevita E03 Arıza Kodu : Baca Sistem Sorunu

Genelde sık karşılaşılan arıza durumlarından biridir. Dolcevita HC hermetik model kombilerde arızalı parçalar değişir, Dolcevita BC bacalı model kombilerde arızalı parçalar değişir. Bu nedenle de her iki çeşit kombide karşımıza çıkabilen arıza durumları hakkındaki ayrıntıyı sunalım. Dolcevita HC model hermetik kombilerde atık gaz sistem sorunu yaşandı ise; fan, hava prosestatı ya da anakart arızalı demektir. Hava akım borusu yani dışarı uzanan baca yerinden çıktığında da bu sorun yaşanabilir. Dolcevita BC model bacalı kombilerde atık gaz sistem sorunu yaşandı ise; baca tıkanmış olabilir, baca çekişi kuvvetli olmayabilir ya da baca sensöründe arıza olabilir. Net teşhis ve sorunun çözümlenmesi adına cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka servis çağırın.

Baymak Dolcevita E05 Arıza Kodu : Kalorifer NTC Hatası

Kombi kalorifer sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Kalorifer NTC sensörü arızalı olduğunda, sensör boruları nemlenme yaptığında veya sensör kablolarında kopukluk-kısa devre durumları söz konusu olduğunda bu sorun yaşanabilir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Dolcevita E06 Arıza Kodu : Sıcak Su NTC Hatası

Kombi sıcak su NTC sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Bu arıza durumu ile karşılaştığınız an sıcak su alamazsınız. Parçanın değişmesi gerekebilir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Dolcevita E10 Arıza Kodu : Düşük Basınç.

Kombi kalorifer sistemi su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Kalorifer sistemine su basmanız gerekir. Dolcevita HC/BC model kombinin alt tarafında bulunan mavi doldurma musluğu vardır. Musluğu önce aşağı doğru yavaşça çekmeli, sonra sola doğru çevirerek bar değeri 1,5 a gelene kadar su basın. Su basma işlemi bittikten sonra doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. Ekrandaki E10 arıza kodu silinir ve derece belirerek kombi çalışmaya devam eder. Sorunda düzelme olmaz ise “R” işaretli düğmeye 2 saniye kadar basılı tutarak resetleme işlemi uygulayın. İşlemin ardından sorunun düzelmediği takdirde su basınç sondası arızalı demektir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Baymak Dolcevita E25/E26 Arıza Kodu : Pompa Arızası

Bu iki arıza kodunun anlamı da hemen hemen aynıdır. Pompa blokaj sorununda; devir daim pompasında sorun olabilmektedir. Tabi öncesinde kalorifer vanalarının açık olduğundan ve kombi altındaki tesisat vanalarının açık durumda olduğundan emin olun. Sorun yine de düzelmiyorsa servisi çağırmalısınız.

Baymak Dolcevita E35 Arıza Kodu : Alev Oluşum Arızası.

Kombi brülöründe yanma olmasına rağmen alevin oluşmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda önce kullanıcı olarak “R” işaretli reset düğmesine 2 saniye kadar basılı tutarak resetleme işlemi yapmalısınız. Resetleme sonrasında sorunda düzelme olmazsa eğer işlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz. Uygulama neticesinde sonuç yine değişmezse işlemi maksimum bir kaç kez kez daha tekrar edin. Sorun düzelmiyor ise elektronik kartta, iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde sorun olabilmektedir. Servis çağırınız.

Baymak Dolcevita E96 Arıza Kodu : Düşük Voltaj Sorunu

Kombiye gelen voltajın düşük olması sebebi ile cihazın kilitlendiğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kombi otomatik olarak kendini resetleyeceğinden herhangi bir işlem uygulamamalısınız. Bir süre kadar beklemelisiniz. Uzun süre beklemenize rağmen arıza durumunda değişiklik olmadı ise muhtemelen düşük voltaj sebebi ile anakart yanmış ya da hasar görmüştür. Servis çağırmalısınız. Sorun anakarta yapılan müdahale sonrasında çözülsede tekrar etme olasılığı da vardır. Bu sebeple kombi regülatörü kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Kombi regülatörü sayesinde kombiye gelen voltaj dengelenir ve bu gibi sorunların yaşanılması engellenir.

Dolcevita Felice

Dolcevita Felice E01 Arıza Kodu : Başarısız ateşleme problemi.

Sıklıkla karşımıza çıkan bir arıza durumudur. Kombi Brülöründe yanma olmadığı zaman, ekranda bu hata kodunu verir. Ateşleme sorunu ile karşılaştığınız zaman önce dairenizdeki gazı kontrol edebilirsiniz. Dairenizde gaz olup kombide gaz yoksa ya kombi yanındaki gaz vanası kapalıdır ya da cihazın içinde bulunan parçalarda sorun vardır. Bu anlamda en başta kombi yanındaki gaz vanasına bakabilirsiniz. Vana boru ile aynı hizada ise açık, aynı hizada değilse kapalı demektir. Vananın mutlaka açık olduğundan emin olun. Vana açık ise R konumlu düğmeye basarak cihaza reset atabilirsiniz. Resetleme işlemini yaptınız ama arıza yine de düzelmedi ise; elektrotlarda, anakartta ya da gaz armatöründe sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice E02 – F02 Arıza Kodu : Hatalı alev oluşum sorunu.

Kombi brülöründe hatalı alev oluştuğu zaman ekranda beliren arıza kodlarıdır. Servis öncesi R konumlu düğmeye basarak kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmazsa eğer, arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice E03 Arıza Kodu : Aşırı sıcaklık sorunu.

Kalorifer tesisat su sıcaklığının aşırı yükseldiği durumlarda emniyet sensörünün devreye girdiğini belirtir. Bu sorunda önce cihaza R konumlu düğmeye basarak reset atmalısınız. Resetleme sonrası düzelme olmaz ise; radyatör vanalarını ve kombi altındaki vanaları kontrol ederek, kapalı ise açmalısınız. Vanalar açıkken de sorun devam etmekte ise; ana eşanjör, devir daim motoru, üç yollu vana arızası söz konusu olabilir. Kalorifer filtresinin tıkalı olması ya da tesisatta tıkanma olması sebebi ile de sorunun yaşandığı görülebilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice E04 / E05 / E06 / F23 Arıza Kodu : Prosestat problemi.

Kombi hava prosestatı ile alakalı bir sorun olduğunu belirten arıza kodlarıdır. Bu gibi arıza durumları ile karşılaşıldığı zaman kombiye müdahale edilmemeli ve uzman yardımı alınmalıdır. Genelde prosestatın yanı sıra fan ya da anakartta da sorun olabilmektedir. Arızanın net tespiti ve onarımı için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice E08 Arıza Kodu : İyonizasyon arızası.

Bu arıza durumunda kullanıcı olarak R konumlu reset düğmesine basarak kombinize reset atmalısınız. Reset uygulamasından sonra arızada düzelme olmazsa eğer; iyonizasyon elektrodu, gaz armatörü ya da elektronik kart gibi önemli parçalarda sorun olabilir. Arızanın net tespiti ve onarımı için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice E09 Arıza Kodu : Gaz valfi geri besleme problemi.

Kombi gaz valfi bobinlerinde problem olabileceğini ya da anakartın arızalı olabileceğini belirten arıza kodudur. Kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz ise arızanın net tespiti ve onarımı için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice E12 / E21 / F25 Arıza Kodu : Anakart Hatası

Kombinin elektronik kartında sorun olabileceğini belirten arıza kodlarıdır. Kombi anakartının değişmesi veya tamiri gerekebilir. Bu arıza durumlarında kombiye müdahale etmeden arızanın net tespiti ve onarımı için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice F13 Arıza Kodu : Reset kilitlenmesi.

Çözüm R konumlu düğmeye kısa sürede olması gerekenden fazla basıldığında bu sorun karşımıza çıkar. Arızanın çözümlenmesi için cihazınızı şalterinden kapatıp birkaç saniye sonra açmalısınız. Sorun düzelmezse servisi yardımı almanızı öneririz.

Dolcevita Felice F22 Arıza Kodu : Düşük voltaj arızası.

Kombiye gelen voltajın düşük olduğunu belirtir. Bu sorunda voltajın düzelmesini beklemenizi öneririz. Bir süre kadar bekleyin. Voltaj düzeldiğinde sorun da düzelebilir. Uzun süre bekleme sonucunda sorunda düzelme olmadığı görülür ise bu anakartta sorun olabileceğini belirtir. Muhtemelen voltaj sebebi ile anakart yanmıştır ya da hasar görmüştür. Arızanın onarılması açısından servisi aramanız gerekmektedir. Yalnız arıza durumu yeniden yaşanabilir. Aynı sorunu yeniden yaşamamak için voltajı düzenleyen Kombi Regülatörü cihazını kullanmanızı önermekteyiz.

Dolcevita Felice F31 Arıza Kodu : Merkezi ısıtma sensör sorunu.

Kalorifer NTC sensöründe oluşan arıza, ntc borularının nem yapması veya sensör bağlantılarında sorun olması sebebi ile yaşanan arıza durumudur. Arızanın net tespiti ve onarımı için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice F32 Arıza Kodu : Dış hava sensör arızası.

Her kombide bulunmayan bir parçadır dış hava sensörü. Görevi ise dışarının sıcaklığına bağlı cihazın çalışmasını sağlamaktır. Kombiniz dış hava sensörü ile çalışıyor ise sensör değişimi ile ya da bağlantılarındaki sorunun giderilmesi ile arıza çözümlenebilir. Kombiniz dış hava sensörü ile çalışmıyor ise bu durumda elektrik aksağında sorun olabileceğinden arıza yerinde görülür, tespit yapılır ve sorun uzmanı tarafından çözümlenir.

Dolcevita Felice F33 Arıza Kodu : Kullanım suyu sensör arızası.

Kombi sıcak su NTC sensörünün arızalanması, sensör kablolarında sorun olması ya da ntc borularında nemlenme olması halinde yaşanan arıza kodudur. Arızanın net tespiti ve onarımı için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice F37 Arıza Kodu : Düşük su basınç arızası.

Tesisattaki su basıncının yetersiz olması halinde ekranda beliren arıza kodudur. Yani cihazdaki su yetersiz olduğu için cihaz bloke konumdadır. Bu arıza durumunda cihaza su basarak sorunu çözümleyebilirsiniz. İşlem yalnızca doldurma musluğu ile yapılabilmektedir. Doldurma musluğu kombi altında monteli bir parçadır. Sola çevrilerek açılır ve su sesi geldiğinde bar değeri yükselir. 1,5 bara kadar su basmalısınız. Su basma işlemi bittiğinde sorun düzelir. Doldurma musluğunu mutlaka kapatın, açık kalmasın. Kombide düzelme olmaz ise R konumlu düğmeye basın ve kombiyi resetleyin. Arızanın sıkça tekrar ettiği durumlarda, servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Dolcevita Felice F59 Arıza Kodu : Gaz valfi hatası.

Kombinin ateşleme sistemindeki en önemli parçalardan biridir gaz valfi. Bu arıza durumu gaz valfi ile alakalı bir sorun olduğunu belirtmektedir. Arızanın net tespiti ve onarımı için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Lambert LX

LAMBERT KOMBİ A01 / E01 HATASI VE ÇÖZÜMÜ

A01 / E01 Arıza kodu Başarısız Ateşleme Sorunudur. Sıklıkla yaşanılan arıza durumlarından biridir. Bu gibi durumlarda kombi ve daire gaz girişlerini kontrol ederek dairenize ve kombinize gazın geldiğinden emin olmanız gerekmektedir. Dairenizde gaz olduğundan emin olmak için ocağınızı yakarak kontrol edebilirsiniz. Sonrasında lambert kombinize resetleme işlemi yapabilirsiniz. Resetleme ardından sorunda düzelme olmaz ve dairenizde gaz olduğundan eminseniz servisi aramalısınız. Baymak Lambert Lx 24 Fi model kombinizin; anakartı, gaz valfi ya da elektrotları arızalı olabilir. Net teşhis kadar müdahalede önemlidir. Mutlaka uzman servis yardımı alınız.

LAMBERT KOMBİ E02 HATASI VE ÇÖZÜMÜ

E02 Arıza Kodu anlamı Emniyet Termostat Aşırı Isınma Problemidir. Kombi emniyet termostatının olması gereken değerlerden yüksek ısı algıladığı ve kombiyi emniyete almak için kilitlediği arıza durumudur. Dairenizdeki peteklerden en az iki tanesinin vanalarının açık olduğundan emin olun. Kombi altındaki kalorifer tesisat vanalarına bakın, kapalı ise açın. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak lambert kombinizi resetlemeniz gerekmektedir. Resetleme sonrasında eğer sorunda düzelme olmaz veya sık sık tekrarlar ise; kalorifer filtresi tıkalı olabilir, sirkülasyon pompası arızası olabilir, ana eşanjörde kireçlenme-tıkanma olabilir, üç yollu vanada sorun olabilir, emniyet termostatı arızalı olabilir ya da kalorifer tesisatı tıkalı olabilir. Sorunun net tesbiti ve tamiri için servis çağırınız.

LAMBERT KOMBİ E03 HATASI VE ÇÖZÜMÜ

E03 Arıza kodu kombi baca sisteminde problem oluğunu bildirir. Kombinin atık gaz sistemi sorunu olarak da bilinir. Kombi modeli hermetik olduğu için, bu arıza durumunda baca yerinden çıkmış olabilir, fan arızalı olabilir, anakartta sorun olabilir ya da prosestat arızalı olabilir. Arızanın kesin tesbitinin yapılıp sorunun çözümlenmesi adına mutlaka uzman servis yardımı alınmalıdır. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz. 

LAMBERT KOMBİ E05 HATASI VE ÇÖZÜMÜ

E05 Arıza Kodu Kalorifer Gidiş Suyu Sensör Arızası anlamına gelir. Kalorifer sensörü olarak bilinen parçadır. Bu parçada sorun olduğunda veya sensör kablolarında sorun olduğunda arıza yaşanır. Bu arıza durumunda net tespit ve müdahale için servisi aramalısınız. 

LAMBERT KOMBİ E06 HATASI VE ÇÖZÜMÜ

E06 Arıza Kodu Sıcak Su Sensöründeki Sorunu Belirtir. Sıcak su problemi yaşayabileceğiniz bir arıza durumudur. Sıcak su sensöründe ya da kablolarda sorun olduğunda yaşanır. Bu gibi arıza durumlarında yapılması gereken uzman yardımı almaktır. 

LAMBERT KOMBİ E10 HATASI VE ÇÖZÜMÜ

E10 Arıza Kodu Düşük Tesisat Su Basıncı anlamına gelir. Baymak Lambert model kombilerde karşınıza çıkan bu arıza durumunda teknik olarak kombiye su basmanız gerekir. Kombinin alt kısmındaki basınç göstergesine kontrol ettiğinizde su basıncının 1 barın altında olduğunu göreceksiniz. Baymak Lambert model kombide doldurma musluğu sağ alt tarafta mavi renktedir. Kombiye su doldurmak için musluğu sola çevirerek basınç göstergesi yeşil bölgenin ortasına gelene kadar su basınız. İşlem sonrasında musluğu kapatınız. Su doldurma işlemi videosunu izlemek için tıklayınız. Sorun düzelecektir. Sorun hala devam etmekte ise resetleme işlemi yapabilirsiniz. Arıza durumunda yine de düzelme olmuyor ise su basınç sondası arızalı olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için mutlaka servis yardımı alın.

LAMBERT KOMBİ E26 HATASI VE ÇÖZÜMÜ

E26 Arıza Kodu Aşırı Isınma-Maksimum Sıcaklık Uyarısıdır. Yüksek sıcaklık sebebi ile karşılaşılan bir arıza durumudur. Kombi içindeki suyun yüksek sıcaklığa ulaştığını ve limit termostatın devreye girdiğini belirtir. Kombi bu durumda çalışmayacaktır. Su basıncına bakabilir düşük ise yükseltebilirsiniz. Kombiyi resetleyebilirsiniz. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz işlemler bunlardır. Yine de sorunda düzelme olmaz ise Servisi aramalı ve yardım almalısınız. Aşırı ısınma sorununda; ana eşanjörde kireçlenme, devir daim pompasında sıkışma, kalorifer filtresinde tıkanma, üç yollu vana arızası gibi durumlar söz konusu olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir veya whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

Lambert LPY

E01 Arıza Kodu : Başarısız Ateşleme

Sık karşılaşılabilen arıza durumlarından biridir. Bu gibi durumlarda kombi ve daire gaz giriş vanasını ve kombinin gaz giriş vanasını kontrol ederek dairenize ve kombinize gazın geldiğinden emin olmanız gerekmektedir. Sonrasında lambert kombinize resetleme işlemi yapabilirsiniz. Resetleme ardından sorunda düzelme olmaz ve dairenizde gaz olduğundan eminseniz servisi aramalısınız. Baymak Lambert LPY model kombinizin; anakartı, gaz valfi ya da elektrotları arızalı olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E02 Arıza Kodu : Yanlış Alev Hatası

Bu arıza durumunda alev hissedilmiyor da diyebiliriz. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman cihaza birkaç kez reset atın. Sorunda düzelme olmaz ise teknik açıdan servis yardımı alın. İyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da elektronik kartta sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E03 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Problemi

Kombi aşırı ısınma durumunda kendini emniyete almak için durdurur. Kalorifer petek vanalarının ve kombinin altındaki tesisat vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Kombi basınç göstergesi 1 barın altındaysa 1,5 bara kadar kombinin altındaki su doldurma musluğu yardımıyla su ekleyiniz. Servis çağırmadan önce kombiyi resetlemelisiniz. Düzelme olmadığı takdirde, resetleme işlemini bir kaç kez tekrarlayınız. Yine de arıza durumunda düzelme olmazsa eğer yapabileceğiniz başka bir işlem bulunmaz. Bu durumda mutlaka uzman servis ekibinden yardım almalısınız. Sirkülasyon pompası sıkışmış/yanmış veya kalorifer sisteminde tıkanma meydana gelmiş olabilir. Sisteminiz eskiyse petek temizliği yaptırmanızı ayrıca tavsiye ederiz.

E05 Arıza Kodu : Atık Gaz Sistemi Hatası

Hava akış sorunu olarak da bilinir. Kombi bacası yerinden çıkmış olabilir, kontrol ediniz. Baca borusu uzatıldı ise boyutları fazla olabilir, fan, anakart ya da prosestat arızalı olabilir. Kombiyi resetlemenize rağmen arıza durumunda düzelme olmuyor ise arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E08 Arıza Kodu : Anakart veya İyonizasyon Hatası

Kombi ateşleme sisteminde sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun iyonizasyon elektrodunda veya ana kartta olabilmektedir. Kullanıcı olarak müdahale edebileceğiniz bir şey yoktur. Net teşhis ve çözüm için servis çağırınız.

E09 Arıza Kodu : Gaz Valfi Arızası

Arızanın nedeni kombi gaz valfi ile alakalı bir arıza durumudur. Gaz valfinin yanı sıra sorun anakartta da olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

E12/E21/F25 Arızası : Elektronik Kart Hatası

Lambert LPY model kombilerde bu 3 arıza kodunun da anlamı hemen hemen aynıdır. Lambert LPY Kombinin elektronik kartında sorun olabileceğini belirtir. Kullanıcı olarak müdahalede bulunabileceğiniz bir şey yoktur. Kombi ana kartının tamir edilmesi gerekmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

F13 Arıza Kodu : Reset Kilitlenmesi

Kombi “R” konumlu reset düğmesine kısa süre içerisinde pek çok kez basıldığında bu sorun yaşanır. Reset kilitlenmesi olarak adlandırdığımız bu arıza durumunda kombiyi şalterinden kapatıp birkaç saniye sonra açarsanız eğer sorun düzelecektir.

F37 Arıza Kodu : Düşük Su Basıncı

Kombi kalorifer tesisat suyu basıncının düşük olduğunu bildiren arıza kodudur. Yani kombiye su basmanız gerekir. Kombi sağ alt kısımda yer alan bar göstergesine bakarsanız 1 barın altında olduğunu göreceksiniz. Baymak Lambert LPY kombinin alt kısımda yer alan mavi doldurma musluğunu sola çevirerek, Kombi bar göstergesi 1 ile 2 bar arasına gelene kadar su basılmalıdır. İşlemin sonrasında sorun düzelecektir. Kombiye su basma işleminin videosunu izlemek için tıklayınız. Düzelme olmadığı taktirde birkaç kez resetleme işlemi yapın. Sorunun çözümlendiğini göreceksiniz. Arıza durumunda hala düzelme yok ise kombi su basınç sondası arızalanmış olabilir. Servis çağırmalısınız.

Lambert Attivo

Lambert Attivo E01 Arızası : Ateşleme Hatası

Kombinin ateşleme yapamadığını belirten arıza kodudur. Dairenizde gaz olmayabilir, gaz vanalarını kontrol edin kapalı ise açın. Gaz vanalarının açık olduğundan ve dairenizde gaz olduğundan eminseniz eğer kombiyi resetleyin. Yani “R” konumlu düğmeye bir kez basın. Resetleme sonrasında hala sonuç alamadıysanız; Anakart, gaz armatürü, ateşleme ve iyonizasyon çubuklarında sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Lambert Attivo E02 / F02 Arızası : Hatalı Alev

Kombi brülöründe hatalı alev algılandığını belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce kombiyi resetlemelisiniz. “R” konumlu düğmeye bir kez basın ve arıza durumu düzelmezse eğer işlemi birkaç kez daha tekrar edin. Uygulama sonrasında sorun hala düzelmez ise; iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Lambert Attivo E03 Arızası : Aşırı Isınma Sorunu

Dairenizdeki peteklerden en az iki tanesinin vanalarının açık olduğundan emin olun. Kombi altındaki kalorifer tesisat vanalarına bakın, kapalı ise açın. “R” konumlu düğmeye basarak kombiyi resetleme işlemi uygulayın. Uygulama sonrasında eğer sorunda düzelme olmaz ise; kalorifer filtresi tıkalı olabilir, sirkülasyon pompası arızası olabilir, ana eşanjörde kireçlenme-tıkanma olabilir, üç yollu vanada sorun olabilir ya da kalorifer tesisatı tıkalı olabilir. Sorunun net tesbiti ve tamiri için servis çağırınız.

Lambert Attivo E04/E05/E06/F23 Arızası : Prosestat Hatası

Kombi ekranında beliren bu 4 arıza koduda hemen hemen aynı anlama gelmektedir. Prosestat yani hava basınç şalterinde sorun olabileceğini belirtir. Bu gibi arıza durumlarında anakart veya fan arızası ile de karşılaşabilmekteyiz. Kullanıcı olarak müdehale edebileceğiniz bir şey yoktur. Arızanın net teşhis ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Lambert Attivo E08 Arızası : Anakart veya İyonizasyon Hatası

Kombi ateşleme sisteminde sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun iyonizasyon elektrodunda veya anakartta olabilmektedir. Kullanıcı olarak müdehale edebileceğiniz bir şey yoktur. Arızanın net teşhisi ve tamiri için servis çağırınız.

Lambert Attivo E09 Arızası : Gaz Valfi Arızası

Arızanın nedeni kombi gaz valfi ile alakalı bir arıza durumudur. Gaz valfinin yanı sıra sorun anakartta da olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve tamiri için servis çağırınız.

Lambert Attivo E12/E21/F25 Arızası : Elektronik Kart Hatası

Lambert Attivo model kombilerde bu 3 arıza kodunun da anlamları hemen hemen aynıdır. Lambert Attivo Kombinin elektronik kartında sorun olabileceğini belirtir. Kullanıcı olarak müdahalede bulunabileceğiniz bir şey yoktur. Kombi ana kartının tamir edilmesi gerekmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Lambert Attivo F13 Arızası : Reset Kilitlenmesi

Kombi “R” konumlu reset düğmesine kısa süre içerisinde pek çok kez basıldığında bu sorun yaşanır. Reset kilitlenmesi olarak adlandırdığımız bu arıza durumunda kombiyi şalterinden kapatıp birkaç saniye sonra açarsanız eğer sorun düzelecektir.

Lambert Attivo F22 Arızası : Düşük Voltaj Problemi

Hiç bir şey yapmadan bir süre kadar beklemenizi öneririz. Elektrik voltajı düzeldiğinde sorun da düzelebilir. Düzelme olmaz ise resetleme işlemi uygulamayın, çünkü bu arıza durumunda kombi otomatik kendini resetlemektedir. Uzun süre beklediniz ama sonuç yine de değişmiyorsa mutlaka servis yardımı alın. Anakart arızalanmış olabilir. Anakart tamiri yapılsa bile bu sorunu tekrar yaşamamak için kombi voltaj regülatörü kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü voltaj dalgalanmaları olan yerlerde bu sorun çok sık tekrarlayabilmektedir.

Lambert Attivo F31 Arızası : Kalorifer Sensör Hatası

Kombi kalorifer NTC sensörü arızalandığında, sensör kablolarında kopma ya da kısa devre olduğunda veya sensör boruları nemlendiği zaman bu sorun yaşanabilir. Servis çağırmalısınız.

Lambert Attivo F32 Arızası : Dış Hava Sensör Hatası

Kombi Dış hava sensörü dış ortamın sıcaklık durumuna göre kombiyi çalıştıran sensördür. Her kombi tesisatında bulunmaz. Lambert Attivo model kombinizde dış hava sensörü var ise arızalı olduğunu belirtir, yok ise kombi ana kartında problem olabilir. Servis çağırmalısınız.

Lambert Attivo F33 Arızası : Sıcak Su Sensör Hatası

Kombi sıcak su NTC sensöründe sorun olduğunda, kablolarında kısa devre ya da kopma olduğunda veya sensör boruları nem yaptığında bu sorun yaşanabilir. Tespit ve müdahale için Baymak Servisi’ni arayınız.

Lambert Attivo F37 Arızası : Düşük Su Basıncı

Kombi kalorifer tesisat suyu basıncının düşük olduğunu bildiren arıza kodudur. Yani kombiye su basmanız gerekir. Kombi sağ alt kısımda yer alan bar göstergesine bakarsanız 1 barın altında olduğunu göreceksiniz. Baymak Lambert Attivo kombinin sol alt kısımda yer alan mavi doldurma musluğunu sola çevirerek, Kombi bar göstergesi 1 ile 2 arasına gelene kadar su basılmalıdır. Su Basma işleminin nasıl yapıldığını izlemek için tıklayın. İşlemin sonrasında sorun düzelecektir. Düzelme olmadığı taktirde birkaç kez resetleme işlemi yapın. Sorunun çözümlendiğini göreceksiniz. Arıza durumunda hala düzelme yok ise kombi su basınç sondası arızalanmış olabilir. Servis çağırmalısınız.

Lambert Attivo F59 Arızası : Gaz Grubu Hatası

Lambert Attivo model kombilerde gaz valfi veya gaz armatörü olarak adlandırabileceğimiz bu parçada sorun olduğunu belirtir. Kombi bu arıza durumunda ateşleme yapamaz. Servis çağırmalısınız.

Lambert Attivo E82 Arızası : Baca Hatası

Lambert Attivo model kombinin baca bağlantılarını kontrol ediniz. Yerinden çıkmadığına ve poşet yaprak gibi yabancı bir cismin baca ağzını tıkamadığına emin olunuz. Kontrol sonrası kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında düzelme olmaz ise arızanın net teşhisi için servis çağırınız.

Lambert Premix Yoğuşmalı

Lambert Premix LPY E01 Hatası : Ateşleme Sorunu

Sıklıkla meydana gelen arıza durumlarından biridir. Bu gibi durumlarda kombi ve daire gaz girişlerini kontrol ederek dairenize ve kombinize gazın geldiğinden emin olmanız gerekmektedir. Sonrasında kombinize resetleme işlemi yapabilirsiniz. Resetleme ardından sorunda düzelme olmaz ve dairenizde gaz olduğundan eminseniz servisi aramalısınız. Kombinizin; anakartı, gaz valfi ya da elektrotları arızalı olabilir. Net teşhis kadar müdahalede önemlidir. Mutlaka uzman servis yardımı alınız.

Lambert Premix LPY E02 Hatası : Hatalı Alev Oluşumu

Kombide iyonizasyon sorunu olarak da adlandırılabileceğimiz arıza durumudur. Kombinin alev algılamadığını belirtir. Bu durumda Lambert LPY serili kombinizi birkaç kez resetleyin. Resetleme işlemi işe yaramaz ise mutlaka servis yardımı alın. Bu durumda; anakart, iyonizasyon elektrodunda ya da gaz valfinde sorun olabilmektedir.

Lambert Premix LPY E03 Hatası : Aşırı Isınma Sorunu

Kombi aşırı ısınma durumunda kendini emniyete almak için durdurur. Servis çağırmadan önce kombiyi resetlemelisiniz. Düzelme olmadığı takdirde, resetleme işlemini bir kaç kez tekrarlayınız. Yine de arıza durumunda düzelme olmazsa eğer yapabileceğiniz başka bir işlem bulunmaz. Bu durumda mutlaka uzman servis ekibinden yardım almalısınız. Sirkülasyon pompası sıkışmış/yanmış veya kalorifer sisteminde tıkanma meydana gelmiş olabilir. Sisteminiz eskiyse petek temizliği yaptırmanızı ayrıca tavsiye ederiz.

Lambert Premix LPY E05 Hatası : Hava Akış Sorunu

Kombide fan geri beslemesi sağlanamadığında bu arıza kodunu verir. Kombi baca sisteminde hata olduğu anlamına gelir. Kombiyi resetleyin düzelmez yahut çok sık arıza tekrarlarsa servis çağırınız.

Lambert Premix LPY E08 Hatası : Ateşleme devresinde sorun var.

Ateşleme devresinde birçok parça görev almaktadır. Bu gibi durumlarda önce cihazı birkaç kez resetlemeyi deneyin. Resetleme işleminden sonra da sonuç alamadıysanız mutlaka uzman yardımı almalısınız.

Lambert Premix LPY E09 Hatası : Gaz Valfi Geri Besleme Hatası

Gaz valfinde veya anakartta sorun olabilir. Bu arıza durumu ile karşılaştığınızda kombiyi resetleyin. Resetleme uygulaması işe yaramıyor ise mutlaka servis yardımı almalısınız.

Lambert Premix LPY E12 Hatası : EEPROM (Yazılım) Hatası

Nadiren karşılaşılan arıza durumlarından biridir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir şey bulunmamaktadır. Resetleme yapsanız dahi işe yaramayacaktır. Arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Lambert Premix LPY F13 Hatası : Reset Kilitlemesi

Reset düğmesine olması gerekenden daha uzun süre bastığınızda ya da basılı tuttuğunuzda bu sorun yaşanır. Yeniden reset düğmesine bassanız da sorun çözümlenmeyecektir, çözüm için Lambert Premix LPY model kombinizi şalterinden kapatın ve birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın. Sorun çözümlenmiş olacaktır.

Lambert Premix LPY E15 Hatası : Sensör Sıcaklık Değişim Hatası

Sensörde sıcaklık dalgalanması olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda önce kombiyi resetlemeniz gerekmektedir. Resetleme ardından sorununuz hala devam etmekte ise arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Lambert Premix LPY E16 Hatası : Dönüş Sıcaklık Sensöründe Kilitlenme

Dönüş Sıcaklık Sensöründe Kilitlenme olduğunu belirten arıza kodudur. Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Lambert Premix LPY E17 Hatası : Gidiş Sıcaklık Sensöründe Kilitlenme

Gidiş sıcaklık sensöründe kilitlenme olduğunu belirtirten arıza kodudur. Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Lambert Premix LPY E18 Hatası : NTC Sensör Test Hatası

Nadir karşılaşılan arızalardan biridir. Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Lambert Premix LPY E21 Hatası : Elektronik Kart Hatası

Lambert LPY model kombide anakart sorunu olduğunda bu arıza kodu karşımıza çıkar. Arıza durumda kombi çalışmayacaktır. Anakart tamir edilmeli veya değişmesi gerekmektedir. Bu nedenle de uzman yardımı almanızı öneririz.

Lambert Premix LPY E33 Hatası : Dönüş Sıcaklık Sensör Hatası

Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Lambert Premix LPY F34 Hatası : Düşük Voltaj Sorunu

Lambert LPY model kombilerde genelde kış döneminde karşımıza çıkan arıza durumudur. Bu gibi durumlarda dairenize gelen voltajı ölçtürebilirsiniz. Kombi kendini otomatik olarak resetleyecektir. Resetleme işlemi yapmanıza gerek yoktur. Yalnız sorun düzelmez ise mutlaka servis desteği alın. Çünkü cihazın elektronik kartı düşük voltaj sebebi ile yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Elektronik kart tamiri ile ya da değişimi ile sorun çözümlenmiş olur. Yalnız bilmenizi isteriz ki bu sorun bir kez yaşandı ise birkaç kez daha yaşanabilir. Bu nedenle de mutlaka kombi regülatörü kullanmalısınız.

Lambert Premix LPY E35 Hatası : Gidiş Sıcaklık Sensör Hatası

Kombiye müdahale etmeden arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

Lambert Premix LPY F37 Hatası : Düşük Su Basıncı

Lambert LPY model kombilerde otomatik su doldurma fonksiyonu olduğu için bir süre beklemelisiniz. Bekleme sonrasında su dolumu otomatik gerçekleşmez ise kombi altında bulunan doldurma musluğu yardımı ile basınc 1,5 bara gelene kadar su basın. Hata kendiliğinden düzelecektir. Kombiye su basma işleminin videosunu izlemek için tıklayınız. Düzelme olmaz ise kombiyi resetleyin. Yine de düzelmez ise servis çağırmanız gerekmektedir.

Lambert Premix LPY F39 Hatası : Dış Hava Sensör Hatası

Her kombide dış hava sensörü bulunmaz. Dışardaki havanın sıcaklığına göre kombiyi çalıştırmakta olan bir sensördür. Dış hava sensörü var ise uzman ekip tarafından kontrol edilerek değişimi yapılabilir. Bazen dış hava sensörü olmasa bile bu arıza yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda ise elektrik aksağında sorun olabileceği için uzman ekip tarafından gereken müdahale ve işlem yapılır. Sorun çözümlenir.

Lambert Premix LPY F40 Hatası : Yüksek Su Basıncı

Kombide su basınç yüksek durumda ise kombi zarar görebilir. Bu nedenle de yüksek olan basıncı düşürerek soruna çare bulabilirsiniz. Yüksek basıncı düşürmek adına tahliye vanasını açabilir ya da kombinize en yakın kalorifer peteğinin hava alma yerinden su boşaltabilirsiniz. Bu durumda sorun çözümlenecektir. Düzelme olmaz ise kombiyi resetleyin. Yine de düzelmez ise servis çağırmanız gerekmektedir.

Lambert Premix LPY F41 Hatası : Otomatik Su Doldurma Aktif

Arıza kodu değildir. Kombinin otomatik olarak su doldurduğunu bildirir.

Lambert Premix LPY F42 Hatası : Otomatik doldurma fonksiyonu devrede ancak su dolumu olmuyor.

Kombide otomatik su doldurma fonksiyonu devreye girmiş fakat su doldurma işlemini yapamamış. Bir arıza durumu söz konusu olabilir. Cihaza kendiniz müdahale ederek su doldurmaya çalışın. İşlemi beceremezseniz servis yardımı almalısınız.

Lambert Premix LPY F43 Hatası : Otomatik Su Doldurma Sonrası Düşük Su Basıncı

Otomatik su doldurma fonksiyonu sonrası, tekrar basıncın düştüğünü bildirir. Arızanın çözümü için mutlaka uzman yardımı almanızı öneririz. Kombiye yine de su basmayı deneyebilirsiniz.

Lambert Premix LPY F47 Hatası : Su Basınç Sensörü Hatası

Lambert LPY model kombilerde su basıncı düşük ya da yüksek olduğunda su basınç anahtarı algılayarak manometrede göstermektedir. Bu arıza durumunda su basın anahtarının bağlı olmadığını belirtir. Yani kombideki su basıncı normal değildir. Düşük su basınç sorunlarında ya da yüksek su basınç sorunlarında olması gereken değeri göstermez. Parçanın değişimi gerekir. Arızanın çözümü için servis yardımı almanızı öneririz.

Lambert Premix LPY F50 Hatası : Sıcak su boyler sensörünün arızalandığını belirtir.

Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Parçanın değişimi gerekir. Arızanın çözümü için servis yardımı almanızı öneririz.

Lambert Premix LPY F51 Hatası : PT1000 sensöründe sorun olduğunu belirtir.

Harici bir sensör sorunudur ve cihazı resetlemeniz de işe yaramayacaktır. Arızanın çözümü için servis yardımı almanızı öneririz.

Lambert Premix LPY F52 Hatası : Sıcak su sensöründe problem var.

Sıcak su ntc si olarak da bilinen bir parçadır. Teknik olarak cihazı resetlemeniz sorunu çözümlemez. Bu gibi durumlarda sensörde ya da kablolarda sorun olabilmektedir. Arızanın net tesbiti ve çözümü için servis yardımı almanızı öneririz.

Lambert Premix LPY F53 Hatası : Termal sigorta sorunudur.

Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Arızanın çözümü için servis yardımı almanızı öneririz.

Lambert Premix LPY F81 Hatası : Sensör drift tes sorunudur.

Nadiren karşılaşılan bir arıza durumudur. Bu sorunda cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka servisi aramalısınız.

Lectus

Baymak Lectus E0 Hatası : Hata Parametresi bulunamadı. Anakart kablo bağlantılarını kontrol ediniz.
Baymak Lectus E1 Hatası : Güvenlik parametreleri sağlanmamış -Anakart kablo bağlantılarını kontrol edin.
Baymak Lectus E2 Hatası : Akış sensörü hatası
Baymak Lectus E3 Hatası : Gidiş suyu sıcaklık sensörü bağlı değil ya da arızalı
Baymak Lectus E4 Hatası : Gidiş suyu sıcaklığı
Baymak Lectus E5 Hatası : Normal sıcaklık aralığının dışında =Alt limit -10° C =Üst limit 110°
Baymak Lectus E6 Hatası : Dönüş suyu sıcaklık sensörü hatası
Baymak Lectus E7 Hatası : Dönüş suyu sıcaklık sensörü bağlı değil yada arızalı
Baymak Lectus E8 / E9 Hatası : Gidiş suyu sıcaklığı normal sıcaklık aralığının dışında =Alt limit -10° C Üst limit 110°
Baymak Lectus E10 / E11 Hatası :
Gidiş-Dönüş suyu sıcaklıkları arasında fark var
Baymak Lectus E12 Hatası : Kazan eşanjörü sıcaklığı normal sınırın üzerinde (110°C)
Baymak Lectus E14 Hatası : Brülör hatası
Baymak Lectus E16 Hatası : Alav sinyali belirsiz
Baymak Lectus E17 Hatası : SU-01 Kontrol hatası
Baymak Lectus E34 Hatası : Fan hatası
Baymak Lectus E35 Hatası : Dönüş suyu sıcaklığı 2 dk boyunca gidiş suyu sıcaklığının 5 °C üstüne çıkıyor
Baymak Lectus E36 Hatası : Ateşleme 5 defa yapılamadı, iyonizasyon yok.
Baymak Lectus E37 / E38 Hatası : Su print ile iletişim yok hatası
Baymak Lectus E39 Hatası : Kilitlenme hatası
Baymak Lectus E40 Hatası : WTW ünitesi kontrol hatası

Duo Tec

Baymak Duo Tec E01 Hatası : Kombide başarısız ateşleme

Kombi kullanıcısı olarak öncelikle dairenize gelen gazı kontrol etmeniz gerekmektedir. Kontrol etmek için ocağınızı yakabilirsiniz. Dairenizde gaz var ise kombi gaz giriş vannasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Dairenize ve kombinize gazın geldiğinden eminseniz eğer kombiyi resetlemeniz gerekir. Reset uygulamasının ardından sorun yine de düzelmez ise yapabileceğiniz işlem yoktur. Duo tec kombide elektronik kart arızası, gaz grubu sorunu ya da iyonizasyon ve ateşleme elektrodu sorunu olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Baymak Duo Tec E02 Hatası : Hatalı alev oluşumu

Bu sorunun birçok sebebi bulunmaktadır. Özellikle de gaz valfinin kapanmayarak ateşlemeye devam etmesi veya anakartta sorun olması gibi durumlarda yaşanır. İyonizasyon elektrodunda da sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Baymak Duo Tec E03 Hatası : Aşırı Isınma Sorunu

Limit termostat sorunu olarak da bildiğimiz bir arıza durumudur. Bu durumda kombiniz kalorifer konumunda ise en az 2 peteğin açık olduğundan emin olun. Açık değilse mutlaka açın. Kombiniz yaz konumunda ise birkaç kez resetleme işlemi uygulayın. Sorun hala düzelmiyor ise işi uzmanına bırakın. Bu gibi durumlarda; kalorifer filtresi tıkalı, pompa sıkışmış, ana eşanjör kireçlenmiş, üç yollu vana arızalı olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Baymak Duo Tec E05 Hatası : Baca sistemi problemi

Kombinin baca sisteminde problem olduğunu belirten hata kodudur. Kombinizin bacasının yerinden çıkıp çıkmadığını kontrol ediniz. Baca bağlantısında bir sorun görünmüyorsa sizin yapabileceğiniz başka bir şey yoktur. Baca fanı, fan prosestatı veya anakart da sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Baymak Duo Tec E08 Hatası : Ateşleme arızası

Bu durumda yapabileceğiniz uygulama veya işlem bulunmaz. Teknik açıdan yardımları servisten almalısınız. Ateşleme sisteminde birçok parça yer almaktadır. Bu parçaların birinde ya da birkaçında sorun olabilmektedir. Net tespit ve müdahale için işi uzmanına bırakmalısınız.

Baymak Duo Tec E09 Hatası : Gaz valfi arızası

Kombi gaz valfinde yahut anakartta sorun olabilir. Bu arıza durumunda kombiye müdahalede bulunmadan servis yardımı almanızı tavsiye ederiz

Baymak Duo Tec E12 Hatası : EEPROM hatası anlamına gelir.

Çözüm Yazılım sorunu demektir. Bu durumda direk olarak Baymak Yetkili Servisi ile görüşmeli yardım almalısınız.

Baymak Duo Tec E21 Hatası : Elektronik kart sorunu

Sorunun çözülmesi için kartın tamir ya da değişim işlemini gerektirir. Servis yardımı alınız.

Baymak Duo Tec F13 Hatası : Reset kilitlenmesi

Reset düğmesine uzun süre basılı tuttuğunuzda ya da olması gerekenden fazla bastığınızda bu sorun karşınıza çıkar. Bu durumda Duo tec kombiye gelen elektrik beslemesini kapatıp yeniden açmanız gerekmektedir. Sorun düzelmez ve yine devam eder ise mutlaka servis çağırınız.

Baymak Duo Tec F34 Hatası : Düşük besleme sorunu

Kombiye gelen voltajın düşük olduğunu belirtir. Kombi bu durumda otomatik resetlenecektir. Bu durumda sorun bir süre beklemeniz sonrasında düzelebilir. Yine de bir düzelme durumu olmaz ise mutlaka servis çağırınız. Bu sorunun düzelmediği durumlarda düşük voltaj sebebi ile genelde karşımıza anakart sorunu çıkmaktadır. Anakart düşük gelen voltaj sebebi ile yanmış veya hasar görmüş olabilir. Bu sorundan kurtulmak adına anakarta müdahale gerekir. Bu nedenle servis yardımı alınız. Anakarta yapılan müdahale sonrasında sorun çözümlenir fakat tekrar da edebilir. Sorunun bir kez daha yaşanılmaması ve müdahale edilen anakartın garantiye girmesi adına KOMBİ REGÜLATÖRÜ kullanmanızı öneririz.

Baymak Duo Tec F35 Hatası : Kalorifer suyu NTC hatası

Kombi Kalorifer sensöründe hata algıladığını belirten hata kodudur. Sorunun tek sebebi sesör arızası da olmayabilir. Bu gibi durumlarda sensör kablolarında; temas durumu, kısa devre veya kopma da olabilmektedir. Ayrıca borularda nemlenme olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Baymak Duo Tec F37 Hatası : Düşük su basıncı

Baymak Duo tec kombilerde sık karşılaşılan bir arıza durumudur. Bu durumda kullanıcı olarak basıncı 1,5 bara kadar çıkarmalı yani cihaza su basmalısınız. ( Nasıl su basılacağının videosunu izlemek için tıklayınız ) Duotec model kombilerin basınç göstergesi sağ alttadır. Doldurma musluğu da basınç göstergesinin hemen yanında mavi renkte bir parçadır. Sola çevirdiğiniz zaman su sesi gelir. Basıncı takip edin. Yükselmeler olur. 1.5 değerine gelince doldurma musluğunu sağa çevirerek mutlaka kapatın. Ekrandaki F37 Arızası silinecek yerine AP yazısı belirecektir. “R” konumlu reset düğmesine bir kez basarsanız sorun düzelecek ekranda derece belirerek cihaz çalışmaya kaldığı yerden devam edecektir.

Baymak Duo Tec F39 Hatası : Dış hava sensör sorunu

Dış hava sensörü her kombide bulunmaz. Parçanın görevi ise dışarıdaki ortam sıcaklığına göre kombiyi çalıştırmaktır. Bazen kombilerde dış hava sensörü olmadan da bu arıza durumu yaşanabilmektedir. Bu durumda da muhtemel sebep elektrik ile alakalı olmaktadır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Baymak Duo Tec F50 Hatası : Sıcak su boyler sensör hatası

Kullanıcı olarak hiçbir müdahalede bulunamazsınız. Yardımları da mutlaka Baymak Servisi’nden almalısınız.

Baymak Duo Tec F51 Hatası : PT1000 sensör sorunu demektir.

Servisi aramanızı tavsiye ederiz.

Baymak Duo Tec F52 Hatası : Kullanım suyu NTC hatası

Bu arıza durumda sıcak su alamazsınız ve sorun yaşarsınız. Sorunun tek sebebi sıcak su ntc si de olmayabilir. Bu gibi durumlarda sensör kablolarında; temas durumu, kısa devre veya kopma da olabilmektedir. Ayrıca borularda nemlenme olabilmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için bizi arayabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.

Baymak Duo Tec F53 Hatası : Termal sigorta kapalı

Bu durumda yapılması gereken şey kullanıcı olarak Baymak kombi servisini aramaktır. Cihaza müdahale etmeye kalkışmayın.

Nuvola 240 Fi

30 Derece Yanıp Sönüyor : Başarısız Ateşleme

Kombinizde bu arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer ilk olarak kombinize gaz gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Bunun için kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Vana açık ise oağınızı yakarak dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Dairenizde gaz var ve kombi giriş vanası açık ise eğer, kombinizi resetleyiniz. Resetleme işleminden sonra arıza düzelebilir. Ancak düzelme durumu olmazsa eğer servis yardımı almalısınız. Bu gibi durumlarda; anakart, gaz valfi ya da elektrotlarda sorun olabilmektedir. Arızanın net tespit ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

40 Derece Yanıp Sönüyor : Aşırı Isınma

Kombinizde bu arıza durumu belirdiğinde,limit termostatın aşırı ısınma sebebi ile devreye girdiğini belirtir. Limit termostat açılır ve kombiyi korumaya alır. Kombinizin altındaki tesisat vanaları açık olmalıdır kontrol ediniz. Dairenizde en az iki peteğin vanaları açık olmalıdır kontrol ediniz. Kombi ve petek vanaları açık ise kombinizi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyorsa eğer; ana eşanjörde, üç yollu vanada ya da pompada sorun olabilir. Ayrıca kalorifer filtresinin tıkalı olması veya tesisatta tıkanıklık olması halinde de bu sorun yaşanabilir. Arızanın kesin teşhisi ve tamiri için servis çağırınız.

50 Derece Yanıp Sönüyor : Baca Sistem Arızası

Baymak Nuvola model kombiler hermetik ve bacalı olarak piyasaya sürülmüştür. Fi modeller hermetik olup i modeller bacalıdır. Hermetik cihazlarda bu sorun yaşandığı zaman; anakart, fan, prosestat arızalı olabilir. Dışarı uzanan hava akım borusunun yerinden çıkmış olması ya da boyutunun uzun olması sebebi ile de bu sorun yaşanabilmektedir. Bacalı cihazlarda bu sorun yaşandığı zaman; baca sensöründe problem olabilir, baca tıkalı olabilir ya da çekiş gücü yetersiz olabilir. Her iki cihaz için de bu sorunda kombiye müdahale etmeden servis yardımı almanız gerekmektedir.

60 Derece Yanıp Sönüyor : Yetersiz Su Basıncı veya Pompa Arızası

Nuvola kombi bu arızayı verdiğinde ilk olarak, kombi panelinin sağında yer alan basınç göstergesine bakmanız gerekir. Basınç 1 barın altında ise kombiye su eklemeniz gerekir. Luna model kombilerde su doldurma musluğu sağ alt tarafta mavi renktedir. Vanayı sola çevirdiğinizde su sesi gelir ve bar göstergesinde artış olur. Bar göstergesi 1,5 e gelene kadar su basmalı ve işlem sonrasında vanayı kapatmalısınız. Arıza hala devam etmekte ise; önce düğmeyi R konumuna getirip kombiyi birkaç kez reset atmalısınız. Yine bir düzelme durumu olmuyor ise pompa blokaj sorunu yaşanıyor demektir. Bu durumda pompa arızası sebebi ile kombi suyu devir daim ettiremiyordur. Servis çağımanızı öneririz.

70 Derece Yanıp Sönüyor : Sıcak Su NTC hatası.

Kombi kullanım sıcak su sensörü arızası denilebilir. Bu gibi durumlarda kombi sıcak su vermez. Sıcak suda görev alan NTC sensör arızalı olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilme riski de yüksektir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

80 Derece Yanıp Sönüyor : Kalorifer NTC Hatası.

Kombi kalorifer NTC sensör arızasıdır. Bu durumla karşılaştıysanız eğer kalorifer NTC sensörü arızalı olabilir. Sensör borularının nem yapması ya da sensör bağlantılarında sorun olması sebebi ile de bu problem yaşanabilmektedir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Nuvola Confort

10 E Arıza Kodu : Dış ortam sıcaklık sensörü arızası

20 E Arıza Kodu : Kalorifer gidiş hattı NTC sensörü arızası . Kalorifer NTC sinin değişmesi gerekebilir yahut bağlantılarında bir sorun vardır.

28 E arıza Kodu: Baca NTC sensörü arızası .Emniyet NTC sinin değişmesi gerekebilir yahut bağlantılarında bir sorun vardır.

50 E Arıza Kodu : Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası .Sıcak su NTC sinin değişmesi gerekebilir yahut bağlantılarında bir sorun vardır.

60 E Arıza Kodu : Oda termostatı sensör arızası .Oda termostatının değişmesi gerekebilir.

62 E Arıza Kodu : Elektronik kart yazılım versiyonu arızası. Elektronik kart elektrik voltajından sistemde hata oluşmuştur. Tekrar yazılım yüklenmesi gerekebilir.

88 E Arıza Kodu : Elektronik kart ile AVS 77 kontrol ünitesi arasında haberleşme arızası .Kombiyi resetleyin. Max. 5 defa

95 E Arıza Kodu : AVS 77 kontrol ünitesi saati arızası.Kombiyi resetleyin .

110 E Arıza Kodu: Emniyet termostatı arızası .Kombinin panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basınız sorun devam edersı, kombiye 30 dk.bekleyin resetleyin.Tkrarlarsa bizimle irtibata geçiniz.

119 E Arıza Kodu : Kombinin su basıncı yetersiz. Tavsıye ettiğimiz değer 1,5 İle 2,0 arasında olmalıdir. Sisteme su ekleyiniz.

125 E Arıza Kodu : Sistemde su olmaması veya olması .Kombinin panelinde OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.

127 E Arıza Kodu: Anti-leyjoner devrede. Bu sinyal geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur.

130 E Arıza Kodu : Baca NTC sensörü aşırı ısınması.Kombinin panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.

131 E – 125 E veya 130 E Arıza Kodu : arızaları sonrasında kombi elektriğinin kesilmesi .Kombinin panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.

133 E Arıza Kodu : Gaz yetersiz uyarısı.Kombinizin yanında buluna gaz vanasının açık olduğundan emin olun.Kombinin panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.

151 E Arıza Kodu : Kombi kontrol kartı arızası.Ateşleme elektrodunun pozisyonu kontrol ediniz.

155 E Arıza Kodu : Maksimum reset denemesinin aşılması .Kombi üzerindeki RESET düğmesine basınız.

156 E Arıza Kodu : Düşük veya yüksek voltaj uyarısı. Enerji beslemesi voltaj değeri normal değere dönünceye kadar bekleyiniz.Resetleme işlemi cihaz tarafından otomatik olarak yapılacaktır.Tavsiyemiz kombinize regülator takınız.

160 E Arıza Kodu : Fan arızası .Kombinizin fan motoru arızalı

193 E Arıza Kodu : Sistemin hava yapması.Bu sinaya geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur.

Falke

Falke Kombi E01 Hata Kodu

Ateşleme Hatası. Kombiye gaz beslemesi gelmediğinde, konut içinde gaz olmadığında ya da parçalarda bir sorun olduğunda yaşanan ve genelde sıkça karşımıza çıkan arıza kodudur. Bu arıza durumlarında önce dairenizde gaz olduğundan ve kombiye gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Gaz girişlerine bakabilir ya da doğalgazlı başka bir ürün var ise (mesela ocak gibi) çalışıp çalışmadığını kontrol ederek konut içinde gaz olup olmadığından emin olabilirsiniz. Konut içinde gaz var ise kombi yanında bulunan gaz vanasını kontrol ederek gaz vanasının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Vana kapalı ise boru ile aynı hizada değildir. Boru ile aynı hizaya getirerek açmalısınız. Buna rağmen arıza durumu yine de devam etmekte ise resetleme uygulaması yapabilirsiniz. Resetleme işleminden sonra da arızanın devam etmesi halinde servis yardımı almanız gerekir. Bu arıza durumunun temel sebepleri arasında; iyonizasyon ateşleme elektrodu sorunu, anakart arızası ve gaz valfi arızası gelmektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız. E01 Arızasının tamiri videosunu izlemek için tıklayınız.

Falke Kombi E02 Hata Kodu

Aşırı ısı emniyet termostatı arızalı. Limit termostatta sorun olabileceğini, cihazın aşırı ısınma durumuna karşı korumada yani emniyette olmadığını belirtir. Biraz bekledikten sonra kombiyi resetlemeyi deneyin. İşlemi birkaç kez tekrar edin. Sorunda düzelme olmaz ise servisi arayarak yardım alın.

Falke Kombi E03 Hata Kodu

Baca Sistemi Arızası. Sık karşılaşılabilen arıza durumlarından biridir. Hava akış sorunu olarak da bilinir. Kombi bacası yerinden çıkmış olabilir, kontrol ediniz. Baca borusu uzatıldı ise boyutları fazla olabilir, fan, anakart ya da prosestat arızalı olabilir. Falke model bacalı kombilerde bu sorunla karşılaşıldığında; baca tıkanmış olabilir, baca çekiş kuvveti yetersiz olabilir veya baca sensöründe sorun olabilir. Böyle bir arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı alın. E03 Arızanın tamir videosunu izlemek için tıklayınız.

Falke Kombi E05 Hata Kodu

Kalorifer NTC Sensör Hatası. Kalorifer sensöründe veya anakartta problem söz konusu olabilir. Sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir. Arıza teşhisi ve onarımı için mutlaka servis yardımı almalısınız.

Falke Kombi E06 Hata Kodu

Sıcak Kullanım suyu NTC arızası. Sıcak su sensöründe problem olabileceğini bildirir. Sıcak su NTC sensöründe arıza olabileceği gibi kablo bağlantılarında da problem olabilmektedir. Arıza ancak yerinde görülür ise tespit yapılabilir. Bu yüzden servis çağırmalı ve kombiye müdahalede bulunmamalısınız.

Falke Kombi E10 – F37 Hata Kodu

Düşük Su Basıncı Hatası. Kombi kalorifer tesisatındaki su basıncının düşük olduğunu belirtir. Yani kalorifer tesisatına su eklemeniz gerekmektedir. Bu arıza kodunda bar göstergesine bakarsanız düşük olduğunu göreceksiniz. Falke model kombinin sağ altında monteli olan bar göstergesinin hemen arka tarafındaki mavi doldurma musluğunu sola doğru çevirmeli bar göstergesini de takip ederek basıncı 1,5 bara kadar yükseltmelisiniz. İşlem bitiminde ekrandaki hata kodu silinecektir. Doldurma musluğunu da mutlaka kapatmanız gerekir. Uygulama sonrası arızada düzelme olmaz ise kombiyi resetlemeyi deneyin. Arıza sıkça yaşandığında, işlem sonrası düzelme olmadığında veya işlemi yapamadığınız durumlarda servis desteği alabilirsiniz. E10 hatasının çözümü videosunu izlemek için tıklayınız.

Falke Kombi E25 Hata Kodu

Aşırı Isınma Problemi. Falke model kombilerde aşırı ısınma sorunu olduğu için limit termostatın devrede olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumlarında kombi basıncı düşük ise su basmalısınız. Kombiyi resetlemelisiniz. Tesisat ve kalorifer vanalarının kapalı biçimde olmadığından emin olmalısınız. Kontrol ve uygulamalardan sonra da arızada düzelme olmuyor ise; pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde kireçlenme ya da tıkanma durumu olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir, tesisat tıkanmış olabilir, kalorifer pislik tutucu özellikteki filtrede tıkanma olabilir. Kesin bir arıza tespiti ve onarımı için servis desteği almalısınız.

Falke Kombi E35 Hata Kodu

Alev Yok Hatası. Brülörde yanma gerçekleşmesine rağmen alevin algılanmadığını belirten arıza kodudur. Öncelikle kombiyi resetleyiniz. Resetleme uygulamasını en fazla 3 kez yapabilirsiniz. Uygulamalardan sonra da arızada değişiklik olmaz ise; elektronik kart, gaz armatörü ya da iyonizasyon elektrodu gibi önemli parçalarda sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Falke HT

30 Derece Yanıp Sönüyor : Başarısız Ateşleme

Kombinizde bu arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer ilk olarak kombinize gaz gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Bunun için kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmak için kontrol ediniz. Vana açık ise oağınızı yakarak dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Dairenizde gaz var ve kombi giriş vanası açık ise eğer, kombinizi resetleyiniz. Resetleme işleminden sonra arıza düzelebilir. Ancak düzelme durumu olmazsa eğer servis yardımı almalısınız. Bu gibi durumlarda; anakart, gaz valfi ya da elektrotlarda sorun olabilmektedir. Arızanın net tespit ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

40 Derece Yanıp Sönüyor : Aşırı Isınma

Kombinizde bu arıza durumu belirdiğinde,limit termostatın aşırı ısınma sebebi ile devreye girdiğini belirtir. Limit termostat açılır ve kombiyi korumaya alır. Kombinizin altındaki tesisat vanaları açık olmalıdır kontrol ediniz. Dairenizde en az iki peteğin vanaları açık olmalıdır kontrol ediniz. Kombi ve petek vanaları açık ise kombinizi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyorsa eğer; ana eşanjörde, üç yollu vanada ya da pompada sorun olabilir. Ayrıca kalorifer filtresinin tıkalı olması veya tesisatta tıkanıklık olması halinde de bu sorun yaşanabilir. Arızanın kesin teşhisi ve tamiri için servis çağırınız.

50 Derece Yanıp Sönüyor : Baca Sistem Arızası

Kombide bu sorun yaşandığı zaman; anakart, fan, prosestat arızalı olabilir. Dışarı uzanan hava akım borusunun yerinden çıkmış olması ya da boyutunun uzun olması sebebi ile de bu sorun yaşanabilmektedir. Öncelikle kombiyi resetleyiniz. Arıza durumu devam eder veya sık sık tekrarlar ise arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

60 Derece Yanıp Sönüyor : Yetersiz Su Basıncı veya Pompa Arızası

Nuvola kombi bu arızayı verdiğinde ilk olarak, kombi panelinin sağında yer alan basınç göstergesine bakmanız gerekir. Basınç 1 barın altında ise kombiye su eklemeniz gerekir. Luna model kombilerde su doldurma musluğu sağ alt tarafta mavi renktedir. Vanayı sola çevirdiğinizde su sesi gelir ve bar göstergesinde artış olur. Bar göstergesi 1,5 e gelene kadar su basmalı ve işlem sonrasında vanayı kapatmalısınız. Arıza hala devam etmekte ise; önce düğmeyi R konumuna getirip kombiyi birkaç kez reset atmalısınız. Yine bir düzelme durumu olmuyor ise pompa blokaj sorunu yaşanıyor demektir. Bu durumda pompa arızası sebebi ile kombi suyu devir daim ettiremiyordur. Servis çağımanızı öneririz.

70 Derece Yanıp Sönüyor : Sıcak Su NTC hatası.

Kombi kullanım sıcak su sensörü arızası denilebilir. Bu gibi durumlarda kombi sıcak su vermez. Sıcak suda görev alan NTC sensör arızalı olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilme riski de yüksektir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

80 Derece Yanıp Sönüyor : Kalorifer NTC Hatası.

Kombi kalorifer NTC sensör arızasıdır. Bu durumla karşılaştıysanız eğer kalorifer NTC sensörü arızalı olabilir. Sensör borularının nem yapması ya da sensör bağlantılarında sorun olması sebebi ile de bu problem yaşanabilmektedir. Servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

Falke Master

FALKE MASTER E01 HATA KODU : ATEŞLEME HATASI

Kombiye gaz beslemesi gelmediğinde, konut içinde gaz olmadığında ya da parçalarda bir sorun olduğunda yaşanan ve genelde sıkça karşımıza çıkan arıza kodudur. Bu arıza durumlarında önce dairenizde gaz olduğundan ve kombiye gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Gaz girişlerine bakabilir ya da doğalgazlı başka bir ürün var ise (mesela ocak gibi) çalışıp çalışmadığını kontrol ederek konut içinde gaz olup olmadığından emin olabilirsiniz. Konut içinde gaz var ise kombi yanında bulunan gaz vanasını kontrol ederek gaz vanasının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Vana kapalı ise boru ile aynı hizada değildir. Boru ile aynı hizaya getirerek açmalısınız. Buna rağmen arıza durumu yine de devam etmekte ise resetleme uygulaması yapabilirsiniz. Resetleme işleminden sonra da arızanın devam etmesi halinde Baymak Servisi yardımı almanız gerekir. Bu arıza durumunun temel sebepleri arasında; iyonizasyon ateşleme elektrodu sorunu, anakart arızası ve gaz valfi arızası gelmektedir. Hangi parça ya da parçalarda sorun olduğunu ancak uzman servis ekibi tespit edebilir. Bu konuda mutlaka uzman desteği almalısınız. Arızanın net teşhisi ve onarımı için bizi arayabilir, whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

FALKE MASTER E02 HATA KODU : AŞIRI ISINMA PROBLEMİ

Kombi eşanjöründe aşırı ısınma olduğunu bildiren hata kodudur. Limit termostatta sorun olabileceğini, cihazın aşırı ısınma durumuna karşı korumada yani emniyette olmadığını belirtir. Kombiyi resetlemeyi deneyin. İşlemi birkaç kez tekrar edin. Sorunda düzelme olmaz ise arızanın net teşhisi ve onarımı için bizi arayabilir, whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

FALKE MASTER E03 HATA KODU : BACA SİSTEMİ ARIZASI

Hava akış sorunu olarak da bilinir. Kombi bacası yerinden çıkmış olabilir, kontrol ediniz. Baca borusu uzatıldı ise boyutları fazla olabilir, fan, anakart ya da prosestat arızalı olabilir. Falke model bacalı kombilerde bu sorunla karşılaşıldığında; baca tıkanmış olabilir, baca çekiş kuvveti yetersiz olabilir veya baca sensöründe sorun olabilir. Böyle bir arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı alın

FALKE MASTER E05 HATA KODU : KALORİFER NTC SENSÖR HATASI

Kalorifer sensöründe problem söz konusu olabilir. Sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir. Arızanın net teşhisi ve onarımı için bizi arayabilir, whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

FALKE MASTER E06 HATA KODU : SICAK KULLANIM SUYU NTC ARIZASI

Sıcak su sensöründe problem olabileceğini bildirir. Sıcak su NTC sensöründe arıza olabileceği gibi kablo bağlantılarında da problem olabilmektedir. Arıza ancak yerinde görülür ise tespit yapılabilir. Arızanın net teşhisi ve onarımı için bizi arayabilir, whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

FALKE MASTER E10 – F37 HATA KODU : DÜŞÜK SU BASINCI HATASI

Kombi kalorifer tesisatındaki su basıncının düşük olduğunu belirtir. Yani kalorifer tesisatına su eklemeniz gerekmektedir. Bu arıza kodunda bar göstergesine bakarsanız düşük olduğunu göreceksiniz. Falke model kombinin sağ altında monteli olan bar göstergesinin hemen arka tarafındaki mavi doldurma musluğunu sola doğru çevirmeli bar göstergesini de takip ederek basıncı 1,5 bara kadar yükseltmelisiniz. İşlem bitiminde ekrandaki hata kodu silinecektir. Doldurma musluğunu da mutlaka kapatmanız gerekir. Uygulama sonrası arızada düzelme olmaz ise kombiyi resetlemeyi deneyin. Arıza sıkça yaşandığında, işlem sonrası düzelme olmadığında veya işlemi yapamadığınız durumlarda servis desteği alabilirsiniz.

FALKE MASTER E25 HATA KODU : AŞIRI ISINMA PROBLEMİ

Falke model kombilerde aşırı ısınma sorunu olduğu için limit termostatın devrede olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumlarında kombi basıncı düşük ise su basmalısınız. Kombiyi resetlemelisiniz. Tesisat ve kalorifer vanalarının kapalı biçimde olmadığından emin olmalısınız. Kontrol ve uygulamalardan sonra da arızada düzelme olmuyor ise; pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde kireçlenme ya da tıkanma durumu olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir, tesisat tıkanmış olabilir, kalorifer pislik tutucu özellikteki filtrede tıkanma olabilir. Arızanın net teşhisi ve onarımı için bizi arayabilir, whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

FALKE MASTER E35 HATA KODU : ALEV YOK HATASI

Brülörde yanma gerçekleşmesine rağmen alevin algılanmadığını belirten arıza kodudur. Öncelikle kombiyi resetleyiniz. Resetleme uygulamasını en fazla 3 kez yapabilirsiniz. Uygulamalardan sonra da arızada değişiklik olmaz ise; elektronik kart, gaz armatörü ya da iyonizasyon elektrodu gibi önemli parçalarda sorun olabilir. Net tespit yerinde yapılır, arıza yerinde çözümlenir ve sorun giderilmiş olur. Arızanın net teşhisi ve onarımı için bizi arayabilir, whatsApp hattımızdan servis talebinde bulunabilirsiniz.

Falke Condense

Falke Condense E01 Hatası : Ateşleme Sorunu

İlk olarak kombinize gaz geliyor mu, dairenizde gaz var mı diye kontrol etmeniz gerekir. Ocağınızı yakarak dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Kombi gaz giriş vanasının açık olması gerekmektedir. Kapalı ise mutlaka açın. Sonrasında kombinize reset atın. Resetleme uygulamasını en fazla 3 kez yapmalısınız. Resetleme işlemi sonrasında sonuç aynıysa kombi servisinden yardım isteyin. Ateşleme sorunlarında genelde karşımıza çıkan parçalar; iyonizasyon ateşleme elektrodu, anakart ve gaz valfi olmaktadır. Bu parçalardan birinde ya da birkaçında sorun olabilir.

Falke Condense E02 Hatası : Yanlış Alev

Kombinin alev algılamada sorun yaşattırdığını belirtir. Bu durumda cihazı resetlemelisiniz. Resetleme ardından sorunda düzelme olmuyor ise iyonizasyon elektrodu, elektronik kart ya da gaz valfi gibi parçalarda sorun olabilmektedir. Arızanın net tespiti ve çözümü için mutlaka servisi arayın.

Falke Condense E03 Hatası : Aşırı Isınma

Baymak Falke Condense model kombilerde yüksek sıcaklık sebebi ile arıza oluştuğunu belirtir. Bu arıza durumunda kombinizdeki su basıncının ideal konumda olduğundan emin olun. Cihazınızı resetleyin. Bu uygulamalar sonucunda sonuç değişmiyorsa mutlaka Baymak Servisi ile görüşün. Aşırı ısınma sorunlarının temel sebepleri; üç yollu vana sorunu, kalorifer filtresinin tıkanması, ana eşanjörde kireçlenme olması ya da devir daim pompasının sıkışması olabilir. Net tespiti ve müdahaleyi ancak kombi servisi yapabilir. Bu nedenle işi uzmanına bırakmalısınız.

Falke Condense E05 Hatası : Baca Sistem Sorunu

Kombinin atık gaz sisteminde meydana gelen sorunu belirtir. Bu gibi durumlarda kullanıcı olarak kombiye müdahalede bulunmamanızı tavsiye ederiz. Teknik olarak sorunun tespitinin yerinde yapılması gerekir. Genelde; bacanın yerinden çıkması, baca sensöründe sorun olması, bacanın tıkalı olması, elektronik kart, fan ya da prosestat gibi parçalarda sorun olması nedeni ile yaşanmaktadır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Falke Condense E08 Hatası : Ateşleme Hatası

Kombi Ateşleme sistemindeki bir sorunu ifade eder. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi için servis çağırın.

Falke Condense E09 Hatası : Gaz Valfi Arızası

Kombi Gaz valfi arızasıdır. Kombiye müdahalede bulunmadan servis çağırın.

Falke Condense E12 Hatası : Yazılım Hatası

Kombinin kartında yazılımsal hata vardır. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir uygulama olmaz. Kombiyi resetleme ile de sorun çözümlenmeyecektir. İşi uzmanına bırakarak servis çağırınız.

Falke Condense E15 Hatası : Sensör Hatası

Kombi ısı sensörlerindedeki sıcaklığın olması gereken dışında değiştiğini belirten bir arıza kodudur. Sensörde sorun olabilir. Servis yardımı alın.

Falke Condense E16 Hatası : Dönüş Sıcaklık Sensör Hatası

Kombi kalorifer dönüş suyu sensöründeki kilitlenmeyi ifade eder. Sensör arızası olabilir. Müdahale ve tespit için servis çağırın.

Falke Condense E17 Hatası : Gidiş Sıcaklık Sensör Hatası

Kombi kalorifer gidiş suyu sensöründeki kilitlenmeyi anlatır. Bu gibi durumlarda cihazı resetleseniz de sonuç alamazsınız. Net arıza tespiti ve çözümü için servis çağırınız.

Falke Condense E18 Hatası : Ntc Sensör Hatası

Ntc sensör ile alakalı bir problemdir. Net tespit yapılması ve sorunun çözümlenmesi için servis çağırın.

Falke Condense E21 Hatası : Anakart Hatası

Falke Condense model kombilerde elektronik kart sorunu demektir. Kombi bu durumda çalışmaz. Kombi kartının tamir ya da değişim gerekebilir. Bu nedenle mutlaka servis çağırın.

Falke Condense E33 Hatası : Dönüş Sıcaklık Sensör Hatası

Kombi kalorifer dönüş sıcaklık sensöründe sorun olduğunu bu durumda kombinin arızaya geçtiğini belirtir. Kombiyi birkaç kez resetlemeyi deneyin. Sonuç alamadıysanız mutlaka servisi arayın.

Falke Condense E35 Hatası : Gidiş Sıcaklık Sensör Hatası

Kombi kalorifer gidiş sıcaklık sensörü arızasında kombiyi resetlemeyi deneyin. Sonuç alamadığınız durumlarda servis yardımı almalısınız.

Falke Condense F13 Hatası : Aşırı Resetleme

Kombi reset düğmesine uzun süre basılı tuttuğunuzda düğme kilitlenir. Bu durumda cihaz arızaya geçer. Problemi düzeltmek amacı ile reset düğmesine basmaya çalışsanız da sonuç alamayacaksınız. Düzeltmek için kombiyi şalterinden kapatıp bir süre sonra yeniden açmanız gerekir. Ancak bu durumda sorun çözümlenebilir. Bu işlem sonrasında sonuç değişmezse servis çağırın.

Falke Condense F34 Hatası : Düşük Voltaj

Dairedeki elektrik 220 volttan düşük olduğu durumlarda meydana gelen arıza durumudur. Bu gibi durumlarda kombi kendini otomatik olarak resetleyecektir. Otomatik resetleme sonrasında sonuç değişmezse eğer düşük voltaj sebebi ile kombinizin elektronik kartı yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Elektronik kart tamir edildiğinde ya da değiştirildiğinde sorun çözümlenir. Yalnız düşük voltaj problemi bir kez yaşandı ise birkaç kez daha yaşama şansınız vardır. Bu gibi durumlarda ise kombi regülatörü kullanmanızı tavsiye ederiz. Voltajı dengeler ve bu gibi sorunların oluşmasını engeller.

Falke Condense F37 Hatası : Düşük Su Basınç Uyarısı

Kombide otomatik doldurma fonksiyonu olduğu için bir süre kadar bekleyin. Otomatik su dolumu gerçekleştiğinde sorun çözümlenir. Otomatik doldurma gerçekleşmez ise eğer su doldurma musluğu ile su basmayı deneyin. Falke Condense model kombinin sağ altındaki kırmızı doldurma musluğunu sola doğru çevirin ve sağ alt taraftaki basınç değeri 1,5 olana kadar su basmayı deneyin. İşlem sonrasında sorun büyük ihtimal ile düzelir. Düzelme olmaz ise kombinzi resetleyiniz. Yine de düzelmez ise su basınç sondası arızalanmış olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Falke Condense F40 Hatası : Yüksek Su Basınç Uyarısı

Falke Condense model kombide basıncın yüksek olduğunu belirtir. Basınç değerine bakarsanız 2,5 bar üzerinde ya da 3 bar üzerinde olduğunu görürsünüz. Tahliye vanasını açarak ya da en yakın kalorifer peteğinin hava alam pürjöründen su alabilir basıncı bu şekilde düşürebilirsiniz. Basınç düştüğünde sorun çözümlenecektir. Düzelme olmazsa ya da işlemi yapamazsanız teknik destek alabilirsiniz.

Falke Condense F41 Hatası : Otomatik Su Doldurma Devrede

Falke Condense model kombide otomatik su doldurma fonksiyonunun devreye girdiğini belirtir. Bu bir arıza durumu değildir sadece su dolum işleminin otomatik başlatıldığını belirtir. Arıza değildir.

Falke Condense F42 Hatası : Otomatik Su Doldurma Gerçekleşmiyor

Otomatik su doldurma fonksiyonunun devreye girmesine karşın işlemi başarılı bir şekilde tamamlayamadığını gösterir. Bu durumda kombiye manuel olarak su basmayı denemeli işlemi yapamazsanız servis yardımı almalısınız.

Falke Condense F43 Hatası : Otomatik Su Doldurma Sonrası düşük su basınç sorunu.

Otomatik su doldurma fonksiyonunun devreye girip su doldurma işlemini yapamadığını ve sonrasında arızaya geçtiğini belirtir. Bu durumda öncelikle cihaza su basmayı denemelisiniz. İşlemi yapamadığınız durumlarda mutlaka Baymak Servisi yardımı almalısınız.

Falke Condense F47 Hatası : Su basınç anahtarının bağlı olmadığını belirtir.

Su basınç anahtarı kombideki su basıncını ölçmektedir. Su basıncının yüksek ya da düşük olduğunu manometre ile göstermektedir. Su basınç anahtarı arızalandığında ekranda bu hata kodu yer alır. Ve manometrede gösterilen basınç değeri normal basınç değeri değildir. Su bassanız da sorun çözümlenmez ya da yüksek basıncı düşürseniz de sorun yaşanmaya devam edilir. Parça değişimi adına servis yardımı almalısınız.

Falke Condense F50 Hatası : Sıcak su boylerinde sorun olduğunu anlatır.

Bu durumda kullanıcı olarak cihaza müdahale etmeyiniz. Teknik açıdan servis yardımı alırsanız eğer sorununuz çözümlenecektir.

Falke Condense F51 Hatası : PT1000 sensör problemidir.

Bu sorunda harici sensörde sorun olduğunu anlayabiliriz. Teknik olarak Baymak Servisi ile görüşerek çözüm konusunda yardım almalısınız.

Falke Condense F52 Hatası : Kullanım suyu sensöründe sorun olduğunu belirtir.

Sıcak su sensörü arızası olarak da adlandırabiliriz. Sensörde sorun olması sebebi ile cihaz arızaya geçmiş ve sıcak su vermiyordur. Yalnız bu sorunda tek sebep sensör değildir. Kablolarda kopma-kısa devre gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Servisi arayarak yardım almalısınız.

Falke Condense F53 Hatası : Termal sigortanın kapalı olduğunu belirtir.

Kullanıcı olarak bu sorunda cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka servis yardımı alınız.

Falke Condense F81 Hatası : Sensör drift test arızasıdır.

Çok nadir karşılaşılan bir arıza durumudur. Bu sorunu yaşayan kullanıcı teknik açıdan mutlaka uzman yardımı almalı, cihaza müdahale etmeye kalkışmamalıdır.

Baymak Wolf

Baymak Wolf 30 Arızası : Ateşleme Yok

Baymak Wolf kombi 30 derece ledi ateşleme arızasıdır. Baymak Wolf kombi ateşleme yapmıyor ise bu led yanıp söner ve uyarı verir. Dairenizde gaz olduğundan ve kombi gaz giriş vanası açık mı kontrol ediniz. Kontroller sonrası kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyor ise anakart, gaz valfi veya ateşleme elektrotların da sorun olabilir servis çağırınız.

Baymak Wolf 40 Arızası : Aşırı Isınma

Baymak Wolf kombi 40 derece ışığı emniyet termostatı arızası nedeniyle yanıp söner. Kombinin altındaki tesisat vanalarının ve kalorifer petek vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Kontroller sonrası kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyor ise sensör veya pompa arızası meydana gelmiş olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Baymak Wolf 50 Arızası : Fan Hatası

Baymak kombi fan arızası sebebiyle bu arıza oluşur. Fan arızası, bakımsızlık nedeniyle aşırı kirlenme veya anakart arızası meydana gelmiş olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Baymak Wolf 60 Arızası : Düşük Su Basıncı

Baymak Wolf 60 ışığı düşü su basıncı ve pompa blokajını gösterir. Kombide su sirkülasyonu sağlanamıyor ya da su basıncı çok düşmüş demektir. Baymak kombi su basınç seviyesi 1.5 bar civarında olmalıdır. Su basıncı düşük ise kombiye su doldurma musluğu yardımıyla su doldurunuz, kombi su basma işlemi için cihazın alt kısmında bulunan siyah renkli su doldurma musluğunu açarak bar seviyesinin 1.5 civarına gelmesini bekleyiniz. Bar göstergesi üzerinde istediğiniz basınca ulaşınca kapatınız. İşlem sonrası arıza durumunda düzelme olmaz ise su basınç sondası arızalanmış olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Baymak Wolf 70 Arızası : Sıcak Su Sensör Hatası

Baymak kombi sıcak su sensörü arızası ile meydana gelir. Kombiden sıcak su alınamaz. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Baymak Wolf 80 Arızası : Kalorifer Sensör Hatası

Kombi ısıtma sensörü arızası nedeniyle bu arıza ışığı yanıp söner. Kombi peteklerinin ısınmasında sorun yaşanır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Quasar 24 Fi

Baymak Wolf 30 Arızası : Ateşleme Yok

Baymak Wolf kombi 30 derece ledi ateşleme arızasıdır. Baymak Wolf kombi ateşleme yapmıyor ise bu led yanıp söner ve uyarı verir. Dairenizde gaz olduğundan ve kombi gaz giriş vanası açık mı kontrol ediniz. Kontroller sonrası kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyor ise anakart, gaz valfi veya ateşleme elektrotların da sorun olabilir servis çağırınız.

Baymak Wolf 40 Arızası : Aşırı Isınma

Baymak Wolf kombi 40 derece ışığı emniyet termostatı arızası nedeniyle yanıp söner. Kombinin altındaki tesisat vanalarının ve kalorifer petek vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Kontroller sonrası kombiyi resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmuyor ise sensör veya pompa arızası meydana gelmiş olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Baymak Wolf 50 Arızası : Fan Hatası

Baymak kombi fan arızası sebebiyle bu arıza oluşur. Fan arızası, bakımsızlık nedeniyle aşırı kirlenme veya anakart arızası meydana gelmiş olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Baymak Wolf 60 Arızası : Düşük Su Basıncı

Baymak Wolf 60 ışığı düşü su basıncı ve pompa blokajını gösterir. Kombide su sirkülasyonu sağlanamıyor ya da su basıncı çok düşmüş demektir. Baymak kombi su basınç seviyesi 1.5 bar civarında olmalıdır. Su basıncı düşük ise kombiye su doldurma musluğu yardımıyla su doldurunuz, kombi su basma işlemi için cihazın alt kısmında bulunan siyah renkli su doldurma musluğunu açarak bar seviyesinin 1.5 civarına gelmesini bekleyiniz. Bar göstergesi üzerinde istediğiniz basınca ulaşınca kapatınız. İşlem sonrası arıza durumunda düzelme olmaz ise su basınç sondası arızalanmış olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Baymak Wolf 70 Arızası : Sıcak Su Sensör Hatası

Baymak kombi sıcak su sensörü arızası ile meydana gelir. Kombiden sıcak su alınamaz. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Baymak Wolf 80 Arızası : Kalorifer Sensör Hatası

Kombi ısıtma sensörü arızası nedeniyle bu arıza ışığı yanıp söner. Kombi peteklerinin ısınmasında sorun yaşanır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırınız.

Yüksek Voltaj ve Düşük Voltaj dan Kaynaklı Arızaları önlemek için Kombinize Regülatör taktırın, Yüksek voltajdan veya düşük voltajdan kaynaklı arızanın ücretini elektrik idaresinden talep edebilirsiniz. Detaylı Bilgi için Bizi Arayın 0 212 451 04 25

Nasıl Çalışıyoruz?

Randevu sistemi ile çalışmaktayız. Whatsapp veya telefon ile iletişim kurarak kayıt alıyoruz. Randevunuz oluşturulduktan sonra gün içerisinde veya en geç ertesi gün adresinize geliyoruz. Teknik servis için Personel adresinize gelmeden 30 dakika öncesinden sizi bilgilendirerek müsait durumunuza göre geçiş sağlamaktadır.

İşlem süreci;

İşlemleriniz bittikten sonra servis sonu değiştirilen parça veya parçalar 1 yıl süre ile garanti kapsamına alınır ve yapılan tüm işlemlerde bilgilendirme ve garanti fişi whatsapp veya E-posta yolu ile siz değerli müşterilerimize iletilir. Kombi teknik Servisinden haftanın 7 günü servis hizmeti alabilirsiniz. Tüm marka ve model arızalı kombiler için servis hizmeti sunmaktayız. Cihazlara bulundukları yerde müdahale edilir. Gerek duyulduğu taktirde kombiniz veya kombi parçanız ekip arkadaşlarımız tarafından atölyemize getirilir. Cihaz atölyede işlem görürken tarafınıza bilgilendirme yapılır ve onarımı sağlanır.