Teknik Servis için Profesyonel Destek

Çalışkan Teknik Servis

Teknik Servisi işini Severek yapmaktayız ve Kalite, güven ile Hizmet vermekteyiz, Şirketimiz kombilerde Vaillant marka ve model Kombilerde olaşabilecek Arızaları listeledik, Amacımız Müşterilerimiz, Kombi Kullanıcıları ve Ustalarımızın Kombi Alanında Arızaları çözmesi adına Derlediğimiz Arıza Kodları ile İşlemleri daha Kısa sürede tamir ve bakımını kolaylaştırmak.

Vaillant Kombi Arıza Tespiti

Vaillant Marka Kombiler için Arıza kodları, Kombilerin çalışma prensibleri birbirine benzer olsa da markalarına göre farklılık gösterebilir. Vaillant Kombi tamiri için ilgili markada uzmanlaşmış kişilerin işlem yapması gerekmektedir.

Vaillant Kombilerde Arıza kodları ve Yapılması gereknler Aşağıda listelenmiştir

Vaillant Kombi Arıza Kodları ve çözümleri

Ecofit Start

EcoFIT Start F01 Arıza Kodu : Aşırı Isınma

F01 Aşırı ısınma Limit termostat veya aşırı ısınma termostatı, sirkülasyonu kesintiye uğratıyor.
(RESET)
Isı eşanjöründeki atık gaz sıcaklık sensörü arızalı.

EcoFIT Start F02 Arıza Kodu :
F02 NTC arızası (sıcak su) Sıcak su sıcaklığı izin verilen aralığın dışında.

EcoFIT Start F03 Arıza Kodu :
F03 NTC arızası (gidiş devresi) Kablo bağlantıları arızalı/hatalı.

EcoFIT Start F04 Arıza Kodu :
F04 Ateşleme arızası Gaz ayarları hatalı. (RESET)

EcoFIT Start F05 Arıza Kodu :
F05 Presostat hatalı 25 saniye boyunca hava sirkülasyonu gerçekleşmiyor.

EcoFIT Start F06 Arıza Kodu :
F06 NTC arızası (dönüş devresi) Kablo bağlantıları arızalı/hatalı.

EcoFIT Start F07 Arıza Kodu :
F07 Gaz vanası hatalı Kumanda arızası (RESET)

EcoFIT Start F08 Arıza Kodu : NTC sensörü (dönüş devresi) aşırı ısınmış
Dönüş devresi sıcaklığı çok yüksek.

EcoFIT Start F09 Arıza Kodu : Hava Prosastat Hatası
Presostat hatalı Presostat 15 saniye boyunca kapalı kaldığında (işletimde olmadığında), fan
durur (arıza mesajı oluşturulur.). Presostat yeniden açıldığında (işletimde
olduğunda), normal çalışma konumu otomatik olarak başlatılır.

EcoFIT Start F010 Arıza Kodu :
F10 Tesisat basıncı doğru değil Isıtma devresi pompası bloke oluyor, ısıtma devresi pompası gücü az,
üründe hava var, gidiş ve dönüş NTC karışmış.

EcoFIT Start F11 Arıza Kodu : Aşırı Isınma
F11 Sıcak su sıcaklık genliği çok yüksek
(ısıtma konumu)
Isıtma devresi pompası bloke oldu, ısıtma devresi pompası gücü az, üründe
hava, tesisat basıncı çok düşük, çekvalf bloke olmuş/yanlış takılı.

EcoFIT Start F12 Arıza Kodu : Düşük Voltaj

EcoFIT Start F13 Arıza Kodu : NTC sensörleri yanlış bağlanmış veya
hiç bağlanmamış
Gaz armatürü adım motoru bağlı değil, elektronik kart üzerindeki çoklu soket
doğru olarak takılmamış, kablo demetinde kesinti, gaz armatürü adım motoru
arızalı, elektronik arızalı.

EcoFIT Start F14 Arıza Kodu : Yanlış Alev
F14 Ateşleme bloke oluyor Ateşleme sinyali önceden tanımlanan zaman aralığının 5 saniye dışında.
(RESET)

EcoFIT Start F15 Arıza Kodu : Alev Yok
F15 Alev devre dışı, ateşleme bloke oluyor

Ecotec

EcoTEC F00 Arıza Kodu : Kalorifer NTC Hatası

Kombinin tesisata gönderdiği suyun ölçülmesinde kullanılan sensörün hasarlı olduğunu belirten koddur. Değişimi gerekebilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F01 Arıza Kodu : Kalorifer NTC Hatası

Kalorifer dönüş suyu sıcaklık sensöründe sorun olduğunu belirten bir arıza kodudur. Bu durumda sensör arızası dışında sensör kablolarında da problem olabilmektedir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F10 Arıza Kodu : Kombinin peteklere yolladığı suyu ölçen bir NTC sensör mevcuttur, ecotec kombi ekranında f10 arıza kodu veriyor ise bu sensörün de kısa devre olduğunu anlayabiliriz. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F13 Arıza Kodu : Boyler sensörü kablo demetinin bağlantılarının kopuk olduğunu, kısa devre yaptığını ya da sensörde arıza meydana geldiğini gösteren koddur. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F20 Arıza Kodu : Vaillant ecotec kombide, atık gaz sıcaklığının olağan seviyenin üzerinde olduğunu belirten hata kodudur. Dönüş yahut gidiş sensöründe, ateşleme soketinde veya ateşleme kablosunda sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F27 Arıza Kodu : Ecotec kombide gaz armatürü kapalı fakat iyonlar alev algılıyor. İyonizasyon elektrodunda arıza olabilir veya gaz ventilleri kaçırıyor olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F28 Arıza Kodu : Kombinin ateşleme yapmadığını belirten hata kodudur. F28 Arıza Kodu göstergede meydana gelirse, kombi ateşleme yapmaya çalışıyor fakat alev almadığı için görevini yerine getiremiyor demektir. Dairenizde gaz olduğundan emin olunuz. Dairenizde gaz var ise, kombiye gaz girişi mevcut mu yani gaz vanaları dik (açık) konumda mı bakınız. Eğer açık ise kombiye resetleme işlemi yapınız. Resetten sonra cihazda herhangi bir düzelme söz konusu olmaz ise, ateşleme elektrodunda, ateşleme trafosunda, iyonda ya da gaz grubunda arıza olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F29 Arıza Kodu : Kombi ateşleme yapıp devreye girdikten sonra alev kesiliyor ve kombi çalışır durumdan çıkıyor. Bu şekilde kombiden verim alınamaz. Kombiye gaz girişinde sorun yaşanıyor ya da gaz re sirkülasyonu sorunu oluşmuş olabilir. Arızanın çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F32 Arıza Kodu : Kombilerde yanma olayı sonucu oluşan atık gazı dışarı atıp yanma için gerekli olan temiz havayı iç ortama alan fan motoru mevcuttur. Eğer kombide F32 arıza kodu mevcut ise fan motoru sıkışma yapmış, kablo demeti arızalanmış, elektronik kart veya Holl sensörde sorun yaşanabileceğini göstermektedir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F37 Arıza Kodu : Kombinin ana parçalarından biri olan fan motorunun devir sayısında sapma yaşandığını belirten koddur. Kombinin su seviyesi düşmüş olabilir. 1,5 bar da olması gerekir. Kontrol ediniz. Düşükse su seviyesini tamamlayınız. Eğer normal ise basınç sensöründe kısa devre, yahut sensör takılı olmayabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F42-F43 Arıza Kodu : Kombinin kablo demetinde kopukluk oluştuğunu veya kısa meydana geldiğini belirten hata kodudur. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F49 Arıza Kodu : Voltaj sorunu.

Voltajların düşük veya yüksek gelmesi sebebi ile bu sorun yaşanır. Bir süre kadar beklenmeli ve kombiye bu süre zarfında bir müdahalede bulunulmamalıdır. Cihaz otomatik olarak kendini resetler. İşlemin sonrasında eğer arıza durumu devam ederse anakart yanmış olabilir. Müdahale için servis yardımı almalısınız. Arızanın tekrar etme olasılığı olduğundan önerimiz mutlaka kombi regülatörü kullanılmalıdır.

EcoTEC F61 Arıza Kodu : Gaz Valfi Arızası

Gaz armatörüne gitmekte olan kablo demetinde sorun olduğunda, gaz armatörü veya elektronik kart arızalı olduğunda bu sorun yaşanabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F62 Arıza Kodu : Gaz Valfi Arızası

Kombi gaz valfi kapanması gerekirken kapanmıyor ise ya da kapatmada gecikme yaşanıyor ise ekranda bu arıza kodu belirir. Sorun gaz armatörü ya da elektronik kart ile alakalı olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F60-F63-F64-F65-F67 Arıza Kodu : Bu arıza kodlarından herhangi bir tanesi göstergede belirdiği zaman ana kartın hasar gördüğünü anlayabiliriz. Bu vaziyette cihaz çalışmaz. Eğer kartın tamiri oluyorsa tamiri, olmuyor ise yenisi ile değişimi yapılmalıdır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F71 Arıza Kodu : Gidiş suyu sıcaklık NTC arızası.

Gidiş suyu sıcaklık NTC sensörü sabit bir değer bildirdiği zaman, sensör arızalı olduğu zaman, gidiş suyu borusu doğru dayanmadığı zaman bu sorun yaşanır. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F73 Arıza Kodu : Su basınç ntc sinyali (düşük durumda)

Su basınç sensöründe kısa devre durumu varsa, kesinti durumu ya da besleme hattında kısa devre durumu varsa bu sorun yaşanabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F74 Arıza Kodu : Su basınç ntc sinyali (yüksek durumda)

Su basınç sensörüne giden kablo bağlantılarında kısa devre varsa veya su basınç sensöründe dahili bir sorun mevcut ise bu sorun yaşanabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F75 Arıza Kodu : Pompa çalışırken basınç farkı algılanmıyor.

Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman önce kombinin su basıncına bakın. Basınç değeri 1 ila 2 bar arasında olmalıdır. Basınç düşükse eğer mutlaka kombiye su basma işlemi uygulayın. Su basma işleminden sonra arıza düzelmezse ya da su basıncı ideal konumda ise su basınç sensöründe ya da devir daim pompasında sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F77 Arıza Kodu : Yoğuşma suyu pompa sorunu.

Kombi atık gaz klapesi geri bildirimi olmadığı zaman ya da yoğuşma suyu pompası arızalı olduğu zaman cihaz ekranında beliren arıza kodudur. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

EcoTEC F78 Arıza Kodu : Harici reglerde sıcak su çıkış ntc kesintisi.

Sıcak su sensörünün köprülenmediğini belirten arıza kodudur. Arızanın tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulması için mutlaka servisi arayın.

EcoTEC F83 Arıza Kodu : Gidiş veya dönüş suyu sıcaklık ntc sinde sıcaklık değişimi.

Bu arıza durumunda ilk olarak, kombi su basıncını kontrol edin. Kombi su basınç değeri 1 ila 2 bar arasında olmalıdır. Basıncı düşük görürseniz mutlaka su basma işlemi uygulayın. Su basma işlemini yaptınız ama arıza devam etmekte ise ya da basınç ideal konumda ise; gidiş veya dönüş suyu sıcaklık ntc sinde çok küçük sıcaklık farkı kaydettiğini veya bir değişiklik kaydetmediğini belirten bir arıza durumudur. Bu durumda kullanıcı olarak müdahalede bulunmadan mutlaka servis yardımı almalısınız.

EcoTEC F84 Arıza Kodu : Gidiş-dönüş suyu sıcaklık ntc si sıcaklık farkı tutarlı değil.

Gidiş-dönüş suyu sıcaklık sensörünün tutarlı değerler bildirmediğini belirtir. Ntc ler birbirine karışmış veya doğru biçimde monte edilmemiş olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için servis yardımı almalısınız.
EcoTEC F85 Arıza Kodu : Gidiş veya dönüş suyu sıcaklık ntc si montajı yanlış.

Kombi gidiş veya dönüş suyu sıcaklık ntc sinin aynı boruya monte edildiğini veya montajının yanlış bir boruya yapıldığını belirtir. Doğru montaj uygulaması adına servis yardımı almanız gerekir.

AtmoTEC

atmoTEC F0 – F71 Arıza Kodu : Kombinin peteklere gönderdiği suyun sıcaklığını ölçme görevinde olan sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda sensörde sorun var, bağlantılarında problem var yada kablosu kopuk olabilir. Problemin çözümü için servisi aramalısınız.

atmoTEC F1 Arıza Kodu : Kombinin peteklerden gelen dönüş suyunu ölçme görevinde olan sensöründe sorun, bağlantılarında hata yada kablosunda kopma olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda kombi problemin çözümü için servisi aramalısınız.

atmoTEC F5 Arıza Kodu : Özellikle bacalı kombi modellerinde Atık gaz sisteminin içinde bulunan gazın doğru şekilde dışarıya atılmasının kontrolünü yapan sensörde sorun olduğunu yada bağlantısında aksamalar olduğunu belirten uyarı kodudur. Kombi servisini arayınız.

atmoTEC F6 Arıza Kodu : Atık gaz baca sensörü bağlantısında kopma, sensörde arıza veya elektrik bağlantısı doğru olmadığında bu durum yaşanır. Sorunun çözümü için servisi arayınız.

atmoTEC F10 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Petek Tesisatına Aktardığı Suyu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Sorun Olduğunu Veya Kablolarının Kısa Devre Yaptığını Bildiren Hata Kodudur. Sorunun çözümü için Servis den Yardım Almalısınız.

atmoTEC F11 Arıza Kodu : Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kalorifer Tesisatına Gönderdiği Dönüş Suyunu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Arıza Vardır Ya Da Kablolarında Kısa Devre Oluşmuştur. Kombi Servisi’ni Arayınız.

atmoTEC F13 Arıza Kodu : Kombide F13 Arıza Kodu Ntc Sensöründe Sorun, Kablolarında Aksama Ve Elektronik Bağlantısında Sorun Olduğunu Belirtir. Servisin Görüp Müdahale Etmesi Gereken Bir Durum Olduğu İçin Servis İle Görüşmelisiniz.

atmoTEC F15 Arıza Kodu : Bacalı Tip Kombilerde Atık Gaz Sisteminin İçinde Bulunan Atık Gazın Dış Ortama Gönderilip Gönderilmediğinin Kontrolünü Yapan Aynı Zamanda Bunu Ana Karta Bildiren Ptc Sinde Sorun Ya Da Kısa Devre Meydana Geldiğinde Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Direk Olarak Kombi Servisi Aramalısınız.

atmoTEC F16 Arıza Kodu : Hem Atmotec Hem De Turbotec Modellerinin Baca Tip Kombilerinde Hava Sisteminde Yer Alan Temiz Havanın Kombi İçine Doğru Ulaşıp Ulaşmadığını Kontrol Eden Ptc Sinde Kısa Devre Olduğunda Ya Da Sensör Arıza Yaptığında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Vaillant Servisi’nin Müdahale Etmesi Gereken Bir Durum Olduğu İçin Cihaza Müdahale Etmeyiniz Servis Desteği Alınız.

atmoTEC F20 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Gidiş Sensörü Termik Bağlantısında Sorun Ya Da Hata Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kısacası Limit Sensöründe Sorun Olduğu Anlamına Gelmektedir. Atmotec Kombide Bu Uyarı Kodu Olduğunda Cihaz Sürekli Çalışmaktadır. Bu Durumda Bir Süre Kadar Beklenmelidir Sorun Düzelmezse De Atmotec Kombi Servisi İle Görüşülmelidir.

atmoTEC F22/F23/F24 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Beliren Bu Üç Hata Kodunun Açıklaması Da Aynıdır. Yani Cihazda Su Kalmadığını Basıncın Sıfırlandığını Göstermektedir. Kombinin Altında Yer Alan Doldurma Musluğunu Açarak Basıncı 1,5 Bara Getirmeniz Gerekmektedir.

atmoTEC F25 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Limit Termostatında Sorun Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kombi Soğuyana Kadar Beklemelisiniz Kombi Soğuduğunda Normale Dönecektir. Sorun Bu Şekilde Düzelmez İse Kombi Servisinden yardım almalısınız.

atmoTEC F26 Arıza Kodu : Atmotec Kombiye Elektrik Akımının Doğru Orantıda Gelmediğini Bildiren Hata Kodudur. Atmotec Kombide Bu Uyarı Kodu Olduğunda Ya Elektronik Kartta Ya Da Gaz Valfinde Sorun Var Demektir. Kombi Servisini arayınız.

atmoTEC F27 Arıza Kodu : Gaz Valfinin Kapalı Durumda Olduğu Fakat İyonizasyon Alev Algılama Sinyalini Gönderdiğinde Atmotec Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirir. Gaz Ventilinde Kaçak Söz Konusu Olabilir Ya Da İyonizasyon Elektrotunda Problem Olabilir. Bu Durumda yapabileceğiniz birşey yoktur. Servisi Aramalısınız.

TurboTEC F28 Arıza Kodu : Kombide Ateşleme Başarısızlığı Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Cihazı Resetleyiniz. Resetleme İşleminden Sonra Sorun Düzelmezse Cihaza Gaz Girişi Olmuyor Olabilir Ya Da Gaz Valfinde Sorun Olabilir. Servis yardımı almanız gerekmektedir.

atmoTEC F29 Arıza Kodu : Kombi Çalışır Vaziyette İken Alev Söndüğünde Ve Cihaz Arızaya Geçtiğinde Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirmektedir. Bu Durumda Kombi Çalışır Durumdan Çıkar Ve Verim Alınmamasını Sağlar. Kombiye Gelen Gaz Girişinde Sorun Varsa Ya Da Gaz Yetersiz Kalıyor İse Bu Sorun Yaşanır. Kombi Servisini Aramalısınız.

atmoTEC F33 Arıza Kodu : Hava Prosestatı Kontakları Kapalı Değil De Açık Kaldığı Zaman Atmotec Kombide Bu Sorun Yaşanır. Bunun Sebebi Hava Prosestatının Görevini Gerçekleştirmemesi Yani Çalışmaması Ya Da Baca Kısmı Halkalarının Montajının Doğru Olmamasıdır. Servis yardımı alınız.

atmoTEC F36 Arıza Kodu : Kombide Bu Uyarı Kodu Belirdiğinde Yanma Sonrası Meydana Gelen Atık Gaz Çıkış İşlemini Algılamıyor Yani Görevini Yerine Getirmiyor Demektir. Yanma Havası Yeterli Değilse Ya Da Baca Tıkalı İse Bu Sorun Yaşanır. Servis yardımı almalısınız.

atmoTEC F49 Arıza Kodu : Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Oluşan Bir Sorundur. Gerilime Bağlı Kısa Devre Ortaya Çıkmıştır. Bu Durumda İlk Önce Elektrikçiden Yardım Almalı Voltaj Ölçümü Yaptırmalısınız. Voltajlar Düşük İse Regülatör Kullanmalısınız. Voltajlar Normal Değerde İse Servisi Çağırmalısınız.

atmoTEC F61 Arıza Kodu : Atmotec Kombide F61 Hata Kodu Gaz Valfi Hatası Olarak Bilinir. Gaz Valfinde, Elektronik Kartta Ya Da Kablo Grubunda Sorun Var Diyebiliriz. Servis müdehalesi gereklidir.

atmoTEC F62 Arıza Kodu : Gaz Valfinde Oluşan Aksam Sebebi İle Ana Kartın Etkilendiği Ve Arıza Yaptığı Anlamına Gelen Hata Kodudur. Bu Durumda yapabileceğiniz birşey yoktur. Kombi servisini Aramalısınız.

atmoTEC F63 Arıza Kodu : İşlemci Arızası Sebebi İle Elektronik Kartta Sorun Olduğunu Belirte Hata Kodudur. Kart Hasar Gördü İse Cihazdan Hiç bir Şekilde Verim Alamazsınız. Servis müdahalesi gereklidir.

atmoTEC F64 Arıza Kodu : Kombinin Tesisatındaki Suyun Hem Dönüş Hem De Gidişini Ölçerek Doğru Olup Olmadığını Kontrol Eden Sensörünün Kısa Devre Yapması Ya Da Elektronik Kartta Arıza Olması Sebebi İle Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Servis Müdahalesi Gerekmektedir. Servisi Aramalısınız.

atmoTEC F65 Arıza Kodu : Atmotec Kombide Elektronik Kartta Gereğinden Fazla Isınma Meydana Geldiğinde Cihaz Arızaya Geçmekte Ve Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Kısacası Elektronik Kart Hasar Görmüş Diyebiliriz. Bu Durumda Servis İle Görüşmelisiniz.

atmoTEC F67 Arıza Kodu : İyonizasyon Geriliminin Olması Ve Bu Yüzden De Voltajları Etkileyerek Elektronik Kartın Arıza Göstermesini Anlatan Hata Kodudur. Elektronik Kartın Arıza Yapması Durumunda Cihaz Çalışmaz. Yapılabilirse Kartın Tamiri Yapılmalı Mümkün Değilse Yenisi İle Değiştirilmesi Gerekmektedir.

atmoTEC F70 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Elektronik Kartı İle Ekran Kartı Uyuşmadığında Ekranda Bu Uyarı Kodu Yer Almaktadır. Kombiye Müdahale Edilip Ekran Kartı Veya Elektronik Kart Değişimi Yapıldı İse Ve Bu İşlemden Sonra Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirdi İse Servis Ayarlarının Yapılması Gerekmektedir. Cihaza Müdahale Edilip Elektronik Kart Ya Da Ekran Kart Değişimi Yapılmadı İse Yine De Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Var İse Elektronik Kart Arızalanmış Demektir. Servis İle Görüşmelisiniz.

atmoTEC F72 Arıza Kodu : Atmotec Kombinin Kalorifer Tesisatındaki Suyun Hem Gidiş Hem De Dönüşünü Ölçerek Doğru Olup Olmadığının Kontrolü Yapan Sensöründe Arıza Meydana Gelmiş Demektir Ve Parçanın Değişimi Gerekmektedir. Bu Durumda Parça Değişimi İçin Servisi aramalısınız.

atmoTEC F73 Arıza Kodu : Atmotec kombi basınç sensörü arızalı olduğunda bu uyarı kodunu verir. Basınç sensörü arızalıdır Yada kabloları kısa devre yapmıştır. Servisi arayınız.

atmoTEC F75 Arıza Kodu : Basınç Sensörü Meydana Gelen Farkı Algılamıyor İse Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Basınç Sensörü Ya Da Pompa Arızalı Olabilir. Bunun Yanı Sıra Sistemde Hata Olabilir. Servisi Arayınız.

atmoTEC F77 Arıza Kodu : Yoğuşma Suyu Pompa Sorunu Yaşandığında Atmotec Kombide F77 Uyarısı Bulunmaktadır. Bu Durumda Yoğuşma Suyu Pompası Arızalı Diyebiliriz Ya Da Kablosunda Sorun Var Diyebiliriz. Cihaza Müdahale Etmeden servisi arayınız.

Turbotec

TurboTEC Kombi hata kodu vermiyor ancak kullanım suyu bir sıcak bir soğuk akıyor : Kullanım suyu açık şekilde kombinin ekranını takip edin ara sıra salyangoza benzer bir işaret çıkıyor ve kısa bir süre sonra kayboluyor ise baca sisteminde arıza vardır. Bacanın yerinden çıkıp çıkmadığını kontrol edin başka yapabileceğiniz bir şey yoktur. Çözümü için servisi arayınız.

TurboTEC F0 – F71 Arıza Kodu : Kombinin peteklere gönderdiği suyun sıcaklığını ölçme görevinde olan sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda sensörde sorun var, bağlantılarında problem var yada kablosu kopuk olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F1 Arıza Kodu : Kombinin peteklerden gelen dönüş suyunu ölçme görevinde olan sensöründe sorun, bağlantılarında hata yada kablosunda kopma olduğunu belirten arıza kodudur. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F5 Arıza Kodu : Özellikle bacalı kombi modellerinde atık gaz sisteminin içinde bulunan gazın doğru şekilde dışarıya atılmasının kontrolünü yapan sensörde sorun olduğunu yada bağlantısında aksamalar olduğunu belirten uyarı kodudur. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F6 Arıza Kodu : Yalnızca bacalı tip kombilerde, baca Sisteminin içinde bulunan Ptc sensöründe arıza olduğunu yada bağlantılarında sorun meydana geldiğini belirten hata Kodudur. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F10 Arıza Kodu : Kombinin kalorifer tesisatına gönderdiği suyun sıcaklığını ölçme görevinde olan sensöründe sorun olduğunu yeya kablolarının kısa devre yaptığını bildiren hata kodudur. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F11 Arıza Kodu : Kombi ekranında bu kod belirdi ise kalorifer tesisatın dönüş hattı sensöründe arıza vardır yada kablolarında kısa devre oluşmuştur. Yapabileceğiniz bir müdahale yoktur. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F13 Arıza Kodu : Ntc sensöründe sorun, kablolarında temassızlık veya elektronik kart bağlantısında sorun olduğunu belirtir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F15 Arıza Kodu : Bacalı tip kombilerde atık gaz sisteminin içinde bulunan atık gazın dış ortama gönderilip gönderilmediğinin kontrolünü yapan ve aynı zamanda bunu ana karta bildiren Ptc sinde sorun veya kısa devre meydana geldiğinde bu uyarı kodu belirir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F16 Arıza Kodu : Baca sistemi Ptc sinde kısa devre olduğunda veya sensör arızalandığında bu uyarı kodu belirmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F20 Arıza Kodu : Kombinin gidiş sensörü bağlantısında sorun veya hata olduğunu bildiren hata kodudur. Kısacası limit sensöründe sorun olduğu anlamına gelmektedir. Kombide bu uyarı kodu olduğunda kombi sürekli çalışmaktadır. Bu durumda bir süre kadar beklenmelidir sorun düzelmezse, arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F22/F23/F24 Arıza Kodu : Kombide Beliren Bu Üç Hata Kodunun Açıklaması Da Aynıdır. Yani Cihazda Su Kalmadığını Basıncın Sıfırlandığını Göstermektedir. Kombinin Altında Yer Alan Doldurma Musluğunu Açarak Basıncı 1,5 Bara Getirmeniz Gerekmektedir.

TurboTEC F25 Arıza Kodu : Kombide limit termostatında sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Kombinin altındaki tesisat vanalarının ve kalorifer petek vanalarının açık olduğundan emin olunuz. Peteklerin havalarını alarak, kombi su basıncı düşükse basıncını 1,5 bara getiriniz. Kombi soğuyana kadar bir müddet beklemelisiniz. Kombi soğuduğunda normale dönecektir. Sorun bu şekilde düzelmez ise arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F26 Arıza Kodu : Kombiye elektrik akımının doğru orantıda gelmediğini bildiren hata kodudur. Kombide bu uyarı kodu olduğunda, elektronik kartta veya gaz valfinde sorun var demektir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F27 Arıza Kodu : Gaz Valfinin Kapalı Durumda Olduğu Fakat İyonizasyon Alev Algılama Sinyalini Gönderdiğinde TurboTEC Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirir. Gaz Ventilinde Kaçak Söz Konusu Olabilir Ya Da İyonizasyon Elektrotunda Problem Olabilir. Bu Durumda yapabileceğiniz birşey yoktur. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

TurboTEC F28 Arıza Kodu : Kombide Ateşleme Başarısızlığı Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Cihazı Resetleyiniz. Resetleme İşleminden Sonra Sorun Düzelmezse Cihaza Gaz Girişi Olmuyor Olabilir Ya Da Gaz Valfinde Sorun Olabilir. Servis yardımı almanız gerekmektedir.

TurboTEC F29 Arıza Kodu : Kombi Çalışır Vaziyette İken Alev Söndüğünde Ve Cihaz Arızaya Geçtiğinde Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirmektedir. Bu Durumda Kombi Çalışır Durumdan Çıkar Ve Verim Alınmamasını Sağlar. Kombiye Gelen Gaz Girişinde Sorun Varsa Ya Da Gaz Yetersiz Kalıyor İse Bu Sorun Yaşanır. Kombi Servisini Aramalısınız.

TurboTEC F33 Arıza Kodu : Hava Prosestatı Kontakları Kapalı Değil De Açık Kaldığı Zaman Atmotec Kombide Bu Sorun Yaşanır. Bunun Sebebi Hava Prosestatının Görevini Gerçekleştirmemesi Yani Çalışmaması Ya Da Baca Kısmı Halkalarının Montajının Doğru Olmamasıdır. Servis yardımı alınız.

TurboTEC F36 Arıza Kodu : Kombide Bu Uyarı Kodu Belirdiğinde Yanma Sonrası Meydana Gelen Atık Gaz Çıkış İşlemini Algılamıyor Yani Görevini Yerine Getirmiyor Demektir. Yanma Havası Yeterli Değilse Ya Da Baca Tıkalı İse Bu Sorun Yaşanır. Servis yardımı almalısınız.

TurboTEC F49 Arıza Kodu : Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Oluşan Bir Sorundur. Gerilime Bağlı Kısa Devre Ortaya Çıkmıştır. Bu Durumda İlk Önce Elektrikçiden Yardım Almalı Voltaj Ölçümü Yaptırmalısınız. Voltajlar Düşük İse Regülatör Kullanmalısınız. Voltajlar Normal Değerde İse Servisi Çağırmalısınız.

TurboTEC F61 Arıza Kodu : Kombide F61 Hata Kodu Gaz Valfi Hatası Olarak Bilinir. Gaz Valfinde, Elektronik Kartta Ya Da Kablo Grubunda Sorun Var Diyebiliriz. Servis müdehalesi gereklidir.

TurboTEC F62 Arıza Kodu : Gaz Valfinde Oluşan Aksam Sebebi İle Ana Kartın Etkilendiği Ve Arıza Yaptığı Anlamına Gelen Hata Kodudur. Bu Durumda yapabileceğiniz birşey yoktur. Kombi servisini Aramalısınız.

TurboTEC F63 Arıza Kodu : İşlemci Arızası Sebebi İle Elektronik Kartta Sorun Olduğunu Belirte Hata Kodudur. Kart Hasar Gördü İse Cihazdan Hiç bir Şekilde Verim Alamazsınız. Servis müdahalesi gereklidir.

TurboTEC F64 Arıza Kodu : Kombinin Tesisatındaki Suyun Hem Dönüş Hem De Gidişini Ölçerek Doğru Olup Olmadığını Kontrol Eden Sensörünün Kısa Devre Yapması Ya Da Elektronik Kartta Arıza Olması Sebebi İle Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Servis Müdahalesi Gerekmektedir. Servisi Aramalısınız.

TurboTEC F65 Arıza Kodu : Kombide Elektronik Kartta Gereğinden Fazla Isınma Meydana Geldiğinde Cihaz Arızaya Geçmekte Ve Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Kısacası Elektronik Kart Hasar Görmüş Diyebiliriz. Bu Durumda Servis İle Görüşmelisiniz.

TurboTEC F67 Arıza Kodu : İyonizasyon Geriliminin Olması Ve Bu Yüzden De Voltajları Etkileyerek Elektronik Kartın Arıza Göstermesini Anlatan Hata Kodudur. Elektronik Kartın Arıza Yapması Durumunda Cihaz Çalışmaz. Yapılabilirse Kartın Tamiri Yapılmalı Mümkün Değilse Yenisi İle Değiştirilmesi Gerekmektedir

TurboTEC F70 Arıza Kodu : Kombinin Elektronik Kartı İle Ekran Kartı Uyuşmadığında Ekranda Bu Uyarı Kodu Yer Almaktadır. Kombiye Müdahale Edilip Ekran Kartı Veya Elektronik Kart Değişimi Yapıldı İse Ve Bu İşlemden Sonra Bu Uyarı Kodu Ekranda Belirdi İse Servis Ayarlarının Yapılması Gerekmektedir. Cihaza Müdahale Edilip Elektronik Kart Ya Da Ekran Kart Değişimi Yapılmadı İse Yine De Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Var İse Elektronik Kart Arızalanmış Demektir. Servis İle Görüşmelisiniz.

TurboTEC F72 Arıza Kodu : Kombinin kalorifer tesisat suyu hem gidiş hem de dönüşünü Ölçen sensörde arıza vardır ve parçanın değişimi gerekmektedir. Servisi aramalısınız.

TurboTEC F73 Arıza Kodu : Kombide Basınç Sensörü Arızalı Olduğunda Bu Uyarı Kodu Belirir. Kısacası Basınç Sensörü Arızalıdır Ya Da Kabloları Kısa Devre Yapmıştır. Servisi Arayınız.

TurboTEC F75 Arıza Kodu : Basınç Sensörü Meydana Gelen Farkı Algılamıyor İse Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Basınç Sensörü Ya Da Pompa Arızalı Olabilir. Bunun Yanı Sıra Sistemde Hata Olabilir. Servisi Arayınız.

TurboTEC F77 Arıza Kodu : Yoğuşma Suyu Pompa Sorunu Yaşandığında Kombide F77 Uyarısı Bulunmaktadır. Bu Durumda Yoğuşma Suyu Pompası Arızalı Diyebiliriz Ya Da Kablosunda Sorun Var Diyebiliriz. Cihaza Müdahale Etmeden servisi arayınız.

turboTEC plus

1 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Bu durumda aşırı ısınmaya karşı kombi kendini kapatmış demektir. Bu durumda kombinin altında bulunan kalorifer tesisat vanalarına bakın. Vanalar kapalı şekilde ise mutlaka açın. Kalorifer vanaları kapalı ise mutlaka açın. Buna karşın arıza devam ederse 3 reserleme uygulaması yapın. Arızada yine bir düzelme durumu olmazsa eğer mutlaka uzman yardımı alın.

1 Nolu LED Yanmıyor ise :
Bu durumda şalterleri kontrol ediniz. Ana şalter ve kombi yanında bulunan şalter açık olmalıdır. Kapalı ise mutlaka açın. Şalterler açık ama buna rağmen ışık yanmıyor ise; kablo bağlantısında, anakartta, trafo bağlantılarında sorun olabilir. Net arıza tespiti ve çözümü için mutlaka Vaillant Servisi çağırın ve yardım alın.

2 Nolu LED Yanıyor ise :
Bu durumda kombi sıcak su talebinde çalışıyordur. Kombide sorun yok demektir. Ancak bazı durumlarda sıcak su musluğunu açtığınızda led yanıyor ve sıcak su gelmiyor olabilir. Muhtemelen kombi 3 yollu vana sisteminde arıza vardır. Sıcak su gelmez ancak kombi yaz konumunda da olsa petekleri ısıtabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

2 Nolu LED Yanmıyor ise :
Sıcak su musluğunu açtığınızda 2 nolu led yanmıyorsa, ve sıcak su alamıyorsanız, muhtemelen su akış türbini arızalıdır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

3 Nolu LED Yanıyor ise :
Bu durumda kombi kış konumunda çalışıyordur. Kombide sorun yok demektir. Ancak bazı durumlarda 3 nolu led yanmasına rağmen kalorifer petekleriniz ısınmayabilir. Kombi 3 yollu vana sisteminde arıza olabilir. Ayrıca tesisat tıkanıklığıda meydana gelmiş olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

3 Nolu LED Yanmıyor ise :
Cihazın kış konumunda olup olmadığını kontrol ediniz. Oda termostatı takılıysa oda termostatından cihaza istek var mı kontrol ediniz. Sorun devam etmekte ise bu durumda elektronik kartta sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

4 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Bu arıza durumunda cihaz atık gaz denemesi yapıyordur. Bacalı kombilerde baca çekişi olmayabilir, hermetik kombilerde prosestat kapanmıyor olabilir. Net tespit için servisi aramalısınız.

4 Nolu LED Yanmıyor ise :
Bu arıza durumu cihazın çeşidine bağlı değişir. Bacalı kombilerde; baca tıkalı olabilir veya çekmiyor olabilir ya da baca sensöründe sorun olabilir. Hermetik kombilerde ise; fan, anakart ya da prosestat arızalı olabilir. Hava akım borusu yerinden çıkmış olabilir. Tespit için servisi aramalısınız.

5 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Kombide bulunan primer eşanjörde hava olabilir, gaz ayarları düşük olabilir, ckombinin su basınç seviyesi düşük olabilir, kontrol ediniz. Sensörlerde sorun oluşmuş, pislik tutucu filtre tıkanmış ya da pompa devir düşürüyor veya yanmış olabilir. Net arıza tespiti yapılması ve sorunun çözümlenmesi adına mutlaka servis yardımı almalısınız.

5 Nolu LED Yanmıyor ise :
Gaz valfi kumanda edilemiyor ve bu sebeple anakart arızası mevcut. Tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

6 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Tesisat gidiş-dönüş sensöründe sorun olabilir, bağlantılarda kopma veya kısa devre olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

6 Nolu LED Yanmıyor ise :
Cihaz ateşleme yapmıyor olabilir. Daireye ve kombiye gaz geldiğinden emin olun. Gaz girişleri açık ise birkaç resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında arızada düzelme olmaz ise; bu durumda gaz valfi, iyonizasyon-ateşleme elektrodunda, elektronik kartta sorun olabilir.

7 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Cihazda bulunan mikro işlemcide sorun oluştuğunu bildirmektedir. Birkaç resetleme işlemi uygulayın. Düzelme olmaz ise elektronik kart arızası olabilir. Servisi çağırmanız gerekiyor.

7 Nolu LED Yanıyor ise :
Kombi 3 ateşleme denemesi yapmasına karşın alev almıyor demektir. Bu durumda gaz valfinde ya da elektronik kartta sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız.

7 Nolu Led Yanmıyor ise :
Ateşleme sorunu olarak bilinir. Bu arıza durumunda tespit ve çözüm için mutlaka Vaillant Servisi’ni aramalısınız.

Vuw Pro

1 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Bu durumda aşırı ısınmaya karşı kombi kendini kapatmış demektir. Bu durumda kombinin altında bulunan kalorifer tesisat vanalarına bakın. Vanalar kapalı şekilde ise mutlaka açın. Kalorifer vanaları kapalı ise mutlaka açın. Buna karşın arıza devam ederse 3 reserleme uygulaması yapın. Arızada yine bir düzelme durumu olmazsa eğer mutlaka uzman yardımı alın.

1 Nolu LED Yanmıyor ise :
Bu durumda şalterleri kontrol ediniz. Ana şalter ve kombi yanında bulunan şalter açık olmalıdır. Kapalı ise mutlaka açın. Şalterler açık ama buna rağmen ışık yanmıyor ise; kablo bağlantısında, anakartta, trafo bağlantılarında sorun olabilir. Net arıza tespiti ve çözümü için mutlaka Vaillant Servisi çağırın ve yardım alın.

2 Nolu LED Yanıyor ise :
Bu durumda kombi sıcak su talebinde çalışıyordur. Kombide sorun yok demektir. Ancak bazı durumlarda sıcak su musluğunu açtığınızda led yanıyor ve sıcak su gelmiyor olabilir. Muhtemelen kombi 3 yollu vana sisteminde arıza vardır. Sıcak su gelmez ancak kombi yaz konumunda da olsa petekleri ısıtabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

2 Nolu LED Yanmıyor ise :
Sıcak su musluğunu açtığınızda 2 nolu led yanmıyorsa, ve sıcak su alamıyorsanız, muhtemelen su akış türbini arızalıdır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

3 Nolu LED Yanıyor ise :
Bu durumda kombi kış konumunda çalışıyordur. Kombide sorun yok demektir. Ancak bazı durumlarda 3 nolu led yanmasına rağmen kalorifer petekleriniz ısınmayabilir. Kombi 3 yollu vana sisteminde arıza olabilir. Ayrıca tesisat tıkanıklığıda meydana gelmiş olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

3 Nolu LED Yanmıyor ise :
Cihazın kış konumunda olup olmadığını kontrol ediniz. Oda termostatı takılıysa oda termostatından cihaza istek var mı kontrol ediniz. Sorun devam etmekte ise bu durumda elektronik kartta sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

4 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Bu arıza durumunda cihaz atık gaz denemesi yapıyordur. Bacalı kombilerde baca çekişi olmayabilir, hermetik kombilerde prosestat kapanmıyor olabilir. Net tespit için servisi aramalısınız.

4 Nolu LED Yanmıyor ise :
Bu arıza durumu cihazın çeşidine bağlı değişir. Bacalı kombilerde; baca tıkalı olabilir veya çekmiyor olabilir ya da baca sensöründe sorun olabilir. Hermetik kombilerde ise; fan, anakart ya da prosestat arızalı olabilir. Hava akım borusu yerinden çıkmış olabilir. Tespit için servisi aramalısınız.

5 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Kombide bulunan primer eşanjörde hava olabilir, gaz ayarları düşük olabilir, ckombinin su basınç seviyesi düşük olabilir, kontrol ediniz. Sensörlerde sorun oluşmuş, pislik tutucu filtre tıkanmış ya da pompa devir düşürüyor veya yanmış olabilir. Net arıza tespiti yapılması ve sorunun çözümlenmesi adına mutlaka servis yardımı almalısınız.

5 Nolu LED Yanmıyor ise :
Gaz valfi kumanda edilemiyor ve bu sebeple anakart arızası mevcut. Tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

6 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Tesisat gidiş-dönüş sensöründe sorun olabilir, bağlantılarda kopma veya kısa devre olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

6 Nolu LED Yanmıyor ise :
Cihaz ateşleme yapmıyor olabilir. Daireye ve kombiye gaz geldiğinden emin olun. Gaz girişleri açık ise birkaç resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında arızada düzelme olmaz ise; bu durumda gaz valfi, iyonizasyon-ateşleme elektrodunda, elektronik kartta sorun olabilir.

7 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Cihazda bulunan mikro işlemcide sorun oluştuğunu bildirmektedir. Birkaç resetleme işlemi uygulayın. Düzelme olmaz ise elektronik kart arızası olabilir. Servisi çağırmanız gerekiyor.

7 Nolu LED Yanıyor ise :
Kombi 3 ateşleme denemesi yapmasına karşın alev almıyor demektir. Bu durumda gaz valfinde ya da elektronik kartta sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız.

7 Nolu Led Yanmıyor ise :
Ateşleme sorunu olarak bilinir. Bu arıza durumunda tespit ve çözüm için mutlaka Vaillant Servisi’ni aramalısınız.

Vck

1 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Bu durumda aşırı ısınmaya karşı kombi kendini kapatmış demektir. Bu durumda kombinin altında bulunan kalorifer tesisat vanalarına bakın. Vanalar kapalı şekilde ise mutlaka açın. Kalorifer vanaları kapalı ise mutlaka açın. Buna karşın arıza devam ederse Vaillant Vck kombi resetleme uygulaması yapın. Resetleme işlemini 3 sefere kadar deneyebilirsiniz. Arızada yine bir düzelme durumu olmazsa eğer mutlaka uzman yardımı alın.

1 Nolu LED Yanmıyor ise :
Bu durumda şalterleri kontrol ediniz. Ana şalter ve kombi yanında bulunan şalter açık olmalıdır. Kapalı ise mutlaka açın. Şalterler açık ama buna rağmen ışık yanmıyor ise; kablo bağlantısında, anakartta, trafo bağlantılarında sorun olabilir. Net arıza tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

2 Nolu LED Yanıyor ise :
Bu durumda kombi sıcak su talebinde çalışıyordur. Kombide sorun yok demektir. Ancak bazı durumlarda sıcak su musluğunu açtığınızda led yanıyor ve sıcak su gelmiyor olabilir. Muhtemelen kombi 3 yollu vana sisteminde arıza vardır. Sıcak su gelmez ancak kombi yaz konumunda da olsa petekleri ısıtabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

2 Nolu LED Yanmıyor ise :
Sıcak su musluğunu açtığınızda 2 nolu led yanmıyorsa, ve sıcak su alamıyorsanız, muhtemelen su akış türbini arızalıdır. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

3 Nolu LED Yanıyor ise :
Bu durumda kombi kış konumunda çalışıyordur. Kombide sorun yok demektir. Ancak bazı durumlarda 3 nolu led yanmasına rağmen kalorifer petekleriniz ısınmayabilir. Kombi 3 yollu vana sisteminde arıza olabilir. Ayrıca tesisat tıkanıklığıda meydana gelmiş olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

3 Nolu LED Yanmıyor ise :
Cihazın kış konumunda olup olmadığını kontrol ediniz. Oda termostatı takılıysa oda termostatından cihaza istek var mı kontrol ediniz. Sorun devam etmekte ise bu durumda elektronik kartta sorun olabilmektedir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

4 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Bu arıza durumunda cihaz atık gaz denemesi yapıyordur. Bacalı kombilerde baca çekişi olmayabilir, hermetik kombilerde prosestat kapanmıyor olabilir. Net tespit için servisi aramalısınız.

4 Nolu LED Yanmıyor ise :
Bu arıza durumu cihazın çeşidine bağlı değişir. Bacalı kombilerde; baca tıkalı olabilir veya çekmiyor olabilir ya da baca sensöründe sorun olabilir. Hermetik kombilerde ise; fan, anakart ya da prosestat arızalı olabilir. Hava akım borusu yerinden çıkmış olabilir. Tespit için servisi aramalısınız.

5 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Kombide bulunan primer eşanjörde hava olabilir, gaz ayarları düşük olabilir, ckombinin su basınç seviyesi düşük olabilir, kontrol ediniz. Sensörlerde sorun oluşmuş, pislik tutucu filtre tıkanmış ya da pompa devir düşürüyor veya yanmış olabilir. Net arıza tespiti yapılması ve sorunun çözümlenmesi adına mutlaka servis yardımı almalısınız.

5 Nolu LED Yanmıyor ise :
Gaz valfi kumanda edilemiyor ve bu sebeple anakart arızası mevcut. Tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

6 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Tesisat gidiş-dönüş sensöründe sorun olabilir, bağlantılarda kopma veya kısa devre olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

6 Nolu LED Yanmıyor ise :
Cihaz ateşleme yapmıyor olabilir. Daireye ve kombiye gaz geldiğinden emin olun. Gaz girişleri açık ise birkaç kez Vaillant Vck kombi resetleme uygulaması yapın.. Resetleme sonrasında arızada düzelme olmaz ise; bu durumda gaz valfi, iyonizasyon-ateşleme elektrodunda, elektronik kartta sorun olabilir.

7 Nolu LED Yanıp Sönüyor ise :
Cihazda bulunan mikro işlemcide sorun oluştuğunu bildirmektedir. Birkaç Buna karşın arıza devam ederse bir kaç kez Vaillant Vck kombi resetleme uygulaması yapın. Düzelme olmaz ise elektronik kart arızası olabilir. Servisi çağırmanız gerekiyor.

7 Nolu LED Yanıyor ise :
Kombi 3 ateşleme denemesi yapmasına karşın alev almıyor demektir. Bu durumda gaz valfinde ya da elektronik kartta sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız.

7 Nolu Led Yanmıyor ise :
Ateşleme sorunu olarak bilinir. Bu arıza durumunda tespit ve çözüm için mutlaka Vaillant Servisi’ni aramalısınız.